Seuraa 
Viestejä45973

Olen miettinyt, että muutaman toimistohuoneeni valaistus pitäisi laittaa uusiksi. Nykyisellään niissä on 4 heijastimella varustettua kahden 58watin loisteputkivalaisinta.

Taloudellisen säästön kannalta olisi varmaan järkevintä laittaa valaisimet kokonaan uusiksi eikä vain vaihtaa vähempitehoiset loisteputket vanhojen tilalle? Onko vaihtoehtoisia järkeviä loisteputkia edes olemassa? Olisiko T5-valaisimet järkevin vaihtoehto vai joko esimerkiksi ledit tarjoaa mahdollisen vaihtoehdon?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

V.A.Littaa
Seuraa 
Viestejä873
Reiska3
Taloudellisen säästön kannalta

Kahdella loisteputkella...? Jotenkin on vaikea nähdä tässä mitään säästöä, varsinkin jos olet kuitenkin valmis ostamaan kokonaan uuden valaisimen. Mahdatko ikinä saada valaisimen hintaa säästettyä jos puhutaan jostain pariista loisteputkesta.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Onko muita syitä valaistuksen uusintaan kuin energiasäästö?

Suosittelen googlaamista: toimistoergonomia jne. jotta saadaan myös ergonomia kuntoon.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä38100

Itse en edes yrittäisi pihdata valaistuksessa, vaan panisin päivänvaloputket.

Ledien tai T5-loisteputkien hyötysuhteet eivät ole sen parempia kuin 800-sarjan normaaliloisteputkilla. Noiden 58 W:n perusputkien ja normaalien toimistovalaisimien hyötysuhde on niin hyvä, ettei sitä oikein voi parantaa, ainakaan niin että investointi maksaisi itsensä takaisin järjellisessä ajassa. Sellainen säästökohde tulee pikaisesti mieleen, että asennutat kaksoiskatkaisimen, joista toinen sytyttää yhden putken (tai valaisimen) ja toinen loput. Silloin voi valita työvalaistuksen tai himmeämmän yleisvalon väliltä.

B2-luokan 58 W kuristimen häviöt ovat < 8 W ja T8 luokan lampuilla saat tosi hyvän lm/W suhteen. Joten taloudellisessa mielessä valaisimen vaihto ei juuri kannata.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat