Seuraa 
Viestejä6665

Alkaa nurkkien rapina sen verran jurppia, että pitäisi löytää ns lopullinen ja tehokas ratkaisu ongelmaan. Tavallisiin loukkuihin menee joka yö hiiri, mutta orgiat eristeissä sen kun jatkuvat. Kysymys ei siis ole siitä, että yksi hiiri rapistelisi silloin tällöin vaan siitä, että niitä pitäisi pyydystää muutama sata vuoden aikana.

Muualla maailmassa on olemassa tehokkaampia pyyntivälineitä, esim keräävä malli "Victor Tin Cat":

ja sähköinen "Rat Zapper":

Nyt tarvittaisiin hyviä ideoita ultimate hiirenloukun kehittämiseen! Pitäisi toimia pakkasella (eli mieluummin verkkovirta kuin patterit, ei vesiansa) ja siihen pitäisi mahtua porukkaa ainakin sen verran, mitä nurkissa pyörii. Joku pieni lämmönlähdekin voisi ehkä olla, jolloin loukku ulos sijoitettuna houkuttelisi pakkasessa värjötteleviä jyrsijöitä lihapatojen ääreen. Ideoita?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (51)

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Denzil Dexter
Ideoita?Hiirten mentävien rakojen tukkiminen?

Minäkin olen jännityksellä odottanut, koska se alkaa, ja alkaako se, ja jos alkaa niin missä laajuudessa. Talomme edellinen omistaja sanoi, että hiiriongelma kyllä on. Nyt ei ole rapissut toistaiseksi vielä ollenkaan. Ehkä kaksi kissaammekin vaikuttavat asiaan. Lisäksi olen tukkinut jokaisen löytämäni aukon, josta hiiriä voisi tulla sisään. Jos ne pääsevät kivijalkaa pitkin ulkolaudoituksen alle niin se on vähän hankalampi ongelma. Joskus kun isoisä vaihtoi taloonsa ulkovuorauksen, hän palkkasi minut naputtelemaan nauloja muutaman millin välein ulkovuorauksen alle koko talon ympäri. Se keino tepsikin. Ei enää hiiriä talossa sen jälkeen. Oli siinä kyllä laiskalla pikkupojalla vähän naputtelemista.

Rotanmyrkky toimii kyllä, jos talossasi on paikka, mistä hiiret sen hyvin löytävät. Edellisessä asunnossa rauhoitin rapistelut sen avulla (kun meillä oli pari kissatonta vuotta). Pari kourallista myrkytettyjä jyviä riitti. Sijoitin ne talon alle.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

author="Ertsu" kirjoitti:Just tismalleen tuon näköinen hiirenloukku meillä on.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Jostain jäi mieleen tehokas keräävä malli missä putkikiikku jonne eksynyt hiiri keikauttaa sen asentoon josta ei pääse taaksepäin vaan säiliöön, jolloin kiikku vapautuu ja pyydystää jälleen.

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Myrkky ei ole paras mahdollinen kotitalouksiin sillä hiirulainen voi ryömiä johonkin ahtaaseen rakoon kuolemaan josta sitten lopputuloksena mahdollisesti jonkinlainen tuoksu.

Rakojen tilkitseminen ja hetitappavia loukkuja tarpeeksi. Ja keittiössä eväiden jemmaaminen jottei tule siimahännälle turhia houkutuksia.

Ja onhan näitä ääneen perustuvia karkottimia. Kuulemma toimivat, omaa kokemusta ei ole.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Koloja tukkii tehokkaasti vaikka niin että työntää sinne ensin teräsvillaa ja suhauttaa PU-vaahtoa. Komposiitti on varmuudella hiirenpitävä.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
tietää
Koloja tukkii tehokkaasti vaikka niin että työntää sinne ensin teräsvillaa ja suhauttaa PU-vaahtoa. Komposiitti on varmuudella hiirenpitävä.Kolot voi kyllä tukkia, mutta ilmavälejä ei. Peijoonit tunkevat juuri ulkovuorilaudan ja katon alla oleviin tuuletusrakoihin. Periaatteessa niitä ei saisi tukkia lainkaan, mutta alan kallistua kannalle jonka mukaan niiden verkottaminen ei haittaakaan tuulettumista

Tuosta "Zapperista" kun tekisi verkkovirran avulla viritetyn version, niin alkaisi satoa tulla. Nykyisellään laite toimii paristoilla, joiden kestävyys pakkassäässä on kyseenalainen. Joku viemäriputki 240V jännitteellä alkaisi olla asiaa? Pitäisi vaan tehdä sellaiset suojat päihin, ettei jännitteeseen pääse käsiksi kukaan asiaan kuulumaton otus tai ihminen. Paistetun, tuoreen sapuskan tuoksu varmasti toimisi vielä lisähoukutteena..

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
tietää
Jostain jäi mieleen tehokas keräävä malli missä putkikiikku jonne eksynyt hiiri keikauttaa sen asentoon josta ei pääse taaksepäin vaan säiliöön, jolloin kiikku vapautuu ja pyydystää jälleen.Kuulostaa lupaavalta. Muistatko tarkempia yksityiskohtia joilla pääsisi googlettamaan aiheesta?

Sisälle asti ei ole vielä toistaiseksi kukaan onnistunut tietä jyrsimään, joten elukoiden pyydystys hoituisi kokonaan ulkotiloissa, ts perustusten ryömintätilassa.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Denzil Dexter
Periaatteessa niitä ei saisi tukkia lainkaan, mutta alan kallistua kannalle jonka mukaan niiden verkottaminen ei haittaakaan tuulettumistaMiksi verkko haittaisi tuulettumista?

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Denzil Dexter
tietää
Jostain jäi mieleen tehokas keräävä malli missä putkikiikku jonne eksynyt hiiri keikauttaa sen asentoon josta ei pääse taaksepäin vaan säiliöön, jolloin kiikku vapautuu ja pyydystää jälleen.Kuulostaa lupaavalta. Muistatko tarkempia yksityiskohtia joilla pääsisi googlettamaan aiheesta?Se oli laatikko joka oli jaettu välipohjalla säiliöksi ja loukuksi. Loukussa oli liki laatikon mittainen putki joka perusasennossa oli auki molemmista päistään akseloituna niin että hiiren paino keikautti sen asentoon jossa se on auki vain säiliön suuntaan. Hiiri suuntaa avoimeen päähän jossa on säiliön aukko. Syöttikin on hyvä olla niin että se houkuttelle putkeen. Säiliössä olevan rapistelu vetää muitakin sinne.

http://www.youtube.com/watch?v=Fwd-oJev ... re=related
Helppo

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Aweb
Denzil Dexter
Periaatteessa niitä ei saisi tukkia lainkaan, mutta alan kallistua kannalle jonka mukaan niiden verkottaminen ei haittaakaan tuulettumistaMiksi verkko haittaisi tuulettumista?Varmaan jos ohimennen mainitset asiasta kuntasi rakennustarkastajalle, niin hän esittelee mielellään tuuletusrakojen minimipaksuusvaatimukset sekä kertoo, kuinka mikä tahansa virtausvastusta lisäävä osa järjestelmässä haittaa ilman virtaamista ja tekee systeemistä rikollisen

Todellista ilmavirran liikkeen hidastumista tapahtunee kuitenkin ehkä ns reikälevyissä, joita käytetään hiirien varalta. Tavallinen verkko tai lisänaulat aiheuttavat vastusta lähinnä laskentaohjelmissa.

Wiisas
Seuraa 
Viestejä3197

Hiiriä pitää yrittää karkottaa, esim. äänikatkottimella, eikä houkutella niitä paikalle hyvällä syötillä ja tehokkaasti tappaa mahdollisimman monta!

"kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu"

Tuosta "putkikiikku"-pyydyksestä olen nähnyt vain omatekoisia versioita, mutta hyvin toimivat:
Kaivetaan ämpäri (tai useampia) maahan talon lähelle siten, että ämpärin yläreuna on maan tasalla. Ämpärin päälle viritetään kapea rima niin, että sen pää on ämpärin keskellä ja tasapainokohta on lähellä ämpärin reunaa, johon kohtaan tulee myös herkkä sarana. Ämpäriin laitetaan pohjalle pari litraa pakkasnestettä, jotta ei pääse jäätymään.
Riman päähän kiinnitetään tiukasti esim. juustopala syötiksi. Kun hiiri sitten kulkee rimaa pitkin kohti syöttiä, rima nousee äkisti pystyasentoon ja hiiri putoaa ämpäriin ja rima palautuu tasapainoasentoonsa vaakatasoon valmiiksi pyydystämään seuraavaa tulokasta.

Näin tällaisia pyydyksiä eräällä maatilalla muutama vuosi sitten, kun kävin siellä syyskesällä marjojen itsepoiminnassa. Isäntä esitteli minulle pari ämpäripyydystä ja niissä molemmissa oli useita jyrsijöitä. Ne saattoivat olla pieniä myyriä, mutta samalla periaatteella hiiretkin niihin menevät.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Naapuri hommasi pari kissaa. Ei ole näkynyt toistaiseksi metsähiiriä kuten aiempina vuosina.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

tiäremies kirjoitti:
"Itse unohdin syötin kesämökille ja se tappoi kaikki hiiret. Sitä kuin pitää pari viikkoa jossain kuivassa paikassa niin hiiret katoaa."

Samoin katoavat kaikki lähitienoon pikkulinnut, siilit ja oravat!

Ertsu
Seuraa 
Viestejä7609
tiäremiäs

Itse unohdin syötin kesämökille ja se tappoi kaikki hiiret. Sitä kuin pitää pari viikkoa jossain kuivassa paikassa niin hiiret katoaa.

Ja tuota kun pitää pari viikkoa kuivassa paikassa, niin hiiret katoaa.

Vanha kunnon luonnonmenetelmä toimii paremmin kuin pussillinen uusia. Noita on käytetty maataloissa niin kauan kuin ihminen on maataloutta harjoittanut. Eikä saastuta ympäristöä.

Kahlaisin hiirissä ennemmin kuin asuisin seinänaapurina kissahullun kanssa.
Kissa itsessään on tulolainen kaikkia pikkunisäkkäitä ja lintuja kohtaan.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä7609
tietää
Kahlaisin hiirissä ennemmin kuin asuisin seinänaapurina kissahullun kanssa.
Kissa itsessään on tulolainen kaikkia pikkunisäkkäitä ja lintuja kohtaan.

Mikä tulolainen ? Katso peiliin, niin näet maailman pahimman tulolaisen. Kissa on toki lihansyöjä eli n.s. petoeläin, kuten ihminenkin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat