Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Revision cloud hakusanaksi googleen..
Oliko tämä syy sunnuntaiseen tapahtumaan?

Sivut

Kommentit (18)

Runsaasti kuvia, vähän tekstiä, joten kirjoitan vaikkapa jo olisi noissa linkessä mainittu.

Tuollaisten putkitunneleiden ei pidäkkään olla tiiviitä viemäreitä. Ei tuossakaan putkitunnelissa ollut mitään vesieristyksiä tehty, näytti pelkälle betonivalulle.

Jos tuollaisia purkautumisaukkoja ei porattaisi niin putkirikon sattuessa työmies hukkuisi putkitunneliin.

Älä suotta kirjoita, kun et asiasta tiedä mitään.
Et löydä mistään perusteita väitteelesi, koska se ei ole totta.

Aloittamani postaus oli huumoria, vain ja ainoastaan saadakseni aikaan keskustelua aiheesta. Keskustelun tuloksena voisi syntyä oikeitakin vaihtoehtoja. Erään teorian mukaan aukot on tehty työmiehien kulkuaukoiksi, jotta katua ei tarvitsisi avata....
Eiköhän reikien tekijä tule esille vielä. Vaikea uskoa ettei urakoitsijoiden/tekijöiden nimet ole paperilla.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007
Teuvo
Runsaasti kuvia, vähän tekstiä, joten kirjoitan vaikkapa jo olisi noissa linkessä mainittu.

Tuollaisten putkitunneleiden ei pidäkkään olla tiiviitä viemäreitä. Ei tuossakaan putkitunnelissa ollut mitään vesieristyksiä tehty, näytti pelkälle betonivalulle.

Jos tuollaisia purkautumisaukkoja ei porattaisi niin putkirikon sattuessa työmies hukkuisi putkitunneliin.
vai että vesieristys...

taidat vain trollata tai sitten et tiedä tuollaisesta rakentamisesta mitään.

hankalaahan tuota on tietää miksi moiset reijät on yleensä edes tehty. asiaa hivenen valoittaa jos tietäisi minne niistä pääsee.

toisen polven pilkkuvirhe

Kyllä Teuvo on pitkälti oikeasa.
Mukavaahan se on jos joskus näkyy valoa putkitunnelin päässä.
Tuossa vaan on unohtunut laittaa lasitiilet, valot ja kalat.
Miiteen sitä kaikkee voi muistaa. Ei mitenkään.

Nyt heti varmistus ettei mene vitsit ja vakavat sekaisin!
En itse ole ehdottamassa revisionia syyksi, koska sitä se ei ole. Tarkoitus oli avata keskustelua räväkällä vaihtoehdolla.

Luulisi seassa edes jonkun tuntevan putkimiehen ja kysyneen asiaa?

Remonttimies
Seuraa 
Viestejä477
Liittynyt9.7.2008
hi3

Revision cloud hakusanaksi googleen..
Oliko tämä syy sunnuntaiseen tapahtumaan?Voidaan ajatella, että joku oli epähuomiossa moisen reiän sinne porannut. MUTTA vastuu on ehdottomasti Helsingin Vedellä. Yrittävät tuon reiän avulla työntää syyllisen muualle, mutta miten on mahdollista, etteivät he sitä reikää ole havainneet? Eivätkö he siis tarkkaile putkiensa kuntoa millään tavoin kuten tarkastukäynneillä näissä putki tunneleissa? Jokin video robottikin siellä ihan hyvin menisi.

Kysymys kuuluu kuinka vanha tuo reikä on? Ok, jos viime tarkistusreissulla sitä ei vielä ollut. Mutta jos se on yli vuoden vanha, niin ei muuta kuin naulitsemaan Hkin veden porukkaa munista. Turha sitä on jeesustella, jos laaduntarkkailu on noin hanuri asteella.

Esim. Tiehallinto on hyvin huolissaan tiestön tilasta ja sitä tarkkaillaan jatkuvasti lukuisilla mittauksilla. Luulisi putkiverkoston olevan Hkin vedelle vähintään yhtä tärkeä, mutta näyttää siltä että ei ole. Monopoliasema ja vanha virkamiestaustainen orkesteri johtaa yleensä tuhoon.

Mitä sitä putkistoa nyt olikaan...1200km? Siitä tulee päivää kohti ihan mukava määrä "tarkastettavaa".
Kaikkeahan olisi kiva pitää kunnossa viimeisen päälle, mutta rahalla on tässä maailmassa iso vaikutus asioihin.
Jyväskylän putkeakin säästeltiin viimeiseen asti ja otettiin päivystäjä vahtimaan jos jotain käy. No nyt saivat rahat kasaan ja putki vaihtuu kunnolliseen, säästynee järvi tuholta tällä kertaa.

Remonttimies
Seuraa 
Viestejä477
Liittynyt9.7.2008
hi3
Mitä sitä putkistoa nyt olikaan...1200km? Siitä tulee päivää kohti ihan mukava määrä "tarkastettavaa".On sitä valtion tietäkin suomessa n. 70 000 km. Kuitenkin sen kunto tiedetään - tiedetään missä ongelmat ja jos löytyy todella huonoja paikkoja ne korjataan. Kaikkihan tietää, että Suomen tiet eivät nyt ole mitään "viimesen päälle kunnossa". Mutta ajamaan niillä pääsee, eikä major "sillan luhistumisia" pääse sattumaan normaalioloissa.

hi3
Kaikkeahan olisi kiva pitää kunnossa viimeisen päälle, mutta rahalla on tässä maailmassa iso vaikutus asioihin.Putkirikkoja tulee olikos se nyt kerran viikossa, joten kyllä niilläkin jokin kustannusvaikutus on ja tuskimpa tämä oli ensimmäinen kerta jolloin tapahtui muitakin aineellista vahinkoa kuin vain putkirikko. Ajoissa korjaaminen säästää aina euroja. Niin, ja jos putket ovat shaitonkia, niin silloin on _pakko_ käyttää enemmän rahaa niiden korjaamiseen.

Lisäksi: Mitäs jos kaisanimessä on samanlainen kolo. Tai Ruoholahdessa. Lisäksi tällaiset isot onnettomuudet vievät suhteellisen monta miljoonaa aineellisina tuhoina ja esim pelastushenkilökunnan (aiheettomasta) käytöstä. Lisäksi nyt monta sataa tuhatta ihmistä joutuu poukkoilemaan ties mitä reittejä töihin/opskelemaan/shoppaamaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat