Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

"Tämä tarkoittaa tutkijoiden mukaan sitä, että niin Afradapiksen kuin Darwiniuksen ihmisapinamaiset piirteet kehittyivät itsenäisesti."

http://tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=3939

Siis tarkoittaako tämä että ihmislaji syntyi kaksi kertaa, vaikka todennäköisyys siihen on aika pieni ?

Kommentit (2)

U.Boltin jänis
Siis tarkoittaako tämä että ihmislaji syntyi kaksi kertaa, vaikka todennäköisyys siihen on aika pieni ?Ehkä se tarkoittaa ennemminkin sitä että todennäköisyys sille että apinoille kehittyy ihmismäisiä piirteitä ei olekaan pieni?

U.Boltin jänis
Siis tarkoittaako tämä että ihmislaji syntyi kaksi kertaa, vaikka todennäköisyys siihen on aika pieni ?

Jos huomasit, niin sekä Afradapis että Darwinius ovat muutaman kilon painoisia, lähinnä puoliapinaa muistuttavia eläimiä, joska elivät kauan ennen edes varsinaisten apinoiden, saatikka sitten ihmisapinoiden kehittymistä. Jos olisit nähnyt ne elävinä, olisit pitänyt niitä lähinnä makien tai galagojen kaltaisina, mitä ne tietenkin olivatkin.
Niiden luustossa oli itse asiassa tasan kaksi piirrettä, jotka olivat yhteisiä ihmisapinoiden kanssa mutta joita ei esiinny nykyisillä puoliapinoilla: litistyneiden etuhampaiden ja erään nilkan luun puuttuminen. Näihin kahteen piirteeseen se Idan aiheuttama äskettäinen suuri uutiskohu perustui.
Sittemmin on tehty uusi, paljon perusteellisempi analyysi, jonka perusteella nämä kaksi alkeellista kädellistä on sijoitettu sukupuussa lähemmäs puoliapinoita kuin varsinaisia apinoita, ja lisäksi osaksi kauan sitten kadonnutta kehityslinjaa, josta ei ole jäänyt nykyisiä edustajia. Nuo kaksi "ihmisapinamaista" piirrettä niillä olivat kehittyneet itsenäisesti, konvergentin evoluution kautta.
"Ihmislajin" kehittymisestä kahdesti voidaan tuskin puhua, kun kyse on kahdesta luuston yksityiskohdasta, jotka vielä ovat yhteisiä kaikille varsinaisille apinoille.

Tässä vielä sukupuu:

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat