Seuraa 
Viestejä2683

Olisikohan ihminen onnellisempi apinana viidakossa kuin robottina teollisuudelle ?

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkom ... id=1747186

Kambodzhassa kuulu "viidakkonainen" on joutunut sairaalaan. Sopeutuminen elämään ihmisten keskellä on osoittautunut vaikeaksi.

Viidakkonaisena tunnettu Rochom P'ngieng katosi kahdeksanvuotiaana 1989, kun hän oli paimentamassa vesipuhveleita. Rochom eli 18 vuotta viidakossa, kunnes hänet löydettiin toissa vuonna. Hän jäi kiinni yritettyään varastaa ruokaa maanviljelijältä.

Löydettäessä nainen oli alaston ja likainen. Hän kyyhötti apinan tapaan eikä osannut puhua ja kaiveli maata etsien riisinjyviä.

Viidakkonaisen isäksi ilmoittautunut Sal Lou kertoi, että hänen holhokkinsa on sopeutunut huonosti elämään ihmisten parissa.

- Hän ei osaa puhua vieläkään. Hän käyttäytyy aivan kuin apina. Eilisiltana hän riisui vaatteensa ja meni piiloon kylpyhuoneeseen.

Viidakkonainen joutui sairaalaan maanantaina, koska hän on kieltäytynyt syömästä riisiä kuukuteen ja laihtunut luurangonlaihaksi.

- Hän tilansa näyttää pahemmalta kuin silloin kun toimme hänet pois viidakosta. Hän haluaa aina ottaa vaatteensa pois ja ryömiä takaisin viidakkoon, Sal Lou kertoi perjantaina.

Parempi on olla sanomatta mitään, jos ei ole mitään sanottavaa. Keskustella voi aina.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (7)

rcislandlake
Olisikohan ihminen onnellisempi apinana viidakossa kuin robottina teollisuudelle ?

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkom ... id=1747186


Jooo, olet oikeassa jos kannatat itsekin vaihtoehtoa 1.
Olisi varsin rattoisaa verrata jopa itsemurhatilastoja.
Joku aina sitten viitakosta ilmestyi tyyppi, joka pelokkaana kyseli oliko WWII jo päättynyt.
Hän oli suorastaan onnellinen kuullessaan sen päättyneen vihdoinkin japanilaisten antaumiseen ja tuon kuultuaan painui sorvin ääreen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pikku Gen
Siinä viihtyy mihin on tottunut.Etenkin hirsipuussa ensimmäinen päivä on vaikein. Jo toisena päivänä helpottaa, sillä sekin on puhtaasti totuttaumisongelma tai lyhytaikainen kulttuurishokki.

Jos kahdeksanvuotiaana katoaa viidakkoon ja elää siellä apinan tapaan 18 vuotta, ei todellakaan osaa enää sopeutua ihmiselämään.

Dark Shade
Jos kahdeksanvuotiaana katoaa viidakkoon ja elää siellä apinan tapaan 18 vuotta, ei todellakaan osaa enää sopeutua ihmiselämään.On se vaikea aikuisellakin, kun palaa Enklannin kotikylille jatkaen aluksi elämäänsä rakkaitten kissojen kanssa.

He had not spoken in so long, he had forgotten some vocabulary and the crew of ‘Duke’ had a difficult time understanding him.

Years later, Daniel Defoe would use the story as inspiration for the character and adventures of Robinson Crusoe.

Ei se ollut herkkua Aleksanterillakaan olla rottien, kissojen ja vuohien kanssa yli 4 vuotta yksinäisellä saarella.

http://www.essortment.com/all/alexanderselkir_rehj.htm

Piha6
Seuraa 
Viestejä1039

No, nykytietämyksellä voisin mahdollisesti pärjätä jopa viidakossa, juuri sen tietämyksen turvin. Mutta, en haluaisi asua viidakossa, vaan juuri tässä aika lailla epäloogisessa (lähes järjettömässä) "sivistys" maailmassa, koska olen siihen syntynyt, kasvanut, ja tottunut. Onneksi ei ole tiettyjä nuoruuden elämänvaiheita (17-20v) enempää tarvinnut asua betoniviidakossa.

Piha6
No, nykytietämyksellä voisin mahdollisesti pärjätä jopa viidakossa, juuri sen tietämyksen turvin.Epäilen kovasti.

30.10.2009 20:42, Iltasanomat otsikoi:
Intiaanit löysivät Amazonin sademetsään syöksyneen lentokoneen.

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkom ... id=1747420

Tuossahan se nähdään konkreettisesti. En ole koskaan nähnyt otsikkoja lehdistössä, että asfalttikundit löysivät intiaanien syöksyneen lentokoneen Las Vegasissa.
Siis trooppiseen luontoon asumaan kaikki!

Hyvä lehti tuo Iltasanomat. Pari päivää aikaisemmin samassa lendessä otsikko, jossa joku oli löysännyt Opelin pyörän pultteja niin että kovassa vauhdissa rengas irtosi.

Näin viidakosta typerä kysymys:
Onko ne kumiset renkaat todella pultattu metalliseen ja pyörivään keskiosaan?

Edelleen sama Piha6 totesi:
Mutta, en haluaisi asua viidakossa, vaan juuri tässä aika lailla epäloogisessa (lähes järjettömässä) "sivistys" maailmassa, koska olen siihen syntynyt, kasvanut, ja tottunut.
Silkkaa kissankakkaa! Härmän kundilla on ihmeellinen adaptaatiokyky. Kasvatuksella, syntymisellä ja tottumuksella ei ole mitään tekoa itsenäisten ja lopullisten päätöksien tekoon.
Pelkäätkö? Onko mammaa ikävä?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat