Seuraa 
Viestejä45973

Suomi lähti Afgaaneihin NATO:n johdolla periaatteella:

"TÄYSIN KUIN OLISIMME JO NATON JÄSEN!".

Tässä se sitten nähdään, miten sotilasliitto toimii: kun se on "valtuutuksensa" saanut, se ei todellakaan liikoja kysele "Stasi-Halosilta", "Svensi-Stubbeilta" eikä "KGB-Sinnetännemäiltä" ]:) että "mitä saa tehdä koska ja kenen kanssa", vaan tekee sotilaallisten (ja NATOn tapauksessa USA:n) näkökohtien mukaan just kuin parhaaksi näkee.

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politii ... 02747.html

Vanhanen: Afganistanin kotiutusaikataulussa laaja tietokatkos

Vanhanen sai Afganistan-tiedon uutisista

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) sanoi torstaina eduskunnan kyselytunnilla, ettei hallitus tiennyt Afganistanin suomalaisjoukkojen kotiuttamisajankohdasta. Vanhanen sanoi saaneensa itse tiedon uutisista.

Vanhanen myönsi, että Afganistanin joukkojen kotiuttamisajankohtaan liittyi laaja tietokatkos. Hän totesi, että asia selvitetään hallituksen ulko- ja turvallisuusvaliokunnan seuraavaan kokoukseen mennessä.

Oppositio käytti eduskunnassa hallituksen tiedonkulkusekoilun hyväkseen. Intoa laimensi kuitenkin se, ettei puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.) ollut paikalla, koska hän oli lähtenyt Nato-kokoukseen Bratislavaan. Oppositio tyytyikin pommittamaan pääministeriä.

SDP:n kansanedustajan Eero Heinäluoman mukaan eduskunnan ulkoasiainvaliokunnalle oli kerrottu, että joukot palaavat Afganistanista loka-marraskuussa riippuen vaalien sujumisesta, eli kun työ on tehty.

Heinäluoma kysyi, onko puolustusministeri ominut muiden tehtäviä, kun päätös on tehty puolustuministeriössä eikä presidenttiä ja muuta hallitusta ole edes informoitu.

- Miten me voimme luottaa, että päätöksenteko sujuu näin isossa asiassa, hän tivasi Vanhaselta.

Tietokatkosta huolimatta Vanhanen puolusti päätöksenteon kulkua. Hänen mukaansa kukaan ei ole ylittänyt toimivaltaansa vaan asiasta oli sovittu. Vanhanen selvitti, että vaalien toisen kieroksen ei arvattu lykkääntyvän näin kauas. Sotilaiden palvelusopimukset oli sovittu päättymään jo ensi viikolla.

Tästä presidentillä sen paremmin kuin hallituksellakaan ei ollut tietoa, vaan hekin olettivat joukkojen saapuvan vasta vaalien jälkeen.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ihmetteli, miksi tasavallan presidentti saa tiedon näin tärkeästä asiasta kirjeellä.

- Eikö pitäisi varmistaa, että tieto on mennyt perille, Arhinmäki kysyi.

Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen yritti puolestaan kysyä, miksi tieto ei kulje presidentin kanslian sisällä. Presidentti Tarja Halonen oli kuitenkin saanut kirjeen asiasta jo perjantaina. Tähän ei puhemieskään katsonut hallituksella olevan valtuuksia vastata.

YLE Uutiset / Hannele Muilu "

Jos poliitikot haluavat johtaa ja päättää rauhanturvatoiminnassa ja ehkä myös saada siitä vaaleja ajatellen pisteitä kokoon, heidän pitää hoitaa hommat POLIITTISEN organisaation YK:n johdolla, joka kokoaa projektikohtaisesti PUOLEETTOMAT rauhanturvaajat, joiden inttressinä todella on rauhanturvaaminen ja turvallisuuden varmentaminen, ja joita paikalliset osapuolet eivät kaikki yhtä aikaa paria keulakuvaa lukuun ottama PIDÄ PERIMMÄISINÄ VIHOLLISINAAN!

Jääköön tämä viimeiseksi NATOn rauhanturvasöhellykseksi!

Luultavasti Obama terävänä miehenä huomaakin ihan ítse, että näin se on nähtävä!

Sivut

Kommentit (21)

Arkkis

Jos poliitikot haluavat johtaa ja päättää rauhanturvatoiminnassa ja ehkä myös saada siitä vaaleja ajatellen pisteitä kokoon, heidän pitää hoitaa hommat POLIITTISEN organisaation YK:n johdolla, joka kokoaa projektikohtaisesti PUOLEETTOMAT rauhanturvaajat, joiden inttressinä todella on rauhanturvaaminen ja turvallisuuden varmentaminen, ja joita paikalliset osapuolet eivät kaikki yhtä aikaa paria keulakuvaa lukuun ottama PIDÄ PERIMMÄISINÄ VIHOLLISINAAN!Älä nyt viitsi. Mikään poliittinen organisaatio ei voi olla puolueeton, ne ajavat aina jonkun tietyn tahon etuja. YK:n tapauksessa vahvojen etuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Dark Shade
Arkkis

Jos poliitikot haluavat johtaa ja päättää rauhanturvatoiminnassa ja ehkä myös saada siitä vaaleja ajatellen pisteitä kokoon, heidän pitää hoitaa hommat POLIITTISEN organisaation YK:n johdolla, joka kokoaa projektikohtaisesti PUOLEETTOMAT rauhanturvaajat, joiden inttressinä todella on rauhanturvaaminen ja turvallisuuden varmentaminen, ja joita paikalliset osapuolet eivät kaikki yhtä aikaa paria keulakuvaa lukuun ottama PIDÄ PERIMMÄISINÄ VIHOLLISINAAN!Älä nyt viitsi. Mikään poliittinen organisaatio ei voi olla puolueeton, ne ajavat aina jonkun tietyn tahon etuja. YK:n tapauksessa vahvojen etuja.YK tässä nytkin ylimmäisenä pomona muodollisesti heiluu. NATO on sen ja jäsenmaiden välissä, ja sekoittaa.

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/H ... 5250242604

" Halonen: Pelkkä tietokatko ei riitä Afganistan-hässäkän syyksi

23.10.2009 17:10 | Päivitetty: 23.10.2009 20:52

STT–HS
Kimmo Mäntylä

Golan, Syyria. Presidentti Tarja Halosen mukaan suomalaisen Afganistan-joukon kotiutuksesta syntyneessä sekaannuksessa on kyse muustakin kuin tiedonkatkoksesta.

Halonen korosti Syyrian-vierailullaan, että suomalainen rauhanturvaaja lähtee operaatioon suomalaisten päätöksillä, viime kädessä presidentin luvalla.

Presidentin mukaan kansainvälisen maailman asettamat lisävaatimukset poliittisen päätöksen jälkeen tehtävissä teknisemmissä päätöksissä on nyt hyvä selvittää.

Puolustusministeri Jyri Häkämies (kok) kertoi Ylen uutisille, että mahdollisuutta jatkaa Afganistanissa olevan joukon pestiä tunnusteltiin vielä viime viikonloppuna. Samalla selvitettiin myös, voitaisiinko Afganistaniin lähettää täydennykseksi uusia miehiä, jotta suomalaisosasto voisi pysyä maassa presidentinvaalien toisen kierroksen yli. Selvitykset eivät kuitenkaan johtaneet toimiin.

Häkämies ei halunnut arvioida, miksi tieto joukon kotiinpaluusta ei kulkenut presidentti Haloselle.

"En koe, että puolustusministeriö olisi tässä sooloillut", Häkämies sanoi Ylelle. "

Arkkis

YK tässä nytkin ylimmäisenä pomona muodollisesti heiluu. NATO on sen ja jäsenmaiden välissä, ja sekoittaa.Koska YK:lla ei ole toimivaltuuksia käytänössä missään. Eihän se saa edes omia jäsenmaitaan kuriin ja nuhteeseen, vaikka tarvetta olisi.

Dark Shade
Arkkis

Jos poliitikot haluavat johtaa ja päättää rauhanturvatoiminnassa ja ehkä myös saada siitä vaaleja ajatellen pisteitä kokoon, heidän pitää hoitaa hommat POLIITTISEN organisaation YK:n johdolla, joka kokoaa projektikohtaisesti PUOLEETTOMAT rauhanturvaajat, joiden inttressinä todella on rauhanturvaaminen ja turvallisuuden varmentaminen, ja joita paikalliset osapuolet eivät kaikki yhtä aikaa paria keulakuvaa lukuun ottama PIDÄ PERIMMÄISINÄ VIHOLLISINAAN!Älä nyt viitsi. Mikään poliittinen organisaatio ei voi olla puolueeton, ne ajavat aina jonkun tietyn tahon etuja. YK:n tapauksessa vahvojen etuja.Sitä suuremmalla syyllä SOTILASLIITTO ajaa jonkun tietyn maan ja vielä eri maissa jonkin teityn kerrostuman etuja.

Varsinkin, kun asevelvollisuusarmeija alkaa olla harvinaisuus.

Yksittäinen suurvalta ei ole niin paha kuin sotilasliitto, koska se ei luo sillä tavalla kerrostumia, jotka ovat VIERAAN MAAN VALTUUTUKSELLA vallassa. Suurvallankin on toimittava avoimesti esimerkiksi YK:ssa samoilla säännöillä kuin muutkin. Sen sotilasliitolle YK ja osa jäsenmaista LUOVUTTAVAT OLENNAISEN OSAN OMAA PÄÄTÄNTÄVALTAANSA, kun "sellaista käyttävät" muka "teknisistä" syistä.

post1166215.html?hilit=Harle#p1166215

Dark Shade
Arkkis

YK tässä nytkin ylimmäisenä pomona muodollisesti heiluu. NATO on sen ja jäsenmaiden välissä, ja sekoittaa.Koska YK:lla ei ole toimivaltuuksia käytänössä missään. Eihän se saa edes omia jäsenmaitaan kuriin ja nuhteeseen, vaikka tarvetta olisi.YK:lla on ihan sellaiset toimivaltuudet, jotka se Yleiskokouksensa kautta jäsenmailtaan saa. Se on ainoa orgaani, jolla on oikeus käyttää voimatoimia esimerkiksi valtioiden rajojakoskevissa kysymyksissä, tämä periaate piriytyy jo Kansainliiton ajalta, ja se on hyvin pitkälle yleismaailmallisen oikeuden ydinkysymys. Yleensä YK ei "jyrää" sotilaallisesti päätöksiään rikkovaa jäsenmaata/hallitusta (joskin poikkeuksiakin on kuten nyt juuri tuo Afganistan ja sen entinen Taleban-hallitus) eikä edes erota sitä jäsenyydestä (melkeinpä ennen jyrää kuin erottaa), koska sellainen käytäntö johti Kansainliiton sivuraiteelle ja yhdenmukaisten, ei mitenkään erityisen "demokraattisten" siirtomaaimperiumien klikiksi.

YK:n rooli asettuu oikealle paikalleen, kun USA lakkaa nakertamasta sitä ja rupeaa toimimaan sen kautta. Se kyllä ensialkuun armotta LISÄÄ USA:n valtaa YK:ssa, eikä suinkaan vähennä sitä.

Arkkis

Se on ainoa orgaani, jolla on oikeus käyttää voimatoimia esimerkiksi valtioiden rajojakoskevissa kysymyksissä, tämä periaate piriytyy jo Kansainliiton ajalta, ja se on hyvin pitkälle yleismaailmallisen oikeuden ydinkysymys.Eikä ole. YK:lla ei ole mitään oikeutta marssittaa asevoimia itsenäisen valtion alueelle, eikä edes joukkoja joilla sen tehdä.

Jäsenmaat lähettävät joukkoja -omien motiiviensa pohjalta.

Dark Shade
Arkkis

Se on ainoa orgaani, jolla on oikeus käyttää voimatoimia esimerkiksi valtioiden rajojakoskevissa kysymyksissä, tämä periaate piriytyy jo Kansainliiton ajalta, ja se on hyvin pitkälle yleismaailmallisen oikeuden ydinkysymys.Eikä ole. YK:lla ei ole mitään oikeutta marssittaa asevoimia itsenäisen valtion alueelle, eikä edes joukkoja joilla sen tehdä.Marssittihan se Afganistaniinkin. Se homma oli vain alun perin väärin, tyhmästi organisoitu. Tilanne johti suorastaan lainalausestisiihen, missä nyt ollaan, ja kyllä siitä joka paikassa varoitettiinkin.

Jäsenmaat lähettävät joukkoja -omien motiiviensa pohjalta.Tätä nimenomaan EI SAA TAPAHTUA!

Siitä pääsivät jo, kummallista kyllä, Kansainliiton siirtomaaimperiumitkin keskinäiseen lainvoimaiseen sopimukseen. Ja Neuvostoliitto erotettiin kansainliitosta tuen sopimuksen kirjaimen rikkomisen takia talvisodassa.

MIKÄ on se lippu, joka Suomen lipun lisäksi on Afganistanissa liikaa, sit ei Hesarin/HY:n/Virheidenpuolueen Jukka Relander kerro:

http://www.hs.fi/juttusarja/relander/ar ... 5250299886

Absurdistanista ei mitään uutta

27.10.2009 8:31

Jukka Relander

Jos valtion nimen lopussa on indoeurooppalaisen kantakielen seisomista merkitsevään verbiin palautuva -stan, on useimmiten syytä olettaa, ettei alueen asukkailla mene kovin hyvin.

Verbi on sinällään ihan viaton; se on kantana ruotsin sanalle stå, englannin sanalle stand ja latinan patsasta merkitsevälle sanalle statue. Niinikään kaupunkia merkitsevä stad-tyyppiset eurooppalaiset sanat palautuvat samaiseen verbiin, kuten myös, toki parin mutkan kautta, itse valtiota merkitsevät state, état ja stat.

Noissa -staneissa on kuitenkin jotain erityistä: diktaattoreita, sissiliikkeitä, sisällissotia ja aivan uudentyyppisiä demokraattisia kokeiluja, joissa vaalit on korvattu paljon käytännöllisemmillä menetelmillä, jotka tuottavat huomattavasti länsimaisia käytäntöjä yksimielisempiä tuloksia. Yleisnimi Absurdistan kuvaa näitä maita piinallisen osuvasti.

Absurdistanissa asiat ovat oudolla tolalla. Niin kuin nyt vaikka Afganistanissa, jonka kontrollista on taisteltu jokunen vuosituhat.

Pidän jokseenkin ymmärrettävänä, jos kahdella naapurimaalla on intressiristiriita, mutta Afganistanin yliherruutta ovat tavoitelleet kaikkien lähinaapureiden lisäksi muun muassa intialaiset, venäläiset, britit, arabit, mongolit ja viimeisimpänä amerikkalaiset.

Vaikka kaikki valloittajat ovat olleet mielestään vilpittömästi vapauttamassa afgaaneja, asetelma on aika ainutkertainen, eikä ole ennustanut kovin hyvää maan sisäiselle tilanteelle. Afganistanista löytyy kymmeniä kieliä ja etnisiä ryhmiä, joiden edustajat ovat kukin vuorollaan liittoutuneet mieleistensä valloittajien kanssa. Sopua on näistä lähtökohdista vaikea hieroa.

Kuvitelkaa omaa poliittista kenttäämme sellaisessa tapauksessa, että joka ikinen puolueistamme olisi osallistunut maamme valloitukseen vuorollaan eri vieraan vallan kanssa.

Tarvitaan siis rauhanturvaoperaatio. Tosin tapasin juuri rauhanturvajoukoissamme palvelleen entisen komentajan, jonka mielestä nykyinen operaatio on häpeäksi koko rauhanturvaamisen perinteelle.

Jos haluaa ymmärtää Afganistania, on muistettava, miksi siellä soditaan nyt: Amerikkalaisten kouluttama, mutta sittemmin amerikanvastaisksi kääntynyt Al Qaida pitää leiriään maassa, jossa ei ole riittävän vahvaa keskusvaltaa kontrolloimaan syrjäseutujen sissitoimintaa ja sitä rahoittavaa huumekauppaa. Islamistinen Taliban on enemmän tai vähemmän perustellusti niputettu osaksi samaa leiriä kieltäydyttyään luovuttamasta Bin Ladenin porukoita Yhdysvalloille.

Siksi amerikkalaiset hyökkäsivät maahan.

Suomalaiset ”rauhanturvaajat” ovat paikalla viimekädessä turvatakseen juuri tätä interventiota.

George Bushin aloittama ristiretki jatkuu edelleen, vaikka tuloksia ei ole. Ja katastrofaalista kyllä, joukot ovat maassa YK:n lipun alla, vaikka kyse ei ole kahden taistelevan osapuolen väliin asettumisesta, vaan interventiosta, rauhaan pakottamisesta ja sisäpolitiikkaan puuttumisesta.

En haluaisi asua maassa, jossa Taliban on vallassa, mutta en halua asua maailmassa, jossa YK:n lippu menettää koskemattomuutensa ja tulee vedetyksi sotaan – pahimmassa tapauksessa koko islamistista liikettä vastaan.

Pattitilanteen asetelmasta tekee se, että Afganistan romahtaa, jos sieltä vetäydytään nyt, mutta YK:n arvovalta romahtaa, jos ei vetäydytä. Pitäisi varmaan neuvotella. Ja äkkiä. "

Arkkis

Marssittihan se Afganistaniinkin.Sinne lähtivät muutama valtio, ei YK. Porukka liikkuu YK:n lipun alla, muttei YK:lla silti ole mitään sanomista asioihin.

Tätä nimenomaan EI SAA TAPAHTUA!Tapahtuu silti. YK on pelkkä keulakuva, parhaimmillaan - tai pahimmillaan - kumileimasin ja käsikassara. Mitään valtaa sillä ei ole.

Dark Shade
Arkkis

Marssittihan se Afganistaniinkin.Sinne lähtivät muutama valtio, ei YK. Porukka liikkuu YK:n lipun alla, muttei YK:lla silti ole mitään sanomista asioihin.

Tätä nimenomaan EI SAA TAPAHTUA!Tapahtuu silti. YK on pelkkä keulakuva, parhaimmillaan - tai pahimmillaan - kumileimasin ja käsikassara. Mitään valtaa sillä ei ole.SITTENKIN PELKKÄ FARSSI ja NATO-MIEHITYS?!

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/10/ ... 26637.html

" Abdullah saattaa vetäytyä Afganistanin presidenttikilpailusta

julkaistu tänään klo 03:56, päivitetty tänään klo 06:06

Afganistanissa presidenttiehdokas Abdullah Abdullah saattaa vetäytyä presidentinvaalien toiselta kierrokselta. Uutistoimisto AP kertoo lähteisiinsä viitaten, että keskusteluyhteys istuvan presidentin Hamid Karzain ja haastaja Abdullahin välillä olisi katkennut.

Uutistoimiston mukaan yhteyden katkeamisesta on kertonut neuvottelujen kulusta perillä oleva henkilö.

Lähteen mukaan Abdullah saattaa ilmoittaa vetäytyvänsä vaalien toiselta kierrokselta jo lauantaina. Todennäköisempää on kuitenkin, että ilmoitus tulee huomenna.

Abdullah asetti viime päivien neuvotteluissa useita ehtoja marraskuun 7. päivänä pidettäväksi suunnitellun vaalin toisen kierroksen uskottavuudelle. Ehdoista ei kuitenkaan saavutettu yksimielisyyttä Abdullahin ja Karzain välisissä neuvotteluissa.

Afganistanin presidentinvaaleissa ajauduttiin toiselle kierrokselle ensimmäisen äänestyskierroksen runsaan vaalivilpin takia. Tuhansia Karzaita tukevia äänestyslippuja hylättiin ja näin istuvan presidentin kannatus jäi alle 50 prosentin.

AP "

Arkkis
Dark Shade
Arkkis

Marssittihan se Afganistaniinkin.Sinne lähtivät muutama valtio, ei YK. Porukka liikkuu YK:n lipun alla, muttei YK:lla silti ole mitään sanomista asioihin.

Tätä nimenomaan EI SAA TAPAHTUA!Tapahtuu silti. YK on pelkkä keulakuva, parhaimmillaan - tai pahimmillaan - kumileimasin ja käsikassara. Mitään valtaa sillä ei ole.SITTENKIN PELKKÄ FARSSI ja NATO-MIEHITYS?!

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/10/ ... 26637.html

" Abdullah saattaa vetäytyä Afganistanin presidenttikilpailusta

julkaistu tänään klo 03:56, päivitetty tänään klo 06:06

Afganistanissa presidenttiehdokas Abdullah Abdullah saattaa vetäytyä presidentinvaalien toiselta kierrokselta. Uutistoimisto AP kertoo lähteisiinsä viitaten, että keskusteluyhteys istuvan presidentin Hamid Karzain ja haastaja Abdullahin välillä olisi katkennut.

Uutistoimiston mukaan yhteyden katkeamisesta on kertonut neuvottelujen kulusta perillä oleva henkilö.

Lähteen mukaan Abdullah saattaa ilmoittaa vetäytyvänsä vaalien toiselta kierrokselta jo lauantaina. Todennäköisempää on kuitenkin, että ilmoitus tulee huomenna.

Abdullah asetti viime päivien neuvotteluissa useita ehtoja marraskuun 7. päivänä pidettäväksi suunnitellun vaalin toisen kierroksen uskottavuudelle. Ehdoista ei kuitenkaan saavutettu yksimielisyyttä Abdullahin ja Karzain välisissä neuvotteluissa.

Afganistanin presidentinvaaleissa ajauduttiin toiselle kierrokselle ensimmäisen äänestyskierroksen runsaan vaalivilpin takia. Tuhansia Karzaita tukevia äänestyslippuja hylättiin ja näin istuvan presidentin kannatus jäi alle 50 prosentin.

AP "
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/11/ ... 27809.html

NATO ja Hillary-tanttarallaa nyt mämmäsivät Afganistanin vaalit.

Ei todellakaan kaydean hyvältä näytä...

" Abdullah vetäytyi Afganistanin presidenttikilvasta

julkaistu tänään klo 09:33, päivitetty tänään klo 09:53

Afganistanin opposition presidenttiehdokas, entinen ulkoministeri Abdullah Abdullah ei osallistu presidentinvaalien toiselle kierrokselle, koska ei luota vaalien rehellisyyteen.

Presidentinvaalien toinen kierros on määrä järjestää ensi lauantaina. Ainoa ehdokas on nykypresidentti Hamid Karzai.

Abdullah sanoi sunnuntain tiedotustilaisuudessaan, ettei kehota kannattajiaan boikotoimaan vaaleja.

Päätös jäädä vaaleista pois ei syntynyt helposti, Abdullah totesi. Hänellä oli lukuisia ehtoja vaalien rehtiyden takaamiseksi, mutta niistä ei päästy sopuun neuvotteluissa Karzain kanssa. Näin ollen vaalien läpinäkyvyyttä ei voi taata, Abdullah sanoi.

Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton muistutti lauantaina, että muissakin maissa toisen vaalikierroksen vastaehdokas on jättänyt kilvan kesken, eikä se ole vaikuttanut vaalien laillisuuteen.

Afganistanin presidentinvaaleissa ajauduttiin toiselle kierrokselle ensimmäisen äänestyskierroksen vilpillisyyden takia. Tuhansia Karzaita tukevia äänestyslippuja hylättiin, ja lopulta valtaapitävän presidentin kannatus jäi alle 50 prosentin.

AP, Reuters, YLE Uutiset "

Arkkis
Arkkis

SITTENKIN PELKKÄ FARSSI ja NATO-MIEHITYS?!

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/10/ ... 26637.html

" Abdullah saattaa vetäytyä Afganistanin presidenttikilpailusta

julkaistu tänään klo 03:56, päivitetty tänään klo 06:06

Afganistanissa presidenttiehdokas Abdullah Abdullah saattaa vetäytyä presidentinvaalien toiselta kierrokselta. Uutistoimisto AP kertoo lähteisiinsä viitaten, että keskusteluyhteys istuvan presidentin Hamid Karzain ja haastaja Abdullahin välillä olisi katkennut.

Uutistoimiston mukaan yhteyden katkeamisesta on kertonut neuvottelujen kulusta perillä oleva henkilö.

Lähteen mukaan Abdullah saattaa ilmoittaa vetäytyvänsä vaalien toiselta kierrokselta jo lauantaina. Todennäköisempää on kuitenkin, että ilmoitus tulee huomenna.

Abdullah asetti viime päivien neuvotteluissa useita ehtoja marraskuun 7. päivänä pidettäväksi suunnitellun vaalin toisen kierroksen uskottavuudelle. Ehdoista ei kuitenkaan saavutettu yksimielisyyttä Abdullahin ja Karzain välisissä neuvotteluissa.

Afganistanin presidentinvaaleissa ajauduttiin toiselle kierrokselle ensimmäisen äänestyskierroksen runsaan vaalivilpin takia. Tuhansia Karzaita tukevia äänestyslippuja hylättiin ja näin istuvan presidentin kannatus jäi alle 50 prosentin.

AP "
http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/11/ ... 27809.html

NATO ja Hillary-tanttarallaa nyt mämmäsivät Afganistanin vaalit.

Ei todellakaan kaydean hyvältä näytä...

" Abdullah vetäytyi Afganistanin presidenttikilvasta

julkaistu tänään klo 09:33, päivitetty tänään klo 09:53

Afganistanin opposition presidenttiehdokas, entinen ulkoministeri Abdullah Abdullah ei osallistu presidentinvaalien toiselle kierrokselle, koska ei luota vaalien rehellisyyteen.

Presidentinvaalien toinen kierros on määrä järjestää ensi lauantaina. Ainoa ehdokas on nykypresidentti Hamid Karzai.

Abdullah sanoi sunnuntain tiedotustilaisuudessaan, ettei kehota kannattajiaan boikotoimaan vaaleja.

Päätös jäädä vaaleista pois ei syntynyt helposti, Abdullah totesi. Hänellä oli lukuisia ehtoja vaalien rehtiyden takaamiseksi, mutta niistä ei päästy sopuun neuvotteluissa Karzain kanssa. Näin ollen vaalien läpinäkyvyyttä ei voi taata, Abdullah sanoi.

Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton muistutti lauantaina, että muissakin maissa toisen vaalikierroksen vastaehdokas on jättänyt kilvan kesken, eikä se ole vaikuttanut vaalien laillisuuteen.

Afganistanin presidentinvaaleissa ajauduttiin toiselle kierrokselle ensimmäisen äänestyskierroksen vilpillisyyden takia. Tuhansia Karzaita tukevia äänestyslippuja hylättiin, ja lopulta valtaapitävän presidentin kannatus jäi alle 50 prosentin.

AP, Reuters, YLE Uutiset "
Aikooko YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon saada NATOn ehdokkaan vastaehdokkaan Abdallhin pyörtämään päätöksensä jättäytyä vaalien toiselta kierrokselta?

http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2009/11/ ... 29839.html

" YK:n pääsihteeri yllätysvierailulla Afganistanissa

julkaistu tänään klo 11:22, päivitetty tänään klo 11:31

Tanskassa vieraileva YK:n pääsihteeri ilmoitti olevansa syvästi huolissaan Pohjois-Korean ydinkokeen vuoksi.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon vierailee maanantaina Afganistanissa, missä epätietoisuus ensi viikon presidentinvaalien toisesta kierroksesta on suuri. Ban aikoo yllätysvierailullaan tavata Abdullah Abdullahin, joka kertoi viikonloppuna jäävänsä pois kisasta.

Abdullahin poisjäänti tarkoittaisi käytännössä sitä, että Hamid Karzai jatkaa Afganistanin presidenttinä. Haastajaehdokkaan boikotointi lisää huolta tulevan hallituksen toimintakyvystä.

Vaalien järjestämisestä vastaava komissio aikoo pitää vaalit marraskuun 7. päivänä, vaikka Adbullah ei päätöstä pyörtäisikään ja Karzai olisi ainoa ehdokas. Komissio ilmoittaa kuitenkin olevansa huolissaan vaalien turvallisuudesta.

Ban todennäköisesti taivuttelee Abdullahia, mutta samalla rauhoittelee maan johtajia: vaalit eivät vaikuta YK:n työhön Afganistanissa.

- Pääsihteeri tapaa Abdullah Abdullahin ja presidentti Hamid Karzain vakuuttaakseen heille ja Afganistanin kansalle, että kehitysapu ja YK:n päivittäin miljoonille afgaaneille tarjoama humanitäärinen apu jatkuvat, YK muotoili Banin vierailusta kertovassa tiedotteessaan.

Karzai voitti elokuussa pidetyn presidentinvaalin ensimmäisen kierroksen. Hän sai äänistä niukasti alle 50 prosenttia. YK:n tutkijoiden mukaan ensimmäisellä kierroksella oli runsaasti vaalivilppiä.

Abdullah vaati maan korkeimman vaaliviranomaisen erottamista ennen toista äänestyskierrosta.

Reuters "

Toope
Seuraa 
Viestejä25692

Taleban näyttää käyttävän sodassa lähi-idästä opittuja keinoja, eli ihmiskilpiä.

[list:3ljilk51]Gen Mohiudin Ghori said his soldiers had seen Taliban fighters placing women and children on the roofs of buildings and firing from behind them.
...
"Especially in the south of Marjah, the enemy is fighting from compounds where soldiers can very clearly see women or children on the roof or in a second-floor or third-floor window," he is quoted by Associated Press as saying.

"They are trying to get us to fire on them and kill the civilians."
...
"Whenever they launch an attack, the Taliban take refuge in civilians' homes."[/list:u:3ljilk51]

Melkoisia "sotilaita" nuo talebanit. Mutta naisillahan ei ole sinänsä heidän arvomaailmassaan merkitystä ja lapsia saa aina lisää. Sairaan loogista touhua heidän näkökulmastaan?

http://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/8519507.stm

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat