Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

tulipa mieleeni, että miksi tällaisia kyselyitä ei
analysoida sen enempää
eikä käytetä enemmän hyödyksi
esimerkiksi poliittisessa päätöksenteossa?

tässä joitain yllättäviä ja kiinnostavia kyselytuloksia [size=150:1glc2qzk]HS[/size:1glc2qzk]:n verkkosivuilta:
http://www.hs.fi/paivankysymys/1135250058161
kyselyt ovat tietenkin viihteellisiä ja viitteellisiä, mutta toisaalta vastaajamäärät ovat suuria ja kysymykset selkeitä, joten tuloksia voinee pitää jollain tavoin ihmisten yleisen mielipiteen suunnan näyttäjinä varsinkin kun kyselyn tulos on selkeä (toinen prosentti iso, toinen pieni)

[size=130:1glc2qzk]Saako Suomessa puhua vapaasti maahanmuuton varjopuolista? [/size:1glc2qzk] (5.10.2009)
26% kyllä
74% ei
Vastanneita 13626
- ja miten kävi Halla-Aholle, vaikka kansa näyttäisi olevan hänen puolellaan?

[size=130:1glc2qzk]Uskotko ruoan veroalen siirtyvän kokonaan kuluttajan hyväksi? [/size:1glc2qzk] (22.9.2009)
8% kyllä
92% ei
Vastanneita 8632
- ruuan ALV-alennus toteutunee lyhyellä aikavälillä, kun kaupat ovat tahallaan nostaneet hintoja kuukausia (vuodenkin?) etukäteen, jotta 5% alennus näyttäisi toteutuvan. Mutta mistä löytää tiedon miten on käynyt pitemmällä aikavälillä?

[size=130:1glc2qzk]Hyväksytkö eutanasian missään muodossa? [/size:1glc2qzk] (14.9.2009)
88% kyllä
12% ei
Vastanneita 11492
- Suomessa aktiivinen eutanasia on silti rikos. Sen sijaan toisen henkilön itsemurhan avustaminen ei ole rangaistavaa. Miksi yleistä mielipidettä ei huomioida ja eutanasiaa laillisteta?

[size=130:1glc2qzk]Innostaako Madonna?[/size:1glc2qzk] (5.8.2009)
20% kyllä
80% ei
Vastanneita 10833
- ja silti media hehkutti kuukauden putkeen madonnan vierailusta... kansaa ei voisi vähempää kiinnostaa... eikö median ole kannattavaa ja tarkoituksenmukaista julkaista kansaa kiinnostavia juttuja? kannattaisiko nyt toimittajien muuttaa tapojaan?

[size=130:1glc2qzk]Pidätkö sikainfluenssaa vakavana tautina? [/size:1glc2qzk] (28.7.2009)
39% kyllä
61% ei
Vastanneita 7766
-Miksi sitten valtio näyttää nykyään joka vuosi ostavan (velaksi?) järjettömän kasan rokotteita tavalliselle kausiflunssalle, jota lääkefirmat parhaansa mukaan lobbaavat? Missä muuten se epidemia viipyy? otsikoiden perusteella puolen kansasta pitäisi maata sairaana. Olisiko meitä taas huijattu? Kansa näyttää tietävän...

[size=130:1glc2qzk]Ovatko vanhat kodinkoneet luotettavampia kuin uudet? [/size:1glc2qzk] (21.7.2009)
77% kyllä
23% ei
Vastanneita 5938
- niinpä, kaikkihan tämän tietävät. Miksi kansa (ostamatta jättämisellä, valittamisella) eivätkä päättäjät (asettamalla esim. käyttöikävaatimuksia kuluttajan suojaksi) tee mitään lopettaakseen turhan kertakäyttökuluttamisen? Kestävää tuotettahan ei kannata valmistaa, koska kestävyys rajoittaa uusien tuotteiden kauppaa. Miksi kestävien tuotteiden myyntiä ei edesauteta?

lisää mielenkiintoisia kysymyksiä ja vastauksia HS:n verkkosivuilla analysoitavaksi. Kysymys siis kuului, miksi kyselyiden tulokset eivät herätä mitään suurempaa jatkokeskustelua?

Sivut

Kommentit (216)

kaffekuppi

[size=130:4u3jxbt3]Saako Suomessa puhua vapaasti maahanmuuton varjopuolista? [/size:4u3jxbt3] (5.10.2009)
- ja miten kävi Halla-Aholle, vaikka kansa näyttäisi olevan hänen puolellaan?Netissä vallitseva "raiskaajaneekerit helvettiin suomesta" ei ole maahanmuuton varjopuolista puhumista, vaan ihmisryhmän latistamista yksioikoiseksi stereotypiaksi.

Se tässä juuri mättääkin, kun ihmisten mielestä heillä on oikeus päättää, millaisia muut ihmiset ovat ja luulevat, että se on "faktoihin perustuvaa päättelyä".

Eipä noita maahanmuuttajia kukaan noista mölyäjistä näytä tuntevan. "Faktat" perustetaan siis vain niihin ihmisiin jotka aiheuttavat ongelmia, kun taas töissä käyvät, normaalisti elävät ja asuvat maahanmuuttajat jätetään kokonaan huomioimatta. (Ei tarvitse vastata, ettei niitä työssäkäyviä ja normaaleja maahanmuuttajia ole, se on vanha vitsi.)

Ulkopuoliset kulttuurit ovat suomalaisille ilmeisesti vieläkin niin uusi juttu, ettei niistä voi puhua ilman samanlaista paatosta kuin sodista puhuttaessa.

Cubemon

Eipä noita maahanmuuttajia kukaan noista mölyäjistä näytä tuntevan. "Faktat" perustetaan siis vain niihin ihmisiin jotka aiheuttavat ongelmia, kun taas töissä käyvät, normaalisti elävät ja asuvat maahanmuuttajat jätetään kokonaan huomioimatta. (Ei tarvitse vastata, ettei niitä työssäkäyviä ja normaaleja maahanmuuttajia ole, se on vanha vitsi.)Eikait siinä mitään vitsiä ole. Jos tietystä porukasta 90% on työttömänä niin ei ole mitään mieltä määritellä sitä joukkoa sen kymmenen prosentin mukaan.

Se on vanha vitsi että mannet ovat oikeasti hyvää porukkaa vaikka 99% pilaa sen 1% maineen. Se on vitsi sen takia ettei se perustu todellisuuteen.

Maahanmuuton tapauksessa taas on ihan totta että aika harva tekee niitä töitä ja elää "normaalisti". Sen kieltäminen on vähän kuin sanoisi että "keskustellaan vaan asiasta, mutta ei käytetä niitä argumentteja jotka osoittavat että minä voisin olla väärässä"

Veikko

Eikait siinä mitään vitsiä ole. Jos tietystä porukasta 90% on työttömänä niin ei ole mitään mieltä määritellä sitä joukkoa sen kymmenen prosentin mukaan.Tätä juuri tarkoitin, ei se ole mikään "joukko", joka on kollektiivisesti vastuussa kaikista yksilöistään. Maahanmuuttajia tulee ympäri maailmaa ja heillä on varmasti suurempia eroja keskenään ajatuksissa ja mielipiteissä, kuin suomalaisilla keskimäärin.

Cubemon
Veikko

Eikait siinä mitään vitsiä ole. Jos tietystä porukasta 90% on työttömänä niin ei ole mitään mieltä määritellä sitä joukkoa sen kymmenen prosentin mukaan.Tätä juuri tarkoitin, ei se ole mikään "joukko", joka on kollektiivisesti vastuussa kaikista yksilöistään. Maahanmuuttajia tulee ympäri maailmaa ja heillä on varmasti suurempia eroja keskenään ajatuksissa ja mielipiteissä, kuin suomalaisilla keskimäärin.

Siksipä juuri ne "raiskaajaneekerit" pitääkin lähettää takaisin sinne mistä ovat tulleet, kun eivät yhteiskuntaamme ja lakejamme kunnioita ja vielä pilaavat samalla muiden maahanmuuttajien maineen. Eli siis se sakki, joka käyttäytyy halveksuvasti maatamme ja kulttuuriamme kohtaan ja kokee lakiemme noudattamisen kovin vaikeaksi. Ei kun tuomion istumisen jälkeen poliisisaattueessa lentokentälle ja koneeseen ja matka kohti kotimaata voi alkaa.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä6889
Liittynyt8.11.2007
kaffekuppi
lisää mielenkiintoisia kysymyksiä ja vastauksia HS:n verkkosivuilla analysoitavaksi. Kysymys siis kuului, miksi kyselyiden tulokset eivät herätä mitään suurempaa jatkokeskustelua?

Yksi syy on ainakin se, että minkäänlainen kansanvalta ei kuulu n.s. edustukselliseen demokratiaan. Kansanvaltaa sanotaan populismiksi ja se pitää ehdottomasti aina tukahduttaa. Poliitikot kyllä tietävät, mitä mieltä kansa on esim YLE-verosta, mutta kansalle ei pidä koskaan antaa ylivaltaa. Jos pahalle antaa pikkusormen, se voi viedä koko käden.

Kanga
Seuraa 
Viestejä1327
Liittynyt26.4.2009

Ehkä HS voisi joskus järjestää kysymyksen aiheesta 'Voiko pääkaupunkiseudun netinkäyttäjien mutupohjalta antamat vastaukset viihteellisiin päivän kysymyksiin yleistää kansan mielipiteeksi'

Riso abundat in ore stultorum

kaffekuppi
[size=130:1wmk467y]Saako Suomessa puhua vapaasti maahanmuuton varjopuolista? [/size:1wmk467y] (5.10.2009)
26% kyllä
74% ei
Vastanneita 13626
- ja miten kävi Halla-Aholle, vaikka kansa näyttäisi olevan hänen puolellaan?Ei tästä nyt voi ihan tosissaan alkaa johtamaan mitään, että kansa on Halla-Ahon puolella, ainakaan juuri tästä kohdasta, eli kysymyksestä.
Ei saa puhua vapaasti, ei ole välttämättä negatiivinen väite, vaan positiivinen fakta.

Positiivinen-fakta voisi tässä tarkoittaa esim. jotain sellaista, että jos puhutaan vähemmän profiloituvista (kyseiseen aihepiiriin liittyen siis) rikoksista (ja muista asioista, kuten miten ne puhuu niiiiin lujaa ja nopeesti sekä ihan eri kieltä), niin ruokitaan vähemmän rasismia ja ruokitaan enemmän maahanmuuttajien sopeutumista.
Rinnakkais esimerkiksi vois ottaa oppilaan joka vaihtaa koulua vanhempien muuttamisen takia, hän vaihtaa Lapista Helsinkiin.

Kuinka paljon luulet esim. hänen ja muiden oppilaiden sopeutumista tilanteeseen auttavan sen asian, että jos kaikki valittaisivat negatiivisiä ilmiöitä tähän vaihtoon liittyen.
Eli tässä voisi käyttää ohjelausetta: Välitunneilla ei saa valittaa kouluunmuuton varjopuolista!

Tunteita (neg.?) voidaan yrittää siis plokata ja suunnata positiivisiin asioihin.
Ja-tai keskustella asiallisesti, mielellään useamman osapuolen kanssa. Yksinäiset vihamonologit auttavat varmaan ulosheittämisessä, mutta tuskin kovin tehokkaasti ongelmien ja tuntemuksien sen rakentavammissa ratkaisuissa/selvittelyissä.?

Jos siis tekee pahaa tietyt ilmiöt, niin auttaako niistä angstaaminen?
Huomaa lauseen/kysymyksen sana: puhua, ei ole sanaa: keskustella.
Eli "puhua"-sana voidaan nähdä tässä viittaavan yksipuoliseen tunteiluun, ja näin siis mahdollisesti voi tarkoittaa myös rasismia.
Eri asia on siis keskustella tunteistaan ja ilmiöistä ilmiössä.

"Varjopuolista"?
Tämä on melko epämääräistä, ja asian voi tulkita niinkin että "varjopuolista" tarkoittaa rasismia, eikä rasismista puhuta ihmisten mielestä tarpeeksi.

tietää
Kun toinen edustaja tuijottaa toisen tissivakoa ja se miettii paljonko kanteella saisi kompensaatiota.Tarkoitatko, että pedofiilien sijasta, miespoliitikoille pitäisi tehdä kemikaalinen-nipsnaps, vai tarkoitatko eduskunnan tai hallituksen kaikkien naisedustajien olevien lesBIaaneja, jotka siis katselevat toistensa vakoja?

kaffekuppi
...tulipa mieleeni, että miksi tällaisia kyselyitä ei
analysoida sen enempää
eikä käytetä enemmän hyödyksi
esimerkiksi poliittisessa päätöksenteossa?

Oletko varma ettei jotkut poliitikot tee näin, vai tarkoitatko että HS-kyselyt pitäisi johtaa suoriksikansanäänestyksiksi, niin että tulos on pysyvä, mutta pääministeri saa päättää että mitä kysymyksen analysoitua muotoa päätöstä tehdessä käytetään?

Ei sillä, ettenkö olisi jollain tasolla ns. suuntaa-antavien-kansan-äänestyksien kannalla.
Sanoisin että kyllä kansaa kuunnellaan, mutta vain hullu sen tosissaan ottaisi.

Sitä tarkoitin että sieltä viestittyjen asioiden joukossa on paljon vapaa-aikaan kuuluvia asioita, jopa niin että mielikuvat kuuluisivat enemmän ilotaloon tai naintiin kadonneella lautakasalla.

tietää
Sitä tarkoitin että sieltä viestittyjen asioiden joukossa on paljon vapaa-aikaan kuuluvia asioita, jopa niin että mielikuvat kuuluisivat enemmän ilotaloon tai naintiin kadonneella lautakasalla.Niin, siis jotenkin pitäisi pystyä nostamaan eduskunnan ja hallituksen sekä valtuustojen työajan tehokkuutta.

Cubemon

Netissä vallitseva "raiskaajaneekerit helvettiin suomesta" ei ole maahanmuuton varjopuolista puhumista, vaan ihmisryhmän latistamista yksioikoiseksi stereotypiaksi..vallitse ?
missä helvetissä vallitsee moinen meininki...
edes täällä ei moinen vallitse...

niin mistä löytyy semmoinen kolo missä
moinen vallitsee...

Cubemon
Kun se seurustelusi käy vakavaksi niin tee selväksi mitkä kulttuuriset asiat hyväksyt ja mitkä vaadit hyväksyttävän, jottei liiton aikana tule selkkauksia väärien odotuksien vuoksi. Todennäköisyys pitkään liittoon on pieni.

kysymykset selkeitäOnko ne?

Uskotko ruoan veroalen siirtyvän kokonaan kuluttajan hyväksi?Mitä tässä siis kysytään?
Uskotko kauppiaiden vetävän välistä?
Uskotko jonkun tahon ottavan osansa?
Uskotko välikäsien lupauksiin veroalennuksiiin kajoamattomuudesta?
Uskotko Hallituksen kykyyn laatia porsaanreijittömiä päätöksiä?
Vai mitä tämä tarkalleen ottaen tarkoittaa poliittisessa mielessä, jotta tätä tietoa voitaisiin hyödyntää oikein?

Hyväksytkö eutanasian missään muodossa?Eläineutanasian?
Elokuvissa tapahtuvan eutanasian?

Innostaako Madonna?Seksuaalisesti?
Musikaalisesti?
Uutisjuttuna?
Uskonnollisesti?

Pidätkö sikainfluenssaa vakavana tautina?Mitä tarkoittaa vakava tauti?
Onko hyvä tarttuvuus vakavuutta?
Onko pätkätyöläisen pitempi sairasloma vakavuutta?
Pidänkö influenssaa vakavana tautina suhteessa flunssaan?

Ovatko vanhat kodinkoneet luotettavampia kuin uudet?20 vuotta vanha hajoamaisillaan oleva kone luotettavampi kuin kaupanhyllyllä oleva uusi ja käyttämätön?

mielipidekysymysten satoaSiis tarkemmin ehkä: välittömien tuntemuksien hahmoittamis satoa.
Mielipide voi taas laajemmin ajateltuna olla myös ihan kunnollinen yhteenveto monimutkaisen pohdinnan ja pohdiskelun sekä tutkimustenkin pohjalta.

Mitä-sana-tuo-mieleen-tyyppinen arto nyyberg-tyyppinen kysely siis.
Mutta onhan assosioinnilla arvonsa ja sitä voidaan analysoida, jopa ihan hedelmällisestikin.

tietää
Cubemon
Kun se seurustelusi käy vakavaksi niin tee selväksi mitkä kulttuuriset asiat hyväksyt ja mitkä vaadit hyväksyttävän, jottei liiton aikana tule selkkauksia väärien odotuksien vuoksi. Todennäköisyys pitkään liittoon on pieni.Suomalaiset naiset ovat kyllä tuttuja hankaluudestaan. Kokemusta on.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat