Seuraa 
Viestejä45973

Elikä jos halajat ryhtyä vapaaehtoiseksi ja lähteä Afrikkaan niin tässä olisi yksi vaihtoehto

DRH Holsted järjestää vapaaehtoistyöhjelmaa ts. DI (Development Instructor) ohjelmaa Afrikassa. Kaiken kaikkiaan ohjelma kestää 14 kuukautta, joka on jaettu: 6 kuukauden valmistautuminen/kouluttautuminen Tanskassa, 6 kuukauden työskentely Afrikassa yhdessä Humana People to People:n projekteista ja 2 kuukauden Camp Future Euroopassa.

6 kuukauden kouluttautuminen Tanskassa

Tämän vapaaehtoistyö-ohjelman kuuden kuukauden kouluttautumisjakso suoritetaan DRH Holstedissa Tanskassa. Tämän jakson aikana osallistujat valmistautuvat työskentelemään ‘Development Instructor’:ina Afrikassa. Koulutusjakson aikana opiskellaan seuraavia aineita: vieraat kielet, Afrikan historia ja kulttuuri, pedagogiikka, hallinto, talous ja ongelman ratkaisu. Tämän kouluttautumisjakson aikana osallistujat saavat yksityiskohtaisen suunnitelman heidän roolistaan niin projektin sisällä kuin kohteessaan Afrikassa. Erityistä huomiota kiinnitetään työn sosiaaliseen puoleen ja kommunikointiin muiden kanssa.

6 kuukautta Afrikassa

Kouluttautumisjakson jälkeen osallistujat menevät Afrikkaan (esim. Mosambik, Angola, Malawi). Humana People to People järjestöllä on monia projekteja Afrikassa kuten Child Aid ja Environment, HOPE, TCE, Street Chilren’s School, Teacher Training College sekä Vocational School. Useimmat projekteista ovat jollain tapaa yhteydessä opettamiseen ja HIV/AIDS:iin. Vapaaehtoisen työhön kuuluu jakaa heidän omaa osaamistaan ja tietotaitoaan. Projekteista HOPE ja TCE ovat erikoistuneet HIV/AIDS kysymyksiin. HIV/AIDS on kuitenkin niin suuri ongelma Afrikassa, että se on yleensa osa jokaisen vapaaehtoisen työtä jollain tapaa. Projekteja on niin kaupungeissa kuin maaseudulla. Afrikassa vapaaehtoiset työskentelevät yhdessä paikallisten kanssa ja he suunnittelevat työnsä niin itsenäisesti kun osana tiimiä.

2 kuukauden Camp Future

Afrikasta palattuaan vapaaehtoisilla on vielä 2 kuukautta Euroopassa, Aasiassa tai Afrikassa. Tänä aikana he jakavat kokemuksiaan Afrikasta, antavat esitelmiä –niin täällä Holstedissa kuin sen ulkopuolella. Tarkoitus on saada ihmiset tietoiseksi Afrikan tilanteesta ja myös jakaa informaatiota vapaaehtoistyötä. Luonnollisesti Afrikasta palanneet vapaaehtoiset myös auttavat uusia vapaaehtoisia valmistautumaan heidän tulevaan työhönsä Afrikassa.

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä:

Tapio Happonen
www.humana.org
www.drh-holsted.org
www.drh-movement.org.

E-mail: drh.holsted.promo@gmail.com
Puh. +45-31685165

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En todellakaan. En luota tuollaisiin "vapaaehtois"porukoihin hetken vertaa, en ainakaan anna rahojani heille.

Asialliseltahan tuo koulutus vaikutti mitä laitapuolen kulkijan saitilla oli.

Luuletteko että homma on afrikassa jotenkin mukavampaa?

Toi on enempikin psykologinen testi jolla katotaan henkilön soveltuvuus vittumaisiin olosuhteisiin. Siinä testataan tiimihenkeä ja venymiskykyä. Tsekataan kuka pystyy organisoimaan ja junailemaan asioita. Afrikassa pitää sanan varsinaisessa mielessä lyödä kätensä paskaan ja hommin on tartuttava. Pitää olla mielikuvitusta ja osata soveltaa vaikka kaikki ei oliskaan reilassa. Musta "Idioottiope" myös varmaan tarkotuksella valittu. Aina on kiva nähdä joukosta ne yli-ihmiset. Kaikenkaikkiaan tehokas tapa karsia joukosta epäkelvot ja henkilöt jotka heti ekan viikon jälkeen lähtis kuitenki maitojunalla kotiin. Aina on hyvä tietää etukäteen jos ihminen ei pärjää maassa missä nyt ei esimerkiks kukaan puhu omaa kieltä tai englantia.

Asennekysymys se vaan on. Ei tuokaan kaveri sitä lopulta hoksannu.

Kantaa en ota opetuksen laatuun taikka rahojen päämäärään. Jotenkinhan se koulutus ja työntekijöitten testaus on järjestettävä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat