Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ruoskiminen vankeustuomion vaihtoehtona:

+ rahalliset säästöt. Ostetaan mieluummin hyvinvointipalveluja. Sijoitetaan rahat lainkuuliaisiin eikä rikollisiin.

+ nopeus. Kertakirpaisu ja sitten se on ohi. Ei tarvitse miettiä vankilomia tai omaisten vierailukäyntejä. Kuka on omainen, ja miten tutkitaan ettei salakuljeta huumeita vangille suussaan.
(huom. vankeinhoitohallinnossa 3000 virkamiestä miettii näitä päivittäin)

+ Ei syrjäytä. Pitkä linnatuomio vie rikolliselta työpaikan ja työtaidot.

+ pienemmät kiinteistömenot. Lämmitys ja remontit maksaa yli 100 miljoonaa euroa vuosittain. Ruoskimisen kustannus on muutama satanen vuodessa.

+ signaali, minkä rikollinen ymmärtää. On tärkeää että kansa ja rikolliset puhuvat samaa kieltä, eli väkivaltaa. Eristäminen johtaa ... eristymiseen ja kahtiajakoon.

- vankilassa solmitut ystävyyssuhteet jää toteutumatta

- linnakundien kova status katoaa, kun ei ole linnojakaan

Kommentit (7)

En kannata ruoskimisia - liian barbaaria.

Vaihtoehtoina ehdotan työpalveluksia.

Vaikkapa vain kivimäki.

Ehdotan kivimäkeä.

Täällä, ainakin Turussa, on aikoinaan ollut kivimäki. Kivimäessä hakautettiin nupukiviä. Nytkin ihan hyvin voitais hakkauttaa yhteiskunnan tarpeisiin nupukiviä yhteiskuntavastaisilla - eiköhän siinä nöyrtyis kans, kun aikansa moskalla ja piikillä kiviä kilkuttais.

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä14027
Liittynyt27.11.2006
U.Boltin jänis
Ruoskiminen vankeustuomion vaihtoehtona:

+


Jee. Eikä pidä unohtaa tuloja, joita televisiointioikeuksien maailmanlaajuisesta myymisestä tulisi.

Myös joistakin kulttuureista muuttavien kotoutuminen sujuisi paremmin kun he voisivat kohdata jo kotimaistaan tuttuja käytäntöjä. Meidän tulee saada tulijat tuntemaan itsensä tervetulleiksi.

Amputointejakin kannattaisi harkita. Kaikkien jo mainittujen etujen lisäksi tällainen toimenpide ehkäisisi tehokkaasti rikoksen uusimista, eikä amputointikaan asiaan varmasti hyvin perehtyneiden mukaan montaa kymppiä maksa. Pitkäkyntisen on vaikea jatkaa puuhiaan jos ei ole enää kynsiä tai koko kättä. Oikeus välttyä ruumiinosien poistolta kun kuulemma ei ole edes mikään ihmisoikeus, joten mitään ihmisoikeuksiakaan tällainen ei loukkaa.

Meidän pitää olla maltillisia kulttuurirelativisteja ja hyväksyä nämä muiden kulttuurien rangaistuskäytännöt. Miksi meidän nykykäytäntömme muka olisi heidän nykykäytäntöjään parempia?

Ihmiset tekevät tulevaisuuden.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
U.Boltin jänis

+ nopeus. Kertakirpaisu ja sitten se on ohi. Ei tarvitse miettiä vankilomia tai omaisten vierailukäyntejä. Kuka on omainen, ja miten tutkitaan ettei salakuljeta huumeita vangille suussaan.
(huom. vankeinhoitohallinnossa 3000 virkamiestä miettii näitä päivittäin)Henkihän siinä lähtee, jos monia ruoskaniskuja kerralla tulee. Sen vuoksi pitää olla välillä vankilassa, että parantuu sen verran, että kestää seuraavat.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
Liittynyt20.6.2009

Kannatan Vanhan Testamentin tulkintaa rikoslaista.

Mutta: teurastajista on pulaa, ja possurieha ruuhkauttaa terveydenhuollon. Kuka amputaatiot toteuttaisi?

OT: teurastamolta kannattaa kysellä duunia, mikäli työttömyys uhkaa.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Kuvitellaan että autat kaveria remontissa. Menet autolla sinne mutta otatte illan mittaan kossusnapseja, koska ajattelet että vaimosi voisi tulla hakemaan autosi.

Hän ei pääsekään, ja tarvitsee autoa aamulla. Päätät ajaa sen kotiin kotirauhan nimessä.

Tapat ajomatkalla yhden täysmustiin pukeutuneen ruman tytön, jolla on mustaksi värjätyt hiukset ja lävistyksiä. Hän hoiperteli autosi eteen. Saat kolme vuotta linnaa mistä istut 1.5 vuotta.

Tämä maksaa veronmaksajille 492 000 markkaa.

Ruoskiminen maksaisi 3 markkaa.

Puolella miljoonalla markalla olisi voitu ostaa pienelle lapselle uusi sydän ja parille uusi maksa tai munuainen. Kehitysmaista olisi voitu pelastaa tuhat henkeä loppuiäkseen rakentamalla kaivoja.

Zap !

Toope
Seuraa 
Viestejä24878
Liittynyt23.7.2006

Ei väkivaltaisille rangaistuksille. En usko niiden opettavaan vaikutukseen. No, tosin molempien käsien amputointi varmasti vähentäisi tulevia rikoksia kyseisten henkilöiden kohdalla, mutta rangaistuskäytännöissäkin sivistysvaltion tulee säilyttää inhimillisyytensä. On myös kyseenalaista, toimivatko ankarat rangaistukset pelotteena.

Vankien pakkotyö taas voisi olla varteenotettava ajatus. Yleishyödyllinen (esim. tie- tai rautatietyö, rakennustyö) työnteko 08.00-16.00 (ruokataukoja ja terveydenhuoltoa unohtamatta) voisi olla hyvä hinta lievemmistä rikoksista ja tuomiota vähentävä ratkaisu. Monille vangeille se voisi olla myös ensimmäinen oikea työpaikka.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat