Seuraa 
Viestejä13176

Ajattelin vanhat deodoranttipurkit laittaa kierrätykseen ja sulattaa ne harkoiksi myöhempää käyttöä varten.

Pitääkö jotenkin suojautua hengityssuojaimella kuin sulattaa alumiinia. Ainakin siinä se pinnan maalikerros voi olla myrkkyä.

Lyön eka vanhalla kirveellä deodoranttipurkin muovisen osan irti siitä ja sitten sulatan vasta.

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (36)

Eipä siinä tosiaan muuta ole kuin nuo palavat jätteet mitä siinä joukossa on. Muista sitten varoa, sula alumiini (reilusti yli 600 asteista) on sitten hassun vaarallista käsiteltävää, eli suojaukset kuntoon B)

Miksi ihmeessä, kun alumiinia saa metallikauppiaalta melkoisen pöllin jo kymmenellä eurolla? Ei noista purkeista tule paljoan paria kolikkoa suurempaa määrää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
iileskotti
Miksi ihmeessä, kun alumiinia saa metallikauppiaalta melkoisen pöllin jo kymmenellä eurolla? Ei noista purkeista tule paljoan paria kolikkoa suurempaa määrää.

Arvasin jo vastauksen, niin en jaksanut tuosta asiasta mainita erikseen. Itse ainakin hankkisin alumiiniromua mistä löytäisin tai sitten rahalla romikselta, jos valuja pitäisi tehdä.

tiäremiäs
alumiiniä voi sulattaa nestekaadulla ja sitä saa halvalla. Myöskin alumiini sulaa 660 asteessa. Joku valupata pitäis löytää jostain. Alumiiniä harjoittelen sulatteleen kunhan niin sen takia en osta sitä vaan käytän dödöpurkkeja.

Onkohan sulla nyt oikeasti käsitystä siitä miten kuumaa toi n. 700 astetta on? jos sulatat teräspadassa, niin sen padankin pitää jo hehkua punaisena, mielellään jonkinasteisena oranssina että se astemäärä on saavutettu. Tietysti se sulaminen on kiinni sulatettavan materian määrästäkin, mutta silti.

Ja muista kunnon suojavarusteet ettei käy kipiää.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä39957

Noin kohelon miehen (päätelty huolimattomasti ja epätäydellisesti kirjoitetuista viesteistä) kannattaa jättää suosiolla metallivalut tekemättä. Se on huolellisen miehen työtä. Valu rankaisee aika kovalla kädellä sitä, joka opettelee työturva-asioita yrityksen ja erehdyksen menetelmällä.

Vierailija
tiäremiäs
Pysyy tarpeeksi kaukana niin ei aiheuta mitään ongelmia.

Onhan se sulametalli kuumaa, mutta ei sitä pidä varpaille kaataa.
Parvekkeellako meinasit operoida?

Alakerran naapurin on paree olla varuillaan.

Ei kannata mennä partsille tupakille just sinä päivänä.

Vierailija
tiäremiäs
Ihan pieniä määriä sulattelen.

Kesämökillä sulattelen, niin ei syty tulipaloa. Ei parvekkeella voi.
Ai. Ajattelin vain, kun noi jutut kuulostaa niin Wagnerin touhuilta, ja sekin puuhaa aina parvekkeella.

Jimillä tulee dokkari lämmöstä tänään.

Kannattaa muuten kokeilla ensin miltä tuntuu 1 g painoinen hitsikipinä haalarin kaula-aukosta sisään.

Neutroni
Valu rankaisee aika kovalla kädellä sitä, joka opettelee työturva-asioita yrityksen ja erehdyksen menetelmällä.

Jep, sula metalli on helvetin vaarallista. Kosketus siihen ja hups vaan, siinä meni käsi.

Omat neuvot on että pitkät ja kunnolliset tongit, kunnolliset kaatoastiat ja reilusti liikkumatilaa homman ympärille, jotta voi perääntyä jos menee vituiksi. Äläkä ikinä tee näitä pienelläkään sateella tai yritä sammuttaa vedellä! Vesi höyrystyy räjähdyksmäisesti ensi kosketuksesta ja saat päällesi höyryä, tulikuumaa vettä ja sulaa metallia. Varaa sammutukseen esimerkiksi kuivaa hiekkaa.

Ja se muotti mihin kippaat tulee myös olla kuiva tai jälleen kerran saa aikaiseksi höyryräjähdyksen.

Minimi suojavarusteet olisi kunnon lämpöä kestävät hanskat (esim. hitsaajan hanskat jos ei muuta keksi), kunhan ovat helposti poistettavissa sekä jonkinlainen suojaus sinun ja kaadon väliin, ettei todennäköisesti roiskahtavat sulat tule päälle.

Maalaisjärkeä on hyvä soveltaa

Cubemon
Täl' viisiin voi käydä:
http://www.youtube.com/watch?v=A796N_YZTm8[/quote]
Ei selvinnyt tuosta videosta eikä nopeasti katsoen kommenteistakaan tarkka syy tuolle, mutta itse epäilisin että tuo kylmä teräsmuotti on sulan alumiinin lämmöstä lämpölaajennut ja "klikannut", eli väännähtänyt jostain kohtaa jännitysten takia ja siitä syystä sulat on lennellyt. Varmaksi en tätä sano, mutta näin järjellä ajatellen.

Tuo videon tilanne on todella hyvä esimerkki miksi nuo olisi syytä tehdä ulkotiloissa (tuo ei näyttänyt lainkaan tulityöpaikalta) ja myöskin miksi siinä ympärillä on hyvä olla tilaa reilusti. Hyvä todennäköisyys kun olisi ollut saada tuo sula naamalle tai paniikissa törmätä pöytään tai muuten toheloida ja aiheuttaa lisää onnettomuutta.

Käsittely täytyy kylmäharjoitella useaan kertaan ennen sulaa tavaraa. Vaarallisin vaihe on juuri aloittaessa jolloin jokin tetalji sitoo huomion kriittisellä hetkellä tai reakoi videon osoittamalla tavalla yllätykseen.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat