Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Miten ne laskee siinä pisteitä kuin toista ei tietenkään saa tappaa oikeasti. säännöt tietäävästi sillain vapaat, että voi ottelija jopa omia liikkeitä kehittää. Eli kuin saa vaan jostain jotain pisteitä tai jotain, en tiedä kuin en ole enempää perehtynyt. Mutta luulisi että ihmiset täällä on perehtynyt.

Miekat on terästä tai rautaa, mutta ei tietenkään terävät. Lieneen joku säleikkö naamalla, niin ei silmät mene. Siis miekkailuhan ei ole huitomista vaan ihan taitolaji. Jos toista vaikka viiltää tylpällä miekalla niin ei siinä tule mitään ruhjetta tai muuta. Eli miekkailussa ei tarvi osua edes niin että sattuu.

Kommentit (7)

Onko tuo pisteenlasku edes oleellinen asia? Miekkailla kun voi ilmankin pisteenlaskua, pyrkien osumaan vastustajaan ja välttämään tämän aikaansaamia osumia. Pisteiden sijaan oleellisempaa on harjoittelijan asennoituminen tilanteeseen - tietenkin huomioiden tämän motiivit miekkailuharrastukseensa nähden.

Olettaisin, että keskiaikaisen miekkailun harjoittelu koostuu sekä perustekniikan hiomisesta - paritekniikasta ja välineharjoittelusta - että tämän soveltamisesta aitoa tilannetta muistuttavaan simulaatioon - siis jonkinasteisesta ottelusta.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
tiäremiäs
Miten ne laskee siinä pisteitä kuin toista ei tietenkään saa tappaa oikeasti.

Nii en tiijä. Tuo olympialaisista tuttu floreteilla huitpominen kun onkin niin veristä hommaa...

Hämmentää.

Naksuttaja
Seuraa 
Viestejä1324
Liittynyt1.11.2008
Sakarias
Olettaisin, että keskiaikaisen miekkailun harjoittelu koostuu sekä perustekniikan hiomisesta - paritekniikasta ja välineharjoittelusta - että tämän soveltamisesta aitoa tilannetta muistuttavaan simulaatioon - siis jonkinasteisesta ottelusta.Jep. Niitä kutsuttiin "turnajaisiksi".

"Hetkinen, voinko kirjoittaa tuon muistiin?" Arthur kysyi innoissaan ja etsi kynää taskustaan.
"Se on saatavilla lentoasemalla", vanhus sanoi. "Tätä on siellä telinekaupalla."
(Adams: Enimmäkseen harmiton)

tiäremiäs
No, ihme kuin ei kukaan tiedä. Olette nörttejä ei urheilu näköjään kiinnosta.

Miten tästä ny keskiaijaalle muka yhtäkkiä pääsis?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat