Seuraa 
Viestejä45973

Liittyykö kynttilän liekki millään tavoin sähkömagnetismiin? Näkyviä- ja IR-aallonpituuksia ei lasketa, koska sitä ei tarvitsisi erikseen kysyä; tämä lienee kaikille päivän selvää.

Oheisessa videossa reiki-energiaparantaja demonstroi "energian" vaikutusta liekkiin. Hän puhuu elektromagneettisesta energiasta ja vaikka mistä.
http://www.youtube.com/watch?v=XxF_1Kk1 ... re=related

Syy ja seuraus on selvästi havaittavissa, mutta syyn selitys on puhujalla pahasti hukassa. Kaikenlaisia hienoja termejä nämä tykkäävät käyttää, mutta valitettavan usein heidän käyttämänsä "energia" ja "sähkömagnetismi" on aivan muuta, mitä tiedemaailmassa näillä sanoilla tarkoitetaan. Kumpa olisivat lukeneet edes lukion fyssan ykköskirjan.

Kynttilän liekki luonnollisesti reagoi ilmavirtoihin, ovatko muodostuneet palokaasut varautuneita, jotta niitä voisi härnätä magneetti- tai sähkökentillä? Ihan vain "for the sake of argument".

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (15)

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839

videota katsomatta voisi veikata että itse liekissä se palava aines on hyvinkin ionisoitunutta ja reagoisi magneettikenttiin...

eipä ole tuommoista koskaan testannut... pitääkin ettiä muutama magneetti jos jossain laatikon pohjalla pyöris ja kokeilla...

Mitenkähän äijä tempun tekee? Vähän myöhemmin hän asettaa kirjasen kynttilän viereen, käsiensä ja kynttilän liekin väliin estämään ilmavirtauksia. Liekki vipattaa silti edelleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Cargo
Seuraa 
Viestejä979

Toimii! Ite kokeilin just lasilevyn läpi.

Kyllähän hankaus synnyttää vähän sähkökenttää, mutta reikihierojan pitäis tajua ettei se tuu ihmisen sisältä!

Tossa toinen video: http://www.youtube.com/watch?v=MPFkp2HrEcs

Tosta voi lukee tarkemmin: http://www.combustion.org.uk/ECM_2009/P810320.pdf

Palamisessa muodostuu kationeja, anioneja ja elektroneja seuraavanlaisessa nopeessa siirtymätilareaktiossa:

CH + O --> HCO(+) + e(-)
HCO(+) + H2O --> CO + H3O(+)

sitte: H3O(+) + e(-) --> H2O + H

Tollasia reaktioita kun tapahtuu palamisen aikana koko ajan, niin silloin sähkökenttä voi vaikuttaa niihin ioneihin.

" sähkö (se sähkö, jota tuotetaan mm. voimalaitoksissa) ei ole energiaa "
- Vastaaja_s24fi

“Jos et ole kaksikymppisenä vihreä, sinulla ei ole sydäntä. Mutta jos et ole nelikymppisenä perussuomalainen, sinulla ei ole aivoja.”
- Cargo

Ajattelinkin, että jotain lyhytikäisiä ioneja saattaisi muodostua liekissä. Kiitos.

Tuo tuubivideo kyllä osoitti, että sähkökentällä voidaan härnätä liekkiä. Kuinkahan vahva kenttä mahtoi olla kyseessä? Jotenkin vain intuition varassa tuntuu siltä ettei käsiä hieromalla moisia kenttiä tuoteta.

Harmi kun en omista Van de Graaff generaattoria. Sillähän tuota voisi hyvin tutkia. Sattuisiko kenelläkään tiedeharrastajalla olemaan moista? Sillä meinaan saisi riittävän voimakkaan staattisen sähkökentän aikaiseksi, jotta voisi tosiaan kokeilla tätäkin ilmiötä.

Varmaan ei hiuksia kampaamalla tai muovipusseja hinkkaamalla tule riittävän voimakasta kenttää.. Tai no eihän sitä koskaan tiedä. Kyllä kampa taivuttaa kraanavettäkin.

Tätä ilmiötä voisi kyllä tutkia esimerkiksi seuraavilla tavoilla:
1) Laitetaan kynttilän ja käsien väliin levy, joka on valmistettu materiaalista, joka vaimentaa sähkökenttiä. Siis joku eristelevy varmaankin... vai olisiko se sittenkin johde. Olikos se niin että johteesta valmistetun kehikon sisälle ei tule sähkökenttää lainkaan? Ääh ei voi muistaa kuinka sähkökenttä käyttäytyy. Tietävämmät kertokoot. Kuitenkin siis oikeasta materiaalista levy väliin, niin voitaisiin poissulkea sähkökenttien vaikutus.

2) Laitetaan kynttilä vaikkapa putken sisälle tai tyhjään akvaarioon, jotta mistään suunnasta tulevat ilmavirrat eivät pääsisi heiluttamaan liekkiä. Tällä mahdollisesti voitaisiin poissulkea ilmavirtojen vaikutus. Veikkaanpa että mitään poissulkemista ei tapahtuisi, vaan päin vastoin.

Nonniin. Nyt sitä on kokeiltu. Tein kynttilälle saman käsien hinkkaamisen, mitä videossakin näytettiin. Liekki liikkui aivan kuten videollakin.

Seuraavaksi koetin liekin sohimista kamman staattisella sähkökentällä. Mitään merkittävää en havainnut. Olemattoman pienet ilmavirrat ja kamman liikuttaminen häiritsivät koetta liian paljon.

Viimeiseksi toistin ensimmäisen kokeen ilman, että kädet koskivat toisiinsa. Tällöin siis käsien liike tuottaa saman ilmavirran, kuin ensimmäiselläkin kerralla, mutta ilman hankaussähköä. Liekki huojui uskollisesti käsien heiluttelun tahdissa sivuttain, aivan kuten videollakin.

Kokeilin myös käsien yhteen läpsyttelyä, jolloin liekki huojui käsistä poispäin.

Tämä hyvin yksinkertainen koe antaa mielestäni merkittävän epäluottamuslauseen sähköhypoteesille. Ilmiselvästikin kyse on ilmavirrasta. En kuitenkaan kokeillut kirjan kanssa samaa temppua, koska itään kirjaa ei sattunut olemaan käden ulottuvilla. Epäilen kuitenkin, että kirjan kokoinen pieni este ei suojaa liekkiä ilmavirroilta riittävästi.

Nähtävästikin näissä huuhaapiireissä on yksi hyvin yleinen päättelyvirhe vallalla. Syy ja seuraus havaitaan, mutta tapatumalle annetaan omaa ideologiaa tukeva selitys faktoista riippumatta. Toisinaan mennään vielä pykälää pidemmälle ja korrelaatio sekoitetaan kausaliteettiin.

Tuolla ei todellakaan ole mitään tekemistä sähkön tai magnetismin kanssa

Epäilen kuitenkin, että kirjan kokoinen pieni este ei suojaa liekkiä ilmavirroilta riittävästi.
Aivan oikein epäilet.

"Ilmiö" on helppo todistaa huuhaaviihteeksi kun laittaa lämpökynttilän lasiin ja kokeilee tuota sormien hinkkaamista sitten. Liekki ei heilu

petsku
Seuraa 
Viestejä1473
KBolt
Tuolla ei todellakaan ole mitään tekemistä sähkön tai magnetismin kanssa

Noh noh, sähköinen vuorovaikutushan se ilmanliikkeet välittää, jotka liekkiä tanssittavat. Atomien elektroniverhot hylkivät toisiaan, kun kädet heiluvat ja ilma liikkuu. Mutta pilkunraiskaustahan tämä.

Joo no kvanttifysiikaksi menee jos oikein tarkasti katsotaan.

Oletteko muuten huomanneet kuinka näissä vaihtoehtolääketiet... ok no ei kunnioiteta tarpeettomasti kutsumalla sitä tieteeksi. Siis vaihtoehtolääkepupun piireissä aikanaan puhuttiiin runsaasti sähkomagnetismista, värähtelystä ja energiasta. Nykyään tuolla alalla huomio alkaa kohdistumaan kvanttifysiikan terminologiaan. Quantum healing u know. Odotellaan vain milloin joku huijari keksii puhua bosoni-terapiasta, neutriino-hoidosta tai fermioni-värähtelystä. Huijarit keksivät mielellään hankalille ja vähän tunnetuille tieteellisille termeille uutta käyttöä. Sähkömagnetismin terminologia on jo vähän loppuun kulunut, joten onhan varsin luontevaa siirtyä kvanttifysiikkaan pikkuhiljiaa. Eletäänhän sentään 2000-lukua.

bosoni
Seuraa 
Viestejä2704

Videota en katsonut, mutta kyllähän ionisoitunut kaasu sähkökenttiin reagoi. Joskus kauan sitten ainakin oli olemassa sellainekin erikoisuus kuin "plasmakaiutin" Torven sisällä oli pieni liekki, jonka ympärillä sähkökenttä synnyttää inonisoituun kaasuun värähtelyä, joka kuuluu äänenä.

Omin silmin en ole nähnyt, mutta sellaisia esiteltiin jossain lehdessä. Ja saattaa olla että sen toimintaperiaatetta ei edes esitelty oikein. Ehkä pitäisi googlettaa vähän ennen kuin väitän mitään plasmakaiuttimen toimintaperiaatteesta.

Jos sorruin (taas) virheeseen, niin tukka varmaan vain oli silmillä, kuten kuva osoittaa...

Cargo
Seuraa 
Viestejä979

Totta helvetissä sormien hankaussähkö vaikuttaa liekin ioneihin, ei tässä mitään James Randia tarvita!

Asettakaa kynttilä pöydälle ja sopiva este, esim. kirja jonka ylitse vielä näkee hyvin, ja hangatkaa sormienpäitänne videon osoittamalla tavalla.

" sähkö (se sähkö, jota tuotetaan mm. voimalaitoksissa) ei ole energiaa "
- Vastaaja_s24fi

“Jos et ole kaksikymppisenä vihreä, sinulla ei ole sydäntä. Mutta jos et ole nelikymppisenä perussuomalainen, sinulla ei ole aivoja.”
- Cargo

Cargo
Totta helvetissä sormien hankaussähkö vaikuttaa liekin ioneihin, ei tässä mitään James Randia tarvita!

Asettakaa kynttilä pöydälle ja sopiva este, esim. kirja jonka ylitse vielä näkee hyvin, ja hangatkaa sormienpäitänne videon osoittamalla tavalla.


Ja VITUT. Lue tekstit ylempää.

Jos pistät kynttilän esim. mehukannun pohjalle, sytytät kynttilän ja hierot vaikka mu... sormiasi niin liekki ei todellakaan heilu. Kunhan et työnnä sormiasi sinne kannuun.

Ainoastaan ilmavirta sitä heiluttaa.

perkele...vaikka olikin rölli niin..perkele

Katsoin videon ja liekin heilahtelusta jo pelkästään näkee heti, ettei se ole ilmavirtauksesta johtuvaa.

Trota noin... Mites tuohon pitäisi oikein reagoida. Onkohan kenelläkään kotona enää näitä muinasia valkoisten pitkienhiilivetyjen combustioperiaatteeseen perustuvia lumananssigeneraattoreita (kynttilöitä)? Semmoisellahan on helppo kokeilla miten asian laita on. Suosittelen tekemään samaa käsien hierontaliikettä kynttilän edessä siten, että kämmenet ovat hyvin melkein kiinni toisissaan. Tällöin tuotettu ilmavirta on liki sama, mutta hankaussähköä ei hankauksen puuttumisen voi muodostua.

Minäkin olen nähnyt jopa elokuvia, joissa ihminen katoaa kokonaan. Ihan telkkarissakin. Jopa mustavalkoisia mykkäfilmejä. Uskomatonta mutta totta.

korant
Katsoin videon ja liekin heilahtelusta jo pelkästään näkee heti, ettei se ole ilmavirtauksesta johtuvaa.

Ja kohta se liekki heiluu varmaan gravitaation vaikutuksesta

Suosittelen tekemään samaa käsien hierontaliikettä kynttilän edessä siten, että kämmenet ovat hyvin melkein kiinni toisissaan. Tällöin tuotettu ilmavirta on liki sama, mutta hankaussähköä ei hankauksen puuttumisen voi muodostua.

Testattu on sekä niin että kynttilä on pydällä ja niin että se on polykarbonaattiputken tai lasikannun sisällä.
Pöydällä palavan kynttilän liekki heiluu myös silloin kun kirja on edessä mutta kun pistää tuikun putkeen tai kannuun niin eipähän heilu.

Jos kotona on kynttilälyhty (neljä ikkunaa peltikuorissa) niin sillä on helppo kokeilla.
Saa vatkata nakkeja maailman tappiin asti ja ainoa efekti on että nahka lähtee sormista.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat