Seuraa 
Viestejä979
Liittynyt27.8.2007

Miksi naiset hyvin usein diagnosoivat ex-kumppaninsa narsistiksi tai psykopaatiksi?

Onko mitenkään mahdollista, että näissä muita arvostelevissa naisissa olisi itsessään se vika ja halu hallita toisen elämää, mikä epäonnistuneen suhteen jälkeen vaihtuu arvosteluun toisen persoonallisuudesta?

Moniko "narsismin uhri" on itse persoonallisuushäiriöinen? Jo se, että lähtee tekemään toisesta lääketieteellisiä diagnooseja kertoo ihmisestä jotakin, etenkin jos häntä kohtaan on vain satuttu käyttäytymään vittumaisesti hänen omasta mielestään.

Siinä missä mies voi sanoa eron jälkeen, että: "Vaimo oli itsekäs sekopää, joka omalla toiminnallaan pilasi kaiken", niin naisen voi nykyään muodikkaasti kuitata ex-kumppanin käytöksen narsismina ja yrittää näin kerätä kaikki mahdolliset sympatia-irtopisteet sukulaisilta ja tuttavilta.

Ehkäpä miestenkin tulisi alkaa kutsumaan naisia itsekkäiksi narsisteiksi ja tunteettomiksi psykopaateiksi aina silloin kun nainen ei tee juuri niin kuin mies kulloinkin haluaa.

" sähkö (se sähkö, jota tuotetaan mm. voimalaitoksissa) ei ole energiaa "
- Vastaaja_s24fi

“Jos et ole kaksikymppisenä vihreä, sinulla ei ole sydäntä. Mutta jos et ole nelikymppisenä perussuomalainen, sinulla ei ole aivoja.”
- Cargo

Sivut

Kommentit (251)

Cargo
Ehkäpä miestenkin tulisi alkaa kutsumaan naisia itsekkäiksi narsisteiksi ja tunteettomiksi psykopaateiksi aina silloin kun nainen ei tee juuri niin kuin mies kulloinkin haluaa.Eikö olisi järkevämpää mennä johonkin ihmissuhdeneuvolaan?
Siellähän ne sitten ammatti-ihmiset näkis kuka mitäkin on.
Narsistin saaminen sellaiseen voi olla kyllä mahdottomuus ja jos niin kävisikin että itsekeskeisyydessään elävä egoisti päätyis parisuhdeterapeutin luo, hän oletettavasti vedättäis vaikka miten pitkään teeskennellen kilttiä ja rakastavaa ja myös sitten kostaen kotona.

Aidosta narsistista ei oikein kait auta muuta kuin pyrkiä eroon mahdollisimman pian.

Sekään ei ole mahdottomuus että yhteen päätyy kaksi narsistia.
Ne onkin sitten varmaan todella ongelmallisia suhteita?
Kukmpikaan ei myönnä olevansa avun tarpeessa ja sitten tappelevat vaikka läpi elämänsä..

Pönni

Eikö olisi järkevämpää mennä johonkin ihmissuhdeneuvolaan? Siellähän ne sitten ammatti-ihmiset näkis kuka mitäkin on. ...
Onks toi neuvola joku ihmepaikka, jossa ylhäältä sanellaan miten ihmisten pitää käyttäytyä?
Mulla on muutama kokemus neuvolasta lasten hoidon osalta. Saman kyllä tiesin jo ennenkin, mutta pakollistahan se oli aikoinaan. Kovin olivat tietäväisiä, että näin tässä kirjassa lukee.

Narsisti ja psykopaatti alkavat olla jo sellaisia muotisanoja, ettei niitä kukaan varmaan todellisena diagnoosina ota. Sama kun haukkuisi kusipääksi.

kabus
Narsisti ja psykopaatti alkavat olla jo sellaisia muotisanoja, ettei niitä kukaan varmaan todellisena diagnoosina ota. Sama kun haukkuisi kusipääksi.

Samaa mieltä.

Harhailija
Pönni

Eikö olisi järkevämpää mennä johonkin ihmissuhdeneuvolaan? Siellähän ne sitten ammatti-ihmiset näkis kuka mitäkin on. ...
Onks toi neuvola joku ihmepaikka, jossa ylhäältä sanellaan miten ihmisten pitää käyttäytyä?
Mulla on muutama kokemus neuvolasta lasten hoidon osalta. Saman kyllä tiesin jo ennenkin, mutta pakollistahan se oli aikoinaan. Kovin olivat tietäväisiä, että näin tässä kirjassa lukee.En vähättele Arvo Ylpön ideoimaa neuvolasysteemiä. En myöskään pilkkaa mielenterveystyötä tai terveyspuolen ennaltaehkäisevää kansanterveyshuoltoa.. tai sen nykyisillään olevia rippeitä.

Enkä btw vähättele itseänikään vaikka se nyt näyttääkin olevan jokin muoti-ilmiö tällä saitilla tällä hetkellä.

Se että sinä olet mielestäsi terve ja kaikkitietävä sen suhteen että lapsissasi olisi mahdollisesti ollut jotakin poikkeavaa tai raskaudet eivät olisikaan sujuneet ilman ongelmia, joita Sinä olisit kyennyt hoitamaan - se ei poista sitä tosiasiaa että joillakuilla muilla on tarvetta vastaanottaa apua.

Parisuhdeneuvola ei ole sama asia kuin lastenneuvola.. jos et sattunut tietämään..
Parisuhdeneuvonta perustuu samaan kuin muunkinlainen ihmissuhdeneuvonta, peustalla on psykologia ja nykyään neuropsykiatriaakin jo paikkapaikoin.

Toki nykyisin kartoitetaan jo lapsistakin neurologisia poikkeavuuksia ja teoriatasolla on mahdollista ratkoa niihin liittyviä ongelmia.
Käytännössä tenkkapoona ovat yhä lasten vanhemmat jotka kuvittelee olevansa kaikkitietäviä, normaaleja, tavallisia ja etenkin sellaisia joita ei tarvitse neuvoa, joita ei saa neuvoa.
On vanhempia jotka suuttuu silmittömästi jos tulee vaikka miten varovaista epäilyä siitä että omassa, omista sukusoluista siinneessä ja syntyneessä lapsessa oliskin jotakin poikkeavaa.

Tosiasia on että yleensä äidit hyväksyvät helpommin jälkeläistensä vajavuuden ja isille se on yhä enemmänkin häpeä.

Kait se jotenkin liittyy kunniaan?
Siihen että vastasyntyneellä ei sinällään ole muka arvoa. Ihmisarvo pitää jotenkin ansaita, lunastaa, jne.

Muutosta on toki tapahtunut enkä ole sanonut että kaikki isät plaaplaaplaa.. On niitä äitejäkin jotka häpeävät omia lapsiaan. Toki se osittain tai ehkä kokonaankin on opittuakin? Vaikeaa hahmottaa missä on kyse primitivisestä käyttäytymisestä, missä opitusta?

Tavallaanhan ihminen suojelee itseään ja jälkikasvuaan pyrkimällä mahdollisimman normaaliin käyttäytymiseen.
Tosiasia kun on se että sivistys ei ulotu kaikkialle, sitä ei ole aina saatavilla ja poikkeava on helppo maalitaulu ja saalis.
Tuota kautta on siis perin ymmärrettävää että jotkut kieltäytyy hyväksymästä mitään poikkeavan leimaa vaikka voisivat ymmärtääkkin tykönään ettei joko itse tai jälkeläinen ole niinkuin muut.
Primitiivinen itsesuojeluvaisto, looginen ajattelukin voi aiheuttaa sen että syyllistetään itsen ulkopuolinen niin että itse on normaali ja muut ei, vaikka olis kyse siitä että muut muodostaa helposti yhteenhitsautuvan parven joka kykenee liikkumaan pikavauhtia olosuhteisiin sopeutuen ja tämä yks poikkeava kompuroi, unohtelee, on hajamielinen, yms.

Inhimillisesti pitäis.. tai.. kai se on vaan jokin unelma, inhimillisesti voi haaveilla siitä että on sivistystä missä vastasyntyneellä on ihmisarvo jo sinällään riippumatta siitä onko vastasyntynyt jotenkin kehitysvammainen, sairas, tjms.

Ehkä se ei ole just nyt kovin muodikasta?

kabus
Narsisti ja psykopaatti alkavat olla jo sellaisia muotisanoja, ettei niitä kukaan varmaan todellisena diagnoosina ota. Sama kun haukkuisi kusipääksi.Kenen pitäis ottaa todesta ammattitaidottomien lätkimät diagnoosit?
Etenkin netissä anonyymeinä esiintyvät nobodyt hyvin hanakasti lähtee kumoamaan ammattilaisten antamia diagnooseja ja leimaamaan itse jollakin toisella.
Tuohon oon pahimmoillaan törmännyt aspergeroireisille, tai siitä kiinnostuneille suunnatulla foorumilla. Siellä jokin poikkipuolinen sana, tai pelkästään jonkun mielenterveysongelmiensa kanssa kamppailevan psykoottinen tulkinta, paranoidisuus, tjms. laukaisi välillä hurjia syyttelyitä ties mistä ja vaikka olis ollut asiantuntijatahon luotettava diagnosointi niin sen joku kuittas mitättömäksi ja läväytti päälle vaikkapa juurikin tuon narsistin.
Teismi/ateismi, oikeistolaisuus/vasemmistolaisuus, konservatiivisuus/radikaalius..
Tuollaisten kautta voi olla erimielisyyttä ja vastapuoleksi koettu saa helposti kusipääleiman, huudellaan etä lääkkeet on ottamatta, yritetään mustamaalata ja keksitän jotain diagnooseja.

Kait perustalla voi olla laumahierarkista tappelua?
Aika alkeellista kuitenkin silloin kun ei perustella eikä pyritä sivistyneesti löytämään ratkaisua yhdessä.

Parisuhderintamalla ratkaisee oleellisesti btw. se miten yksilö on sitoutunut parisuhteeseen. Etenkin se miten paljon on valehtelua. Tyypillisimmilläänhän ihminen valehtelee huomaamatta. Jättää sanomatta mitään tai joojottelee ikäänkuin hajamielisesti ja väittä jälkeenpäin ettei kuullut, ei ollut läsnä tai väittää peräti toisen valehdelleen.
Sitten jos/kun toinen vaatiikin vastaisuudessa jotakin vaikka kirjallisena niin hööpöttäjä teeskentelee loukkaantunutta: "Et luota minuun *nyyh* miten julma oletkaan *yhyy*.

Eiköhän avioliittoinstitutio olekkin kehitetty juurikin siksi etteä ihmiset ovat inhimillisyydessään/eläimellisyydessän niin kovin epätäydellisiä ja "syntinlankeavaisia". Ruoho on usein vihreämpää aidan toisella puolella, lupauset unohtuu helposti..

Ei toki kaikilta!

Ruotsissa tekivät tutkimuksen että vangeista n. 2/3 osalla oli jotakin adhd-oireilua. Keskittymishäiriöitä, ylivilkkautta, jne. Tuontyypisissä diagnososinnissa kysellään erityisesti lapsuusajan käyttäytymistä. Adhd:ssa ei siis ole kyse jostakin aikuisiän päihde, tapaturma, tms. vammautumisesta vaan jostakin mikä on jo syntyessä.

Tuota ei ilmeisesti suomessa hyväksytä nykyisen valtiovallan taholla kun ei erityisopetusta järjestettäis ei niin millään. Jatkuvasti toitotetaan sitä että samalle viivalle vaan kaikki ja turpa kiinni. Ne jotka ei pärjää niin mitä niistä.
Ei mahda mitään ennen seuraavia vaaleja.
Eikä sillekkään mahda mitään että osa populasta sulkee silmänsä ja korvansa realiteeteilta että on poikkeavuutta, että jokainen on omalla omituisella tavallaan yksilönä uniikki, poikkeava muihin nähden. Kukin tarvitsisi persoonalisen kohtelun.

Muttakun..
Nyt kun on vallalla ideologia että ahneus on hyveistä suurin, itsekkyys äärimmilleen vietynä on jaloa ja kunnioitettavaa, jne. niin tämä tilanne on tukala.
Onneks kaikki muuttuu ja optimistina on hyvä elää.

R4D4
Seuraa 
Viestejä1566
Liittynyt25.3.2009
Cargo
Miksi naiset hyvin usein diagnosoivat ex-kumppaninsa narsistiksi tai psykopaatiksi?

Samasta syystä kuin miehet usein "diagnosoivat" ex-kumppaninsa prostituoiduksi.

Tänään oli HS:ssa juttua turvataloista, jotka täyttyvät piestyistä ja tappouhkauksiin kyllästyneistä naisista ja heidän lapsistaan. Ehkä kiukuspäinen narsistinimittely ei ole ihan kauhean vaarallinen juttu kuitenkaan.

Moukale
Cargo
Miksi naiset hyvin usein diagnosoivat ex-kumppaninsa narsistiksi tai psykopaatiksi?

Samasta syystä kuin miehet usein "diagnosoivat" ex-kumppaninsa prostituoiduksi.

Tänään oli HS:ssa juttua turvataloista, jotka täyttyvät piestyistä ja tappouhkauksiin kyllästyneistä naisista ja heidän lapsistaan. Ehkä kiukuspäinen narsistinimittely ei ole ihan kauhean vaarallinen juttu kuitenkaan.
Kiitos jälleen monen miehen puolesta Moukaleelle joka on elävä esimerkki siitä ettei miehet ole kaikki itsekkäitä typeryksiä jotka vetää jotain yhtä äijäköyttä antamatta periksi piiruakaan.
Minunkin puolestani kiitos.
Tulee aina hitusen turvallisempi olo ja iloisempi mieli kun näkee asiallista arvostusta ja asennetta.

"Naiset vaietkoot seurakunnassa".. oon miettinyt tuota ja kirjoitin jo johonkin muuhun ketjuun sen että sekin ohje on tainnut syntyä naisten itsensä keskuudessa kun viisaimmat vanhat naiset on oppineet sen että yksikin sana voi olla kuin se perhosen siiven heilautus joka päästää pirun irti pirtissä ja siinä fyysisesti alamittaiset saa etsiä ovenreikää ja nopeasti jos mielivät välttyä selkäsaunalta kun the herra ja hidalgo panee rantaliksi.

Parhaiten pärjää ne alamittaiset noitten öyhöjen kanssa, jotka hoksaa teeskennellä alamaisuutta hiukan nöyristellen ja passaten. Toki sekin voi olla pahasta. Kun on kyseessä perinjuurin pesoonallisuudeltaan häiriintynyt, sellainen jolla on se tutkimuksillakin todistettu luonteenpiirre, taipumus epäsosiaaliseen käyttäytymiseen ja lisäksi taipumus väkivaltaisuuteen, siis taipumus agressiivisuuteen ja sitten kyvyttömyys hillitä sitä ja kanavoida sitä tolkulla muuhun kuin muihin ihmisiin - niitten kanssa on ihan lirissä.

Eräs iäkäs, siis kokenut psykologi sanoi kerran tukiasema.netin keskustelupalstalla että pääsääntöisesti narsistit on syrjäytyjiä jotka on hyvin onnettomia loppujenlopuksi ikääntyessään. Yksinäisiä ihmisiä, joille ehittyy helposti vakavia päihdeongelmia, jne.

Ei ole siis niin että jokkut "jormaollilat" tai "nallewahlroosit" olis mitään tyypillisiä narsisteja. Heikäläiset ei ole ehkä lainkaan mitään sellaista minkä vois psykiatrisesti diagnosoida epäsosiaaliseksi, puhumattakaan että oisivat narsisteja tai psykopaatteja.

Systeemi voi rakentua sille että se edesauttaa ihan keiden vaan menestymistä mutta kaikista ei ole menestyjiksi.
Minkäs sille voi?
On ihmisiä joille pitää selittää ja selittää, vääntää rautalangasta, koittaa esittää nonverbaalisesti kun sanat ei tavoita ja silti ei mikään auta heitä pärjäämään.
Heitä pitäisi sitten voida auttaa jotenkin muuten mutta miten?
Miten auttaa "sekopäätä" jonka suurin hinku on olla noRmaali, saada normaalia pesää tai munia pesään, saada kaikki se sama jota he luulevat kaikkien oikeudeksi saada ilman että sen eteen pitää tehdä paljon töitä, että pitää olla hemmetin hyvä arjensietokyky, ylipäätään pitää olla taipumusta "unohtaa".. sivuuttaa, joustaa, hillitä ja itsensä tuntien itsensä hallita, jne.

Miten muka olis mahdollista jotenkin etukäteen toppuutella jonkun nuoren ihmisen tarvetta olla normaali, saada normaali koulutus, ammatti, työpaikka, tulot, seurustelusuhde, lapsia, perhe?
Ei sile etukäteen voi tehdä oikein mitään muuta kuin satasata yhteiskunnan taholta neuvolapalveluihin, kouluterveydenhuoltoon, erityisopetukseen, .. ja sinä ohessa pitäis voida auttaa niitten apua tarvitsevien lasten vanhempia jotka usein just he on se pullonkaula..

Joskus aiemmin oli muoti-ilmiönä nimittää kaikkia naisia hysteerikoiksi. Ainakin sellaisia, jotka jotenkin olivat tyytymättömiä silloiseen naisen osaan ja asemaan tai käyttäytyivät naiselle asetetuista normeista poiketen.

Nykyään ärsyttävä aviopuoliso on narsisti ja riehuvat lapset ADHD-tapauksia. Onhan näitä vaikka mitä mukavia nimikkeitä, millä pistää toinen 'omalle paikalleen'. Erilaisten diagnoosien heittely on tietenkin hieman harmillista sikäli, että se hämärtää ymmärrystä siitä, mikä vielä on normaalia ja mikä oikeasti sairaalloista. Mutta tuskin se koskaan loppuu, vaikka kuinka käskettäisiin.

Feminine
Joskus aiemmin oli muoti-ilmiönä nimittää kaikkia naisia hysteerikoiksi. Ainakin sellaisia, jotka jotenkin olivat tyytymättömiä silloiseen naisen osaan ja asemaan tai käyttäytyivät naiselle asetetuista normeista poiketen.

Nykyään ärsyttävä aviopuoliso on narsisti ja riehuvat lapset ADHD-tapauksia. Onhan näitä vaikka mitä mukavia nimikkeitä, millä pistää toinen 'omalle paikalleen'. Erilaisten diagnoosien heittely on tietenkin hieman harmillista sikäli, että se hämärtää ymmärrystä siitä, mikä vielä on normaalia ja mikä oikeasti sairaalloista. Mutta tuskin se koskaan loppuu, vaikka kuinka käskettäisiin.
Aivan. Sitten asioita mutkistaa populaaritasolla se että oikeasti diagnosoitujen ei annettaisi olla 'omalla paikallaan'. Kun joku saa diagnoosin yliopistollisesta keskussairaalasta alkaen neuropsykiatrin tutkimuksista joissa selvitetään käytöshäiriöt lapsuudesta lähtien, tutimusta jatketaan neurologille, siitä psykiatrille, mukana on psykologin haastattelut ja testit ja koknaisuus kestää useita kuukausia - sellaisen joku maallikko mitätöi naurun ja pilkan säestyksellä ja joukko muita maallikoita voi osallistua pilkkaamiseen ja kiusantekoon yhdessä. Kuuluu huutelua että älä yritä ratsastaa sillä diagnoosillasi.. Hm.. Vaikkakin nuo viralliset dg:t vartavasten on just sitävarten että niillä pyritään auttamaan.
Apua niillä saa itse diagnosoidut mutta lieveilmiönä, seurannaisvaikutuksena apua saa muutkin.

Sosiaalinen kanssakäyminen ei milloinkaan voi olla yhden ihmisen tai tietyntyyppisten ihmisten, jonkin homogeenisen ryhmän yksinpuhelua.

Sosiaalisessa kanssakäymisessä on kyse aina kahden tai useamman heterogeenisestä kanssakäymisestä jossa esiintyy vuorovakutusta.
Jos ei ole vuorovakutusta kyse voi olla yrityksestä sanella asioita homogeeniseltä taholta. Se voi olla tahatonta. Se voi olla silkkaa typeryyttä joka sikiää "hedelmällisessä köyhyydessään" monotonisessa homogeenisyydessä johon syystä tai toisesta on juututtu pääsemättä irti.

Yksi syy voi olla synnynnäinen aivohäiriö jossakin, esmes ohimolohkolla ja potilas on täysin kyvytön asettumaan toisen, erilaisen ihmisen asemaan ja ainoa selviytymiskeinonsa on tarrautua itsensälaisiin jotka opettelevat ulkoa rooleja joiden avulla voi selviytyä jonkin matkaa elämässään. Selvää on kuitenkin se että puutteellisen aivotoiminnan avulla ei ole helppoa pärjätä ja siks jotkut sitten syrjäytyy siitäkin huolimatta että yhteiskunta tekis kaiken voitavansa satsaamalla omaisuuden autettavaan.

Tuosta syystä, kun ei ole mitään 'sampoa', pitäis seuloa lapsia yhä paremmin ja koittaa auttaa mahdollisimman aikaisin.

Paskahomma nyt kun vallassa näyttää olevan enemmistö niitä joita ei liikuta muu kuin isot rahat ittelle ja muista viis.
Perusterveydenhuoltoa puretaan vimmalla.
Subjektiivista päivähoito-oikeutta yritetään tuhota.
Eläkeikää yritetään totalitarismilla nostaa.. jne.
'Ohimolohko-ongelmaiset' kai vauhdissa?

Pönni
Paskahomma nyt kun vallassa näyttää olevan enemmistö niitä joita ei liikuta muu kuin isot rahat ittelle ja muista viis.
Perusterveydenhuoltoa puretaan vimmalla.
Subjektiivista päivähoito-oikeutta yritetään tuhota.
Eläkeikää yritetään totalitarismilla nostaa.. jne.
'Ohimolohko-ongelmaiset' kai vauhdissa?Hassua kyllä, tästäkin paskahommasta huolimatta suomalaiset elävät yhä pidempään, ovat yhä terveempiä, ovat tutkimusten mukaan Euroopan onnellisin kansa ja lokakuussa 2009 julkaistun tutkimuksen mukaan jopa maailman vaurain kansa kun vaurautta mitataan varallisuuden lisäksi mm. lainsäädännön ja hallinnon toimivuudella, yksilönvapaudella, yritysten toimintaedellytyksillä, sosiaalisen verkottumisen mahdollisuuksilla, yhteiskunnan yksilölle suomalla turvalla sekä ympäristön tilalla. Parempaan kannattaa aina pyrkiä, mutta suomalaisille perusvalittajille tekisi hyvää esim. puolen vuoden pakollinen tutustuminen vaikkapa keskivertopakistanilaisen elämään.

Verestetäänpäs hiukan sitä mikä on narsistista..

Lapsenomainen käytös..
Kyvyttömyys itsenäisyyteen. Tarve pitää 'hovia'. Jos ei ole vakikumppania voi olla kokonainen haaremi, jota ilman narsisti on huonovointinen.

Naisilla kun on kait hitusen voimakkaampi hoivavietti? Ainakin tutkimuksissa on löydetty sitä että naisten katse kiinnittyy helposti vauveleihin, eläinpentuihin, yms. ja miespuolisilla 'autismityyppisesti' katse kohdistuu ensin esmes lastenvaunuihin ja eläinten kohdalla ehkä valjaisiin, yms. .. sitäkautta voi selittyä se miksi hoivaa vailla olevat uropuoliset päätyy naispuolisten hoteisiin ja vastaavasti naispuoliset, jotka on hoivaa vailla jäävät helpommin itsekseen ja päätyvät ammattiautajien hoiviin tai heitteille sinnittelemään itsekseen.

Toki on hoivatyyppimiehiä jotka päätyvät narsistinaisten kumppaneiksi ja uhreiksi muta se ei ole niin yleistä kun miespuolisilla on harvinaisempaa hoivailu lähikontakteissa. Miehuuteen ehkä jotenkin liittyy parempi varuillaanolo? Osaavat hiukka paremmin varoa ja sekin puoli vielä että voivat helpommin häipyä suhteista kun eivät tule raskaiksi, eivät imetä, eivät ole niin kiinni lapsissa. Karsea puoli on siinä että lapisparat jätetään narsistiäidille ja mies perustaa perheen jonkun toisen naisen kanssa. Luonnollista se että narsistiexä terrorisoi kaikin mahdollisin tavoin exää ja uutta perhettä jopa omia lapsia hyväksikäyttämällä.
Tuota tapahtuu sukupuolesta riippumatta ja enemmän miesten toimesta.
Siinä kun on se fyysisen väkivallan uhkakakin kookkaamman taholta lisänä, usein myös raha, yms.

Raha, se on narsistille usein kaikki kaikessa.
Sillä saa ostopalveluina sen minkä tunne-elämältään ja sosiaalisilta taidoiltaan terveet saa vaihdantatalouden kautta ilman visan vingutusta, ilman että kaikki olis edes mitenkään hinnoiteltu.

Terve ihminen luottaa muihin ja antaa pyyteettömästi vaatimatta vastapalveluksia.

Onko nykyaikana mahdollisuutta olla terve ihminen?
Kas siinä pulma!

Kun narsistit säätää systeemiä niin altruistisuus rajoittuu ruohonjuuritasolle lähipiireihin missä ihmiset voi jelpata toinen toisiaan.. Mut niin se kait aina on ollut? Ihmiset muodostaa ikuisesti pienehköjä klaaneja jotka vetää yhtäköyttä. Kun klaani kasvaa liian suureksi se korruptoituu ja alkaa rakoilla, jne.

MLT
Seuraa 
Viestejä571
Liittynyt18.9.2009
Cargo
Miksi naiset hyvin usein diagnosoivat ex-kumppaninsa narsistiksi tai psykopaatiksi?Miksi naiset nyt yleensä tekevät mitään?

MLT

CU
Pönni
Paskahomma nyt kun vallassa näyttää olevan enemmistö niitä joita ei liikuta muu kuin isot rahat ittelle ja muista viis.
Perusterveydenhuoltoa puretaan vimmalla.
Subjektiivista päivähoito-oikeutta yritetään tuhota.
Eläkeikää yritetään totalitarismilla nostaa.. jne.
'Ohimolohko-ongelmaiset' kai vauhdissa?

Hassua kyllä, tästäkin paskahommasta huolimatta suomalaiset elävät yhä pidempään, ovat yhä terveempiä, ovat tutkimusten mukaan Euroopan onnellisin kansa ja lokakuussa 2009 julkaistun tutkimuksen mukaan jopa maailman vaurain kansa kun vaurautta mitataan varallisuuden lisäksi mm. lainsäädännön ja hallinnon toimivuudella, yksilönvapaudella, yritysten toimintaedellytyksillä, sosiaalisen verkottumisen mahdollisuuksilla, yhteiskunnan yksilölle suomalla turvalla sekä ympäristön tilalla. Parempaan kannattaa aina pyrkiä, mutta suomalaisille perusvalittajille tekisi hyvää esim. puolen vuoden pakollinen tutustuminen vaikkapa keskivertopakistanilaisen elämään.Peruskriittiselle, täsmennyksenä.
Ja puhun just nyt tilanteesta josta voi lähteä roima alamäki jos tämä jatkuu.

Ei suomalaisen tarvitse vertailla itseään pakistanilaiseen tai muihinkaan kun voi verrata elintasoaan toisen suomalaisen vastaavaan.
Täälläkin ollaan vielä kaukana kaukana mistään tasa-arvosta kun erivertaisuutta on ja sen kautta määräytyy paljolti se miten ihminen voi kouluttautua, saako ammattiaan vastaavaa työtä, saako sellaista sosioekonomista asemaa joka tukee hyvinvoipaisuutta.
Tasa-arvo ei ikinä kait voi toteutuakkaan?
Silti älyköt on sitä mieltä että se on kannatettava tavoite.

Itseään heikommassa asemassa oleville kuitenkin on kiva naljailla.. tai jos luulee että muut on jotenkin alempana hierarkiassa niin kettuiluttaa helposti.. vai mitä valittaja?
Sinä siinä joka valitit valitamisesta..

Viisas pyrkii aina jotenkin kompromissiin eikä riitele ehdointahdoin, vinkiksi vaan..

Feminine
Joskus aiemmin oli muoti-ilmiönä nimittää kaikkia naisia hysteerikoiksi. Ainakin sellaisia, jotka jotenkin olivat tyytymättömiä silloiseen naisen osaan ja asemaan tai käyttäytyivät naiselle asetetuista normeista poiketen.

Eräässä historiallisessa romaanissa kerrottiín jossain Euroopan maista olleen tapana suhtautua muutaman vuoden ikäisiin pikkutyttöihin siten, että kuka tahansa saattoi kähmiä heitä ilman, että kukaan olisi välittänyt asiasta mitään. Useissa tapauksissa lasten isät kähmivät omia tyttäriään.

En muista aikaa edes sadan vuoden tarkkuudella, milloin oli suhtauduttu pikkutyttöihin tällä tavalla. Myöhemmän tiedon valossa todettiin mm. yleisten hysteerisen sokeuden ja halvausten johtuvan juuri noista kähmimisistä. Ehkä se oli Freudin aikaa.

Eikös Freudin tutkimusten mukaan pikkutytöt olleet syyllisiä vietellessään näitä miehiä? Ja vielähän nykyäänkin voi kuulla samanlaisia selityksiä näiltä insesti ja pedofiilimiehiltä aina kun heitä jää kiinni?

Feminine

Nykyään ärsyttävä aviopuoliso on narsisti ja riehuvat lapset ADHD-tapauksia. Onhan näitä vaikka mitä mukavia nimikkeitä, millä pistää toinen 'omalle paikalleen. Erilaisten diagnoosien heittely on tietenkin hieman harmillista sikäli, että se hämärtää ymmärrystä siitä, mikä vielä on normaalia ja mikä oikeasti sairaalloista. Mutta tuskin se koskaan loppuu, vaikka kuinka käskettäisiin.

Viimeksi kuluneiden kymmenen vuoden aikana on lehdissä, internetin keskustelupalstoilla ja televisiossa kirjoiteltu usein, millainen psykopaatti on, miten käyttäytyy ja mikä ero on psykopaatilla ja narsistisella persoonallisuushäiriöisellä.
Mielestäni mitä enemmän ongelmanratkaisuun motivoinut ihminen tietää ja ymmärtää ongelmakimppua perheessä, sitä helpompaa siitä on puhua ja sitä vahvempi ja kykenevämpi hän on ratkaisemaan sitä.

Olisiko sinusta sitten ollut parempi, ettei olisi kerrottu mitään näistä häiriöisistä, vaan olisi joukolla syytetty, ettei psykopaatiksi nimitellyn puoliso ole ollut kunnon puoliso? Ja tämä asiantuntemus tietenkin edes tuntematta näitä puolisoita.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat