Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

onko pariskunnalla normaalia suurempi todennäköisyys saada kaksoset jos isän äiti on kaksonen.

Kommentit (4)

Wiisas
Seuraa 
Viestejä3197
Liittynyt22.11.2007
Neutroni
On. Alttius kaksosiin periytyy molempien sukupuolten kautta.

Ei identtisten kaksosten saaminen on myös osaksi periytyvää, alttius siihen. Tässä ei kuitenkaan isällä ole osuutta vaan äidillä irtoaa poikkeuksellisesti kaksi munasolua kerralla.

Sitä en tiedä, voiko tällainen periytyä isältä tyttärelle, jolloin se voisi tulla ilmi. Mutta ei siis ilmene perittynä pojalle, ei identtiset kaksoset ovat äidin aikaansaamia.

"kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu"

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005

Jotakin ilmeisesti on vaikuttanut myös ravinnonsaanti, muistaakseni muuan tutkija teki tämän päätelmän tutkittuaan (epäidenttisiä) tyttö-poika-kaksospareja wanhoista saaristopitäjien kirkonkirjoista. Epäidenttiset tyttö-poika-parit löytyivät luotettavimmin ja niitä oli kalastajien ja hylkeenpyytäjien alueilla runsaammin kuin maanviljelysalueilla, jotka olivat puolestaan alttiita katovuosille.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Neutroni
Seuraa 
Viestejä30797
Liittynyt16.3.2005
Wiisas
Sitä en tiedä, voiko tällainen periytyä isältä tyttärelle, jolloin se voisi tulla ilmi. Mutta ei siis ilmene perittynä pojalle, ei identtiset kaksoset ovat äidin aikaansaamia.Joo, noin se menee. Äidin suvun vaikutus on isompi, mutta joillakin miehillä on taipumus saada keskimääräistä useammin identtisiä kaksosia. Identtiset ovat kuitenkin harvinaisempia kuin epäidenttiset.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat