Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Pankkien uusien asuntolainojen marginaalit on tällä hetkellä 0.8-1% tietämillä. Vielä vähän aikaa sitten oltiin 0.3-0.4% vaiheilla, mutta korkotaso oli silloin kovempi.

Mites tulevaisuudessa kun korot nousee? Kuinka helposti asuntovelallinen jolla on marginaali vaikka 1% saa neuvoteltua paremman diilin? Uhkaamalla pankin vaihdolla?

Onko täällä kokemuksia marginaalin kilpailuttamisesta lainan hankkimisen jälkeen?

Kommentit (5)

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
Liittynyt20.6.2009

Ei vissiin, Rodney. Noista korkojen spekuloinnista voi lukea vaikka Kauppalehdessä. Mutta arviot muuttuvat sitten päivittäin.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Korkotaso määrää osin marginaalin, itselläni marginaali laski 0.8 --->0.45 pankki pysyi samana, mutta korkotaso oli todellakin tuolloin muutettaessa marginaalia 5% pinnassa, kun lainaa ottaessa jossain 2.5%, nyt alle 0.5% (1kk euribor). Puhelin soitto, ja nettipankista kirjallinen pyyntö ja avot... pankki nordea. En jaksanut kilpailuttaa marginaalia täysverisesti...0.1% sinne tänne. Ei maksanut vaivaa... laiska mikä laiska... niin sen euriborinkin vaihdoin... olisi mennyt vuosi yli 5% korolla (12kk euribor)... vaihto maksoi peräti 100 euroa... saman vuoden aikana 1kk euribor tippui siis alle 0.5% voit vain laskea säästön. Hyvä tsäkä.

Toi lainan sidonnaisuuskin on muuten neuvotteluasia, laittakaa ehto, että sen voi vapaasti vaihtaa useampaan kertaan... saavat pankissakin jotain puuhasteltavaa ja maksaa kulut keskenään.

Korko + marginaali on nyt alle 1%.

Jos korot nousevat, soittele ihmeessä... kysele uusilta lainan ottajilta marginaalitasoja tuolloin pohjusteeksi... onhan se kieltämättä jonkin asteista vittuilua rokottaa niitä kaikkein pahimmassa rahapulassa olevia... ensi asuntoaan juuri ostavia...

Tsemppiä projektiin, sitä tarvitaan...

Kiitos pienisieni

Hyvä tietää, että marginaalia saa tiputettua ilman pankin vaihtoa. Harmi vain että itse en pääse nauttimaan alhaisesta korko ja marginaali tasosta pitkään aikaan.

Eli nyt uusissa lainoissa korkea marginaali mutta matala korko. Tulevaisuudessa sitten korkea korko mutta marginaalin saa tiputettua. Pitää sitten vain odottaa lainan kanssa uutta taantumaa, että saa molemmat alas

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023
Liittynyt27.4.2009

Muutama vuosi sitten kuulimme jatkuvasti tutuilta heidän saamistaan edullisista marginaaleista, joten pari kertaa soitimme omalle pankkineuvojalle ja pyysimme marginaalin laskua ja nyt se on siellä alhaalla. Olisiko kuitenkin puolisen prosenttia...

Markkinatilanne määrää, joten sitä kannattaa seurata. Ei pankkia tarvitse vaihtaa, mutta jos saa paremmman tarjouksen muualta, niin tietysti kannattaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat