Seuraa 
Viestejä1473

Ajattelin ensin laittaa tämän "tähtitieteen" puolelle, mutta pohjimmiltaan kyse on kuitenkin tekniikasta. Mikä on tämän mm. tähtitieteilijöiden käyttämän menetelmän nimi, jossa ensin räpsitään samasta pilkkopimeästä avaruuden kolkasta valtava määrä "päällekkäisiä" valokuvia ja annetaan tietokoneen rakentaa terävä kuva kohteesta. Joskus dokkarissa näin miten kaukaiset galaksit saatiin terävöitettyä. Kai ohjelma osaa kuvien yhtäläisyyksien ja erojen pohjalta karsia kohinaa ja korostaa vastaavuuksia. En siis suinkaan tarkoita useista rinnakkaisista valokuvista koostettua suurta panoraamakuvaa.
Tämä oli johdattelua jatkokysymykselleni: Löytäisiköhän netistä ilmaista tähän tarkoitettua ohjelmaa( en oikein ole löytänyt kun termiäkään en tiedä )? Olisi hauska räpsiä pokkarilla kymmeniä tai satoja kuvia jostakin kaukaisesta ja/tai pimeästä kohteesta ja silti saada tarkkoja yksityiskohtia esiin. Tietysti esimerkiksi lehtien havina varmaan näyttäisi vähintäänkin jännältä lopputuloksessa.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (2)

Tähtitieteilijöistä en tiedä, mutta jotkut tuntevat asian nimellä Bayesian super resolution. Tällä varmaan pääsee kiinni teemaan: http://www.miketipping.com/papers/met-superbayes.pdf

Google kertoo kanssa paljon lisää:
http://www.google.fi/search?q=Bayesian+super+resolution
http://www.google.fi/search?q=super+resolution

Softapuolella Matlab on aika vahvana, eli monet käytännön toteutukset liittyy siihen enemmän tai vähemmän.
http://www.ece.lsu.edu/ipl/Demos.html
http://users.soe.ucsc.edu/~milanfar/sof ... ution.html

Kokonaan ilmaisista softista ei ole hajuakaan, mutta ehkä tällä päässee alkuun?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat