Seuraa 
Viestejä45973

mitä tapahtuisi jos ydinlataus räjäytettäisiin niin tiiviin kapselin sisällä että tämä kapseli ei antaisi periksi. leikitään että vaikka se kapseli olisi niin massiivinen teräskuori ettei se hajoaisi räjähdyksessä. mitä itse räjähdykselle tapahtuisi. tukahtuisiko se vai syntyiskö siitä vaan joku laavamössö
tosi tieteellistä pohdintaa

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Jos oletetaan että kupu olisi neutramateriaa joka ei reagoisi mihinkään missään olosuhteissa eikä päästäisi lävitseen mitään eikä johtaisi lämpöä ollenkaan. Sisällä vallitsisi tyhjiö. Vapautuva energiamäärä jäisi kapselin sisälle sellaisenaan, neutroneina, röntgen- gamma- neutriino- ja fotonisäteilynä ja lämpötila, jos kyseessä on kaksivaiheinen fuusioydinase, pysyisi luultavimmin fuusiota ylläpitävässä tilassa kunnes tai jos kapseli antaisi joskus periksi. Ehkäpä fuusion johdosta alkuaineet yhdistyisivät ja lopulta läjässä olisi randomaalinen määrä superraskaita alkuaineita.

Käytännössä tällainen skene on mahdoton, ja jos kyseessä olisi teräskupu, siitä höyrystyisi about kymmenen metriä ja sisällä velloisi plasmakaasua, kunnes rautakapselin seinämät välittäisivät ja säteilisivät lämpötilan ulos useiden vuosien aikana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kfa
Seuraa 
Viestejä2517
PeterH
Käytä noita hakusanoja ( underground nuclear detonation ) niin löydät lisää.

http://en.wikipedia.org/wiki/Undergroun ... ar_testing

Jos kyseessä on fissioräjähdys niin itse räjähdys on ohi reilusti alle mikrosekunnissa ja suurin osa energiasta vapautuu noin 100 nanosekunnin aikana. Tämän jälkeen fissiossa vapautunut energia ja radioaktiiviset hajoamistuotteet täyttävät käytettävissä olevan tilan laajentuen . Plasman lämpötila laskee sitä mukaa kun tilavuus kasvaa verrattuna alkuperäisen uraanin tai plutoniumin tilavuuteen. Wikipedian artikkelissa on kuvausta siitä, mitä tapahtuu ydinpommin räjähtäessä kallion sisällä.

Vetypommin tapauksessa tilanne olisi muuten sama kuin fissiopommillakin, mutta räjähdykseen menisi pommin rakenteesta ja fissio/fuusio - asteiden lukumäärästä riippuen hieman pidempi aika. Pommin ympärille rakennetun kuoren paksuudesta ja lujuudesta riippumatta pommi purskauttaisi fuusiossa vapautuvien neutriinojen ryöpyn ympäristöönsä.

SciFi - maailmassa pommin ympärille löytyisi neutriinotkin sisäänsä sulkeva kuori. Meidän tuntemamme fysiikan mukaan mikä tahansa sellainen kuorimateriaali itsessään olisi ympäristölleen paljon vaarallisempi kuin koteloitava pommi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat