Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Muuttorumbassa olen onnistunut ilmeisesti kehittämään hermopinteen vasempaan (ei-dominoivaan) käteeni. Pikkusormi, nimetön ja kämmenen ulkosyrjä ovat tunnottomat. Oire esiintyi ensin vain yöllä, mutta parin vuorokauden ajan se on ollut jatkuvaa.

Kuukeloimalla olen saanut selville, että kyseessä taitaa olla ulnarishermo, joka poikkeavasta rasituksesta johtuen on joutunut jatkuvaan puristustilaan.

Normaalisti ottaisin yhteyttä terkkariin, mutta nyt sikaflussasekamelskan aikaan ajattelin ensin kysyä täältä apua.

Missä kohdassa hermorataaa pinne todennäköisimmin sijaitsee? Onko jotain jumppaohjeita tai venytyksiä, joilla voin itse auttaa itseäni? Milloin on syytä mennä lääkäriin, oli possutautia tai ei?

Sormien motoriikka on normaalia, mutta tuntuu kurjalta, kun käpälässä on koko ajan kuin pala vierasta lihaa.

Kommentit (10)

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Mulla oli toi sama. Kävin fysioterapiassa. Siihen on semmonen venytys joka on tosi hankala selittää. Eli
1. Laita käsi olkapään korkeudelle suoraksi kämmen alaspäin. Eli siis 90 asteen kulmaan vartaloosi nähden.
2. Katso suoraan eteen päin
3. Käännä rannetta niin että sormet sojottaa taivaaseen. Tässä vaiheessa venytys jo tuntuu sormen päissä
4. Lähde tuomaan ylös nostettuja sormiasi kohti poskeasi niiin, että kätesi on kaarella ja sormet osoittavat alas päin kun ne ovat poskellasi
5. Kyynärspään tulee sojottaa koko ajan ulos päin, se ei saa liikkua 90:n asteen kulmasta
6. Keskeytä liike HETI kun tunnet vastuksen ja max. 10 toistoa per päivä. Toisin kuin lihakset ja jänteiteet, hermot pahenevat jos niitä rasittaa.

Tuolla konstilla meni mulla ohi noin viikossa. Liikettä tein jotain puolitoista viikkoa. Sanoin sitä morjensteluharjotukseksi koska jos sen tekee ulkona niin ihmiset luulee että morjenstelet niille

Hämmentää.

AUTS! Kiitos Vatkain, ohjeesi oli ilmeisesti oikea, sillä jo pienikin liikkeenalku viukaisi makeasti. Kokeilen sitä viikon ja jos et sittenkään helpota, niin tunkeudun rokotusjonojen läpi.

Kiitos myös Sepille vaivannäöstä. Kovin puukkopitoista hoitoa suosivat linkkaamassasi keskustelussa. Yritän kumminkin ensin vähemmän dramaattisia ratkaisuja, pelkuri kun oon.

Ilmeisesti pinne on ranteen alueella. Kirjojen hyllyttäminen, kaappien täyttäminen ja taulujen mallaaminen rasittivat ranteita varmaan enemmän kun ymmärsin.

Mutta en raaski kaikkea sälyttää Papalle. Raukkaparka on jo muutenkin uurastanut voimiensa rajalle. Yhteisesti on sovittu, että seuraavan muuton hoitaa Monosen hautaustoimisto. Me ei enää jakseta.

Mummo

Ilmeisesti pinne on ranteen alueella.
Voi se olla kyynärpäässäkin.
Lääkäriin ei kannata ihan heti lähteä ruuhkienkaan takia, vaiva poistuu varmaankin itsestään, hieromalla, punktiolla tai leikkaamalla (osaako pappa?) Laita ranteeseen ideaaliside viikoksi-kahdeksi.
"Ranteen ulnarispinne on Guyonin kanavassa. Pinne syntyy toisinaan ganglion painaessa hermoa tässä kanavassa
tai pitkäaikaiseen ranteen yliojennukseen liittyen. Kipu paikantuu
yleensä vaurioalueelle. Heikkoutta/atrofiaa kehittyy sormivälilihaksiin, jolloin sormien saksiliike
ja peukalon adduktio heikkenevät.
Pikkusormi ja nimettömän sisäreuna voivat olla tunnottomat.
ENMG varmistaa ja paikantaa vaurion. Usein lepo ja pakkoasennon lopettaminen korjaavat tilanteen, mutta ganglio voi vaatia leikkauksen.
http://www.coronaria.fi/vaihe3/yle/kl/k ... inteet.pdf
Ganglion poisto kotikonstein,
http://fi.wikipedia.org/wiki/Hyytel%C3%B6rakko

Stinger
Seuraa 
Viestejä4719
Liittynyt18.2.2006

Apteekissa on myös myytävänä sellaisia tuotteita, joissa on eri B-vitamiiniryhmän jäseniä samassa pakkauksessa monta lajia ja tällaiset tuotteet auttavat sitten lisänä hermotulehdusten hoidossa, joten kannattaa ostaa. Itselleni määrättiin hermotupen tulehdukseenkin sellaista tuotetta niiden voimisteluohjeiden lisäksi, joten kannattaa kysellä sellaista reseptivapaata tuotetta heiltä tietenkin kertoen ensin vähän vaivastaan.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Yleisin paikka ulnarispinteelle lienee kuitenkin ulnariksen sulcus ("vako") kyynärpäässä, hermo sijaitsee siinä ihan ihon&luun välissä missä se pääsee helposti ärtymään esim toistuvan kyynärvarren koukistelun seurauksena.... Hermoa voi koittaa tunnustella sieltä ja jos vaikuttaa ärtyneeltä niin pinnepaikka todennäköisimmin siinä.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
Mummo
AUTS! Kiitos Vatkain, ohjeesi oli ilmeisesti oikea, sillä jo pienikin liikkeenalku viukaisi makeasti. Kokeilen sitä viikon ja jos et sittenkään helpota, niin tunkeudun rokotusjonojen läpi.

Muista kun teet sitä niin lopettaa liike heti kun vaste tuntuu. Se fysioterapeutti sanoi että tommonen varovainen venyttely ja lepo sillon kun hermoista on kyse. Eli max. ne 10 toistoo päivässä. Se liike näyttää niin hölmöltä että mää tein sitä totta kai joka päivä koulun tupakkapaikalla.

Hämmentää.

Lisää hyviä vinkkejä, kiitos kaikille.

Feno: totta totisesti, sormien saksausliike ei suju ihan symmetrisesti, varsinkaan muutaman toiston jälkeen. En kuitenkaan uskalla fiksoida rannetta ideaalisiteellä, sillä en ole vielä löytänyt sellista ranteen asentoa, jossa puutuneisuus häviäisi.

En löytänyt edes tunnustelemalla mitään pattia ranteen seudusta, joten ei tarvitse pyytää Pappaa mäjäyttämään sitä sanakirjalla

DrOiVo: Juu, kyynärpäässä on sellainen erittäin arka kohta. Koukistaminen siis pahentaa oiretta? Olisiko silloin käsi suorana pitkin kylkeä paras lepoasento?

Jatkan siis Vatkain-tervehdyksiä. Katsoin oikein peilistä ja jösses, että se näyttää hoopolta

Niska- ja hartiajumppaa ja hierontaa sille alueelle. Teit töitä käsilläsi ja lihakset väsyivät/kiristyivät yläselässä, poikkeavasta rasituksesta. Hermo(t) puristuksissa mahdollisesti siellä, C7-T1 seutua (ulnariksen juuret).

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat