Seuraa 
Viestejä9031

Onko nykytekniikalla mahdollista toteuttaa laitetta tai tietokoneohjelmistoa, joka nopeasti tunnistaisi ja osaisi nimetä sille soitetun kappaleen?

Radiosta juuri kuuluvan kappaleen nimeä tai esittäjää ei usein valitettavasti ole saatavilla. Netistä voisi tietysti joskus googlettaa laulun sanoilla, mutta se on hidasta eikä aina mahdollista.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

totinen
Seuraa 
Viestejä4887

kyllä kai tuollainen palvelu on jo olemassa. En muista onko se internet vai kännykkäpohjainen. Hämärän muistikuvan mukaani siinä hyräillään kappale ja ohjelma yrittää tunnistaa sen.

Muokkaus:
Kas tuolla on kappaleen tunnistus viheltämällä
http://www.musipedia.org/

Tuolla on useampiakin linkkejä eri hakukoneisiin
http://mirsystems.info/index.php?id=mirsystems

Oletan, että vehje toimii vain, jos kappale on jo ennestään sen muistissa.

Mutta, onko olemassa konetta, joka osaisi nimetä sille ennestään tuntemattoman kappaleen säveltäjän tälle ominaisten musiikillisten vivahteiden perusteella? Esimerkiksi, erottaako se Mozartin Haydnista tai Bachin Wagnerista, jos sille on jo soitettu joitakin näiden säveltäjien kappaleita? Entä tunnistaako se musiikin tyylilajin (esim. renessanssi/barokki/wieniläisklassinen/romantiikka)?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
totinen
Seuraa 
Viestejä4887

On ainakin koneita, jotka pystyvät säveltämään jonkin tietyn ihmisen tyylillä. Miksikä tämän tyyppistä tekniikka voisi käyttää säveltäjän tunnistamiseen sävellystyylistä.

Muokkaus:
Kas tuossa on projekti SOM algoritmiin perustuvasta luokitteluohjelmasta musiikille:
http://www.ifs.tuwien.ac.at/~andi/somejb/

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat