Seuraa 
Viestejä45973

Etteivät valtiontuet menisi väärään osoitteseen...

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.sht ... /10/980196

Obama pisti johtajien palkat leikkuriin

Julkaistu 22.10.2009 02:12 (päivitetty 02:18)

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama haluaa laskea johtajien palkkoja verovaroin pelastetuissa yrityksissä. Eniten pelastusrahaa saaneiden yritysten johtajien palkat ja bonukset voivat pudota jopa 90 prosenttia.

Alustavien tietojen mukaan leikkaukset koskevat seitsemän suuryrityksen 25:tä kovapalkkaisinta johtajaa. Suunnitelma on määrä julkistaa lähipäivinä, kertoo New York Times -lehti.

Yhdysvalloissa nousi viime keväänä kohu erityisesti vakuutusjätti AIG:n maksamista bonuksista. Yhtiö on saanut yli 180 miljardia dollaria valtion avustusrahaa.

Nyt AIG:n sikariporras saisi tyytyä korkeintaan 200 000 dollarin eli yli 130 000 euron vuosipalkkaan. Lisäksi sen on supistettava reilusti lupaamaansa bonuspakettia.

(MTV3-STT) "

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (15)

Ihan sama, evvk, arveletko ettei muut lue uutisia.
Mitä vittua se meille kuuluu jos joku jossain muussa maassa tekee jotain. Tässä olis nyt vähän tärkeempiäki juttuja, tietokoneesta hävis äänet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nii ja sit kovalevy raksuttaa koko ajan, ehkä 0,3 sec joka sekuntti, vituttaa kuunnella sitä.
Tekis mieli sammuttaa kone, mutku just vasta heräsin ja sit joutuu lukemaa tällasta paskaa.

Hyvä veto palauttaa pahimmat sikailijat maanpinnalle. Palkkakaton avulla ehkä saadaan firmojen johtoon sellaisiakin ihmisiä, joiden ensisijainen tavoite ei ole järjettömien bonusten haaliminen.

Yritysjohdon tulee saada kunnon korvaus työstään ja vastuustaan. Bonuskäytäntö on ihan hyvä, ja se tulisikin säilyttää.

Ongelmana on vaan se, että homma riistäytyy käsistä, niinkuin yhdysvalloissa. Korvausten tulee olla hyviä, muttei järjettömän suuria.

leoric
Yritysjohdon tulee saada kunnon korvaus työstään ja vastuustaan. Bonuskäytäntö on ihan hyvä, ja se tulisikin säilyttää.

Ongelmana on vaan se, että homma riistäytyy käsistä, niinkuin yhdysvalloissa. Korvausten tulee olla hyviä, muttei järjettömän suuria.
Se on USA:ssa VALTION firmoissa aivan uusi ja EUrroapsta tullut ilmiö panna valtion tuet sileäksi johdon pakkoihin ja optioihin.

USA:ssa ei niin kauheasti niitä julkisesti valtion tukemia yhtiiöitä niin kauheasti ole ollutkaan, piilosellaisia kuitenkin jonkiverran, kuten aseteollisuus ja "ykstyiset" yliopistot (joista osasta tulee nyt todella ykstyisiä...)

Ja siksi seko "meikäläinen" käytäntö voidaankin kuristaa kehtoonsa, kun on nähty, mitä siitä seuraa!

Optiot ovat USDA:ssa liittyneet tilanteeseen, jossa kaksi porukkaa lyö palikat yhteen siten, että toisella on osaaminen ja toisella rahat. Erityisesti se osaamispuoli saa sitten optiot ja siten "tasa-arvo" tuloksen jaossa, jos homma rupeaa pyörimään. Se turvaa molempien edut, kaun vanhat osakkeet ovat pääasiassa rahapuolella.

Meikäläistä terveydenhuoltojärjetelmää vastaava uudistus läpäisi USA:n Kongressin.

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/11/ ... 44104.html

Obaman terveydenhuoltouudistus läpi edustajainhuoneessa

julkaistu tänään klo 06:29, päivitetty tänään klo 06:43

Yhdysvalloissa kongressin edustajainhuone on hyväksynyt presidentti Barack Obaman ajaman esityksen maan terveydenhuoltojärjestelmän uudistuksesta. Obama itse kampanjoi kiihkeästi uudistushankkeen puolesta viime metreille saakka.

Uudistushanke meni edustajainhuoneessa täpärästi läpi äänin 220 - 215. Hyväksyntään vaadittiin 218 edustajaa.

Obama tapasi demokraattiedustajia kongressitalolla ennen lauantaina edustajainhuoneessa alkanutta keskustelua. Neuvotteluissa saatiin aikaan kompromissi, jolla liittovaltion rahojen käyttö abortin tukemiseen estettiin. Sen avulla houkuteltiin aborttia vastustavia demokraattiedustajia terveydenhuoltouudistuksen taakse.

Obama kehotti ennen äänestystä edustajainhuonetta vastaamaan historian kutsuun ja äänestämään 'kyllä' terveydenhuoltouudistuksen puolesta.

Lain tiellä on edustajainhuoneen äänestyksenkin jälkeen vielä monta mutkaa. Senaatissa on valmisteilla vielä oma versionsa uudistuksesta ja senaatin äänestyskin saattaa jäädä ensi vuoteen.

Barack Obama on nostanut terveydenhuoltojärjestelmän uudistuksen yhdeksi presidenttikautensa päätavoitteista. Yhdysvalloissa 47 miljoonaa kansalaista on sairausvakuutusjärjestelmän ulkopuolella ja 25 miljoonalla vakuutussuoja on riittämätön.

Republikaanit pelkäävät, että Obaman ajama uudistus tulee kalliiksi ja kasvattaa julkisen vallan roolia terveydenhuollossa.

Reuters, AP, YLE Uutiset "

leoric
Yritysjohdon tulee saada kunnon korvaus työstään ja vastuustaan. Bonuskäytäntö on ihan hyvä, ja se tulisikin säilyttää.

Ongelmana on vaan se, että homma riistäytyy käsistä, niinkuin yhdysvalloissa. Korvausten tulee olla hyviä, muttei järjettömän suuria.
200k on mielestäni ihan kohtuullinen korvaus työstä. Vastuutahan johdolla ei juurikaan ole ainakaan normiduunaria enemmän ellei tee jotain rikollista.

JW

Vastuutahan johdolla ei juurikaan ole ainakaan normiduunaria enemmän ellei tee jotain rikollista.Mistä moinen tieto? En tiedä jostain suomalaisista pikkupuljuista mutta ainakin globaaleissa yrityksissä maksetaan palkkaa nimenomaan vastuun ottamisesta; mitä enemmän vastuuta, sitä enemmän palkkaa. "Duunarin" tyrimisestä aiheutuvat kustannukset ovat pähkinöitä verrattuna johonkin konserninjohtajan virhearvioinneista aiheutuviin kustannuksiin.

Mitä enemmän vastuuta, sitä enemmän joutuu myös raatamaan palkkansa eteen. En tiedä mistä joillakuilla on käsitys ettei pomon tarvi tehdä mitään, pelata vähän golffia ja miljoonaoptiot kilahtaa tilille jne? Suuret optiot voivat tuntua kohtuuttomilta mutta usein kyse on myös yrityksen kiitoksesta ehkä kymmeniä vuosia jatkuneesta palkattomasta ylityöstä ja menestyksestä uralla jne. Suuret optiot eivät siten välttämättä korreloi yks yhteen jonkin pomon samanhetkisen työtoimenkuvan kanssa vaan voivat olla heijastusta aiemmasta raadannasta.

Obama julistaa olevansa populistipuupää (fucking idiot). Muutaman firman pomojen palkka muuttuu kilpailukelvottomiksi markkinoiden kanssa ja paikat miehittyy rupuleilla.

tietää
Obama julistaa olevansa populistipuupää (fucking idiot). Muutaman firman pomojen palkka muuttuu kilpailukelvottomiksi markkinoiden kanssa ja paikat miehittyy rupuleilla.Ihan täysiä haistapaskansössöjä hän tämä meidänkin valtion yksityistämisestä poliittisesti ylöspuhallettu miljardijengi on ollut. Aivan samoin Venäjän, ja mm. Baltian maiden. Varsinaisia UMTS- ja muita TUHOLAISIA!

Ihan hyvä, että välillä jossakin kokeillaan jotakin muutakin!

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Obama on teheny ihan oikejan päätöksen, ei kai valtijon tuet ole sitävarten , että niillä lihotethan johtajien pankkitilejä ?

Luulis että yhtijöille parempi vaihtoehto olis toellinen
"kemiyhtiön mies" kuin rahanhimoinen oman evun tavottelija.

Siltikki veikkaan, että Obama ei kauvoa "kuki ".

Käypi niinko niitylle, missä Attilan hepo kulki, siellä ei senjälkhin ruoho kasunnu.

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/11/ ... 75425.html

Obaman terveydenhuoltouudistus läpäisi senaatin ensiäänestyksen

julkaistu tänään klo 03:18, päivitetty tänään klo 06:09

Yhdysvalloissa demokraatit saivat senaatin äänestyksessä niukan tuen terveydenhuoltouudistuksen eteenpäin viemiseksi. Lähetekeskustelun aloittamista puolsi vaadittavat 60 edustajaa. Republikaaneista 39 äänesti vastaan ja yksi pidättäytyi äänestämästä.

Keskustelun aloittamista kannattivat kaikki 58 demokraattia ja kaksi sitoutumatonta. Yhdysvaltain senaatti aloittaa lähetekeskustelun presidentti Barack Obaman ajamasta terveydenhuollonuudistuksesta marraskuun viimeinen päivä. Uudistuksen toteutuminen mullistaisi yhdysvaltalaisen terveydenhuollon ja toisi kymmeniä miljoonia ihmisiä sairausvakuutusjärjestelmän piiriin.

Kaikki demokraatitkaan eivät suhtaudu remonttiin varauksettomasti. Viimeiset epäröivät demokraatit ilmoittivat tukevansa keskustelun aloittamista - eivät siis itse ehdotusta - vasta muutamia tunteja ennen äänestystä. Republikaanit vastustavat uudistusta, koska pelkäävät kustannuksia sekä julkisen vallan vahvistumista terveydenhuollossa.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä pidetty äänestys oli lakiuudistuksen ensimmäinen koetinkivi senaatissa. Senaatin käsittelyn arvellaan kestävän ainakin kolme viikkoa, ja sen jälkeen senaatin ja aiemmin hyväksytyn edustajainhuoneen lakiesitykset on vielä sovitettava yhteen.

Reuters, AP, YLE Uutiset "

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.sht ... 12/1021427

Obaman terveysuudistus eteni senaatissa

21.12.2009 09:02

Yhdysvalloissa presidentti Barack Obaman ajama terveydenhuoltojärjestelmän uudistus on edennyt senaatissa. 60 senaattoria äänesti aikaisin aamulla keskustelun lopettamisesta ja valmistautumisesta lopulliseen äänestykseen.

Senaatti näyttää ehtivän hyväksyä Obamalle elintärkeän uudistuksen jo ennen joulua.

Kongressiin edustajainhuone on jo aiemmin hyväksynyt oman versionsa uudesta laista. Kahdesta versiosta on vielä sovitettava yksi lakiehdotus, ennen kuin se voidaan lopullisesti hyväksyä ja antaa presidentin allekirjoitettavaksi.

(MTV3 - STT - Reuters)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat