Seuraa 
Viestejä13176

Motin mukaan 300 tuhatta työharjoittelijaa tekee palkatonta työtä vuodessa.

Sitten myös opiskelijat mitkä tekee yli 61 000 työvuotta töitä ilman palkkaa.

Eli jos opiskelijoille maksaisi palkkaa pystyisi työllistämään 61 tuhatta ihmistä vuodessa ja valtio saisi veroja.

MOT tulee klo 20 Tv1:stä

Käsikirjoitus löytyi netistä:

http://ohjelmat.yle.fi/mot/taman_viikon ... ikirjoitus

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (8)

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Harjoittelijan pitäminen putiikissa saattaa tulla yhtä kalliiksi kuin vastaavien työtuntien maksaminen palkkana. Harjoittelijan tyrimiset ja työn ohjaukseen kuluva työaika tuovat kuluja putiikille.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Aika lahjakas harjoittelija saa olla, jos tekee säännöllisesti (siis muutenkin kuin parina ensimmäisenä päivänä) tuhoa päiväpalkkaa vastaavien 50-100 euron edestä. Tai siis enemmänkin, koska työntekijähän aiheuttaa putiikille paljon muitakin kuluja kaiken maailman vakuutusten muodossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Saw
Harjoittelijan pitäminen putiikissa saattaa tulla yhtä kalliiksi kuin vastaavien työtuntien maksaminen palkkana. Harjoittelijan tyrimiset ja työn ohjaukseen kuluva työaika tuovat kuluja putiikille.Mites niin, uuden (pätkä)työläisen kohdalla pitää maksaa sekä palkka että tyrimiset + ohjaus. Harjottelijoita voi lisäksi pitää tarvittaessa ilmaistyössä useampiakin, jolloin todennäköisyys että edes joku tekee työnsä kunnolla työllistymisen (tai harjoittelupaikan jatkon*) toivossa nousee..

*) Tämäkin onnistuu..

tiäremiäs
13 prosenttia työväestä tekee ilmaista työtä, erinlaisten harjoittelun nimikkeillä. Eli opiskelijat ja vastaavat. Työmarkkinatuella harjoittelevat ja vastaavat.Niin, edellisen laman aikana muutettiin laskusysteemiä siten että nämä ei enää näy työttömyystilastoissa, vaikka samoja rahoja nostelevat sohvalla löhöävien kanssa, korotettuna toki.. Eivät vain ole työmarkkinoiden käytössä kun ovat varattuna ilmaistyöhön.

OzziXX
tiäremiäs
13 prosenttia työväestä tekee ilmaista työtä, erinlaisten harjoittelun nimikkeillä. Eli opiskelijat ja vastaavat. Työmarkkinatuella harjoittelevat ja vastaavat.Niin, edellisen laman aikana muutettiin laskusysteemiä siten että nämä ei enää näy työttömyystilastoissa, vaikka samoja rahoja nostelevat sohvalla löhöävien kanssa, korotettuna toki.. Eivät vain ole työmarkkinoiden käytössä kun ovat varattuna ilmaistyöhön.Ihmettelen vaan sitä mistä nämä 300.000 palkatonta työtä tekevää saavat toimeentulon. Ettei vaan taas valtion pohjattomasta kassasta?

Kannattaisiko ryhtyä kapinaan? Näin suuri määrä alistettuja ihmisiä täyttäisivät mielenosoituksillaan Helsingin kadut ja valtiovallan mahdollinen vastarinta olisi aika turhaa. Joukkovoiman mahti on suuri kuten vielä 30-50-vuotta sitten nähtiin, mutta ihmiset ovat unohtaneet tai ehkä tyhmistyneet noista ajoista.

Tuomas_Akvinolainen

Ihmettelen vaan sitä mistä nämä 300.000 palkatonta työtä tekevää saavat toimeentulon. Ettei vaan taas valtion pohjattomasta kassasta?

Opintotuilla, toimeentulotuilla ja vastaavilla taitavat kitkutella. Olisin minäkin mieluusti tehnyt kesätyöni palkallisena opintopisteharjoittelun sijaan, mutta kun ei laitoksella ole varaa niin ei ole. Tuntipalkaksi taisi tulla lopulta noin 40 senttiä.

Nimim. ei ikinä enää ilmaista työtä.

Saahan siitä se ylläpitokorvauksen 8€/pvä. Eli euro tunnissa, jos tekee täyttä päivää. Siilä elelee jo herroiksi

Ei mutta tosiaan tuo on aivan PERSEESTÄ. Työnantajat saavat ilmaista työvoimaa, kun työkkäri voi pakottaa työttömän minne haluaa tai menettää loputkin tuet.
Pätkätyöt ovat vähintäänkin yhtä vitusta. Kela ottaa huomioon puolet palkastasi ja sosku Kaikki palkkasi. Eli toisin sanoen teet ilmaiseksi työtä ja joudut juoksevaan virastoissa vielä ylimääräisenä hommana.

Ei Suomessa kannata tehdä kuin kokopäivätyötä(jos sitäkään) tai olla ihan rehellisesti työttömänä ja nostaa niin paljon tukia kun irti saa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat