Seuraa 
Viestejä45973

Nostan tämän asian framelle tännekin, sillä silloin tällöin MS-taudista on keskustelua vilahdellut täällä. MS-tautia ei ole kyetty selittämään tieteellisesti tyydyttävästi, esim. mikä sen aiheuttaa. Toki valtavan paljon tutkimustietoa on vuosien saatossa löydetty taudin tiimoilta.. mutta varsinaista läpimurtoa on odotettu. Jonkinlainen läpimurto tai vähintäänkin erittäin merkittäviä löydöksiä on tehty aivan viime aikoina, ja ehkpä merkittävin löydös on se, että tutkituista ms-potilaista kaikilla on laskimoverenkierron häiriö, jossa keskushermosta lähtevissä laskimoissa on ahtaumia/tukoksia. Tämä Italialaisten (ensisijaisesti verisuoniasiantuntija Paolo Zambonin) tutkimusryhmän tulokset on myös alustavasti vahvistettu Usa:ssa Stanfordissa ja Puolalaistutkija (myös verisuoni spesialisti) Marin Simkan pienimuotoisessa kokeilussa.

Omalta osaltani olen tiedottanut asiasta suomalaisessa ms-foorumissa:
http://mscrossroads.org/cgibin/YaBB.cgi?num=1244374332

Olen ollut yhteydessä suomalaisiin tutkijoihin ja ms-säätiöönkin asian tiimoilta. Myös useat aktiivit tautia sairastavat ovat "pommittaneet" suomalaisia tutkijoita / verisuoniasiantuntijoita. Tämä kansalaisaktiivinen tiedottaminen on tuottanut tulosta ainakin sen verran että asia on herättänyt mielenkiintoa asiantuntijoiden piirissä ja neurologit/verisuoni asiantuntijat ovat neuvotelleet että onko resursseja tutkimuksien aloittamisesta Suomessa.

Alla tekstiä, jonka naputtelin viimeksi (ms-säätiölle):

Paolo Zambonin johtama italialaisryhmä on keskittynyt tutkimaan verenkiertoa, erityisesti ms-tautia sairastavien laskimoiden (azygous-vein / internal jugular veins) toimintaa. Tehtyjen tutkimusten mukaan kaikilla ms diagnostisoiduilla on poikkeavuuksia em. laskimoiden toiminnassa, ahtaumia/esteitä joiden johdosta laskimoiden virtaus ei ole normaalia. Italialaisten lisäksi laskimolöydökset on vahvistettu Usa:ssa (Stanfordin yliopistossa) sekä Puolalaistutkija Marian Simka:n pienimuotoisessa tutkimuksessa. Laskimo virtausongelmaan liittyy refluksi keskushermoston suonistossa, joka heikentää suonien seinämiä / veriaivoestettä ja refluksin myötä käynnistyy tulehdus / immuunipuolustus prosessin. Jugular- ja Azygos-laskimoiden ahtaumat Zamboni on nimennyt termillä CCSVI = Chronic Cerebrospinal Venous Insufficiency.

Italialaisryhmä on löytänyt lukuisia, erittäin kiinnostavia tutkimustuloksia CCSVI:n yhteydestä ms-tautiin:
Laskimoahtaumien sijainti ja laatu korreloivat erittäin merkittävästi ms-tauti muotojen ja taudin oireiden suhteen. Tutkijat luokittelivat verenkierto ongelmat neljään eri luokkaan ja vertasivat näitä luokkia ms-tauti muotoihin (rr, sp ja pp) ja korrelaatio oli hyvin vahva (p value = 0.0001).

We also found a highly significant difference in the distribution of the clinical courses among the CCSVI patterns (p<0.0001, χ2 test) (table 4). In particular, the location of venous obstruction seems to be a key element influencing the clinical course of the disease. Types A and B correlated with a RR course (83%) with a conversion in the SP course in 70% of cases. In contrast, the PP forms occurred more frequently in the type D pattern (75%).

MS:ssä ilmenevään keskushermoston verenkiertohäiriöön liittyy myös rautapitoisuuksien kasvu keskushermoston suoniston ympärille. Zambonin työryhmän lisäksi Usa:ssa on tutkittu tätä raudan kertymistä uusilla kuvantamismenetelmillä, joista yksi on Dr. Haacken kehittämä SWI kuvantaminen. Sillä voidaan mitata tarkasti rautapitoisuuksia aivojen kudoksissa ja alustavat tulokset viittaavat siihen että rautapitoisuuksien määrä korreloi myöskin ms-taudin etenemisen suhteen. Zambonin ryhmän viimeisin julkaisu (heinäkuu 2009) keskittyy tarkastelemaan juuri tätä ilmiötä suhteessa laskimoiden häiriö toimintaan.
The peculiarity of CCSVI-related cerebral venous blood flow disturbances, together with the histology of the perivenous spaces and recent findings from advanced magnetic resonance imaging techniques, support the hypothesis that iron deposits in MS are a consequence of altered cerebral venous return and chronic insufficient venous drainage.

Laskimoahtaumien kuvantamisessa on käytetty paljolti kahta eri metodia: Italialaiset ovat kehittäneet erityisen dobbler kuvantamisen, jolla tutkitaan verenvirtaamista eri kohdissa laskimoita / keskushermostoa. Tämä Italialaisten kehittämä metodi on sen verran haastava, että Usa:ssa Stanfordissa dr. Michael Dake keskittyi ahtaumien analysoinnissa MRV kuvantamiseen. Paolo Zamboni onkin todennut että heidän kehittämänsä dobbler-metodi vaatisi kansainvälistä koulutusta. (olen saanut materiaalia jossa selostetaan tarkemmin tuota dobbler kuvantamista).

Laskimoahtaumia voidaan korjata kirurgisesti ja toistaiseksi operaatioita on tehty vain Italiassa ja Usa:ssa. Paolo Zambonin ryhmä on tehnyt ensimmäiset operaatiot jo vuoden 2007 alussa ja tämän tutkimuksen (jossa oli mukana 65 ms potilasta) alustavat tulokset on jo julkaistu vastikään, ja lopullinen julkaisu tapahtuu aivan lähiaikoina. Tutkimukseen osallistuneille tehtiin laskimon toimintaa korjaava pallolaajennus operaatio ja tutkittavien tilannetta seurattiin vuoden ajan. Alustavat tulokset ovat vähintäänkin mielenkiintoisia:
- relapsien radikaali väheneminen --> relapseja esiintyi vain niillä joilla laskimoahtauma uusiutui
- akuutissa relapsivaiheessa oleville (n = 18) operaatio korjannut tilanteen kohtuu nopeasti (tunteja - 4 vuorokautta), ilman lääkitystä
- MSfc Z-pisteytys (minulle tuntematon pisteytys) jolla mitataan mm. jalkojen, käsien toimintaa ja kognitiivisa toimintoja kohosi merkittävästi kun mitattu 1 kk ja 6 kk operaatiosta
- QoL kyselytutkimuksen arvo nousi 30 %:a. Kyselyssä mitataan mm. fyysistä ja kognitiivisista tilannetta. Suurin muutos ilmeni fatiikin suhteen, sillä se väheni n. 50 %:a.

Linkki: http://www.fondazionehilarescere.org/pdf/CX.PDF

Stanfordissa dr. Michael Dake on tehnyt tähän mennessä n. 40 operaatiota. Hän käyttää stentti-metodia, osaltaan siitä syystä että stenoosit eivät uusiudu operoituihin kohtiin. Hän teki ensimmäisen operaation Stanfordissa toukokuussa 2009. Stanfordin operaatioista ei ole vielä tuotettu julkista tekstiä - sen sijaan internetissä on paljon anekdoottista kerrontaa operaatioissa käyneiden kertomana. Näiden anekdoottisten "tapaus selostusten" mukaan laskimokorjaus operaatioilla on ollut erittäin hyviä tuloksia, erityisesti RR-muotoa sairastavien kohdalla.

Kirjoitan tätä viestiä teille, jotta myös Suomessa asiaa koskevat tutkimukset käynnistettäsiin. Laskimoverenkierron häiriöillä on todennäköisesti erittäin merkittävä rooli ms-taudin patologiassa. Ehkä MS-säätiö voisi myötävaikuttaa asian edistämisessä?

Joitakin linkkejä:

http://bibamed.agcl.com/cx_2007/Tue%201 ... amboni.pdf

http://www.ms-info.net/Intracranial_Ven ... erosis.pdf

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1914 ... d_RVDocSum

http://jnnp.bmj.com/cgi/content/full/80/4/392

  • ylös 1
  • alas 0

Sivut

Kommentit (76)

Hieno juttu, jos uutta potentiaalista etiologiaa MS-taudille on löydetty!

Mutta vasta siinä vaiheessa voimme olla vakuuttuneita näiden löytöjen tärkeydestä, kun ne ovat kulkeneet läpi tiukimman tieteellisen seulan päätymällä julkaistavaksi esim Lancetiin, The New England Journal of Medicineen, JAMA:aan, Natureen tai johonkin vastaavaan arvostetuimmista lehdistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pakko vielä nostaa tämä ketju, sillä viime yönä esitettiin Kanadalainen dokkari, tästä laskimoverenkierron häiriöistä ja MS-taudista.. ja tuo dokkari on kolahtanut todella, ja asian ympärillä on nyt aika reipas kuhina. Tutkimuslöydös on erittäin merkittävä ja eräs ms-tutkija totesikin että Italiaselle Paolo Zambonille tulisi myöntää Nobelin lääketieteen palkinto.

Mutta, asiasta kiinnostuneet.. suosittelen katsomaan tuon dokkarin,löytyy täältä:

http://www.ctv.ca/servlet/ArticleNews/story/CTVNews/20091120/W5_liberati...

Ainakin alustavat tulokset aiheesta vaikuttavat kiinnostavilta!

Laskimovirtaushypoteesi kuulostaa fysiologisestikin järkevältä. Näköjään seuraat aihetta melko tarkasti, niin pistä jatkossakin tänne linkkiä, jos jotain uutta ilmenee!

Ainakin laaja tapaus-verrokkitutkimus olisi melko nopeaa (ja välttämätöntä) toteuttaa aiheesta, jos sille löytyy jostain päin maailmaa rahoitusta: muutama tuhat MS-potilasta, muutama tuhat iältään kaltaistettua tervettä verrokkia, ja vertaillaan uuden hypoteesin mukaisia löytöjä keskushermoston laskimoverenvirtauksesta.

Jos hypoteesi saa vankempaa tieteellistä tukea, jossain päin maailmaa varmasti alkaa ensimmäiset RCT-tutkimukset. Kliinisten kaksoissokkotutkimusten tuloksia saa kuitenkin odottaa kauan, kun ei varmasti löydy hirveästi verisuonikirurgeja, jotka ehtisivät muun työnsä oheella operoida ylimääräisenä työnä satojen satunnaisesti valitun MS-potilaan verisuonia.

J Neurol Sci. 2009 Epub 2009 Jan 13.
The value of cerebral Doppler venous haemodynamics in the assessment of multiple sclerosis.

"... From an initial cohort of 320 subjects, after application of exclusion criteria, we selected 109 patients affected by MS..."

Olisi kiva päästä lukemaan koko artikkeli, ja nähdä syy sille miksi 65% tutkimukseen valitusta MS-kohortista poissuljettiin!?
Sellainen kikkailu on aina mahdollista, että valitaan vaikkapa juuri tietyntyyppisiä potilaita, jotta vertailussa tulokset olisivat enemmän halutunlaisia. Mutta kuitenkin näitä tuloksia ei ole julkaistu missään pilipalilehdessä, että taustalla on varmaan ihan hyväksyttävä syy!

Vaikka tuo alustava tutkimus on tehty melko pienellä potilasjoukolla, tilastollinen voima on silti hyvin merkittävä, osoittaen selkeää korrelaatiota laskimoverenkiertohäiriön ja MS:n välillä!

Jenkeissä, Buffalon yliopistolla on aloitettu taannoin laajempi tutkimus,mikä keskittyy lähinnä tutkimaan näitä laskimohäiriöitä. Linkitin tuossa aiemmin, mutta laitan uudelleen:
http://www.sciencedaily.com/releases/2009/10/091023163358.htm

The new study will involve 1,600 adults and 100 children. The cohort will be comprised of 1,100 patients who were diagnosed with possible or definite MS, 300 age-and-sex matched normal controls, and 300 patients with other autoimmune and neurodegenerative diseases. Enrollment in the study has begun and will continue for two years. MS patients from across the U.S. are eligible to participate in the study.

Tämä on todellakin huisa juttu, ja tilannetta seurataan suurella mielenkiinnolla. Tällä viikolla italialaisten ryhmä julkaisee uuden tutkimusjulkaisun. Materiaalia on tullut vuoden aikana hyvää vauhtia.

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023

Jos aika moni MS-potilas on saanut apua D-vitamiinista, niin miten tämä teoria voisi selittää vitamiinin toimivuutta? Onko kyse ehkä kalkkeumista, joita D poistaa eli auttaa kalkkia kulkeutmaan sinne, inne sen kuuluu?? Vai auttaako se kenties laskimon seinämiä muuttumaan joustaviksi??

Aivan öönä tässä tuli vain mieleeni.

Kulaushaikara
Jos aika moni MS-potilas on saanut apua D-vitamiinista, niin miten tämä teoria voisi selittää vitamiinin toimivuutta?

Niin JOS on saaneet. Onko?

Kulaushaikara
Jos aika moni MS-potilas on saanut apua D-vitamiinista, niin miten tämä teoria voisi selittää vitamiinin toimivuutta? Onko kyse ehkä kalkkeumista, joita D poistaa eli auttaa kalkkia kulkeutmaan sinne, inne sen kuuluu?? Vai auttaako se kenties laskimon seinämiä muuttumaan joustaviksi??

Aivan öönä tässä tuli vain mieleeni.
Onko D-vitamiinin osalta tehty kaksoissokkotutkimuksia MS-potilailla?

Tietääkseni MS-taudin hoitosuosituksissa ei ole mainintaa D-vitamiinilisistä? Yleensä hoitosuosituksiin pyritään lisäämään vaikka mitä lisäravinteita, jos on näyttöä siitä että ne helpottavat oireita tai jopa hidastavat taudin etenemistä.

MS-taudin ja d-vitamiinin tiimoilta on tehty useita tutkimuksia, missä on kartoitettu mm. d-vitamiinin merkitystä ennaltaehkäisevänä tekijänä tai d:n vaikutusta taudin kulkuun. Viimeisimmät uutisoidut on tämän vuoden puolelta:

High Doses of Vitamin D Cut MS Relapses

April 28, 2009 (Seattle) -- High doses of vitamin D dramatically cut the relapse rate in people with multiple sclerosis, a study shows.

Sixteen percent of 25 people with multiple sclerosis (MS) given an average of 14,000 international units (IU) of vitamin D a day for a year suffered relapses, says Jodie Burton, MD, a neurologist at the University of Toronto. In contrast, close to 40% of 24 MS patients who took an average of 1,000 IU a day -- the amount recommended by many MS specialists -- relapsed, she says.

Also, people taking high-dose vitamin D suffered 41% fewer relapses than the year before the study began, compared with 17% of those taking typical doses.

People taking high doses of vitamin D did not suffer any significant side effects, Burton tells WebMD

Vitamin D could ease symptoms for MS sufferers

What we found was that the higher your vitamin D, the lower your chance of relapse and we found that for each 10 nanomole increase in vitamin D which is a standard measure of concentration of vitamin D in the blood, you can reduce your risk of having an attack of MS by about 10 per cent and therefore doubling your vitamin D will reduce your risk by up to 50 per cent which is really a very, very major result."

Noita dee / ms-tutkimuksia olen lukenut viimeisen kolmen vuoden aikana suurella mielenkiinnolla. Tämä menisi ehkä enemmän tuonne d-threadiin.. mutta nyt kun on löydetty nämä laskimoverenkierron häiriöt, niin väistämättä on hyvä pohtia miten dee sopii kuvaan. Itselläni on sellainen käsitys että d-tasot on liitetty ns. MS-geeniin, sen toimintaan. Menee spekulaatioksia mutta ehkä tämä geeni liittyy mainittujen laskimoiden kehityshäiriöön, ehkäpä. Toisaalta d-tasot liittyy verisuonisairauksiin. MS-taudissa on erääksi markkeriksi nimetty MMP-9 pitoisuudet, mitkä lisääntyvät pahenemishvaiheissa. Eräässä d-tutkimuksessa havaittiin että korkea kalsidiolitaso vähensi MMP-9:n pitoisuuksia ja siten suojaa suonien seinämiä, erityisesti veriaivoestettä, minkä on esitetty pettävän CCSVI häiriön myötä. Dee hillitsee ja säätelee myös immuunipuolustusta ja siinä mielessä d sopii ms-tautia sairastavalle kuin "nyrkki silmään" Paolo Zamboni totesi karkeasti näin että MS-taudissa tapahtuu autoimmuunireaktio, jonka trikkeri on CCSVI.

Jos rautapitoisuuden kasvu vaikuttaa MS-taudin pahenemiseen, niin auttaisiko verenluovutus?

Michael Eades on esittänyt, että nykyihminen ylipäätään saa liikaa rautaa (elimistössä raudasta voi tulla pahanlaatuinen vapaa radikaali) ja verenluovuttaminen voi tästä syystä olla yleisemminkin hyvä idea.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249
Esc
Yleensä hoitosuosituksiin pyritään lisäämään vaikka mitä lisäravinteita, jos on näyttöä siitä että ne helpottavat oireita tai jopa hidastavat taudin etenemistä.

Lienet morttivuotta lääkiksessä, kun uskot yhä unelmiisi ?

Kysypä itseltäsi peiliin katsoen, miksi K2-vitamiinista ei mainita sanaakaan osteoporoosin Käypä Hoito -suosituksessa.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

"Tutkimuslöydös on erittäin merkittävä ja eräs ms-tutkija totesikin että Italiaselle Paolo Zambonille tulisi myöntää Nobelin lääketieteen palkinto." Aivan, hyvä niin. kas, kun on kyse sentään jälleen jostain "hoidosta", josta lääketieteen edustajat saavat tuloja. Siitä voi jopa Nobelin antaa. Mutta, jos olisikin kyseessä menetelmä jolla MS voidaan kokonaan ehkäistä tai myös jo olemassaoleva tauti saada poistetuksi ja keho kokonaan terveeksi, onkin toinen juttu. Nobeleja ei jaeta niille ihmisille jotka ovat löytäneet tiensä ihmiskeholle terveeseen elämäntapaan. Uskallan sen tuoda esille: Puhdas, keittämätön, kokonaisiin kasviksiin ja hedelmiin perustuva elävä ruokavalio. Sillä on saatu paranemaan niin MS-tauti, kuin diabetes (myös juveniili), kuin sydän- ja verisuonitaudit kuin syöpä. On henkilökohtainen kokemus syövän osalta.
Ongelmana on vain se että tällaista elämäntapaa noudattavat eivät tuota yhtikäs mitään farmasiateollisuudelle eikä lääketieteen ammattilaisille. Rahaa haluavien on parempi sanoa potilaalle että emme voi valitettavasti teitä enää auttaa (mikä on tietysti lääketieteellisesti katsottuna totta) kuin kertoa että me emme voi teitä auttaa, mutta ruvetkaa luonnonmukaiselle elävälle ravinnolle ja silloin kehonne paranee sisältäpäin.

Sorry, piti edelliseen vielä lisätä, että laskimotukokset poistuvat mainitulla elävällä vegaaniravinnolla. Olemme ne aikaansaaneet lehmänmaitotuotteilla (lehmänmaidossa elävät ja kuumennuksella tuhoutumattomat nanobakteerit muodostavat näitä kalkkeutumia niin verisuoniin kuin hampaiden pinnalle hammaskiveä, Olavi Kajanderin tutkimukset). Elävässä vegaaniravinnossa ei lehmillä ole sijaa missään muodossa.
MS tauti popistuu kahdessa vuodessa, sen verran tarvitaan aikaa tukosten poisliukenemiseen. Samalla muistetaan että MS taudissa on läydetty sikotautiviruksen sukulainen potilaan selkäydinnesteestä. Lakkaamme ruokkimasta ko.virusta kun emme syö eläinvalkuaista emmekä keitettyä.

Nobeleja ei jaeta niille ihmisille jotka ovat löytäneet tiensä ihmiskeholle terveeseen elämäntapaan. Uskallan sen tuoda esille: Puhdas, keittämätön, kokonaisiin kasviksiin ja hedelmiin perustuva elävä ruokavalio. Sillä on saatu paranemaan niin MS-tauti, kuin diabetes (myös juveniili), kuin sydän- ja verisuonitaudit kuin syöpä....
Sorry, piti edelliseen vielä lisätä, että laskimotukokset poistuvat mainitulla elävällä vegaaniravinnolla.reps

Toivotaan että vielä joku päivä astut fantasiamaailmastasi todellisuuteen

Mutta kiitokset aiemmille kirjoittajille sivistämisestäni D-vitamiinin ja MS:n yhteyden osalta!

Hauska juttu, kun tämä CCSVI on nostettu jonkin verran julkisuuteen.. niin alkaa tulemaan kirjoittajia jotka selittävät laskimo ongelmien johtuvan millon mistäkin, mm. eräs kirjoittelija on vahvasti sitä mieltä että syynä on kofeiini

No, eiköhän tutkijat jonakin päivänä anna tarkempaa selostusta laskimoiden tiimoilta. Keskustelua on ollut myös "syy vai seuraus" osastolla, neurologit näkisivät asian mielellään MS-taudin seurauksena - kun taas CCSVI tutkijat (verisuoni asiantuntijat) toisinpäin.

Itsellä aihe on sen verran kiinnostanut, että tein vaatimattomat sivut, joissa selostetaan lyhykäisesti mistä on kyse. Käykää zekkaamassa: http://erkki.kuure.googlepages.com/ccsvi

Saa toki antaa kriittistä palautettakin, kestän sen kuin mies

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249
rayanjan
Nobeleja ei jaeta niille ihmisille jotka ovat löytäneet tiensä ihmiskeholle terveeseen elämäntapaan. Uskallan sen tuoda esille: Puhdas, keittämätön, kokonaisiin kasviksiin ja hedelmiin perustuva elävä ruokavalio. Sillä on saatu paranemaan niin MS-tauti, kuin diabetes (myös juveniili), kuin sydän- ja verisuonitaudit kuin syöpä. On henkilökohtainen kokemus syövän osalta.
- -
ruvetkaa luonnonmukaiselle elävälle ravinnolle ja silloin kehonne paranee sisältäpäin.

Luulen, että jos jokin ruokavalio voi auttaa dramaattisesti kroonisiin sairauksiin, niin joko Kwasniewski tai jonkinlainen raakaruokasetti, kuten ehdotat. Muut ovat vain "terveellisiä" ruokavalioita, eivät parana sairauksia. Kwasniewskin toimintaa ymmärrän, raakaruoan suhteen en oikein.

Eikä tämä ole virallinen lähdeviitekuorrutettu neonomide-ounaus, vaan miedohko "hunch", liittyen moniin todistusaineistoihin. Ei siis tarvitse kommentoida.

Jotkin syövät tykkäävät kyllä glukoosista, jolloin niiden näännyttäminen voi pienentää syöpäkasvaimia. Elän ymmärryksessä, että raakaruokailu ei yleensä kamalasti insuliinia nostele. Kwasniewskin OD taas nimenomaan pitää insuliinin kurissa.

Todennäköisesti näiden dieettien efektit voivat liittyä siihen, että sekä raakaruoka että OD ovat positiivisesti rajoittavia - siis monet kroonisia tiloja aiheuttavat ja ylläpitävät ravintoaineet jäävät ravinnosta pois.

Lopetanpa OT:n tähän.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

totinen
Seuraa 
Viestejä4887
Neonomide
rayanjan
Nobeleja ei jaeta niille ihmisille jotka ovat löytäneet tiensä ihmiskeholle terveeseen elämäntapaan. Uskallan sen tuoda esille: Puhdas, keittämätön, kokonaisiin kasviksiin ja hedelmiin perustuva elävä ruokavalio. Sillä on saatu paranemaan niin MS-tauti, kuin diabetes (myös juveniili), kuin sydän- ja verisuonitaudit kuin syöpä. On henkilökohtainen kokemus syövän osalta.
- -
ruvetkaa luonnonmukaiselle elävälle ravinnolle ja silloin kehonne paranee sisältäpäin.

Luulen, että jos jokin ruokavalio voi auttaa dramaattisesti kroonisiin sairauksiin, niin joko Kwasniewski tai jonkinlainen raakaruokasetti, kuten ehdotat. Muut ovat vain "terveellisiä" ruokavalioita, eivät parana sairauksia. Kwasniewskin toimintaa ymmärrän, raakaruoan suhteen en oikein.

Galaktoosia sisältävät kasvikuidut todennäkisesti suojaavat maapähkinän lektiineiltä, mikä vähentää mm. syöpien määrää. Kuidut estänevät lektiineitä tarttumasta galaktoosireseptoreihin.

Mutta asiaan. Markkinoille on tulossa uusi MS-lääke, joka vähentää relapsien määrää 55% ja taudin pahenemista 30%.

A major trial of the oral drug Cladribine - results of which are published in the New England Journal of Medicine on 20 January 2010 - has shown that it significantly reduces relapse and deterioration of the disease, and goes a long way to eliminating the unpleasant side effects associated with existing therapies. Cladribine promises to be the first ever treatment in tablet form for MS, and only needs be taken for between 8 to 10 days a year, eliminating the need for regular injections and intravenous infusions otherwise endured by sufferers. The ease with which Cladribine tablets can be administered, combined with its relatively few side effects, make it a hugely exciting development in the world of MS.

Compared to patients who were taking a placebo, those taking Cladribine tablets were over 55 per cent less likely to suffer relapse, and 30 per cent less likely to suffer worsening in their disability due to MS.

http://www.physorg.com/news183230427.html

Lyhyt päivitys tähän ketjuun. Laskimoahtaumien (CCSVI) ja MS:n suhteen tilanne on maailmalla tällä hetkellä "kuuma". Kaksi päivää sitten pidettiin maailmanlaajuinen live web konferenssi, minkä paneelissa istui mm. CCSVI:n löydökset tehnyt verisuoniasiantuntija Paolo Zamboni sekä Buffalon yliopioston tutkimusjohtaja Robert Zivadinov. Olipa loistava 1,5 tuntinen konferenssi ja pakko sanoa että kyllä netin myötä tiedon liikkuminen on uskomatonta.

Konferenssin voi katsoa uusintana:
http://hosted.mediasite.com/mediasite/Viewer/?peid=5625f9f8badd40eab1b1a...

Netin ansiosta CCSVI tutkimukset ovat varmasti nopeutuneet huomattavasti, sillä tieto asiasta on levinnyt uskomattomalla vauhdilla ympäri maailmaa. Tieteellisellä kentällä tilanne on todella jännitteellinen, kärjistetysti ilmaisten ottelukulmissa on vastakkain perinteinen autoimmuuniteoria vs. laskimoahtaumat tai jopa (erityisesti Kanadassa) neurologit vs. MS-potilaat --> paine asian tutkimiseen ja hoitamiseen on kova. Painetta lisää edelleen se, että yhden lupaavaan trialin lisäksi jatkuvasti kertyy anekdoottista dataa laskimo operaatioiden positiivisista vaikutuksista MS:n, parhaimmillaan se on poistanut kaikki MS-oireet. Mielenkiintoista tässä operaatiossa on sekin, että se on erittäin turvallinen ja vaivaton (siis pallolaajennus). Se tehdään paikallispuudutuksella, ja toimenpiteen kesto on n. 1/2 - 1 tunti. Kuwaitissa päättäjät tekivät jo aika radikaalin päätöksen eli maan kaikki MS-potilaat tullaan operoimaan, ja tavoitteena on 10 potilasta per viikko. Päättäjät taipuivat kun näkivät 12 maan MS-potilaan hoitotuloksista sekä asiantuntija radiologin näkemyksen operaatioiden turvallisuudesta. Kanadassa tilanne on tällä hetkellä erityisen jännitteellinen, varsinkin kun eräs uutis-tv-yhtiö on tuottanut kaksi dokkaria aiheesta.

Olen luonnollisesti lukenut asiasta paljon ja seuraan tilannetta / mediaa. Netistä löytyy jo valtavasti dataa aiheesta, esim. googlettamalla CCSVI. Yksi hienoimpia luentoja aiheesta on Stanfordin professori Michael Daken luento ja vieläpä tuore sellainen. Mikäli aihe kiinnostaa niin suosittelen:

Michael Dake, osa 1.
http://www.youtube.com/watch?v=adbVIR1h7h8&feature=related

ja toinen osa:
http://www.youtube.com/watch?v=_IuuJKuZiKg&feature=related

Pakko sanoa että on erittäin kiinnostavaa seurata tilannetta, monessakin mielessä. Joko nyt on löydetty MS patologian avaintekijä? Miten asia etenee tiedekentällä? Mitä uutta löytyy tältä uudelta tutkimus suunnalta? etc.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat