Syrjäytyminen

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kiinnostaisi tietää minkälaisia aikoja olette viettäneet ilman ihmiskontakteja. Tässä yhteydessä haetaan työ- tai kouluajan jälkeen olevaa aikaa yksinoleskelua. Kaupassa käyntiä ja muiden asioiden hoitamista ei lasketa tässä yhteydessä ihmiskontakteiksi.
Myös mahdollisia syitä tähän syrjäytymiseen olisi kiinnostava kuulla.

E: facebookaminen, irkkaaminen, mese, kuvagalleriat ym. nettipalvelut eivät ole ihmiskontakteja(tässä yhteydessä)

Sivut

Kommentit (17)

Vierailija

Vähän vaikeaa - en äänestä.

Miten lasketaan ihmiskontaktiksi sairas aviomies, joka on kotona 24/7? Päivittäiset tapaamiset samojen henkilöiden kanssa kaupassa, bussissa ja naapureiden kanssa? Internet-yhteydet? Sähköpostitus vanhojen ystävien kanssa?

Minusta ne ovat ihmiskontakteja, mutta eivät tietenkään bailaamista yökerhoissa.

-:)lauri
Seuraa 
Viestejä26993
Liittynyt13.5.2005

Riippuu varmasti ihmiskontaktin määritelmän rajaamisesta, mutta esittäisin, että noin viikosta kahteen olen elellyt niin erakkona kaupungissa kuin vain on mahdolllista, mikäli kaupoissa ja kaupungilla ohikiitäviä ihmisiä ei mukaan lasketa.

Kesämökilla olen toki viettänyt aikaa luonnossa tunteja useammasta viikosta (n. 4) ilman kontakteja muihin ihmisiin jolloin kontaktien määrät tuttuihin ihmisiin päivittäin ovat jääneet kyllä myös vähemmälle.

Riittoisampi keskustelukumppani.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
Liittynyt3.9.2009

mahdoton sanoa, kun intternettiä tulee käytettyä lähestulkoon päivittäin ja lasken myös ne kontaktit eli ei hetkeen varmaan vuorokauttakaan

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Vierailija

Niinpä juuri - jos rupattelee Internetissä kymmenien ihmisten kassa päivittäin, halii aviomiestään vähintään kerran tunnissa ja heittää läppää noin kymmenen ihmisen kanssa, joita ei suorastaan tunne, mutta tapaa kasvotusten, niin onko se syrjäytymistä?

Vierailija

Kesäisin tulee yleensä tilanne, että olen itsekseni kotona koska perhe on anoppilassa, minne en viitsi mennä niin pitkäksi ajaksi.

Kyllä 2. tai 3. päivänä alkaa olla jo niin kova känni, että lähden itsekin anoppilaan pikku-ukkoja pakoon.

Vierailija

Useamman tunnin joka arkipäivä. Minulla ei työtehtävien lisäksi ole juurikaan yhteistä kanssasivareideni kanssa, joten en töiden jälkeen heidän kanssaan juuri keskustele.

Vierailija

Joskus, kun on loma ja flunssa sattunut samaan aikaan, on sitten olon vähän parannuttua tullut kemmerrettyä kauppaan - ja voi miten inhimmilliseltä tuntuikaan se maksamis-transaktio: "Viistoistviiskutä", "Tässä on kuustoist," "Viiskyt senttiä takasi" "Kiitti ja hyvää iltaa".

Joskus aikanaan tuli oltua pyöräilylomalla ja teltoilla. Kun kahden viikon jälkeen tuli sivilisaation (toi sana pitäis panna joihinkin halveksuviin lainausmerkkeihin, vaan niitä ei ole, on vaan simppelit lainarit) pariin, pystyi ymmärtämään ulkomaankieliset ohjelmat töllöstä ilman tekstejä. Niin, oli slloin telkku, MuVa sellainen. Vähitellen aistit tottuivat kaupungin kalabaliikkiin ja keskittymiskyky alkoi lähennellä tilhen tasoa. Kuin muillakin.

Joukossakin voi syrjäytyä: olla mukana vaikkei läsnä. Istua seurassa ja mennä täyttä kiitoa karkuun - ettei tarvitsisi antaa itsestään mitään 'tolle paskasakille' - suupielet alaspäin ja sirot sieraimet syvää halveksuntaa väristen- " Snort."

Omaehtoisuus ei välttämättä ole syrjäytymistä. Silloin kun yksinäisyys on balsamia, se on hyvä hoitokeino. Tietenkin, kun on pakko palata, 'miksata' porukassa, pitää säilyttää oma tatsi kuulisti

eedith: typo

Vierailija

Yx sosionomi määritteli syrjäytyneisyyden jotenkin että:
Jos on työtön ja tapaa vain muita työttömiä niin on syrjäytynyt, työtöntä ei siis noteerata sosiaaliseksi kontaktiksi.

Mahdetaanko ne oikein kouluttaa asennevammaisiksi vai olikohan vaan yksittäistapaus

Vierailija

Jos on työtön ja tapaa vain muita työttömiä, niin se seura syrjäyttää. Eli nämä tapaamiset on syrjäytymisen syy eikä seuraus.

"Hei kaveri, älä mee sinne turhaan työhaastatteluun, vaan käydään tsekkaan Hampurin ja Köpiksen mimmit"

Vierailija

muutama kk on mennyt
ilman kontaktia...
pizzamiehen tapasin
joka päivä...
mutta onko se kontakti...
studion sohvalla nukuin...
ja söin...
telkkaria yöllä vähän katettelin...
suihkussa kävin vessassa...

oli pikkasen kiirus homma
joka oli saatava valmiiksi...

olo oli todella pihalla oleva...
oli vaikeeta puhua...
eikä oikeestaan tajunnut mitäs
sitten pitäis duunata...
todella vaikeeta oli saada normi elämästä
kiinni,..

Vierailija

Helpostihan kuukausi-pari vierähtää ilman sen kummempia kontakteja, ei kai siinä mitään erikoista ole?

Ei aina jaksa sosiaalisesti heilua, sitä on tullut aikoinaan harrastettua ihan riittävästi. Omissa oloissaan oleilu ja pärjäily on lopulta harvojen herkkua, siihen ei kaikista meistä ole.

Vierailija

Viikonloppuisin tulee nähtyä muita ihmisiä jos ei "työkavereita" lasketa.
Oon sen verran pettynyt ihmisiin ja ihmiskuntaan että koitan pitää nämä pelkkää päänvaivaa useimmiten tuottavat ihmiskontaktit minimissä.
Ei jaksa enää edes baareissa naisten takia käydä.
Tyhjän kun saa pyytämättäkin.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Ei työttömät ole syrjäytyneitä. eikä ne syrjäydy vaikka olis muitakin työttömiä. Sanotaanko niin että jos rupee ryyppään niin sitten voikin syrjäytyä.

Muuten ei ammattitaitokaan ei huonone, koska aina hyvän ammattitaidon päällle kuka tahansa pystyy rakentaan uutta.

Syrjäytyminen ei ole ongelma, älkää syrjäytykö. se on helppoa jos esim. kiinnostaa kaikki ulkomaailman jutut.

Vierailija
Fanaatikko
Yx sosionomi määritteli syrjäytyneisyyden jotenkin että:
Jos on työtön ja tapaa vain muita työttömiä niin on syrjäytynyt, työtöntä ei siis noteerata sosiaaliseksi kontaktiksi.

Mahdetaanko ne oikein kouluttaa asennevammaisiksi vai olikohan vaan yksittäistapaus


Ei kai syrjäytymistä ihmiskontaktien määrällä mitata. Voivathan rappioalkoholistitkin ja vangit viettää aikaa omissa vertaisporukoissaan ja silti heidät lasketaan syrjäytyneiksi. Syrjäytymisen määritelmässä pitää olla mukana myös, että mistä on syrjäytynyt. Syrjäytynyt työelämästä, syrjäytynyt yhteiskunnasta, syrjäytynyt perheestä, jne.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat