Seuraa 
Viestejä45973

Kuviteltu tilanne: Maapalloa uhkaa katastrofi. Mandrax, 5 x 5km läpimitaltaan oleva meteoriitti syöksyy parhaillaan kohti maa-äitiä, eikä MITÄÄN ole enää tehtävissä! Törmäys tapahtuu kahden viikon kuluessa. Sen aikaa saamme katsella tuota taivaalla hohtavaa tulipalloa, joka lähestyy meitä yhä kiihtyvällä nopeudella..kunnes kaikki maapallon elämä kohtaa loppunsa. Mitä tekee Yhdysvallat? Loppuuko sota Irakissa siihen paikkaan? Ymmärtävätkö ihmiset lopulta kuinka hyödytöntä sotiminen on? Miten SINÄ reagoit kahden viikon kuluttua koittavaan loppuusi? Mitä? Kääntyvätkö arvot päälaelleen, loppuuko kulutus-hysteria? Lyötkö kaiken 'lekkeriksi',otat ilon irti viimeisistä päivistä ja elät ne 'täysillä' muiden kärsimyksistä välittämättä!? Tahtoisin itse NIIN KOVASTI, että ihmiset oppisivat ymmärtämään kuinka ainutkertainen juttu koko tämä elämämme tällä pallolla on. Onnellisuuteen ei tarvita öljyä tahi hienoa LCD-televisiota, uusinta playstationia tai farmari-autoa. Katsokaas, metriä ennen monttua me olemme kaikki paljain persein! Kaikki tasoissa, kirurgit ja työttömät työnhakijat. Me olemme täällä toisiamme varten. Pallomme on kuin muurahaispesä, joka jossain vaiheessa kohtaa väistämättömän loppunsa. Toivon teille kaikille rauhaa.. toivon, että jokainen meistä elää onnellisen elämän aiheuttamatta muulle elämälle kärsimystä. JOS ihminen on pallomme eläimistä älyllisesti todellakin pisimmälle kehittynyt, odotan meidän toimivan meriittimme osoittavan arvon mukaisesti. NYT on aika toimia, huomenna on jo liian myöhäistä!

Sivut

Kommentit (82)

Trigmegistus
Sen aikaa saamme katsella tuota taivaalla hohtavaa tulipalloa, joka lähestyy meitä yhä kiihtyvällä nopeudella..

Eipä taida lähestyvä asteroidi olla tulipallo vielä kahta viikkoa ennen törmäystä. Entäpä nopeuden muutos? Miten asteroidi kiihdyttää vauhtiaan?

Trigmegistus
Toivon teille kaikille rauhaa.. toivon, että jokainen meistä elää onnellisen elämän aiheuttamatta muulle elämälle kärsimystä. JOS ihminen on pallomme eläimistä älyllisesti todellakin pisimmälle kehittynyt, odotan meidän toimivan meriittimme osoittavan arvon mukaisesti. NYT on aika toimia, huomenna on jo liian myöhäistä!

Tää on asiaa!

Hehei. Löytyi varmaan ensimmäinen, jolla on samat mielipiteet, kuin minulla.
Mielestäni maailmanmeno on tänä päivänä täyttä hulluutta. Jos tosissaan tälläinen tilanne olisi, että 2 viikkoa olisi aikaa kertoa ihastukselleen tunteensa tai vastaavaa, niin hell yea! Kävelisin kadulla levittämässä rakkautta ja halaamalla kaikkia vastaantulevia. Suukottamalla kaikkia ihmisiä. Kirjaimellisesti KAIKKIA! Tai ei ehkä vain ihmisiä, vaan eläimiäkin, ne vaan tuppaavat olla niin nopeita jaloistaan.
Nyt jos niin tekisin, ihmiset soittaisivat paikalle virkavallan ja minua odottaisi iso liuta jonkin sortin lähentely/ahdistelu syytteitä ja matkalippu Kellokosken mielisairaalaan kummempia tutkimatta. On se kurjaa kun ihmiset ovat liikaa juuttuneet tuohon oravanpyörään ja sulkeutuvat muusta maailmasta kokonaa. Saavat vain kosketusta maailmaan uutisten kautta ja ystävien, jotka tosiasiassa puukottavat selkään ahneutensa ja itsepäisyydensä takia.
En tiedä mitä tälle pallolle tekisi, mutta aion ottaa tästä vierailustani kaiken irti. Positiivinen asenne ja iloinen mieli ovat kaiken avain. Rakkaus on maailman tärkein asia!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Monet ihmiset luultavasti jatkaisivat normaalia elämäänsä ja kieltäisivät koko katastrofin olemassaolon (kuten nytkin), osa tulisi uskoon, osa menisi paniikkiin, osa laittaisi ranttaliksi...

Jos saisin yht'äkkiä tietää, että jokin asia tuhoaisi maapallon viikon kuluttua, matkustaisin luultavasti etelään lomailemaan ja nauttimaan viimeisistä päivistä. Haluaisin myös rakastua ja kuolla onnellisena...

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Asteroidi Apophis uhkaa Maata

Iltalehti 12.12.2005 22:50

Tutkijat vaativat nopeita toimenpiteitä asteroidin lentoradan muuttamiseksi. Aikaa mittaviin valmisteluihin on vähän.

Yhdysvaltain avaruushallinnon NASAn mukaan koko maailma näkisi Apophiksen tuhot ilmaan nousevasta pölypilvestä. (ROBERT LACHMAN / EPA)

Apophis-nimellä ristitystä, 390 metriä leveästä kivenmurikasta on saatu vielä varsin vähän tietoja, mutta iskeytyessään maahan se aiheuttaisi 100 000-kertaisesti suuremman energialatauksen Hiroshiman atomipommiin verrattuna.

Vielä viime vuonna Apophiksen pelättiin iskeytyvän Maahan jo vuonna 2029. Kun uhka peruuntui, tutkijat ovat paneutuneet vuoden 2029 huhtikuun 13. päivään. Silloin järkäle ohittaa Maan.

Ohitushetkellä Maan vetovoiman otaksutaan muuttavan asteroidin suuntaa. Jos Apophis tämän jälkeen jatkaa matkaansa tutkijoiden määrittelemän "avaimenrei'än" läpi, se voi törmätä Maahan ohittaessaan sen uudelleen vuonna 2036. Nykyisten tietojen mukaan uhan todennäköisyys on yksi 5 500:aan.

Tutkijoiden mukaan varotoimenpiteistä on päätettävä seuraavien kahdeksan vuoden aikana. Vaihtoehtona ovat esimerkiksi avaruuteen ammuttavat raketit ja satelliitit, joilla yritettäisiin vaikuttaa asteroidin kulkuun. Ratkaisuna on esitetty myös ydinlatauksella varustettua avaruusalusta.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
rattus

Jos saisin yht'äkkiä tietää, että jokin asia tuhoaisi maapallon viikon kuluttua, matkustaisin luultavasti etelään lomailemaan ja nauttimaan viimeisistä päivistä.

Mahtaisko olla rentouttava loma maailmanlaajuisen paniikin ja hysterian keskellä? Saattais olla nautinnot aika kaukana ja kotia ikävä.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
rattus

Jos saisin yht'äkkiä tietää, että jokin asia tuhoaisi maapallon viikon kuluttua, matkustaisin luultavasti etelään lomailemaan ja nauttimaan viimeisistä päivistä.Mahtaisko olla rentouttava loma maailmanlaajuisen paniikin ja hysterian keskellä? Saattais olla nautinnot aika kaukana ja kotia ikävä.

Hmph. Kyllä minä varmaankin yrittäisin selvittää paikan, johon kivi tippuu.
Mennä sinne seuraamaan tilannetta. Siinähän vasta olisi mukavaa
Martinia hörppien, muiden kohtalotovereiden kera aurinkotuoleilla.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31288

Mitä tällä nyt oikein haetaan? Sitäkö, että kaikkien pitäisi elää välittämättä yli kahden viikon päästä olevasta tulevaisuudesta? Jos se on jonkun mielestä turhaa ja typerää, perehtyköön vaikkapa maatalouden merkitykseen ja toimintatapoihin. Tietysti nykyistä elämänmenoa voi, ja on perusteltuakin, kritisoida, mutta ei siihen asteroidia tarvita. Jokainen voi yrittää muuttaa omia asenteitaan, siitä se muutos lähtee eikä muiden kritisoimisesta.

Mitenkö itse toimisin, jos saisin tietää tuollaisen. Sitä on mahdoton sanoa, niin kuin kaikkien muidenkin ihmisten kohdalta. Ei kriisitilanteen käytöstä voi ennakoida. Kovapintaisinkin uhoaja saattaa olla tosipaikan tullen se paskat housussa karkuun juokseva. Luulen, että kriisitilanteessa ensin en ottaisi uhkaa vakavasti, mutta sitä en osaa sanoa mitä tekisin kun vääjäämätön totuus minulle selviäisi. Ei minulla ole kokemusta todellisesta hengenvaarasta.

Asiaa! Lue uudestaan Trigmegistuksen kirjoittama teksti, jos et siinä olevaa pointtia vielä ymmärtänyt. Ymmärsin täysin, mistä tässä oli kyse. Itse varmaankin pelaisin paikallisessa räkälässä korttia ystävieni kanssa, kun loppu koittaa.

Toivon teille kaikille rauhaa.. toivon, että jokainen meistä elää onnellisen elämän aiheuttamatta muulle elämälle kärsimystä. JOS ihminen on pallomme eläimistä älyllisesti todellakin pisimmälle kehittynyt, odotan meidän toimivan meriittimme osoittavan arvon mukaisesti. NYT on aika toimia, huomenna on jo liian myöhäistä!

Toivon ihan samaa, koskakohan ihmiskunta viisastuuu?

salai
Seuraa 
Viestejä7704

Minä olen aina vastannut innolla näihin asteroidiviesteihin, vaikka en asiantuntija olekaan (tai juuri siitä syystä).

Jalo päämäärä sinulla on uhkakuvallasi.

Taidat kuitenkin olla kopioinut Hollywoodin käsikirjoituksen. Ei oikeassa elämässä asteroidit loista tulipallona kuin viimeiset hetket maan ilmakehässä. En tosin tuosta tiedä miten käyttäytyy, kun on kaksiulotteinen 5x5 km laatta. Voi kimmota ilmakehästä takaisin kuin litteä kivi vedenpinnasta. Ehkä joku astrolo(g/n)i voi tulkita itselleen rakkaasta alan kirjasta täsmälliset arvot, jota ihmiskunta ei vielä 30-luvulla tiennyt (eikä vieläkään).

Noin kyynikkona tulee myös mieleen, ettei rauhanomainen elämä maapallolla valitettavasti tuollaisen tuhon mahdollisuutta pienennä ollenkaan. Pikemminkin sotateollisuudelle kehitellyt tuotteet (ehkä) antavat mahdollisuuden torjua se.

PS. Hyvin olit valinut uhkakuvasi. Ensimmäistä kertaa näissä asteroidipelotteluissa ei haulla löytynyt NEO-objekteista nimeä. Taitaa olla jotain huumetta?

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31288

Siis haluttiin kysyä, miten toimii jos tietää kuolevansa kahden viikon päästä. Voihan sitä kysyä, mutta ihmisen omalla mielipiteellä ei ole vähäisintäkään arvoa ennustamaan käytöstä tosipaikan tullen. Tuo on käsittääkseni jonkinmoinen ongelma armeijoille, pelastuslaitoksille ja muille hengenvaarassa toimivia ihmisiä palkkaaville, kun ei luotettavaa psykologista testiäkään asialle ole olemassa. Pitää vain laittaa miehet ärjänteelle ja katsoa kenen kantti kestää.

Neutroni ja salai nyt menee mielestäni ihan väärässä laitaa tätä topikkia.
Se on ihan kiva, että vastaatte parhaanne mukaan tähän asteroidi asiaan ja viilaatte pistettä paremmin, kuin vintillä. Mutta jos nyt vielä kertaalleen lukisitte ensimmäisen viestin ja jättäisitte sen asteroidin sivuseikaksi.

Neutroni
Mitä tällä nyt oikein haetaan? Sitäkö, että kaikkien pitäisi elää välittämättä yli kahden viikon päästä olevasta tulevaisuudesta? Jos se on jonkun mielestä turhaa ja typerää, perehtyköön vaikkapa maatalouden merkitykseen ja toimintatapoihin.

En puhunut maataloudesta, vaan LCD-televisioista, farmari-autoista ym. mielestäni turhasta..
Pointtini oli se, että aikamme täällä ei ole riittävä vihanpitoon tai oman, ympärillä olevan 'krääsän' haalimiseen. Meillä on riittävästi tekemistä, jos HALUAMME saada kodistamme turvallisen jokaiselle elämän muodolle. Mielestäni meillä ei ole aikaa haalata ylenpalttista tavaramäärää ympärillemme, eikä se missään nimessä ole VÄLTTÄMÄTÖNTÄ!! Olen myöskin maatalon poikana perehtynyt maatalouden merkitykseen ja toiminta-tapoihin, enkä ole mielestäni ronkkinut tikulla alkuunkaan siihen suuntaan.. Puhun ihmisistä, meistä 'niin viisaista' evoluutiomme 'herroista'! -Get the point?

PS. Jos tuo meitä kohti syöksyvä taivaankappale on riittävän iso, uskon sen hohtavan taivaalla vaikka vuosikausia. Tässä kohtaa ihmisen käsityskyky näyttäisi tökkäävänkin.. Onko mielestänne mahdotonta käsittää, että esim. maan kokoinen taivaankappale olisi törmäyskurssilla oman pallomme kanssa? Mieti pidemmälle, mieti!

salai
Seuraa 
Viestejä7704

Veepee:
Jotta olisi helpompi mennä OIKEAA laitaa vastauksissa voisi kysymyksen asettaa siten, että jättää sen asteroidin taivaalle maalailun pois kokonaan sotkemasta. Kysyisi vain suoraan asiansa.

Tosin uusimman viestin mukaan se ja sen kokokohan onkin ilmeisesti asian ydin:

Trigmegistus
PS. Jos tuo meitä kohti syöksyvä taivaankappale on riittävän iso, uskon sen hohtavan taivaalla vaikka vuosikausia. Tässä kohtaa ihmisen käsityskyky näyttäisi tökkäävänkin.. Onko mielestänne mahdotonta käsittää, että esim. maan kokoinen taivaankappale olisi törmäyskurssilla oman pallomme kanssa? Mieti pidemmälle, mieti!

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Aweb
rattus

Jos saisin yht'äkkiä tietää, että jokin asia tuhoaisi maapallon viikon kuluttua, matkustaisin luultavasti etelään lomailemaan ja nauttimaan viimeisistä päivistä.Mahtaisko olla rentouttava loma maailmanlaajuisen paniikin ja hysterian keskellä? Saattais olla nautinnot aika kaukana ja kotia ikävä.

Yleensä kun lomailen, oleskelen kauniissa luonnonpaikoissa telttaillen, sekä ihailen nähtävyyksiä ja arkkitehtuuria yms, ja maistelen paikallisia herkkuja. Tätä yleinen paniikki kenties jonkin verran häiritsisi.
Ainakin rannat olisivat tyhjiä ja saisi kerrankin uida rauhassa lämpimässä vedessä...? Siitä nimittäin nautin kaikkein eniten.

Toisaalta väistämätön tuho tekisi kaikesta koetusta ja nähdystä kovin katoavaista ja kaksin verroin kauniimpaa.

Ottaisin rauhallisesti ja nauttisin auringosta. Antaisin ihmisten panikoida kiinnittämättä heihin erityistä huomiota.

-------------
Miksi ihmiset ylipäätään panikoivat vasta siinä vaiheessa, kun mitään ei enää ole tehtävissä?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat