Seuraa 
Viestejä45973

-Tää topikki on siinä määrin tieteellinen, että yritän määritellä sanan JUMALA muita sanoja ja käsitteitä käyttämällä.-

(Tiedeuskovaisille selvennykseksi, että en usko mihinkään, eikä tekstissäni ole uskonnollisuutta eikä tiedettä) Ihan vaan määrittelen!

Määritellään jumala, koska siitä näytetään puhuttavan mitä kummallisimmissa yhteyksissä ja tarkoituksissa tässäkin foorumissa.

JUMALA on sana, josta ihmisillä on useita käsityksiä!

Mutta on mahdollista päästä sanan "JUMALA" jäljille!

JUMALA on jotain, mikä on kaikkivoipa. Kaikkivoipuus liittyy JUMALAN ideaan. JUMALA on jotain mikä on kaikkein suurin!

Eli JUMALA on "luonut" kaiken. Toisin sanoen JUMALA on syy kaikelle, joten JUMALA sisältää kaiken! JUMALA ei ole hyvä eikä paha, vaan se on ja sisältää molemmat. Jumala on kaikki!

Kumoan tässä juutalaisten jumalan jumaluuden! Mooseksen kirjassa sanotaan, että jumala on kiivas! Ei jumala voi olla kiivas, koska kenelle jumalan tarvitsee kiivastella. Itselleen?

Jos joku uskoo jumalaan, joka on muodollinen, persoonallinen, nainen tai mies, vihainen, hyvä tai ihan mikä määritelmä tahansa, uskoo hän silloin johonkin "alijumalaan" minkä JUMALA olisi luonut. Koska JUMALA sisältää kaiken!

Jos JUMALA ei ole kaikkeus, niin se ei ole JUMALA, vaan jokin muu vajavaisempi olento tai asia, mikä jostain syystä mielletään "oikeaksi jumalaksi".

Tälläiseen jumalaan uskova uskoo epäjumalaan, joka on syntyisin oikeasta JUMALASTA, joka on kaikkeus, todellisuus, äärettömyys ja enemmän.

JUMALAA ei voi ymmärtää tai kuvata. JUMALAA ei voi ymmärtää sanoin tai kuvin.

Pari hyvää määritelmää JUMALASTA:

"Hän ei ole täydellisyydessä, autuudessa eikä jumaluudessa, vaan hän on paljon enemmän"

"hän ei kuulu olevaisiin, vaan on paljon enemmän, ei sellaisena, joka on enemmän, vaan omana itsenään."

"Ei voida sanoa, kuinka suuri tai millainen hän on, sillä kukaaan ei pysty käsittämään häntä."

Kertokaa oma käsityksenne ja määritelmänne!

Sivut

Kommentit (78)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen tullut siihen tulokseen, että ihminen on luonut jumalan, eikä päinvastoin. Tämähän on vain oma mielipiteeni ja siitä saa olla jokainen ihan mitä mieltä haluaa.

Kun aikuinen kiivastuu lapselle, joka sottaa
huoneen verhot suklaaseen, niin yhtälailla
Jumala voisi kiivastua ihmiselle, joka tekee
pahojaan. Eli ainakin käsien pesulle ja ehkä
jotain torumista ja arestiakin voisi olla tiedossa.

Kattokaa nyt tätä, Munch näkee jujun!

KESKUSTELUISSA

Määritellään JUMALA yhdessä!

Onko totta, Jumala tieteen mukaan yli 60% tod.näk. olemassa?

....

....

Hetki sitten kaksi kuuminta aihetta satunnaiselle tieteennälkäiselle surffaajalle!

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Jumalan voi kuka tahansa aivan itse määritellä. Jumalanhan on ihmiset aivat itse omaksi ilokseen keksineet. Koska oikeaa Jumalaa ei ole, niin se on kaikkien siihen uskovien itse itselleen taas keksittävä.

Munch
Kattokaa nyt tätä, Munch näkee jujun!

KESKUSTELUISSA

Määritellään JUMALA yhdessä!

Onko totta, Jumala tieteen mukaan yli 60% tod.näk. olemassa?

....

....

Hetki sitten kaksi kuuminta aihetta satunnaiselle tieteennälkäiselle surffaajalle!

Okei! En tiedä kuinka käsitit. Nyt oli kyse sanan määrittelemisestä!

Muutin otsikon vuoksesi, koska et näyttänyt sitä viitsivän lukea.

hehe, tästähän kehkeytyy hauskaa tajunnanvirtaa..
Ja ottakaakin se sellaisena jos meinaa karvat pystyyn nousta.

Jos JUMALA on kaikkeus, olisimme me myös JUMALA.

Ja koska ME olemme kaikkeutta ja olemme siten kaikkeuden instrumentteja tässä olevaisessamme, luomme joka hetki itse maailmaamme kauttamme. Olemme vastuussa teoistamme vain ITSELLEMME. (oho, tulipas paljon ämmiä)

Ei ole alijumalaa joka päättäisi kuoleman jälkeen pääsetkö Taivaaseen vaiko Helvettiin. Kaikki käsittyy tässä hetkessä. Teemme maailmastamme kumman itse haluamme. Mutta miksi ihmiset tekevät siitä helvettiä itselleen ja toisilleen? Koska he eivät ymmärrä että heillä on vastuu valinnoistaan. Niin henkilökohtaisella tasoilla kuin globaalistikin.

Ehkä pyhä kolmiyhteys kertoo myös että sielumme ovat yhteydessä kaikkeuteen, ehkä jopa olemmekin JUMALAN kaikkeuden osia unessa, ja tässä unessa emme ymmärrä. Ja yhdymme kaikenkattavan ulottuvuuksientakaisen verkoston avulla toisiimme ja kaikkeuteen.

Ovatko jotkut herkkiä aistimaan tämän verkoston ja vastaanottamaan, ja jotkut taas aikaansaamaan vaikutuksia? Ja mikä on tämä ulottuvuuksien takainen rakenne? Miten sitä käsitteillä lähestytään?

Ja ehkä tämä materiaaliulotteinen maailmamme olisi vain kuvajaista taustaulottuvuuksien tapahtumista. Eikös jossain säieteorioistakin oltu teorisoitu Big Bangia ulottuvuusbraanien törmäyksellä?

En nyt anna mennä tämän leikin pidemmälle, meinaa aivot villiintyä.
Jos adrenaliinitasonne alkoi nousemaan, olette kohtalotovereita peruskoulun uskonnonopettajilleni.

Menen aamulenkille.. Australian äänimaailma on kaunista aamuisin.

Ehkä sana "jumala" tarkoittaa enemmän sellaista kokonaisuutta tai olentoa, jota emme ainakaan toistaiseksi ymmärrä. En siis lähtisi yhdistämään sitä pelkästään maapallolla oleviin uskontoihin. Kun pelaan silloin tällöin jotain verkkoräiskintäpeliä, jossa taistellaan toisia vastaan aseilla ja jos vastaan tulee hyvä pelaaja, joka esim. saa eniten pisteitä niin sitä saatetaan sanoa jumalaksi, koska muut eivät ymmärrä, miksi hän on niin hyvä. Ihmiset pukevat jumalan milloin miksikin omassa mielikuvituksessaan ja veikkaanpa, että sanalla ei ole mitään muuta merkitystä kuin kuvata jotain mahdotonta. Voisi vaikka puhua yliluonnollisesta tai keksiä jonkun muun sanan kuvaamaan sellaista.

Minun kai pitäisi kutsua tietokonettani jumalaksi, koska en ymmärrä, miten se loppujen lopuksi toimii. Siinäpä olisi ainakin mieluinen palvomisen kohde. Taidan kyllä palvoa sitä muutenkin. Onhan tämä rakkine avartanut maailmaani useaan kertaan.

Kirjoitan jumalan pienellä, koska yleisen mielipiteen mukaan isolla kirjoitettu yhdistetään automaattisesti johonkin uskontoon.

Ihminen
Minun kai pitäisi kutsua tietokonettani jumalaksi, koska en ymmärrä, miten se loppujen lopuksi toimii. Siinäpä olisi ainakin mieluinen palvomisen kohde. Taidan kyllä palvoa sitä muutenkin. Onhan tämä rakkine avartanut maailmaani useaan kertaan.

Hauska vertaus, mutta ontuu sikäli että tuskin olemattomiin uskominen varsinaisesti avartaa kenenkään maailmankuvaa. Tai sitten se avartuu niin, että se on täysin leväällään...

Eikö uskontojen maailma perustu valmiiksi kirjoitettuihin dogmeihin. Joillekin maa on ihan oikeasti vielä litteä. Määritelmäni sanalle jumala on - kaikkien aikojen suurin huijaus.

"Se oli viisas mies joka keksi jumalan." -Platon

Jumala on sana jonka määritelmä pidetään tarkoituksella epämääräisenä. Näin se on tehokkaammin upotettavissa erilaisten ihmisten mieliin. Näin se on vaikeampi kieltää tai todistaa valheeksi ja harhaksi, kuin jokin määriteltävissä oleva asia. Jumala on aina tavoittamattomissa. Jumala on jokaiselle hänen omien salaisten unelmiensa täyttymys, millaisia ne sitten ikinä ovatkin. Jumala on temppu joka on tehty ihmisen mielelle jotta tämä saataisiin alistumaan toisen ihmisen valtaan kyseenalaistamatta sitä.

Jumala on kuin keisarin uudet vaatteet. Ja kyllä keisaria hävettää kuin häntä on onnistuttu höynäyttämään. That's why he goes on trying to keep the act together.

Jumala loi auringon, kuun
ja järvet ja puut, ihmisen myös.
Jumala on taivas ja maa.
Herraa me tahdomme kiittää.
Herralle riemulla
laulamme kiitosta,
Herra, me kiitämme nimeäsi.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Dredex
Kun aikuinen kiivastuu lapselle, joka sottaa
huoneen verhot suklaaseen, niin yhtälailla
Jumala voisi kiivastua ihmiselle, joka tekee
pahojaan. Eli ainakin käsien pesulle ja ehkä
jotain torumista ja arestiakin voisi olla tiedossa.

Tuossa nyt vaan on sellainen juttu, että Jumala kaikkitietävänä ja kaikkivaltiaana voisi estää pahanteon jo ennakkoon, jos haluaisi. Miksei halua?

Yhden sci-fi novellin mukaan ihmiskunnan tehtävänä on löytää Jumalan nimi. Jotkut munkit ovat sitä etsineet tuhansia vuosia laittamalla kirjaimia kaikkiin mahdollisiin järjestyksiin. Ostavat sitten supertietokoneen joka laskee järjestyksiä muutaman viikon ajan. Kun oikea löytyy, alkavat tähdet yksi kerrallaan hiljalleen sammua, kiirettä pitämättä.

Lierikki Riikonen

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat