Seuraa 
Viestejä45973

Vatikaani on vihdoin hyväksymässä Charles Darwinin teorian evoluutiosta. Paavin hoviastronomi isä Gabriel Funes on kirjoittanut Vatikaanin viralliseen lehteen artikkelin, jossa hän pitää mahdollisena jopa maan ulkopuolista elämää.

Ja maan ulkopuolinen elämä voi olla jopa synnitöntä:

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkom ... id=1761551

http://news.bbc.co.uk/2/hi/7399661.stm

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (15)


Vatikaani aikoo järjestää ensi vuonna tiedekonferenssin Darwinin juhlistaakseen Charles Darwinin syntymää 200 vuotta sitten.

Vähän myöhässä on juhlat tulossa...

Ja eikös tämä ole vanha uutinen. Muistan lukeneeni lööpin: "ulkoavaruuden elämä voi olla jopa synnitöntä!" jo viime vuonna.

Ja mitähän kirkko ajattelee tästä kun Paavali sanoi:

"Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

En tästä em. uutisesta tiedä, mutta Vatikaani on myöntänyt evoluution jo vuosia sitten. Tätä voi pitää edistyksellisenä, jos vertaa saman uskontokunnan lahkoja vaikkapa Amerikan mantereella. Erityisesti Pohjois-Amerikassa, Kanadan eteläpuolella.

Rere
Vatikaani on vihdoin hyväksymässä Charles Darwinin teorian evoluutiosta. Paavin hoviastronomi isä Gabriel Funes on kirjoittanut Vatikaanin viralliseen lehteen artikkelin, jossa hän pitää mahdollisena jopa maan ulkopuolista elämää.
Eipä siinä ole yhtikäs mitään uutta, että Vatikaani ja katolinen kirkko hyväksyvät ajatukset muista maailmoista ja maapallon ulkopuolisesta elämästäkin. Katolinen kirkkohan on hyväksynyt nämä ajatukset jo satojen vuosien ajan, aina keskiajalta lähtien.

Vuonna 1277 Pariisin piispa Etienne Tempier julisti joukon ajatuksia virheellisiksi paavin valtuuttamana niin kutsutuissa Pariisin oppituomioissa. Yksi näistä vääriksi tuomituista opeista oli ajatus ettei Alkuperäinen Syy olisi voinut luoda monia maailmoja, sillä varmasti Jumala kaikkivaltiudessaan voisi luoda juuri niin monta maailmaa kuin hyväksi katsoo. Tuli siis vääräksi opettaa, että Jumala olisi voinut luoda vain yhden maailman. Syntyi monimaailmaoppi, jossa Jumala on luonut monia maailmoja. Tämä oppi tuli siis oikeaoppiseksi ja väitteet vain yhden maailman luomisesta olivat harhaoppisia.

Vuonna 1437 kirkonmies Nicolaus Cusanus kirjoitti kirjassaan "De docta ignorantia" universumin mahdollisista muista maailmoista ja niillä mahdollisesti olevasta extraterrestiaalisesta elämästä. Katolinen kirkko ei suinkaan tuominnut hänen kirjaansa tai siinä esitettyjä ajatuksia, vaan Nicolaus teki merkittävän uran katolisessa kirkossa - hänet nimitettiin paavin lähettilääksi, kardinaaliksi ja piispaksi. Tässä hienossa artikkelissa käsitellään Nicolauksen De docta ignorantiassa esittämiä ajatuksia mahdollisista ekstraterrestiaaleista: http://www.challzine.net/29/29extraterr.html

Tässä yhteydessä joku tietenkin muistaa aina nostaa esiin Giordano Brunon ja hänen surkean kohtalonsa inkvisition käsissä. Brunolle Cusanus kosmologioineen oli suuri esikuva. Brunon monimaailmakosmologia kuitenkin poikkesi teologian osalta suuresti Cusanuksen ajatuksista, ja oli vain yksi niistä monista syistä miksi hän joutui inkvisition eteen. Toisin kuin monet väittävät, ei Brunoa tuomittu roviolle pelkän monimaailmakosmologian vuoksi, vaan hänen siitä esittämiensä tulkintojen (esim. maailmojen ikuisuus ilman viimeistä tuomiota). Häntä vastaan esitettiin monia muitakin raskaita syytteitä. Mutta koska osa oikeudenkäyntiä koskevista asiakirjoista on kadonnut, ei varmasti tiedetä mistä kaikesta Bruno lopulta tuomittiin.

Noh, menipä nyt sivu alkuperäisen asian. Pointtinani oli se, että katolisen kirkon kirkon piirissä ajatukset elämästä muualla maailmankaikkeudessa ovat olleet hyväksyttyjä jo satoja vuosia aina keskiajalta lähtien. Siinä mielessä aiheesta uutisointi on hiukka myöhässä. Darwinin osalta uutinen saattaa toki olla ajankohtaisempi.

On melko turhaa seurata, että mitä kukakin opettaa. Seurataan mieluummin puun hedelmää, ja näin Raamattukin neuvoo tekemään.

Välimeren maat ovat olleet katolisia siitä asti kun se keksittiin, eli 1050 tuli idän kirkko (ortodoksit, jotka tekee kaiken hengellisen edelleen samoin kuin silloin), ja katoliset.

Katolisten ensimmäinen merkittävä hedelmä oli Luther ja protestantit. Katolisuus kasvattaa kyseleviä ja voimakkaita ihmisiä, ja nämähän perustaa ikuisesti omia kuppikuntia, kuten kuuluukin tehdä.

Jos katsotaan esim buddhalaista radiotekniikkaa verrattuna italialaiseen, niin ei tässä ole eurooppalaisena mitään häpeämistä.

Teekkari
Seuraa 
Viestejä2347

Ehm...Kysessä on uutinen, josta aina tasaisesti kirjoitetaan kuin se olisi uutta. Vatikaanikaan ei ole kieltänyt evoluutiota enää pitkään aikaan. Paavi sen on tehnyt aina välillä houreissaan.

Everything you know, is about to change.

Toisaalta on todistettu jo antiikin Kreikassa, ettei syystä ja seurauksesta voida päätellä kumpi oli ensin.

Vuonna 3000 jKr arkeologi huomaa että Saab 9-5 etujousitus muistuttaa Volvo S60 etujousitusta enemmän kuin mikä on tilastollisesti merkittävää. Kumpi oli ensin ? Kumpi kopioi ?

Ei kumpikaan, vaan ne suunnitteli sama alihankkija...

LektuElli: "Toisaalta on todistettu jo antiikin Kreikassa, ettei syystä ja seurauksesta voida päätellä kumpi oli ensin.
Vuonna 3000 jKr arkeologi huomaa että Saab 9-5 etujousitus muistuttaa Volvo S60 etujousitusta enemmän kuin mikä on tilastollisesti merkittävää. Kumpi oli ensin ? Kumpi kopioi?"

Jo paljon ennen vuotta 3000 eaa on selvitetty, mikä oli ensin. Siinä sivussa on uskonnosta luovuttu. Eli ei tarvitse kopioida jotain, ainoastaan kehitys kehittyy.

Vatikaanin tulkinta Raamatun ja evoluution yhteensopivuudesta on samaa tasoa kuin ruotsin ev. lut. kirkon tulkinta avioliitosta.

kiittäen
Vatikaanin tulkinta Raamatun ja evoluution yhteensopivuudesta on samaa tasoa kuin ruotsin ev. lut. kirkon tulkinta avioliitosta.Olet oikeassa. Kummassakin tulkinnassa on jätetty barbaarisen ja taikauskoisen maailmankuvan tirkistely vähemmälle. Sen sijaan on siirrytty kohti modernia ja järjellä perusteltua tulkintaa.

Ylhäältä johdetuilla lahkoilla, joissa Jumalan Sanan yläpuolella on johtajan tulkinta, tapahtuu parhaillaan suuri luopumus. Todellisuudessa nämä kirkkokunnat johtajineen eivät alistu Jeesuksen ja Raamatun Sanan auktoriteetin alle vaan oman farisealaisen jumalisuuden ja kulloinkin voimassa olevan tieteellisen agendan alle. Jos totta puhutaan, niin he eivät todellisuudessa voi myöntää edes Jeesuksen Herrautta saati sitten evoluutiota.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
kiittäen
Ylhäältä johdetuilla lahkoilla, joissa Jumalan Sanan yläpuolella on johtajan tulkinta, tapahtuu parhaillaan suuri luopumus. Todellisuudessa nämä kirkkokunnat johtajineen eivät alistu Jeesuksen ja Raamatun Sanan auktoriteetin alle vaan oman farisealaisen jumalisuuden ja kulloinkin voimassa olevan tieteellisen agendan alle. Jos totta puhutaan, niin he eivät todellisuudessa voi myöntää edes Jeesuksen Herrautta saati sitten evoluutiota.Tarkoittanet, että tuo muiden lahkojen tulkinta on virheellinen, koska se ei noudata sinun ja sinun edustamasi hörhökultin tulkintaa?

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat