Seuraa 
Viestejä45973

Mitä aika on?.Aika on yksi ulottuvuus olen kuullut.Minun mielestäni aika on liikettä.Jos liike lakkaa aikakin pysähtyy.Siis ihan atomitasolla elektronien liikekkin täytyy pysähtyä että aika pysähtyisi.

Sivut

Kommentit (436)

Niin...siis aikaa mitataan liikkeellä.
Lähiavaruus laajenee kiihtyvällä vauhdilla jne.
Kari Enqvist on kai hommaillut AIKA paljon tämän aika-käsitteen piirissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pekka ja Pätkä elokuvasta:Pekka oli sellissä ja sanoi Pätkälle:Kaikki on suhteellista.Täältä katsottuna sinä olet kaltereiden takana enkä minä

Ihan hullukurinen ajatus tuli kerran mieleen.Jos olemme liikkeessä suhteessa toisiin niin aika kuluu eri tavalla.Eli siis jos laittaisimme jalkaan semmoiset kengät jossa olisi edestakaisin suurella nopeudella värähtelevä pohja niin vanhenemmeko me eri nopeudella

Vaari
Seuraa 
Viestejä3331
Ataraksia
Olemme parasta aikaa.

Tämä on hyvä!

***

Olet ehkä humalassa rkerane. Olet ehkä väärässä.

Miksi liike ei voisi olla aikaa?

Miksi liike ylipäätään, tai jalkaa, liittyisi aikaan.

Aika on olla oikeassa. On aika nauraa, ja aika itkeä.

On aika olla, ja päinvastoin.

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

Aika on käsite maailman hahmottamiseen ja asioiden vertailuun. Voi katsella vaikka käsittämättömän kauan (kaukana olleen) sitten sammuneen tähden loistoa, josta vain sen valo näkyy. Kun sen tulo loppuu, ei selviä koskaan miten kaukana se oli.

Vaari
Seuraa 
Viestejä3331

Aika ei ole käsite.

Huomasitko?

Se meni.

Käsite jäi.

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

ajan täytyy olla jollain tavalla sidoksissa valonnopeuteen.Kaikki on selvitettävissä ihan suomen kielellä.Áika tai valon nopeus muuttuu jos aika onkin materiaa

Vastaus Vaarille.Sinulla on ihmistuntemusta.Olen vähän humalassa mutta ajatukset ovat selvinpäinkin samat.Aika on yksi ulottuvuuksista joihin me voida tällä hetkellä vaikuttaa.Olen itsekin (vähän uskovainen)sitä mieltä että joku loi tämän meidän murheen alhon

Mitä lämpö on? Onko lämpö aikaa?

On kaksi ulottuvuutta: Nykyisyys ja menneisyys. Nykyisyys on tämä hetki, juuri tämä hetki. Menneisyys on sitten kaikkea muuta. Tulevaisuus taasen on vain mielissämme oleva ajatus. Näin minä luulen.

tli
Seuraa 
Viestejä1170

Aristoteles jo kauan sitten tutkaili aikaa ja liikettä. Hän totesi: "Aika mittaa liikettä ja liike mittaa aikaa". Joten oikeilla jäljillä varmaankin ollaan. Jos liike pysähtyy, niin myös aika pysähtyy.

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654
rkerane
Ihan hullukurinen ajatus tuli kerran mieleen.Jos olemme liikkeessä suhteessa toisiin niin aika kuluu eri tavalla.Eli siis jos laittaisimme jalkaan semmoiset kengät jossa olisi edestakaisin suurella nopeudella värähtelevä pohja niin vanhenemmeko me eri nopeudella

Ei se mitään. Kuvitelmat siitä, että pukeutumisella voisi vaikuttaa ikääntymiseen ovat aivan yleisiä.

Hakulauseelle "aika on rahaa" Google löytää noin 75000 osumaa, kun taas "aika on suhteellista" antaa 106000 osumaa. "aika on jotain"-haulla pamahtaa 202000 osumaa, joten vallitseva käsitys jää selvästi epämääräiseksi. Näyttää myös siltä, että ajan olemassaolokaan ei ole varmaa: "aika ei ole" päihittää hakutuloksissa niukasti lauseen "aika on".

We're all mad here.

Mitä aika on?
Tarkasti mitattua suuretta, suhteessa johonkin?
"Yhteisen ajan" voi määritellä, mutta edes nykyisen määrittelyn mukaan se ei ole muuta kuin määritelmä, jota myös on viime aikoina viilattu.
Aikakin on suhteellista, jopa se mitä me noudatamme

TLE
Seuraa 
Viestejä192
rkerane
Mitä aika on?.Aika on yksi ulottuvuus olen kuullut.Minun mielestäni aika on liikettä.Jos liike lakkaa aikakin pysähtyy.Siis ihan atomitasolla elektronien liikekkin täytyy pysähtyä että aika pysähtyisi.Yhden kappaleen liike ei ole aikaa, koska aika on suhteellista.
Yhden kappaleen kiihtyvyys on aikaa, kiihtyvyys ei ole suhteellista, eikö aikakaan ole suhteellista?

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615

Aika on luonnon tapa estää kaikkea mahdollista tapahtumasta kerralla (en muista kuka lausui näin...).

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Aika on ulottuvuus, joka mahdollistaa liikkeen ja muutoksen.

Ihmisen mitattu aika on harhaa. On olemassa ainoastaan nykyhetki.Mitattu subjektiivinen ihmisen aika on seurausta muistista ja kyvystä ennakoida. Ne luovat illuusion jatkumosta.

Todellisuudessa aika mahdollistaa jatkuvan fraktaalisen kaltaisen dimensionaalisen universumin haarautumisen eri todellisuuksiin, ja me sitten muistijälkiemme perusteella kuvittelemme tässä vaahdossa olevan jotain logiikkaa.

Mitä voimakkaampi tahto, sitä enemmän saattaa kyetä vaikuttamaan siihen missä dimensiossa kuvittelee sijaitsevansa.

Kukaan ei kuole koskaan. Kaikkien tietoisuus jatkaa omissa optimihaaroissaan, ja koemme toisistamme ainoastaan sivujuonteiden kaiut.

Sen lisäksi on hyvin todennäköistä että ympärillämme tapahtuu asioita sellaisten energiatilojen ja hiukkasten muodossa jotka eivät vuorovaikuta meidän energiahiukkastemme kanssa. Ne saattavat kuitenkin kyetä havaitsemaan jollakin tavoin meidän energiahiukkasemme, vaikkemme havaitsekaan niitä. Neutriinot ovat hyvä esimerkki sellaisista hiukkasista jotka havaitsemme juuri ja juuri. Sen lisäksi on olemassa hiukkasia, joita emme lainkaan voi havaita. Tiede poissulkee ne omasta skoopistaan Occamin partaveitsellä.

Näin tiede on aina tehnyt. Se etenee sattuman ja nerojen oivallusten kautta, mutta muutoin se on sokea uudelle.

Uskoisin että "taustalla" tapahtuu paljon koko ajan, ja se mitä siellä tapahtuu onkin vaikeampi juttu lähteä arvailemaan.

Sillä saattaa kuitenkin olla merkitystä haarautuvien dimensioiden seassa surffaavalle.

Aika haarauttaa fraktaaliversumia, ja havaitsemme sen energiatilojen muutoksena eli liikkeenä.

Tämän kirjoittamisenkin aikana on syntynyt ah, niin lukuisia uusia haaroja joista yhdessä jostain syystä kuvittelen olevani olemassa. Tai varmaankin useassa, mutta jostakin selittämättömästä syystä tunnen ykseyttä olemassaoloni suhteen. Se voi olla aivojen puolustusmekanismi, tai sitten vaikka sielu.

Ilman täydellistä tieteellistä tietämystä tiede ei kykene selittämään juuri lainkaan olemassaolomme arvoitusta. Kari Engvist pyrkii kuitenkin selittämään nykytuntemuksen perusteella kaiken. Hän on kuin shakin asiantuntija, joka ei ole koskaan pelannut shakkia.

Shakin teoriahan ei kerro mitään siitä minkälaista sen pelaaminen on.

Samalla tavoin tiede ei kerro mitään siitä minkälaista on elää maailmankaikkeudessa.

Silti joillekin tiede on se kaikki.

Yksi asia taitaa olla varmaa, eli se, että takaisinpäin ajassa ei voi mennä. Aika ilmenee ketjureaktiona, dominopalikkaefektinä, jossa jokainen planckin ajan hetki vastaa yhden multidimensionaalisen dominopalikan kaatumista.

Aika on Shivan tanssia.

abskissa

Hakulauseelle "aika on rahaa" Google löytää noin 75000 osumaa, kun taas "aika on suhteellista" antaa 106000 osumaa. "aika on jotain"-haulla pamahtaa 202000 osumaa, joten vallitseva käsitys jää selvästi epämääräiseksi. Näyttää myös siltä, että ajan olemassaolokaan ei ole varmaa: "aika ei ole" päihittää hakutuloksissa niukasti lauseen "aika on"."aika on mennyt" antaa 297 000 tulosta. aika mennä nukkumaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat