Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Voisiko joku neuvoa seuraavassa tehtävässä,on vierähtänyt jo tovi kun on viimeksi istunut koulun penkillä.
leirille oli ilmoittautunut 60% lapsia loput vanhempia.leirin lähestyessä ilmoittautui vielä 4 vanhempaa lisää, jolloin leiriläisten ja vanhempien lukumäärä oli sama.Kuinka monta lasta leirille osallistui.

Kommentit (5)

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
pousher
on vierähtänyt jo tovi kun on viimeksi istunut koulun penkillä.

Sen huomaa kyllä myös oikeinkirjoituksesta ja välimerkkien käyttämättömyydestä.

Hämmentää.

pousher
leirille oli ilmoittautunut 60% lapsia loput vanhempia.leirin lähestyessä ilmoittautui vielä 4 vanhempaa lisää, jolloin leiriläisten ja vanhempien lukumäärä oli sama.Kuinka monta lasta leirille osallistui.Merkitään leirille ilmoittautuneiden yhteismäärää x:llä. Kuinka kirjoitat x:n avulla lasten lukumäärän? Entä vanhempien? Miten kirjoitat vanhempien määrän sen jälkeen, kun niitä ilmoittautui neljä lisää? Miten kirjoitat näkyviin sen, että nyt lapsia ja vanhempia oli yhtä paljon?

Tällaiseen tehtävään pääsee helpoiten käsiksi vaihe vaiheelta miettimällä. Lopullista vastausta tai laskulauseketta on turha yrittää keksiä heti ensimmäiseksi. Aloita siitä, mikä tuntuu helpoimmalta.

Anekdootti:

Oppilas tiedusteli kouluni vanhalta matematiikanopettajalta, että koskas ruvetaan niitä prosenttilaskuja harjoittelemaan. Opettaja katsoi häntä hetken ja sanoi sitten: Prosentti - sehän on sadasosa. Sitten jatkettiin eteenpäin tunnin aiheesta.

Joskus on helpompaa unohtaa prosentit ja käyttää niiden tilalla desimaali- tai murtolukua. Eli jos nyt merkitään lasten ja vanhempien määrää alussa x:llä, niin lapsia on 0,6x ja vanhempia 0,4x. Kun vanhempiin lisätään 4 on molempia yhtä paljon ja siitä saa helposti yhtälön josta x ratkeaa ja edelleen lasten määrä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat