Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tulin lukeneeksi uuden Ares-raketin laukaisusta, ja näin kuvan, jossa raketti nousee alustaltaan perinteisesti pystysuoraan, kuten aiempienkin rakettien kohdalla.

Mieleeni muistui vanha Tiede-lehden juttu, jossa visioitiin tulevaisuuden laukaisualustojen olevan horisontaalista asennosta ylös kaartuvia luiskoja, jotka kannattelisivat alusta esim. magneettikentällä, minkä ansiosta lähtökitka olisi lähes eliminoitu.

Noin voimakkaiden magneettikenttien hyödyntäminen taitaa olla edelleen sci-fiä, ja niiden tuottaminen kenties vaatisi suhteettoman paljon energiaa, mutta onko kyseisenlainen "luiskaratkaisu" silti käyttökelvoton? Maalaisjärjellä voisi kuvitella, että mekaanisillakin toteutuksilla voitaisiin säästää energiaa lähtökitkassa.

Onko tämän kaltaista ratkaisua kenties vielä suunnitteilla tai kehitelty? Kiitos vastauksista.

Kommentit (1)

offmind
Seuraa 
Viestejä16342
Liittynyt19.8.2008
AN86
Onko tämän kaltaista ratkaisua kenties vielä suunnitteilla tai kehitelty? Kiitos vastauksista.http://www.g2mil.com/skyramp.htm

http://www.msfc.nasa.gov/news/news/rele ... 9-260.html
http://www.physorg.com/news91272157.html

Maglev-avusteista laukaisujärjestelmää on testattu pienoismallikoossa, mutta kehitys ja rakentamiskustannukset taitaisivat olla sen verran suuret, että ihan lähitulevaisuudessa sellainen ei kuitenkaan taida toteutua. Ehkä sitten vuosisadan jälkimmäisellä puoliskolla.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat