Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Onko muita puolueettomia tahoja jotka informoivat asiasta
kun Rokotusinfo Ry ?

Jos tiedätte niin kertokaa ihmeessä.
Minun lisäkseni suurin osa suomalaisista pähkäilee mihin uskoa..

THL on mielestäni iltapäivälehtiin antamillaan "lööpeillä" kaivanut omaa kuoppaansa eikä pidä ihmetellä miksi ihmiset eivät usko iltapäivälehtien THL uutisointia..

Taustaa: Joka lehteen THL kautta tullut virheellinen uutinen:
Kovaa H1N1-kritiikkiä: ”THL tyri”
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/75523-k ... i%E2%80%9D

Ote http://www.rokotusinfo.fi sivulta:
Sikainfluenssarokotuksesta pähkinänkuoresssa:

* Rokotus on vapaaehtoinen. Suomeen on tilattu adjuvantillista (rokotteen lisäaine) Pandemrix -nimistä rokotetta yksi annos koko väestölle. Toistaiseksi on päätetty tarjota rokotetta tietyille ryhmille (rokotusjärjestys), ensin terveydenhuollon ammattilaisille ja raskaana oleville, sitten tietyille riskiryhmille. Rokotuspäätöstä varten kannattaa tutustua omainaisuuksiin mm. lukemalla valmisteyhteenveto
* Kaikissa rokotteissa on omat riskinsä, ja on valheellista, vastuutonta ja potilaan oikeuksia koskevan lain vastaista ammattilaiselta tiedottaa, että jokin rokote on "täysin turvallinen". Riskejä ja odotettavissa olevia hyötyjä kannattaa punnita, ja tehdä ratkaisu sen mukaan. Sikainfluenssarokotteen kohdalla tietoa on tavallista vähemmän - uuden rokotteen tehosta tositilanteessa ei vielä ole tutkimustietoa. Riskien ja hyötyjen suhde voi olla erilainen eri väestöryhmillä, esim. raskaana olevilla Britannian terveysviranomaiset kertovat olevan nelinkertaisen riskin sikainfluenssan vaikeisiin muotoihin. Toisaalta myös uusien lääkkeiden käyttö raskaana olevilla on aina tavallista suurempi riski, koska vaikutuksista raskaana olevaan tai sikiöön ei vielä ole tietoa.
* Lukuisat maat (esim. Espanja, USA, Kanada) antavat raskaana oleville lisäaineetonta, adjuvantitonta rokotetta, jollaista WHO suosittaa raskaana oleville ensisijaiseksi. Monessa maassa tätä rokotetta varataan myös pikkulapsille. Eri rokote varataan raskaana oleville turvallisuussyistä, koska lisäaineen vaikutuksista raskaana oleviin tai sikiöön ei ole tietoa.
* Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL jakaa virheellistä tietoa rokotteen riskeistä raskaana olevilla, väittäen aineita turvallisiksi raskaana oleville, vaikka näyttöä ei ole.
* Sikainfluenssarokotekeskustelun "virtahepo olohuoneessa" on THL:n rokoteosaston tänä vuona rokotevalmistajilta saama arviolta kuuden miljoonan euron rahoitus, joka on moninkertainen valtion budjetista tulevaan rahoitukseen verrattuna. Suurin osa tulee Pandemrix-rokotteen valmistajalta, jolta rokote on tilattu ilman tarjouskilpailua.
* Pandemrixin sisältämän elohopeayhdiste tiomersaalin määrä on kymmenesosa vielä 2000-luvulla Suomessa valmistettujen lasten PDT-rokotteiden tiomersaalimäärästä. Tiomersaali on rokotteessa säilöntäaineena, koska rokote on pakattu monipakkaukseen. Tiomersaali on rokotteen lisäaine kuten adjuvanttikin, mutta kyseessä on kaksi eri asiaa.
* Rokotusinfo ehdotti selvitettäväksi lisäaineettoman (adjuvantittoman) rokotteen käyttöä myös Suomessa

Sivut

Kommentit (136)

Millä päättelet, että kyseinen yhdistys on puolueeton, saati sitten että olisivat oikeassa? Jonkinlaisilta maailmanlopun maalareilta enemmän vaikuttavat.

Rokotusinfo.fi valehtelee ja levittää huuhaata.

En edes lukenut tekstiäsi, mutta vertasivatko ruuasta saatavaan elohopeamäärään joka on merkittävästi suurempi kuin mitä rokotteista?

Tai jättävätkö mainitsematta että joissain tapauksissa kyseessä onkin sellainen muoto siitä, että se hajoaa nopeasti elimistössä ja poistuu muutamassa päivässä?

Tai väittävätkö influenssarokotteiden tehoa huonoksi ja esittävät linkkejä julkisiin tutkimuksiin? Ja jättävät esittämät niiden vuosien tutkimukset jolloin teho ollut 70-90%?

Väitetäänkö siellä, että rokotukset ovat erittäin vaarallisia, vaikka tapauksia rokotteiden vakavista sivuvaikutuksista on äärimmäisen vähän?

Esitetäänkö siellä, että hygienian parantuminen olisi pääosassa tautien häviämisessä? Sillä on merkitystä, mutta kaikki paikat, missä ihmiset ovat alkaneet tämän disinformaation takia vähentämään rokottamista, ovat alkaneet kärsiä uudestaan joistakin jo kerran lähes kadonneista taudeista. Pitkästä aikaa näemme esimerkiksi tuhkarokkoepidemioita.

Tarvitseeko jatkaa? Voisin kumota varmaan joka väitteen ihan mitättömän pienellä omalla tutkimisella, olen jo pystynyt aikaisemmin eri paikassa osoittamaan usean tohtorin esittävän tahallaan tiedon harhaanjohtavasti tai vetoavan vanhoihin epäilyihin tai esittävän väitteitä mitä ei oikeasti vain ole tapahtunut. Enkä edes ole mikään ammattilainen, mutta tämäkin juttu uppoaa hyväuskoisiin kuin veitsi voihin.

edewit
Onko muita puolueettomia tahoja jotka informoivat asiasta
kun Rokotusinfo Ry ?Millä perusteella Rokotusinfo on puolueeton?

"Täysin turvallinen". Jos on suurempi riski saada tauti ja kuolla siihen tai vammautua loppuelämäkseen, kuin ottaa rokote ja saada siitä sivuvaikutuksia...

On useita rokotteita, joissa pahimmat negatiiviset reaktiot ovat noin 1 / miljoona. On useita sairauksia, jotka ovat tätä noin 10 000 - 100 000 kertaa vaarallisempia.

Duski
Rokotusinfo.fi valehtelee ja levittää huuhaata.

En edes lukenut tekstiäsi....
Kokeile vapaan sanan olenko "Netti Trolli" keskustelua..

Advocatus Diaboli
edewit
Onko muita puolueettomia tahoja jotka informoivat asiasta
kun Rokotusinfo Ry ?Millä perusteella Rokotusinfo on puolueeton?Minusta Rokoteinfo on PUOLUEETTOMIN mitä olen netistä suomeksi löytänyt.
Kertokaa ihmeessä missä on parempi kokoelma lehtilinkkejä ja asiapohjaista tietoa?

Rokotusinfon on helppo todeta olevan yhden asian ja yhden näkökulman yhdistys. Kaikki sivuston uutisointi ja tiedottaminen on yksipuolisesti rokotteita kritisoivaa.

Yhdistys kertoo tarkoituksenaan olevan muun muassa "välittää monipuolista rokotuksiin liittyvää informaatiota". Tiedon monipuolisuus voidaan kuitenkin hyvin perustein kyseenalaistaa jo pelkästään selaamalla yhdistyksen julkaisemien tiedotteiden otsikot:

Tiedotteet

* (24.10.2009) Tiedote: Lisäaineen haitoista muutospainetta sikainfluenssarokotuksiin
* (22.10.2009) Tiedote: WHO: Raskaana oleville lisäaineeton sikainfluenssarokote
* (29.8.2009) Tiedote: Rokotetutkimukselle moitteita (apulaisoikeusasiamiehen ratkaisu HPV-tutkimukseen)
* (26.5.2009) Tiedote: Rokotetutkimuksen salailu oikeuteen
* (16.3.2009) Tiedote: Rokotetutkimus rikkoo eettistä säännöstöä
* (21.2.2009) Tiedote: Räikeää epäeettisyyttä rokotetutkimuksessa
* (12.2.2009) Tiedote: KTL:n pneumokokkirokotetutkimus arveluttava
* (31.1.2009) Tiedote: Yksityistä rokotetutkimusta tehdään yliopiston nimissä
* (4.1.2009) Tiedote: Tutkintapyyntö rokotehaitoista sekä KTL:n rahoituksesta
* (28.10.2008) Tiedote: Influenssarokotteella ei tehoa alle 2-vuotiaissa
* (28.9.2008) Tiedote: KTL:n rokoteosasto lääkeyhtiöiden leivissä - tiedotus uusista rokotteista ei perustu näyttöön - vuonna 2007 KTL:n rokoteosasto sai lääkeyhtiörahoitusta n. 35 % enemmän kuin budjettirahoitusta.
* (9.9.2008) Tiedote: Suomalaisia värvätään laajoihin rokotetutkimuksiin
* (9.12.2007) Tiedote: Rokotuspolitiikka ajautunut yritys- ja talousohjaukseen
* (4.12.2007) Tiedote: Suomalaislapset koekaniineina - tutkimusten taso vaihtelee - Rokotusinfo julkaisi muistilistan rokotetutkimusta harkitseville
* (6.10.2007) Tiedote: Rokotusinfo: Risuja rokotetutkimukselle
* (4.10.2007) Tiedote: Rokotusinfo: Rokotemainonnasta tutkintapyyntö
* (1.6.2005) Tiedote: Rokotusinfo: Kansanterveyslaitoksen kaksoisroolista rokotehuollossa tulisi luopua
* (25.11.2003) Rokotusinfo ry : Tiedote: Vauvojen tubirokotteen laillisuus selvitettäväksi
* (17.11.2003) Rokotusinfo ry & Lapsiperheiden Etujärjestö ry: Tiedote: Vanhempainjärjestöt: Elohopea pois rokotteista
* Tiedote: Rokotusinfo toivoo rokotehuollolta potilaan valinta- ja tiedonsaantioikeuksien kunnioitusta (7.11.2003)
* Vanhempien yhdistys hämmästelee rokotelupakäytäntöä ja -tiedotusta (15.8.2003)
* Tutkimus - rokotteiden elohopealla yhteys mm. autismiin ja sydänhäiriöihin (23.4.2003)

Lähde: http://www.rokotusinfo.fi/yhd/tiedotteet_html

edewit

Minusta Rokoteinfo on PUOLUEETTOMIN mitä olen netistä suomeksi löytänyt.
Kertokaa ihmeessä missä on parempi kokoelma lehtilinkkejä ja asiapohjaista tietoa?Tähän mennessä joka kerta kun olen jaksanut syvemmälle kaivaa, on näiden rokotusvaaraväitteiden takaa löytynyt lääkäreitä, jotka markkinoivat jonkinlaisia vaihtoehtohoitoja. Yllättäen heillä on todellakin motivaatiota yrittää esittää normaali lääketiede epäilyttäväksi, jopa vaaralliseksi.

Tosin ensimmäinen viestini nyt meni vähän huti siinä mielessä että aloituksesi ei käsittelytkään niin paljoa Rokotusinfoa kuin sikainfluenssarokotetta.

No, Ruotsissa on nyt rokotettu miljoona ihmistä (tai ennen viime kuun loppua oli jo). Missäs nämä vakavat sivuvaikutukset ovat sitten?

Tietenkin tämä toinen puoli esittää että on ollut useita tapauksia (mm. 4 kuolemaa, joista kolmessa tapauksessa kyseessä oli vanhus jolla oli jo vakavia sairauksia tai ikäää erittäin paljon). Tai vaikkapa väitetty luku 350 vakavia sivuvaikutuksia mihin olen törmännyt (mutta mitä en ole nähnyt vahvistettavan). Kaikki nämä pitää tietenkin tutkia, mutta 0,035%:lle vakavia sivuvaikutuksia ei ole todellakaan paljon tai suuri riski. Todennäköisesti tämäkin luku on paisunut hysteerian myötä.

"väittäen aineita turvallisiksi raskaana oleville, vaikka näyttöä ei ole."

Niin. Näyttöä riskeistä kun ei ole. Mutta eihän se estä tällaisten lauseiden tekemistä.

Rokotusinfon voi todeta oikeastaan silkaksi huijaukseksi esimerkiksi MPR-rokotteen osalta. Rokotusinfo antaa edelleen ymmärtää tämän rokotteen olevan linkitetyn autismin lisääntymiseen. Tutkimukset ovat kuitenkin todenneet, ettei tällaista yhteyttä voida osoittaa. Lisäksi alkuperäistä tutkimusta, josta koko kohu on lähtenyt liikkeelle, epäillään huijaukseksi, eikä sen tuloksia ole voitu toistaa. Samalla lasten sairauksien määrä on lisääntynyt huimasti, koska pelotellut vanhemmat eivät ole rokotetta lapsilleen hankkineet.

Rokotusinfo ei siis ole kiinnostunut tosiasioista vaan rokotehysterian levittämisetä.

Ding Ding
Saako Rokotusinfo rahaa joltain taholta?Jäseniltään tulot on jukunen kymppi vuodessa.
Pääasiassa vapaaehtoistyötä.

Tosin kun THL saa 6 miljoonaa Pandemrix lääkettä ilman kilpailutusta myyvältä GlaxoSmithKlinelta, joka on maailman suurin lääkekorporaatio. ( Kun vertauksena valtion osuus on alle miljoonan..)
http://www.rokotusinfo.fi/yhd/tiedottee ... 91024_html

Tiedotteista mainitsisin että missään muualla ei noita tiedotteita ole..

Se minua huolestuttaakin..

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat