Seuraa 
Viestejä8971
Liittynyt26.3.2009

Hi,

Tämä poikkeuksellinen "ulostuloni" pitkästä aikaa johtuu siitä, että Helsingin Sanomat tänään sunnuntainumerossaan tekee historiaa julkaisemalla allekirjoittaneen ilmastokriittisen kirjoituksen, vastineen Luonto-Liiton pääsihteeri Leo Straniuksen kirjoitukseen 4.11. Alla alkuperäisteksti, kirjoitusta ei ole HS:n toimesta editoitu millään tavoin. Hatunnostoni HS:lle, luottamukseni median puolueettomuuteen on palannut. Ja nyt sitten ankaraa kritiikkiä kehiin, Tuukka ainakin todistanee prof. Essenhigh´in tupakkamieheksi ?

(HS su 08.11.2009 - C7 "Mielipide")

Hiilestä yritetään tehdä mörköä ja syntipukkia

Luonto-Liiton pääsihteeri Leo Stradius kirjoittaa (HS 4.11.), että hiilidioksidipäästöt säilyvät ilmakehässä vuosisatoja, jopa vuosituhannen. Tämä ei aivan pitäne paikkaansa. Asiasta on julkaistu aivan tuore vertaisarvioitu tutkimus ( Energy & Fuels, Volume 12, Number 31, 5 August 2009 ) jossa tri Robert H. Essenhigh, Ohion valtionyliopiston energianmuutoksen professori todistaa, että hiilidioksidimolekyylin säilymisaika ilmakehässä on oleellisesti lyhyempi kuin on tähän asti oletettu mm. IPCC:n skenaarioissa, ollen vain 5 - 12 vuotta. Yleisestikin ihmisen eli hienommin antropogeenisen toiminnan tuottama hiilidioksidilisä ilmakehään on alle 5% ,valtaosan tullessa luonnollisista lähteistä.

Hiilidioksidikaasun rooli spekuloidussa ilmastonmuutoksessa on muutoinkin tiedemiespiireissä kiistelty aihe, sen pitoisuus ilmakehässä on noussut tasaisesti viimeisen sadan vuoden ajan, mutta lämpötila ei ole suinkaan seurannut nousua, vaan
laski mm. vuosina 1940-70 ja nyttemmin alkaen 2002, kuten kaikki yleisesti hyväksytyt
tietokannat (NASA GISS, RSS MSU, UAH AMSU, HADLEY) osoittavat.

Hiilestä yritetään nyt joulukuisen Kööpenhaminan suuren "herätyskokouksen" alla tehdä syntipukkia, mm. Britanniassa hallitus on budjetoinut kuusi miljoonaa puntaa koululapsille suunnattuun pelottelukampanjaan "hiilipeikosta", joka tulee ja syö, jos ei "hiilijalanjälki" ole kunnossa.

Surullisin päätös vuosisataan tulee US EPA:lta, Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviranomaiselta, joka huhtikuussa tänä vuonna julisti tämän elämänkierron tärkeimmän kaasun "ilmansaasteeksi". Tuolla paperilla vihreiden "kansanpoliisit", ympäristötarkastajat, voivat kriminalisoida lähes jokaisen ihmisen toiminnon autoista puutarhajuhliin.

Hannu T Tanskanen
Vapaa tiedetoimittaja
Vihti

(Perinteisesti vihamieliset modet siirtänevät tämän oitis meta- ja mutakeskustelun roskakoriin. Eipä väliä, nyt minulla blogini 45 000 lukijan lisäksi on 1 300 000 uutta lukijaa ).

"Ei voi kuljettaa totuuden soihtua väkijoukossa käräyttämättä jonkun partaa" ( Sokrates 399 - 469 eaa. )

Sivut

Kommentit (62)

JeanS
Seuraa 
Viestejä1383
Liittynyt24.9.2006
Hannu Tanskanen

Ja nyt sitten ankaraa kritiikkiä kehiin, Tuukka ainakin todistanee prof. Essenhigh´in tupakkamieheksi ?

Onnittelut että sait juttusi "pravdaan", mutta pysytellään silti asialinjalla, jookos? Tuukka on mielestäni parantanut huomattavasti viimeisen vuoden aikana argumentointiaan ja yrittänyt selkeästi pysytellä asiakeskustelussa, joten ei lienä mitään syytä yrittää provosoida.

JeanS
Hannu Tanskanen

Ja nyt sitten ankaraa kritiikkiä kehiin, Tuukka ainakin todistanee prof. Essenhigh´in tupakkamieheksi ?

Onnittelut että sait juttusi "pravdaan", mutta pysytellään silti asialinjalla, jookos?Ei nyt sattunut yhtään vihamielista modea paikalle. Tällainen tavallinen pitkätukka vain. Mutta olen JeanS:n kanssa samaa mieltä, puhutaan asiasta eikä muista kijoittajista.

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613
Liittynyt18.3.2005

Mitenkäs hiilen muut pikku ongelmat; rikkioksidit, typpioksidit ja pienhiukkaspäästöt näin ensi alkuun tulevat mieleen hiilidioksidipäästöjen lisukkeena.

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

Ihan nerokasta sinänsä Hesarilta julkaista kirjoitus sellaisenaan. Sanavalinnat pelottelukampanja ja vihreiden "kansanpoliisit", ympäristötarkastajat tekevät kirjoituksesta vähemmän vakavasti otettavan. Luulisin etenkin aika monen ympäristötarkastajan närkästyvän.

Socrates
Seuraa 
Viestejä8971
Liittynyt26.3.2009
Herra Tohtori
Mitenkäs hiilen muut pikku ongelmat; rikkioksidit, typpioksidit ja pienhiukkaspäästöt näin ensi alkuun tulevat mieleen hiilidioksidipäästöjen lisukkeena.Kukaan ei kiistä, etteikö fossiilisten käytöllä energiantuotantoon olisi myös haittapuolia. Minä henkilökohtaisesti suosin sen korvaamista ydinvoimalla, ainoalla olemassaolevalla toimivalla ja ekonomisesti mahdollisella tällä hetkellä. Rikin ja typen oksidit (+)sekä pöly pystytään nykytekniikalla aika tehokkaasti poistamaan savukaasuista, eivät ne enää kehittyneissä teollisuusmaissa kuten meillä ole olleet suurin ongelma 80-luvun jälkeen (olin silloin toimittamassa näitä systeemejä ja mittalaitteita teollisuudelle Kemirassa, Oriolassa, Tamrossa ja Kaukomarkkinoissa tutkijana, ympäristömittalaitepuolen myynti-insinöörinä ja tuotepäällikkönä).

(+) Typen oksidit eivät hiilen ilmapoltossa ole suuri ongelma,
niiden syntyminen edellyttää korkeampaa lämpötilaa, dieselmoottoreissa niitä lähinnä syntyy, mutta katalyytit ovat olemassa).

Asian "pihvi" kommentissani ei kuitenkaan ole se kiistämätön fakta, että hiili tulee olemaan vielä ainakin 20 vuotta pääasiallinen energianlähteemme, teemme mitä hyvänsä (tai fossiiliset yleensä). Mm. Kiina käynnistää joka toinen viikko uuden 500 megavatin hiilivoimalan. Villakoiran ydin on hiilidioksidin rooli ilmakehässä, joka on väärintulkittu.

Media tunkee vain kaikkiin loukkuihin ja kätköihin , joita tutkijat, politikot uskovaiset, hörhöt ja media itse luo.

Esimerkiksi rummuttivat kiihkoissaan lamaa ja epävakautta, tajuamatta että itse sitä vahvistivat.

Socrates
Seuraa 
Viestejä8971
Liittynyt26.3.2009
Vahtera
Ihan nerokasta sinänsä Hesarilta julkaista kirjoitus sellaisenaan. Sanavalinnat pelottelukampanja ja vihreiden "kansanpoliisit", ympäristötarkastajat tekevät kirjoituksesta vähemmän vakavasti otettavan. Luulisin etenkin aika monen ympäristötarkastajan närkästyvän.Ehkä minun ei pitäisi vastata tällaisiin viesteihin ollenkaan,kohta minut kuitenkin pannaan kirjoituskieltoon. Jokainen näkee asian tietenkin omien värilasiensa läpi ja jos tuo helpottaa, niin mikäs siinä. "Ympäristötarkastajien" tilalla olisi ehkä pitänyt olla "ilmastopoliisit".

Hannu Tanskanen
"Ympäristötarkastajien" tilalla olisi ehkä pitänyt olla "ilmastopoliisit".

Niin, ympäristötarkastajat ovat tärkeää työtä tekeviä virkamiehiä eivätkä mitään vihreiden käskytettäviä joukko-osastoja. Keitä nämä "ilmastopoliisit" muuten ovat ja onko heillä pomoa? Millä ja kenen valtuuksilla toimivat?

Socrates
Seuraa 
Viestejä8971
Liittynyt26.3.2009

No, yksi näistä "ilmastopoliiseista" istui aivan äskettäin posket punaisina pääministeri Matti Vanhasen vierellä tiedottamassa, ettei Suomenmaassa enää ole teollisuutta eikä juuri mitään muutakaan vuonna 2050. Tarkoittaahan hiilidioksidin päästöissä
90% vähennys vuoden 1990 tasosta paluuta 50-luvulle, jolloin Helsinkiä lämmitettiin haloilla ja ykstyisautoja oli vain muutama Pobeda takseilla.

Hannu Tanskanen

90% vähennys vuoden 1990 tasosta paluuta 50-luvulle, jolloin Helsinkiä lämmitettiin haloilla ja ykstyisautoja oli vain muutama Pobeda takseilla.Nuo julkisuuteen tulleet 80-90% säästötavoitteet ovat aivan järjettömiä.
Realitodellisuudessa se tarkoittaa kaskiviljelyä, pärevaloa, ja hevoskyytejä, sekä väkimäärän rajua vähenemistä.

Päättäjämme ovat ulkona kuin mattotelineet.

R4D4
Seuraa 
Viestejä1566
Liittynyt25.3.2009
ämpee
Hannu Tanskanen

90% vähennys vuoden 1990 tasosta paluuta 50-luvulle, jolloin Helsinkiä lämmitettiin haloilla ja ykstyisautoja oli vain muutama Pobeda takseilla.Nuo julkisuuteen tulleet 80-90% säästötavoitteet ovat aivan järjettömiä.
Realitodellisuudessa se tarkoittaa kaskiviljelyä, pärevaloa, ja hevoskyytejä, sekä väkimäärän rajua vähenemistä.

Päättäjämme ovat ulkona kuin mattotelineet.


Tanskasen vierellä kirjoitti Tammilehto, joka totesi tuollaisten vähennysten olevan pelkkiä utopioita. "Vähennykset" aiotaan ostaa päästökaupoilla, joten mitään oikeita vähennyksiä ei ole tulossa mihinkään suuntaan.

---

Mitä teollisuuteen ja elintasoon Suomessa tulee pidemmällä aikavälillä, niin kyllähän täältä pohjolasta lähtee tulevaisuudessa muille maille runsaasti kapasiteettia, ilmastonmuutoksesta riippumatta.

JeanS
Seuraa 
Viestejä1383
Liittynyt24.9.2006
JeanS
Tuukka on mielestäni parantanut huomattavasti viimeisen vuoden aikana argumentointiaan ja yrittänyt selkeästi pysytellä asiakeskustelussa

Viimeisen 24h kommenttien perusteella vedän sanani takaisin näiltä osin. Muutoin olen toki edelleen sitä mieltä, että pitäisi keskustella asiasta, ei ihmisistä.

Leone
Seuraa 
Viestejä4564
Liittynyt16.3.2005
JeanS

Viimeisen 24h kommenttien perusteella vedän sanani takaisin näiltä osin.Eihän se seepra raidoistaan pääse. Tästä saatiinkin aasinsilta niihin erään itämaisen eläintarhan aaseihin, joihin poloisiin maalattiin raitoja, koska ei ollut varaa ostaa uusia seeproja kuolleiden tilalle. Kyseisen eläintarhan väellä voisi olla loistava tulevaisuus IPCC:ssä.

Socrates
Seuraa 
Viestejä8971
Liittynyt26.3.2009

Mutta,jätetään "ad hominem", toki tällaisen foorumin idea on myös saada julkaista anonyyminä, monelle asiantuntijalle se on tällaisessa aiheessa jo itsepuolustuskysymys,kuinka vaikkapa Ilmatieteen laitoksen tutkija uskaltautuisi epäilijäksi omalla nimellään?

Tuosta hiilidioksidin viipymisajasta ilmakehässä, HS-kommentissani esitin vain yhden viitteen, pelkäsin että sekin olisi liikaa "suurelle yleisölle" tarjotussa kommentissa. Onhan
asiasta toki muitakin tutkimuksia.

"Vuoden 1957 jälkeen suoritetuissa 33:ssa eri tutkimuksessa on tulokseksi saatu keskimäärin 8 vuoden kiertoaika vaihteluvälin ollessa 5 – 13 vuotta. Lisäksi on todettu, että pitempijaksoinen (yli 100 vuotta) pitoisuuden nousu johtuu ulkoisten syiden aiheuttamasta lämpötilan noususta. Richard Lindzen, Yong-Sang Choi, Olavi Kärner ja Ferenc Miskolczi ovat tutkimuksissaan myös todenneet, että oletettu positiivinen takaisinkytkentä hiilidioksidipitoisuuden ja lämpötilan muutoksen välillä itse asiassa onkin negatiivinen. Uusimmat tutkimukset osoittavat lisäksi, että pitkällä aikavälillä esiintyneet lämpötilan vaihtelut edeltävät hiilidioksidin pitoisuuden vaihteluita noin 800:lla vuodella, eikä päinvastoin. Nämä tulokset asettavat väitteet ihmisen hiilidioksidipäästöjen aiheuttamasta Maan lämpenemisestä kyseenalaisiksi. On selvää, että suunniteltuja hiilidioksidin vähentämistoimenpiteitä pitäisi arvioida uudestaan näiden tietojen valossa"

(Lainaus on eräältä Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen professorilta)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat