Seuraa 
Viestejä45973

http://fi.wikipedia.org/wiki/Warteggin_piirrostesti

Varmaan suurin osa palstalaisista on joutunut tekemään tämän huuhaatestin. Melkein kaikissa pääsykokeissa käytetään tätä testiä, jossa pitää piirtää mitä keksii alkukuvasta, joka saattaa olla esim yksi piste tai pelkkä viiva.
Miten vitussa Suomessa voi olla noin typerä testi käytössä?
Mitä joku puoskari voi nähdä niistä piirtämistäsi kuvista sinun mielenterveyden?

  • ylös 5
  • alas 3

Kommentit (10)

Tätä testiä ei voi kieltämättä pitää luotettavana. Suomessa on jonkin aikaa ollut menossa tutkimus, jossa testiä pyritään standardoimaan, mutta se on ollut "vaiheessa" jo sen aikaa, että en tiedä valmistuuko se koskaan.

Tämä testi on, puuttuvasta tutkimusnäytöstä huolimatta, valitettavan laajassa käytössä. Ilmeisesti testille annetaan kuitenkin usein varsin marginaalinen merkitys kokonaisuuden kannalta, jolloin se ei onneksi vaaranna koko tutkimuksen luotettavuutta. Lisäksi testin kokenut käyttäjä saattaa saada siitä irti jotain merkityksellistä luotettavasti.

Yhtä kaikki, päteväksi toteamattomia testejä ei tulisi käyttää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Juha

Yhtä kaikki, päteväksi toteamattomia testejä ei tulisi käyttää.Aivan. Mutta minullakin on tulossa tämä testi eteen eräissä pääsykokeissa. Ja se vaikuttaa pistemäärään. Mitä niihin viivoihin ja pisteisiin pitää oikein piirtää, että olisi "terve"?

Kuinka hifiin kouluun pitää pyrkiä, että tämmöistä pääsee tekemään? Ammattikorkean pääsykokeissa ei tämmöisiä ole ollut.

Cubemon
Kuinka hifiin kouluun pitää pyrkiä, että tämmöistä pääsee tekemään? Ammattikorkean pääsykokeissa ei tämmöisiä ole ollut.Tämä on ammattikorkeakoulun pääsykoe.

Tuppu L 2.0
Ei tuollaista testiä ainakaan edellisessä pääsykokeessa ollu. Vai onko tämä vain humanistisille aloille?

Sosiaali- ja terveyspuolella on tuo. Bioanalyytikoksi olen hakemassa. Eli jonkinlaisena mielenterveystestinä käyttäävät.

Kävin kokeissa. Ei v**** että on hankala keksiä noihin kuviin mitään. Olen käynyt ennenkin, mutta mitään en keksi. Muutaman kuvan lunttasin vieruskavereilta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat