Seuraa 
Viestejä45973

Koska täällä on itseäni huomattavasti pätevämpiä tutkimusten tulkitsijoita, niin kokeilenpa saanko tästä kiinnostavasta aiheesta enemmän irti kuin mitä omin päin olen saanut...

Aiheena siis ravinneyhdistelmälyhennös R-ALA+ALCAR.
Tietysti solujen hapettumisenestoon liittyvä osuus tästä kombosta on mielenkiintoisimmasta päästä, mutta myös muut vaikutukset ovat hyvin mielenkiintoisia.
Otetaanpa aluksi pari linkkiä:

http://juvenon.com/science/scientific.htm
http://www.lef.org/magazine/mag2003/sep ... pha_01.htm

Pahoittelen etten tähän hätään löytänyt sopivan laajalti aihetta kattavia linkkejä kuin tuotteita myyviltä sivustoilta, mutta en päässyt suoraan esim Dr Bruce Ames:n sivuilla oleviin tutkimuksiin. Uskon vahvasti, että tältä palstalta löytyy sellaisia jotka osaavat kaivaa todelliset tutkimusraportit esiin
Mielestäni mahdollisuudet tämän aiheen ympärillä ovat sen verran mielenkiintoisia ja ainakin eläintutkimukset ovat olleet lupaavia ettei tätä ihan olankohautuksellakaan kannata ohittaa.

  • ylös 4
  • alas 3

Kommentit (3)

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249

Tuo kombohan suprafysiologisina bogusannoksina "peruutti" rottien aivojen ikääntymisen eräässä kohututkimuksessa. R-ALA:n määrä taisi tosin olla jotain ihan höpöä.

En ihan juuri nyt ehdi käydä noita kiinnostavia linkkejä läpi, mutta todetaan että ALC:sta on useampaa muotoa - enkä nyt viittaa L-karnitiiniin.

Myös R-ALA:sta on versio(Super R-ALA, valmistaja LEF), joka saa veriseerumin pitoisuuden nousemaan paremmin ja pidemmäksi aikaa - onko kyse sitten erosta biokäytettävyydestä, täytynee uskoa LEF:in tutkijoita.

R-ALA on hyvä "adjuvantti" tai pikemminkin synergisti beeta-alaniinille (= karnosiinille) urheiluravinteena (ja antioksidanttina), erityisesti jos mukana on myös E-vitamiini(-kompleksi) ja NAC eli asetyylikysteiini (joka jo yksin voi auttaa urheilussa). Antioksidanttivaikutus noilla kolmella yhdessä on ainakin in vitro ja in rotta melko tähtitieteellinen.

Olen pitkään miettinyt kuinka tehostaa tuota komboa - koska se on todettu toimivaksi urheiluravinteeksi useissa kontrolloiduissa tutkimuksissa. Itse asiassa toistaiseksi paljon kovemmalla prosentilla kuin mm. kreatiini, jonka tehoa pidetään "varmana" - tutkimuksia vain ei vielä ole lähimainkaan yhtä paljoa.

Heitän siis toistaiseksi pallon seuraavalle.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Karnitiini osallistuu rasvahappojen kuljetukseen solun sisällä: solulimasta mitokondrioon, jossa beetaoksidaatio tapahtuu.

Purkitettu karnitiini on tavistreenaajalle turha ostos. Lihasten kasvatukseenhan sitä pääasiassa kaupitellaan. Elimistö pystyy itsekin syntetisoimaan karnitiinia omiiin tarpeisiinsa ( + sitä saa liharuoasta).

Kaupoissa myydään purkeissa lähes kaikkia molekyylejä jotka osallistuvat energiantuottoon. Luodaan vaikutelma, että niitä tarvitsisi saada purkista.

Miks ei kukaan esimerkiksi osta kalliilla purkitettua kolesterolia? Onhan sekin tärkeä solujen rakenne- ja energiayhdiste.

Karnitiinin määrä on todistetusti vähentynyt joillakin vanhuksilla sekä harvinaisia mutaatioita kantavilla tyypeillä, mutta heillä tästä esiintyy ihan oireiluakin!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat