Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kulttuurisidonnaiset herjasanat. Näistä sietäisi keskustella.

Jostakin syystä karvaisuus on nyt noussut etualalle. Siinä, missä aikaisemmin kirjoitettiin rättipää, taatelitallaaja, mutakuono, nyt kirjoitetaan karvaranne. On muuten hiukan perätön herja, jos tarkoitus on soveltaa se kaikkiin maahanmuuttajiin - esimerkiksi tummaihoiset afrikkalaiset ovat varsin karvattomia ja aasialaiset lähes täysin.

Aikaisemmin feministejä herjattiin telaketjufeministeiksi, nyt on joillakin palstoilla otettu käyttöön karvasääri.

Ovatko herjaajat tulleet ajatelleeksi, miten kulttuurisidonnaisia nämä karvaisuuteen kohdistuvat herjat ovat? Miten moni mies harrastaa karvanpoistoa? Onko jokaisen norminaisen velvollisuus ajella karvat sääristään? (Niin, ja missä vaiheessa miehekäs karvaisuus - tiedetään tehtävän jopa karvansiirtoja, jotta saataisiin miehekkäät rintakarvat - on siirtynyt epätoivottavaksi ja paheksuttavaksi ominaisuudeksi?)

Mitä sanotte?

Sivut

Kommentit (17)

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005

Karvakäsillä tarkoitetaan Lähi-idän, Persian ja ehkä myös Pohjois-Afrikan alueen ihmisiä, eikä vain maahanmuuttajia. Pokeripiireissä turkkilaisia nettipelaajia kutsutaan karvakäsiksi.

Niillä seuduilla ihmisten karvankasvu on voimakkaampaa kuin missään muualla, joten tuo nimitys tulee siitä. Ihmisillä on tapana kuvailla ihmisryhmiä näiden ulkoisten ominaisuuksien perusteella, eikä siinä sinänsä ole mitään herjaavaa.

Täytyy rehellisesti vastata, että en ole missään aikaisemmin kuullut kyseisiä termejä.

Että kiitos vaan, kun levität tuollaisia alentavia nimityksiä.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Joo ei kaikki mamut ole karvakäsiä, savulihat vaan

Näistä ilkeistä termeistä tulisi päästä eroon, mutta lyönpä vetoa, että ei mamupiireissäkään kantaväestöön kuuluvia kutsuta kantaväestöön kuuluviksi vaan meille on varmasti monia yhtä ilkeitä haukkumasanoja.

Hämmentää.

Wiisas
Seuraa 
Viestejä3197
Liittynyt22.11.2007

Olen kyllä kuullut feministejä karvasääriksi kutsutun.

Vanhan (=jostain 80 luvulta) viisauden mukaan ei naisen kannata ajaa säärikarvoja juhlimaan lähtiessä. Säilyy harkinta paremmin: jos ilkeää jalkakarvojen kanssa lähteä vieraan miehen matkaan, täytyy miehessä olla jotain enemmän houkuttavaa.

"kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu"

Cubemon
Täytyy rehellisesti vastata, että en ole missään aikaisemmin kuullut kyseisiä termejä.

Että kiitos vaan, kun levität tuollaisia alentavia nimityksiä.
Minä nimenomaan olen lukenut kyseiset nimitykset useilta keskustelu- ja kommenttipalstoilta; siksi juuri tiedustelin, mistä ne ovat ilmaantuneet.

Wiisas
Olen kyllä kuullut feministejä karvasääriksi kutsutun.Jenkkien 60-lukun feministiliikkeen tunnus olivat karvakainalot. Onko tämä karvasäärisyys jostain muualta päin peräisin?

Ding Ding
Pokeripiireissä turkkilaisia nettipelaajia kutsutaan karvakäsiksi.Karvakäsi = (turkkilainen) kebab-alan yrittäjä.

Karvakäsiksi/karvahanskoiksi noita Turkin ja lähi-idän seudun mamuja on kutsuttu jo iät ja ajat.

Cubemon
Wiisas
Olen kyllä kuullut feministejä karvasääriksi kutsutun.Jenkkien 60-lukun feministiliikkeen tunnus olivat karvakainalot. Onko tämä karvasäärisyys jostain muualta päin peräisin?Joskus 80-luvun loppupuolella entisessä neuvostoliitossa kolleegalla oli valkovenäläinen tyttöystävä. Tätä likkaa, jo hiukka vanhempi oli, leikkisästi kutsuttiin karvajalaksi. Eli oli ilmeisesti myös karvaset sääret. Karvajalalla oli kuukautisten aikana sellanen ominaishaju. Sen haisto jo aamiaispöydässä. Yksi naistoveri ristikin hänet propelipilluksi.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005
ZiPA
Karvakäsi = (turkkilainen) kebab-alan yrittäjä.

Karvakäsiksi/karvahanskoiksi noita Turkin ja lähi-idän seudun mamuja on kutsuttu jo iät ja ajat.


Onko turkinturkkilaisiakin kutsuttu karvakäsiksi, vai vain mamuja?

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907
Liittynyt8.12.2007

Ei pidä unohtaa karvaperseitä!

[size=85:ohkvhdnb]Ai niin sitähän käytetään enimmäkseen täkäläisistä. Komento takaisin.[/size:ohkvhdnb]

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Ding Ding

Onko turkinturkkilaisiakin kutsuttu karvakäsiksi, vai vain mamuja?Minun mielestäni tuo ilmaisu on lähinnä tosiaan koskenut noita kebab-ravintoloitsijoita, mutta tuskin tuo nyt niin kovin eksakti määritelmä on. Alueen paikallisväestöstä käytettäneen enemmänkin termejä "savunahka" tai "rättipää".

idiotus
Ei pidä unohtaa karvaperseitä!

[size=85:22ws4613]Ai niin sitähän käytetään enimmäkseen täkäläisistä. Komento takaisin.[/size:22ws4613]Juu, sillä viitattaneen lähinnä valkoiseen hetero-mieheen.

Teekkari
Seuraa 
Viestejä2347
Liittynyt27.4.2008

Isä ei nykyisin ilkeä käyttää shortseja, kun kumpparin varsi on ajan mittaan hiertänyt karvat säärestä pois. Niin on silonen kuin pojannassikalla. Pitää alkaa itsekin välttämään kumppareita, ettei moinen alennustila kohtaa minuakin.

Everything you know, is about to change.

Ding Ding
Ihmisillä on tapana kuvailla ihmisryhmiä näiden ulkoisten ominaisuuksien perusteella, eikä siinä sinänsä ole mitään herjaavaa.

Aivan. Suomalaissiirtolaisiakin kutsuttiin viime vuosisadan alkupuolella Amerikassa "pyöreäpäiksi" (roundhead).

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat