Seuraa 
Viestejä45973

Uusi globaali ruokalainsäädäntö on astumassa voimaan myös Suomessa tämän vuoden lopussa. Codex Alimentarius (regulation for food/ruokasäädöstö) on kansainvälisesti läpi lobattu lakipaketti, jonka tarkoituksena on säädöstellä luontaistuotteiden, vitamiinien, mineraalien sekä aminohappojen saatavuutta lisäravinne- ja luontaistuotemuodoissa. Kaikki yli todella matalia arvoja ylittävät annostukset siirtyvät kansainvälisten lääkekorporaatioiden patenttioikeuksien ja rahastuskulhon alle. Ei olekaan yllättävää, että kyseisen kampanjan rahoittajia ovat maailman pankkiiriorganisaatiot ja ylikansalliset korporaatiot, jotka odottavat "sijoitukselleen tuottoa". Kuumottaako vai onko kehitys oikeanlainen?
Miksei tästä aiheesta ylipäätään puhuta enempää?

Alkuperäinen "virallinen totuus":
http://www.codexalimentarius.net/web/index_en.jsp

Kritiikkiä:
http://www.natural-health-information-centre.com/codex-alimentarius.html
http://www.scribd.com/doc/8638467/Codex-Alimentarius
http://www.thepeoplesvoice.org/TPV3/Voices.php/2009/08/24/codex-alimenta...
http://cromalternativemoney.org/index.php/en/media/news/codex-alimentari...

  • ylös 0
  • alas 1

Sivut

Kommentit (42)

Tämä on vähän sekava juttu, kun foliohattupäät jaksaa vaahdota ja hämmentää ja levittää kaikenlaista disinformaatiota asiasta. Mutta minusta tämä näyttäisi siltä, että tässä on nyt luontaistuote- ja lisäravinnefirmat lähinnä masinoimassa jotain kampanjaa, kun niiden toimintaan on tulossa rajoituksia. Ei kai tuossa Codex Alimentariuksessa ole mitään uutta, eikö se ole jo pidempiaikainen projekti? Luodaan ruoalle kansainväliset standardit ja pelisäännöt. Kuulostaa ihan järkevältä maailmassa, jossa ruoka liikkuu maasta toiseen. Nyt sitten ilmeisesti on tulossa jotain uusia säännöksiä lisäravinteille ja se aiheuttaa närää lisäravinnefirmoissa, kuinkas muuten.

Turbokameli
Seuraa 
Viestejä892
Carcara
Codex Alimentarius (regulation for food/ruokasäädöstö) on kansainvälisesti läpi lobattu lakipaketti, jonka tarkoituksena on säädöstellä luontaistuotteiden, vitamiinien, mineraalien sekä aminohappojen saatavuutta lisäravinne- ja luontaistuotemuodoissa. Kaikki yli todella matalia arvoja ylittävät annostukset siirtyvät kansainvälisten lääkekorporaatioiden patenttioikeuksien ja rahastuskulhon alle.Asiasta kirjoitat. On mielenkiintoista, että samat ihmiset, jotka yleensä puhuvat vapaan markkinatalouden, vapaan kilpailun ja kuluttajien valinnanvapauden säilyttämisen puolesta ovat niitä, jotka kannattavat näiden valmisteiden kaupan rajoittamista.

Pidän tärkeänä, että kuluttajilla säilytetään mahdollisimman laaja valinnanvapaus. Valtiovallan holhoamismenttaliteetti ei kuulu enää 2000-luvulle, vaan pitää luottaa ihmisten omaan arviointikykyyn myös näiden valmisteiden kohdalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisäravinteiden myyjät ja suosittelijat käsittävät yleensä lähinnä yksityisyrittäjiä ja pientilallisia, jotka haluaisivat turvata toimeentulonsa ja pitää oikeutensa luonnonlääkitysten levittämisessä. Mielestäni on älytöntä, että kaikkia "terveysvaikutteisia" tuotteita patentoidaan ja rajoitetaan jatkuvasti, vaikka niitä on tuhansia vuosia käytetty toimivasti ja ennen kaikkea - myös köyhille ilmaiseksi.
Itseäni huolestuttaa se, että nykytrendin mukaisesti patentit aivan kaikkeen - jopa kasveihin ja eläimiin - annetaan hyvin kyseenalaista politiikkaa harrastavien kansainvälisten suuryritysten käsiin. Aivan kuin heidän tahtonsa olisi jotenkin tärkeämpi, tai juuri sinunkin kannaltasi hyödyllisempi. Kaikki valta monopoleille!

Mutta foliohattuiluahan aivan kaikki yhtään minkään lain, sodan tai valtakoneistojen muiden toimintojen kyseenalaistaminen on juu..

Voisitteko pistää konkreettisia ja perusteltuja esimerkkejä, että mitä nyt ollaan muuttamassa? Ja löytyykö jostain ihan todellista tietoa, että mitä näissä väitetyissä uusissa säännöksissä todella sanotaan? Nämä netissä liikkuvat jutut on lähinnä irrallisia väittämiä, joissa tunnutaan aika rankasti liioittelevan tuon vaikutusta.

Jotenkin huvittavaa, kun foliohattusivustot on täynnä näitä "Codex tulee" -juttuja. Ei Codex Alimentarius käsittääkseni ole tulossa, vaan se on ollut olemassa ja toiminnassa jo vuosikymmeniä. Nyt on tulossa jotain muutoksia lisäravinnekauppaan, mikä lienee aika pieni sektori Codex Alimentariuksessa.

Turbokameli
Seuraa 
Viestejä892
EOM
foliohattupäät jaksaa vaahdotaMikä ongelma sinulla on foliohattujen kanssa? Itse käytän talvella pipoa, mutta minulla ei ole mitään ongelmaa sen kanssa, jos joku tahtoo käyttää foliohattua tai vaikkapa stetsonia. Eiköhän anneta kaikkien kukkien kukkia, ja jos jotkut kanssaihmisemme ovat vaikkapa vähän hölmöjä, niin onko se niin vaarallista? Antaa heidän olla ja opitaan vähän suvaitsevaisuutta.

Carcara:

Lisäravinteiden myyjät ja suosittelijat käsittävät yleensä lähinnä yksityisyrittäjiä ja pientilallisia, jotka haluaisivat turvata toimeentulonsa ja pitää oikeutensa luonnonlääkitysten levittämisessä.En itse käytä mitään "luontaislääkkeiksi" luokiteltavia, mutta onhan se aika epäreilua, jos jokin tällainen yritys olisi vaikkapa vuosia myynyt D-vitamiinilisiä ja tuon asetuksen myötä monopoli niiden myymisille annettaisiin vain suurille lääkeyrityksille. Ne siis hyötyisivät toisten aiemmin tekemästä työstä, jolloin näitä toisten tuotteita ehkä pilkattiin ja pidettiin huuhaana. Ei vapaaseen markkinatalouteen muutenkaan kuulu monopolioikeuksien lahjoittaminen. Tiedätkö Neonomide, miten D:n kanssa tulee käymään asetuksen myötä?

väläys
En itse käytä mitään "luontaislääkkeiksi" luokiteltavia, mutta onhan se aika epäreilua, jos jokin tällainen yritys olisi vaikkapa vuosia myynyt D-vitamiinilisiä ja tuon asetuksen myötä monopoli niiden myymisille annettaisiin vain suurille lääkeyrityksille. Ne siis hyötyisivät toisten aiemmin tekemästä työstä, jolloin näitä toisten tuotteita ehkä pilkattiin ja pidettiin huuhaana.

Niin missä nyt sanotaan, että suurille lääkeyhtiöille annetaan monopoli joidenkin tuotteiden myymiseen? Ja minkä tuotteiden?

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249
väläys
Tiedätkö Neonomide, miten D:n kanssa tulee käymään asetuksen myötä?

En tiedä miten "asetus" liittyy D-vitamiiniin, mutta myytäviä annoskokoja rukataan todennäköisesti lähivuosina. Toivottavasti myös apteekissa myytävistä tuotteista.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Säädöstön tarkoituksena on rajoittaa ihmisten lisäravinteiden käyttöä ja ohjata niistäkin lopuista tulevat tuotot lääke- ja maatalousbisneksen suurimmille. Onko lisäravinteiden liikakäyttö sitten valtavakin ongelma tämän hetken maailmassa? Ainakin ravinteiden saamisen vaikeuttaminen ja kalliimmaksi keinottelu vähentää lisäaineiden käyttöä entisestään. Synteettisiä "oireita lievittäviä" labralääkkeitä taas tuetaan oikein KELA-korvauksin koko kansalle..

Tällä hetkellä käsittääkseni (tässä voin olla väärässäkin) D-vitamiinin (virallinen) suositeltu lisäannostus on 5 mikrogrammaa, mikä taas käsittääkseni lääketieteellisesti perusteltuna on liian vähän. Aivan parhaimmillaankin uusi säädös johtaa siihen, että aurinkoiset isot maat säännöstelevät D-vitamiinin lisätason hyvin alhaiseksi ja se edistää ravinnevajauksia pohjoisemissa maissa vahvempien vitamiinilisien siirtyessä reseptilääkkeiksi tai kiellettyjen aineiden listalle.

Geenimuuntelua, tehomaataloutta, synteettistä lannoitusta sekä tuholaistorjuntaa ja ennen kaikkea valtavia matkoja kulkevia ruokalasteja tuetaan kansainvälisin sopimuksin jatkuvasti, kun paikallinen ympäristön kanssa tasapainossa tapahtuva luomuviljely ja saatavilla olevien lisäravinteiden käyttö saa jatkuvasti uusia rajoituksia ja säädöksiä.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7174
Carcara

Geenimuuntelua, tehomaataloutta, synteettistä lannoitusta sekä tuholaistorjuntaa ja ennen kaikkea valtavia matkoja kulkevia ruokalasteja tuetaan kansainvälisin sopimuksin jatkuvasti, kun paikallinen ympäristön kanssa tasapainossa tapahtuva luomuviljely ja saatavilla olevien lisäravinteiden käyttö saa jatkuvasti uusia rajoituksia ja säädöksiä.tätä minäkin olen aina ihmetellyt, että miten näistä saadaan väännettyä salaliittoa, tai foliohattuilijoiden juttuja, kun fakta on jokaisen silmien edessä. no ehkä liian suuri osa ihmisistä on sokeita maailmalle ja nekin joutuvat siitä kärsimään, jotka näkevät ja saavat foliohatun leiman

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Seuraavaksi varmaan kielletään lenkkeily muualla kuin maksullisilla juoksuradoilla. Mikäli satut lenkkeilemään kevyen liikenteen väylällä, olet vaaraksi kanssakulkijoille arvaamattomine ryntäilyinesi. Sakothan luvattomasta juoksemisesta kuuluu antaa, tämä on selvä juttu myös poliisien työllistämisen takia. Lisäksi erilaisten lakien laatiminen työllistää poliitikoita ja heidän avustajiaan.

Kuntoliikuntahan on jo aika pitkälti erilaisten punttisali- ja muiden urheilutilojen omistajien hallussa. Luultavasti pieniltä urheiluliikkeiltä kielletään ainakin painavimpien punttien myynti, koska onhan vastuutonta että raskaita esineitä on kenen tahansa vanhuksen, potilaan ja muiden alentuneen toimintakyvyn omaavien henkilöiden saatavilla ilman reseptiä. Myös esimerkiksi tiilitehtaalla asioitaessa on vastaisuudessa näytettävä lääkärintodistus.

Lopuksi voidaan huomata, että erilaiset juoksutekniikat, voimistelumenetelmät ja venyttelysarjat ovat kovan työn ja tutkimuksen takana. Siksipä tällaiset tekniikat ja sarjat luultavimmin tullaan patentoimaan jatkossa. Asiaan vihkiytyneet viralliset valmentajat kirjoittavat ihmisille kuntoiluresepteja maksua vastaan.

Carcara
Säädöstön tarkoituksena on rajoittaa ihmisten lisäravinteiden käyttöä ja ohjata niistäkin lopuista tulevat tuotot lääke- ja maatalousbisneksen suurimmille.Kerrotko tarkalleen ottaen missä tämän codexin virallisessa paperissa sanotaan näin?

Carcara

Synteettisiä "oireita lievittäviä" labralääkkeitä taas tuetaan oikein KELA-korvauksin koko kansalle..Ensinnäkin, iso osa lisäravinteistakin on synteettisiä labratuotteita.

Toiseekseen, näillä synteettisillä labralääkkeillä on nostettu ihmisen elinikää vuosikymmeniä, on pelastettu miljardeja ihmisiä ja poistettu sairauksia maapallolta ja täten parannettu koko ihmiskunnan elämän laatua. Mitä lisäravinteilla on saatu aikaan?

Carcara
Aivan parhaimmillaankin uusi säädös johtaa siihen, että aurinkoiset isot maat säännöstelevät D-vitamiinin lisätason hyvin alhaiseksi ja se edistää ravinnevajauksia pohjoisemissa maissa vahvempien vitamiinilisien siirtyessä reseptilääkkeiksi tai kiellettyjen aineiden listalle.Missä virallisessa paperissa sanotaan, että vahvat D-vitamiinivalmisteet siirtyvät reseptilääkkeiksi tai kielletyiksi aineiksi?

Carcara

Geenimuuntelua, tehomaataloutta, synteettistä lannoitusta sekä tuholaistorjuntaa ja ennen kaikkea valtavia matkoja kulkevia ruokalasteja tuetaan kansainvälisin sopimuksin jatkuvasti, kun paikallinen ympäristön kanssa tasapainossa tapahtuva luomuviljely ja saatavilla olevien lisäravinteiden käyttö saa jatkuvasti uusia rajoituksia ja säädöksiä.Maailma on varmasti todella eriskummallinen paikka noiden lasiesi läpi

taucalm

tätä minäkin olen aina ihmetellyt, että miten näistä saadaan väännettyä salaliittoa, tai foliohattuilijoiden juttuja, kun fakta on jokaisen silmien edessä.Näytä sitten ne faktat. Missä esimerkiksi sanotaan, että vahvat D-vitamiinivalmisteet kielletään?

taucalm

no ehkä liian suuri osa ihmisistä on sokeita maailmalle ja nekin joutuvat siitä kärsimään, jotka näkevät ja saavat foliohatun leimanKyllä, me muut olemme sokeita. Ja te valaistuneet näette totuuden rokotteiden, lääkkeiden ja Puhtaan Ruuan(tm) takana. Halleluujah!

Tuossa ehkä hiukan vähän järkevämpää kirjoitusta asiasta:
http://kemikaalicocktail.blogspot.com/2 ... arius.html

Tuonne tilaisuuteen olisi hieno mennä paikalle. Aurinkolasit vaan päähän, ettei folion loiste häikäise. Ainakin erinäisiä blogeja selailemalla näyttäisi siltä, että kaikenlaisia NWO-hörhöt on suuntaamassa paikalle.

Kenenkähän järjestämä tuo tilaisuus mahtaa olla?

EOM

Tuonne tilaisuuteen olisi hieno mennä paikalle. Aurinkolasit vaan päähän, ettei folion loiste häikäise. Ainakin erinäisiä blogeja selailemalla näyttäisi siltä, että kaikenlaisia NWO-hörhöt on suuntaamassa paikalle.
Vielä vähän provosointia. Mielestäni nämä folio kortin käyttäjät ovat paras esimerkki nykyisestä kilpailuyhteiskunnasta, jos ei argumentointi onnistu niin helppo tapa päästä niskanpäälle on painaa toista alas.

Alarik
Vielä vähän provosointia. Mielestäni nämä folio kortin käyttäjät ovat paras esimerkki nykyisestä kilpailuyhteiskunnasta, jos ei argumentointi onnistu niin helppo tapa päästä niskanpäälle on painaa toista alas.

No mitä sitten pitäisi ajatella ihmisistä, jotka puhuvat NWO:sta, Illuminatista, liskojen salajuonista ja vastaavasta täytenä totuutena? Nämä samat henkilöt näkevät näitä salaliittoja jokaisessa asiassa: sikainfluenssarokotteissa, terrori-iskuissa, sodissa, elintarvikesäädöksissä. Jostain kummasta he aina saavat varmaa tietoa asiasta, josta kukaan tavallinen ihminen ei ole kuullutkaan. Ehkä he vaan sitten ovat niin valveutuneita.

Ja jos vaikka luet näitä itse aihetta koskevia kirjoituksia, niin suurin osa näistä varmojen väitteiden esittäjistä tuntuu olevan ihan pihalla itsekin asiasta. He ovat jostain netistä lukeneet, että kyseessä on salaliitto ja sitten toitottavat sitä eteenpäin. Kukaan ei kuitenkaan pysty esittämään mitään järkeviä yksilöityjä faktoja aiheesta.

-Mistä on peräisin tieto, että kyseessä on joku suuri salaliitto? Kuka tämän salaliiton on paljastanut?
-Mitä uusia kansainvälisiä sopimuksia nyt ollaan tekemässä tarkkaan ottaen? Voiko näitä sopimuksia lukea jostain? Jos ei, niin mistä näiden väitteiden esittäjät ovat saaneet tietoonsa mitä niissä lukee?
-Kuka tällaisia sopimuksia on tekemässä? Onko Suomen hallitus vaikkapa käsitellyt asiaa? Onko Suomen hallitus mukana salaliitossa?

Nyt tulee varmaa tietoa:

Koko maailman historia on väärennetty faaraoiden ajoista lähtien. Samat suvut jotka hallitsivat silloin, hallitsevat edelleen. Illuminati, NWO ja liskot tähdistä ovat samaa poppoota joiden tarkoituksena on ensin tappaa n. 85% maapallon väestöstä ja sitten aiheuttaa maailmanloppu.

Näin on folio minulle ilmoittanut. Älköön kukaan epäilkö foliota.

Haluaisin tietää, mitkä väitetyistä päätöksistä oikeasti ollaan toteuttamassa. Ollaanko esim. kieltämässä siementen myyntiä kaupoissa ja kotitarveviljelyä, koska niin ei voida taata ravinnon laatua, taikka jostain muusta syystä?

EOM

-Mistä on peräisin tieto, että kyseessä on joku suuri salaliitto? Kuka tämän salaliiton on paljastanut?
-Mitä uusia kansainvälisiä sopimuksia nyt ollaan tekemässä tarkkaan ottaen? Voiko näitä sopimuksia lukea jostain? Jos ei, niin mistä näiden väitteiden esittäjät ovat saaneet tietoonsa mitä niissä lukee?
-Kuka tällaisia sopimuksia on tekemässä? Onko Suomen hallitus vaikkapa käsitellyt asiaa? Onko Suomen hallitus mukana salaliitossa?Viihdyttävää miten näiden salaliittoteorioiden saarnamiehet katosivat tästä keskustelusta välittömästi kun vastaan tuli muutama vaikea kysymys

EOM

-Mistä on peräisin tieto, että kyseessä on joku suuri salaliitto? Kuka tämän salaliiton on paljastanut?
-Mitä uusia kansainvälisiä sopimuksia nyt ollaan tekemässä tarkkaan ottaen? Voiko näitä sopimuksia lukea jostain? Jos ei, niin mistä näiden väitteiden esittäjät ovat saaneet tietoonsa mitä niissä lukee?
-Kuka tällaisia sopimuksia on tekemässä? Onko Suomen hallitus vaikkapa käsitellyt asiaa? Onko Suomen hallitus mukana salaliitossa?
Olenko puhunut jostain "suuresta salaliitosta" yhdessäkään viestissäni tällä foorumilla?
Kansallista päätäntävaltaa rajoittavia sopimuksia ovat mm. kuuluminen Euroopan Unioniin (sisältäen tuhansia sopimuksia), Kööpenhaminan sopimus ja WHO:n "suositukset".
Codex Alimentariuksen sivuilla (jonka linkitin jo ensimmäisessä viestissäni) voi lukea kaikki säädökset.
Suomen hallituksesta erinäisissä kansainvälisissä eliittikerhoissa ovat yllättäen maan rikkaimmat ihmiset. Bilderberg-kokoukset ovat ainakin onnistuneet tavoittamaan hyvin juuri taloudellisen eliitin maailmasta ja melko harmillista, että listalta löytyy myös suomalaisia poliitikkoja. Kummasti vaan omaisuudet kerääntyy jokaisessa maassa jo valmiiksi rikkaimpien taskuun, enkä minä halua sellaista kehitystä kotimaahani.
Olisi kuitenkin mukavaa pitää päätöksentekomahdollisuudet suomalaisilla itsellään epämääräisten komiteoiden ja globaalien parlamenttien sijasta.

No jatkakaa te mustavalkoistamista omalla tavallanne, minä omallani

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat