Seuraa 
Viestejä10670

Kävin tuossa pähkäilemään, että kuinka fiksua on lähettää postikortteja. Niihinhän kulutetaan luonnnonvaroja ja ne kuitenkin päätyvät sitten kaatopaikalle. Erilaiset kimallusvärit jne. voivat myös sisältää ympäristölle haitallisia aineita. Korttien kuljetus tuottaa hiilidioksidipäästöjä ja vieläkin pahempana asiana hengityselimille haitallisia pienhiukkasia.

Kirjoitetaanko vain sähköisiä joulutervehyksiä, jotka vastaanottaja voi oman harkintansa mukaan arkistoida tai siirtää bittitaivaaseen?

Olenkos ihan kalkkis, jos päätän kuitenkin kaiken pähkäilyni jälkeenkin lähettää vielä tavallisen joulukortin? Minkä suuruiseen rikokseen syyllistyn joulukortin postilaatikkoon pudottaessani?

Vaikutus on varmasti pieni yhden kortin osalta, mutta kun niitä lähetetään joka joulu miljoonittain. Ja pääsiäisenä vielä lisää. Osaako kukaan laskea joulukorttien lähettämisen ympäristövaikutuksia Suomen osalta / maailman tasolla?

Mitäs mieltä raati on?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Toki korteista on haittoja, mutta toisaalta voihan niitä kimallekortteja yrittää itse ainakin välttää ja sanoa vaikka kavereillekin siitä. Ja kuitenkin se aito kortti on se, mikä kuuluu jouluun. Itse ainakin ärsyynnyn sähköpostin tukkeesta, joka pitää yleensä kaiken lisäksi ladata jostain sivulta joka on vähintään puolillaan mainoksia.

Eikä kortteja tarvitse heittää roskiin. Ja jos heittää, niin valitsee sitten edes sopivan kierrätyslootan. Ja voihan sitä itse yrittää askarrella jonkun muroaketin kyljestä omaa ekologisempaa korttiaan, jonka voi sitten oman maun mukaan koristellakin

Eikä kaikilla kuitenkaan ole tietokonetta tai internetyhteyttä, joten miten heille sitten lähettäisi jouluterveiset? Maalaisi poron kylkeen ja toivoisi että se osaa perille?

Kortin lähettämällä
*työllistät paljon palvelualan ihmisiä,
* tuotat Postille mehevät tulot,
*aiheutat runsaasti otsinikerrosta kuormittamatonta hyvää mieltä,
*koristat monia hyllynpäällisiä ja
*lahjoitat tuleville sukupolville askartelumateriaalia.

Ehdottomasti kortti

Mummo
joka vielä tänä yönä kirjoittaa 51 joulukorttia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mummo
Mummo
joka vielä tänä yönä kirjoittaa 51 joulukorttia

Oh my shit! Munch kirjotti vain 11 ja lähti pubiin. Käsi vapisee vieläkin. Oli silti pakko kun huomenna eli tänään ei onnistuisi ollenkaan. Joulukortti kuuluu jouluun. Joulu ilman joulukortteja on teeskentelyä. Ei kun tupakki ilman tulta. Tai kirja ilman sanoja. Uuni ilman sikaa.

Ympäristövaikutukset? What the hell, its christmas!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat