Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008

Usein aistii väitettävän että sivareita haukutaan sellaisiksi joilla on hame housujen tilalla. Lukekaapa oheinen Helsingin Sanomien VIERASKYNÄN kirjoitelma* siitä miten rautaisia ammattilaisia naiset voivatkaan olla! Kirjoittaja on Tilastokeskuksessa työskentelvä sosiologian dosentti.

Sitä mitä nyky-yhteiskunnasssa, madaltuneissa johtoportaissa työpaikoilla, mielletään hyvään johtajuuteen mikä lisää työyhteisön tehokkuutta, kannustava, palautteen antokykyinen, kehittämishaluainen jne. .

Jos Ruk tai Auk valmistaa parhaimipa johtajia mitä Suomesta löytyy niin miksi HELEVETISSSÄ naisjohtajat horjuttavat miesjohtajien asemaa norsunluutorneissaan?

*http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Naisjohtajien+arvoa+ei+ole+tajut...

-

Sivut

Kommentit (86)

Mistä sinä sellaisen kuvan olet saanut että armeija "valmistaa" parhaat johtajat?

Naisjohtajat ovat aivan yhtä päteviä kuin miesjohtajat...paitsi että hyviä naisjohtajia on vaan vähemmän. Kaikkiin "johtotehtäviin" nainen ei kuitenkaan sovi...olipa minkälainen lesbo hyvänsä.

KBolt kirjoitti:

"Kaikkiin "johtotehtäviin" nainen ei kuitenkaan sovi...olipa minkälainen lesbo hyvänsä."

Putosin penkistä.

baal1984
Jos Ruk tai Auk valmistaa parhaimipa johtajia mitä Suomesta löytyy niin miksi HELEVETISSSÄ naisjohtajat horjuttavat miesjohtajien asemaa norsunluutorneissaan?

RUK:n asema "suurena johtajakouluna" on huono vitsi ja AUK:ssa ei lopulta kovinkaan paljoa johtamista opetella. Toki puolen vuoden johtajakaudella saa hieman kokemusta tietynlaisesta ihmisten johtamisesta, ja armeijassa yleisesti oppii toimimaan ihmisten kanssa, mutta siinä se. Vaikka armeijassa johtotehtävissä toimineella saattaakin olla hieman etumatkaa, en näe mitään syytä, miksei sivarin käyneestä voisi tulla hyvää johtajaa.

Näkisin naisjohtajien määrän kasvun johtuvan pitkälti siitä, että johtajaa valitessa tasa-arvoasetusten vuoksi tasaisesti molempia sukupuolia edustavien johtokuntien ja hallitusten naisäänet menevät lähes poikkeuksetta harvoille naisehdokkaille, kun taas miesten äänet jakautuvat ensinnäkin suuremman miesehdokasjoukon kesken, myös tasaisemmin molemmille sukupuolille.

No eihän tietenkään armeijan käyminen tai käymättömyys tee tai jätä tekemättä johtajaa. Soveliaita ominaisuuksia omaavia se saattaa rohkaista, ja epävarmoille selviää, onko johtaminen heidän juttunsa vai ei. Mutta kaikkien yhteiseen turvallisuuteen oleellisesti liittyvästä kansalaisvelvollisuudesta luistaminen heppoisilla verukkeilla kertoo häilyvästä luonteenlaadusta, jota harva haluaa työntekijältä saati sitten johtajalta.

Nainen on nainen ja voi olla hyväkin johtaja, mutta sivari on sivari - vastuun ja velvollisuuden pakenija, jolla on usein turhan suuret luulot omasta erinomaisuudestaan. Nimenomaan noille tapauksille armeija olisi tehnyt hyvää. Toki armeijan käynytkin voi olla lusmu, mutta huomattavasti pienemmällä todennäköisyydellä kuin koko hommasta luistanut sivari.

Sivarien arvo on siis kyllä tajuttu, ja juuri siksi niitä on johtoasemissa vähän. Tutun työpaikalla on sivari pomona, ja päin helvettiähän asiat siellä ovat. Pomo on egoistinen narsisti ja herkkä vallastaan, eikä suurista kuvitelmistaan huolimatta osaa oikein mitään kunnolla. Onneksi kyseessä on musiikkiopisto; jos se olisi tavallinen yritys, se menisi nurin alta aikayksikön.

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008
Fëanor
No eihän tietenkään armeijan käyminen tai käymättömyys tee tai jätä tekemättä johtajaa. Soveliaita ominaisuuksia omaavia se saattaa rohkaista, ja epävarmoille selviää, onko johtaminen* heidän juttunsa vai ei.
Piirrät mielessäsi mielestäni tarpeettomasti ekvivalenssi symbolin sanan johtaminen ja
johtaminen suurta joukkoa pienemmässä tiimipainotteisessa organisaatiossa jossa korostuu osaamisen merkitys. Tarkoitan että väitätkö ihan tosissasi että armeija johtajakouluna olisi patenttiratkaisu niin armeijamaisessa ympäristössä tapahtuvan toiminnan kuin puhtaasti siviiliyhteiskunnan eri tasojen asioiden hoitamisen paras organisointimalli?

Otan käytännön kärjistetyn esimerkin. Se auttaa meitä pääsemään jos nyt ei aivan yhteisymmärrykseen niin samalle aaltopituudelle, eli ymmmärrämme mitä tarkoitamme ilmaisuilamme. Viittaan työpaikalla vain ja ainoastaan omaan työhistoriaani enkä esimerkin vuoksi
luotuihin mielikuvitustyöpaikkoihin.

1.Feanörin Premissi: Armeija, johtajakouluna antaa parhaimmat valmiudet johtamiseen kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla.
2.Feanörin Premissi, näin ainakin otaksun. Myös rättisulkeilla, pinkka- ja punkka tarkastuksilla, petien mielivaltaisella räjäyttämisellä on koulutuksellinen ja alaisia motivoiva merkitys.
3.Palvelualan yritys rautakauppa-alalla kuuluu johonkin yhteiskunnan osa-alueista.

Implikaatio--------------------------------------------------------------------------------------------------
Palvelua-alan yrityksessä rautakauppa-allalla voidaan soveltaa armeijan koulutusmetodeja.

B-Rauta saa kesätyöntekijäkseen opiskelijan. Varastossa on yksi vakituinen työntekijä. Kyseisellä varastoesimiehellä on velvollisuutena opettaa ajamaan trukkia uudelle kesämiehelle. Kesämies vähän huolimattomuuttaan sohaiseee piikillä sementtisäkkilavaa mutkassa kääntyessään. Koska armeijamaisia metodeja voidaan soveltaa myös B-Rautaan, varaston esimies päättää ruveta rikkomaan erinäisillä tuotteilla pakattuja siisteissä riveissä
olevia kuormalavoja. Tämän katsotaan olevan parhaan johtajakoulun kruununjalokivi.

Todellisuudessa olin itse eräinä vuosina töissä erääsä rautakaupassa pääkaupunkiseudulla. Koin että ajottain, vähemmän kiireisinä aikoina minun käsiini annettiin vastuuta ja vapautta toimia itsenäisesti toiminnan kehittämiseksi tärkeiden rutiinien hoitamisen jäädessä tilapäisesti vähemmälle.

En ole varma mutta uskoisin siviiliyhteiskunnan toiminta-avaruuksien olevan sen verran monisyisempiä ja niihin vastaamisen painottavan henkilökohtaista osaamista ettei armeijan johtamismetodeista tasapäistävään laumaan ole sellaisenaan oleellista hyötyä mitä tulee hyvään ominaisuuuteen johtajassa. Uskoisin merkittävän tekijän tähän olevan sen että tuotannon lisäarvo koostuu jostain muusta kuin verissäpäin kituvasta slaavilaisesta kieliryhmän edustajasta, varmaa tietoa minulla tästä ei ole.

Kysyisin arvon Feanörilta/hänen kanssaan samoilla linjoilla olevilta omaan työkokemukseensa vedoten minkälaisissa työtehtävissä ja tilanteissa olet havainnut olevasi parempi alainen/esimies kun kävit armeijan?

-

Teekkari
Seuraa 
Viestejä2347
Liittynyt27.4.2008

Ei ruk tai auk mitään valmista, vaan suodattaa hyvän materiaalin yhteiskunnan käyttöön. Osa naisista luonnollisesti myös kuuluu tähän ryhmään vaikkei olekaan valunut suodattimesta läpi. Sen sijaan sivarit...voivat saada hyvän johtajan leiman omiensa parissa, kuten varusmiehet, heti alkujaan. Sekasikiö tiimit sen sijaan vaativat aikaa ja näyttöjä.

Everything you know, is about to change.

Teekkari
Seuraa 
Viestejä2347
Liittynyt27.4.2008
sigfrid
En näe mitään yhteistä nimittäjää sivarien ja naisten välillä. Voisitko tarkentaa, munattomuuttako tarkoitat?
Näin sen täytyy olla.

Everything you know, is about to change.

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008
Teekkari
Ei ruk tai auk mitään valmista, vaan suodattaa hyvän materiaalin yhteiskunnan käyttöön. Osa naisista luonnollisesti myös kuuluu tähän ryhmään vaikkei olekaan valunut suodattimesta läpi. Sen sijaan sivarit...voivat saada hyvän johtajan leiman omiensa parissa, kuten varusmiehet, heti alkujaan. Sekasikiö tiimit sen sijaan vaativat aikaa ja näyttöjä.Yhtälailla siviilipalvelusmiehet voivat suodattua kuka millekkin allalle hyvin tai huonosti saatuaan siviilipalvelustodistuksen.

Minä sain hyväksiluettua merkonomin opinnoistani 10 opintopistettä kun nyt vihdoin aloitin liiketalouden perustutkinnon loppuun saattamisen.

Mahtaa nyt vituttaa armeijan käyneitä se ettei metsässä ryömimisestä anneta samanlaisia etuisuuksia?

-

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008
sigfrid
En näe mitään yhteistä nimittäjää sivarien ja naisten välillä. Voisitko tarkentaa, munattomuuttako tarkoitat?Logiikallasi murskaava enemmistö niiden maiden miehistä joissa on palkka-armeija on henkisesti munattomia* koska eivät ole käyneet armeijaa, pitääkö paikkansa?

*Allekirjoittanut tulkitsee Sigfridin tarkoittavan henkistä ominaisuutta vähän hassun hauskan kärjistävän ilmaisun takaa.

-

R4D4
Seuraa 
Viestejä1566
Liittynyt25.3.2009
Teekkari
Ei ruk tai auk mitään valmista, vaan suodattaa hyvän materiaalin yhteiskunnan käyttöön.

Tuo suodatuskin on vain osittaista. Joskin on sanottava, että RUKin käyneiden joukossa on harvoin mitään täysiä psykoja. AUKissa psykoja vielä riittää, ja miehistön tuvissa meininki sitten muistuttaakin usein enemmän kiusaamiseen erikoistunutta konsulttifirmaa kuin armeijaa.

RUKkiin hakeutuu ja pääsee myös paljon huonoa johtaja-ainesta, joka on päässyt laitokseen vain korkean motivaationsa ja siten saavutettujen pistemäärien perusteella. Itse johtamissuorituksista se ei kuitenkaan kerro mitään. Mutta kuten sanottu, pahimmat sekopäät sinne eivät pääse.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat