Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Blobfish

Dumbo octopus

Giant isopod

Seabig

Yeti crab
Täältä löytyy lisää,
http://webecoist.com/2009/10/05/weird-w ... t-animals/

Sivut

Kommentit (36)

Ehkä se on toi ensimmäisessä kuvassa oleva olmi.
Pienemmistä ötököistä karhukainen on kiinnostavin, se selviää hengissä aika uskomattomissa olosuhteissa.

Karhukaiset ovat yksi harvoista eläinryhmistä, jotka pystyvät pysäyttämään aineenvaihduntansa ja siirtymään kryptobioosiin. Useat lajit selviävät lähes 10 vuotta kuivuneessa tilassa. Lepotilassa eläimen aineenvaihdunta laskee alle 0,01 %:iin normaalista ja vesipitoisuus 1 %:iin normaalista.

Karhukaisten tiedetään selvinneen lepotilassa seuraavista ääriolosuhteista:

* Lämpötila – Karhukaiset voivat selvitä muutaman minuutin kuumennuksesta 151 °C lämpötilassa. Karhukaiset voivat kestää päiväkausien pakastamisen −200 °C lämpötilassa tai joitakin minuutteja −272 °C lämpötilassa.
* Säteily – Karhukaiset kestävät 5 700 grayn annoksen röntgensäteilyä (5 grayn annos on tappava ihmiselle)
* Paine – Karhukaiset selviävät yli 1 200 ilmakehän paineessa tai lähes tyhjiössä. Karhukaisten on havaittu selviävän myös jopa 6 000 ilmakehän paineessa. [1]

Tutkimuksen mukaan suurin osa matalalle kiertoradalle avaruuteen lähetetyistä karhukaisista selvisi kymmenen päivän matkasta elossa altistettuna kiertoradan tyhjiölle. Myös osa lisäksi vapaasti auringon ultraviolettisäteilylle altistetuista karhukaisista oli vielä matkan jälkeen elossa. [2]
http://fi.wikipedia.org/wiki/Karhukaiset
"kuvan kokoa ei saatu", miksiköhän jälleen ei onnistu kuvan lähetys?

fenomenologi

"kuvan kokoa ei saatu", miksiköhän jälleen ei onnistu kuvan lähetys?

Ainakin pitää olla alle 800px korkea kuva, muuten ei onnistu.

Pitääpä tutustua karhukaisiin, sisukkailta vaikuttavat...

Hienoja nuo pimeässä hohtavat sienet.

Tässä muutama esihistorian kummallisempi elämänmuoto:

Tanystropheus, triaskautinen matelija, jonka kuuden metrin pituudesta puolet oli jäykkää ja valtavan pitkää kaulaa. Pitkänpitkää etupäätä tasapainotti leveä hännäntyvi, jossa saattoi olla lihaksia tai rasvavarastoja. Ilmeisesti tämä otus vietti elämänsä istumalla paksulla takamuksellaan rannalla ja napsimalla kaloja.

Hampaatkin otuksella olivat erinomaisesti tarkoitukseen sopivat:

Sharovipteryx oli sekin triaskauden erikoisuus. Se on maailmanhistorian ainoa tunnettu eläin, jolla oli siivet takajaloissaan. Tämä pieni ja kevyt, alle kymmengrammainen eläin saattaa olla, tai olla olematta, läheistä sukua lentoliskoille. Nykyään tosin kuvasta poiketen arvellaan siipien kiinnittyneen etujalkoihin asti, jolloin eläin olisi ollut suunnilleen delta-hävittäjän muotoinen.

Therizinosaurit olivat lintujen lähisukulaisia höyhenineen, nokkineen kaikkineen. Ne vain päättivät vaihtaa kesken kaiken vikkelien petojen roolista hitaiksi kasvinsyöjiksi. Lopputulos muistuttaa hämmästyttävästi amerikkalaiseen eläimistöön vielä aivan äskettäin kuulunutta jättiläislaiskiaista:

Effigia taas muistuttaa ornithomimosaureja, siis linnunmatkijadinosauruksia. Se liikkui kahdella jalalla varmasti varsin nopeasti, ja sillä oli hampaaton sarveisnokka. Mutta sepä onkin läheisempää sukua krokotiileille!

Ja sitten vielä hieno devonikautinen käsivarsikala Bothriolepis. Näillä haiden sukuisilla pikkukaloilla oli pitkät, nivelikkäät rintaevät, jotka muistuttivat niveljalkaisten raajoja, ja paksu luupanssari. Bothriolepis lienee ollut oman aikansa menestyksekkäimpiä eläimiä, sillä fossiiliaineiston puutteellisuudesta huolimatta siitä tunnetaan yli sata lajia, jotka esiintyivät sekä makeissa että merivesissä kaikilla mantereilla.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat