Seuraa 
Viestejä533
Liittynyt11.6.2008

"You can create free energy on Earth in a blink of an eye. That technology already exists on Earth, but it has been kept from you, since you can't make money from free energy."
- Toisheeba / Maria Bertram 2011

Kommentit (7)

kfa
Seuraa 
Viestejä2517
Liittynyt13.3.2008
T.O.P

Magneettikenttään varastoituu energiaa. Esimerkiksi neodyymimagneeteissa energiatiheys voi olla luokkaa 500 kJ/m^3. Kun magneettikentän purkaa, tässä tapauksessa hajottamalla magneettisen piirin, niin tuo energia vapautuu. Taulukossa on muutamien kestomagneettien energiatiheyksiä:

http://en.wikipedia.org/wiki/Neodymium_magnet

Vertailun vuoksi: Kuutiometriin vettä varastoituu lämpöenergiaa 4200 kJ jokaista yhden asteen lämpötilan nousua kohti. Kuutiometrin kokoiseen kestomagneettiin varastoitunut energia lämmittäisi vesikuutiota peräti 0.1 astetta.

Kim Fallström kfa+news@iki.fi

kfa
Seuraa 
Viestejä2517
Liittynyt13.3.2008
Sahrah
Tuo on mielenkiintonen juttu ei tarvi tapahtua isoja asioita

Ei tarvitsekaan, mutta kyseessä on fysiikassa hyvin tuttu ilmiö eli magneettivuon muutoksesta aiheutuva sähkökentän muodostuminen. Tunnetaan myös nimellä Faradayn laki ja on osa Maxwellin yhtälöitä.

http://www.google.fi/#hl=en&source=hp&q ... 38963801de

Samalla periaatteella toimii generaattori.

Videossa magnetointi teki rautasydämestä kestomagneetin. Sen yhden sivun hajottaminen mekaanisesti muuttaa (vähentää) käämin läpi kulkevan magneettivuon suuruutta, jolloin käämiin indusoituu jännite. LEDin välähdysenergia tulee siis siitä työstä, joka tarvitaan rautapalasten irroittamiseen toisistaan.

Kim Fallström kfa+news@iki.fi

Pystyykö myös kondensaattorilla tekemää sähköä? Mitä tapahtuu, jos vie kondensaattorin levyt vaihtelevaan sähkökenttään?

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
Liittynyt16.3.2005

Kaveri haiskahtaa joltain free energy-uskoon taipuvaiselta henkilöltä. Toisen videon jälkipuolen mysteerissä ei ainakaan ole mitään epäselvää. Kytkintä käännettäessä ledi ei välähdä, koska patterista tuleva energia varastoituu magneettikenttään. Eihän se ledin puolen kela edes näytä olevan missään yhteydessä pariston puoleen, joten kytkintä käännettäessä energian pitäisi välittyä induktiivisesti ledipuolen kelaan. Kun kytkimestä käännetään, molempien kelojen virtapiiri on suljettu, joten ledipuolelle indusoituu jännite. Todennäköisesti kelojen suuri induktanssi kuitenkin estää paristopuolen virtaa nousemasta niin nopeasti, että ledipuolelle syntyisi riittävä jännite ledin kynnysjännitteen ylittämiseen. Kun magneettinen piiri katkaistaan, pariston puolella ei ole suljettua virtapiiriä, kun kytkin on auki. Niinpä magneettikentän purkautuessa vapautuvalla energialla ei ole kuin yksi reitti häipyä systeemistä (ledin kautta), ja ledi välähtää kirkkaasti.

kfa
Seuraa 
Viestejä2517
Liittynyt13.3.2008
Sahrah
Pystyykö myös kondensaattorilla tekemää sähköä? Mitä tapahtuu, jos vie kondensaattorin levyt vaihtelevaan sähkökenttään?

Tapahtuu Gaussin laki. Jos johteen pintaan kohdistuvan sähkökentän vuo vaihtelee niin pintaan kertyvän varauksen jakauma vaihtelee. Tuota hyödynnetään käytännössä esimerkiksi ilmakehän sähkökentän mittaamisessa kenttämyllyllä

http://a-tech.net/ElectricFieldMill/index.html

... ja suurjännitteen tuottamisessa aikoinaan influenssikoneella

http://fi.wikipedia.org/wiki/Wimshurstin_influenssikone
http://en.wikipedia.org/wiki/Wimshurst_machine

tai Van de Graaff - generaattorilla

http://en.wikipedia.org/wiki/Van_de_Graaff_generator

Samainen periaate on käytössä monessa kapasitiivisessa sensorissa. Siihen perustuu mm. elektroninen työntömitta.

Kim Fallström kfa+news@iki.fi

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat