Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

[size=200:1i51b09v]Keskustelua otsoniterapiasta lääketieteellisenä hoitomuotona.
[/size:1i51b09v]

[size=85:1i51b09v]

otsoniterapia

Otsoni on hapen kolmiatominen muoto (O3).
Vahvana reaktiivisena hapettimena otsoni synnyttää elimistöön reaktiivisia happiyhdisteitä ja vapaita radikaaleja. Nämä tunnetusti aiheuttavat soluvaurioita ja ennenaikaista vanhenemista. Siksi otsonin käyttö lääkinnällisesti voi tuntua hullulta ja vaaralliselta. Sitä se ei kuitenkaan ole, sillä paradoksaalisesti lievä rasitus johtaakin elimistön vastustuskyvyn tehostumiseen.

Mihin otsoniterapian vaikutus perustuu?
Otsonin vaikutus perustuu moniin seikkoihin, joista tärkeimmät on lueteltu seuraavassa:
• Otsoni parantaa veren virtausominaisuuksia, jonka seurauksena hapenkuljetus paranee.
• Otsoniterapiassa suonten seinämistä vapautuu suonia laajentavia yhdisteitä à suonet laajenevat à veren virtaus parantuu à kudokset saavat paremmin happea.
• Otsoniterapia lisää 2,3-DPG-entsyymin määrää veressä. Tämän seurauksena veren hemoglobiini luovuttaa enemmän happea kudoksille.
• Otsoniterapia tehostaa soluhengitystä (osittain lisääntyneen hapensaannin ansiosta). Siksi solut tuottavat enemmän energiaa (ATP:n muodossa), jota elimistö käyttää useiden toimintojen tehokkaampaan säätelyyn.
• Otsonin vaikutuksessa elimistö säätelee immuniteetin toimintaa. Esimerkiksi tulehdusta edistävien sytokiinien määrän on havaittu laskevan, ja toisaalta interferonien ym. ”parantavien” sytokiinien määrä usein nousee.

Vahvana hapettimena otsoni aiheuttaa lyhytaikaisen oksidatiivisen stressin. Tämä on periaatteessa vahingollista, mutta käytetyn otsonin määrä on hyvin alhainen esimerkiksi kehon tuottamiin happiradikaaleihin verrattuna. Hetkellisesti otsoni kuitenkin rasittaa soluja, jolloin ne vastaavat lisäämällä entsymaattisten antioksidanttien tuotantoa. Säännöllisesti toistettu minimaalinen otsonialtistus lisää antioksidanttien aktiivisuuden jopa moninkertaiseksi. Tämä näkyy varsinkin entsymaattisten antioksidanttien, eli superoksididismutaasin (SOD) ja katalaasin määrien kasvussa. Näin syntyneet antioksidantit suojaavat soluja vaurioilta ja ennenaikaiselta vanhenemiselta.

Otsonilla ja otsonoiduilla öljyillä on vahvoja antiseptisiä ominaisuuksia. Ne tappavat bakteerit, sienet, virukset ja monet muut taudinaiheuttajat nopeasti. Veressä otsoni hajoaa lähes välittömästi, joten tämä vaikutus on merkityksetön. Paikallisesti, esim. haavanhoidossa, suorat antiseptiset vaikutukset ovat kuitenkin tärkeitä.

Mihin tauteihin otsoniterapia soveltuu?
Kokonaisvaltaisesta vaikutusmekanismista johtuen otsoniterapia voi perustellusti toimia erittäin moniin tauteihin. Näitä ovat mm. sydän- ja verisuonitaudit, erilaiset infektiot, haavat ja avanteet, monet ihotaudit, syövän hoidossa ainakin tukihoitomuotona, monet silmäsairaudet, monet korvataudit, monet selkäongelmat ja monet ruoansulatuselinten sairaudet. Myös hammaslääketieteessä on lukuisia käyttökohteita, joista merkittävin lienee karieksen eli hammasmädän hoito otsonikaasulla. Ihmisten lisäksi otsoniterapia sopii myös monille lemmikeille ja muille kotieläimille.


[/size:1i51b09v]

http://www.otsoniterapia.net/

Kommentit (1)

Onko kukaan kokeillut otsoniterapiaa fibromyalgiaan?

Uusimmassa Luontaisterveys-lehdessä on artikkeli naisesta, joka on tästä otsonista apua saanut.

Kaupungissani annetaan niitä hoitoja ja just lähetin sinne sähköpostikyselyä hinnoista sun muusta.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat