Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Jännä juttu, sijoitukset putosi miinukselle ja nyt ne on kasvaneet takaisin. Eli aina pudotuksen jälkeen alkaa nousu.

Laiton säästöt korkotalletuksiin, eli saan noin 40 prosenttia korkoa vuodessa. Kuin tavallisella tilillä on karvan yli 1 prosentti.

Kuin pudotuksen jälkeen alkaa nousu, niin se on aina kovempaa kuin ennen pudotusta. Eli ilmeisesti rakenteelliset uudistuksen tuotantokoneistossa aineuttaa notkahduksia ja siitä kautta ne sitten lähtee kovemapaan nousuun.

Jännää on talouskiemurat käytännössä. Entistä enempi niitä katselee kuin omat rahat, vaikka vähäinenkin määrä on kysymyksessä.

Sivut

Kommentit (44)

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Mun kohdalla 40 prosentilla ei paljon rikastu. Se riippuu vähän siitä paljon tulee tuottoa, kuinka paljon on laitanut rahaa sijoituuksiin.

Ei se sijoittaminen ole mitään rakettitiedettä vaan ihan täysin vaan normaalia järkeen perustuvaa päättelyä.

Sijoitusneuvojien kotkotuksia ei kannata koskaan uskoa, onkin hyvä että jokainen perehtyy itse juttuihin.

Olen kauppalehtien juttuilla opetellut ja kyttäämällä käyriä.

tiäremiäs

Laiton säästöt korkotalletuksiin, eli saan noin 40 prosenttia korkoa vuodessa.Tulikohan pieni pilkkuvirhe?

tiäremiäs
Mun kohdalla 40 prosentilla ei paljon rikastu.100 euron sijoitukselle 40 % vuotuinen korko tarkottaisi sitä, että 25 vuoden päästä kasassa olisi noin puoli miljoonaa euroa tekemättä yhtään mitään. Joko olet maailman ylivoimaisesti paras sijoittajaguru, siis täysin omissa sfääreissäsi, tai sitten lukusi eivät täsmää.

tiäremiäs
Se riippuu vähän siitä paljon tulee tuottoa, kuinka paljon on laitanut rahaa sijoituuksiin.Joku voisi jopa sanoa että tuotto-odotus on suoraan verrannollinen sijoituksen alkupääomaan. Tässä ollaan nyt hyvin lähellä lopullista totuutta.

Vanha totuus kuitenkin on, että pitkällä tähtäimellä me kaikki olemme kuolleita. Enkä pidä itseäni edes pessimistinä.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006
Liittynyt30.4.2005
tiäremiäs
Ajattelen sijoittamista pitkällä aika välillä siinä 50-60 vuotta. Kuin kuitenkin olen nuorehko vielä niin ehdin elää ton verran.Ehdit ehkä elää, mutta ehditkö tuhlata niitä rahoja?

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Liittynyt7.8.2007
ZiPA
tiäremiäs
Mun kohdalla 40 prosentilla ei paljon rikastu.100 euron sijoitukselle 40 % vuotuinen korko tarkottaisi sitä, että 25 vuoden päästä kasassa olisi noin puoli miljoonaa euroa tekemättä yhtään mitään. Joko olet maailman ylivoimaisesti paras sijoittajaguru, siis täysin omissa sfääreissäsi, tai sitten lukusi eivät täsmää.40% vuotuinen korko tarkoittaa sitä, että osakekurssi (+ osingot) tuottavat päivässä 0.092% koron. Ei mikään täysin epärealistinen tuotto osakepelaamisesta. Yhdelle osakkeelle tuo on sen sijaan pitkällä tähtäimellä aika iso luku.

Denzil Dexter

40% vuotuinen korko tarkoittaa sitä, että osakekurssi (+ osingot) tuottavat päivässä 0.092% koron. Ei mikään täysin epärealistinen tuotto osakepelaamisesta. Yhdelle osakkeelle tuo on sen sijaan pitkällä tähtäimellä aika iso luku.Ehkäpä. Väitän siltikin, että maailmasta ei löydy yhtään sijoittajaa joka olisi pystynyt tuollaiseen keskimääräiseen vuosituottoon vähänkään pidemmällä aikavälillä.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

40 prosenttia tällä hetkellä ja aina se korko putoaa ja nousee.

Ei se toki sitä tarkoita että se seuraavat 50 vuotta olisi 40.

Jos ajatellaan että 40 prosenttia 2000 euroon ei tee paljon mitään. vain 800 euroa. Sitten kuin on neljä tonnia se tekee 1600 euroa.

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä14019
Liittynyt27.11.2006
tiäremiäs
40 prosenttia tällä hetkellä ja aina se korko putoaa ja nousee.

Ei se toki sitä tarkoita että se seuraavat 50 vuotta olisi 40.

Jos ajatellaan että 40 prosenttia 2000 euroon ei tee paljon mitään. vain 800 euroa. Sitten kuin on neljä tonnia se tekee 1600 euroa.


Jos sinulla on rahaa kiinni korkosijoituksissa josta saat 40 % vuotuisen koron niin suosittelen että cashaat ne mitä pikimmin. Kyseessä ei voi olla muuta kun jonkinlainen huijaus, kenties pyramidi joka kaatuu ennemmin tai myöhemmin. Euromääräisille sijoituksille kun et rehellisesti saa 40 % vuotuista korkoa mistään maailmasta.

Jos nimittäin saisit oikeasti jostain 40 % koron niin sinun kannattaisi ottaa pankista lainaa esim. miljardi ja sijoittaa se viikoksi (rahan hinta lienee tällä hetkellä jossain 3-5 % tietämissä). Tekisit viikossa niin paljon tuottoa ettei sinun oikeastaan tarvitsisi tehdä yhtään mitään koko loppuelämäsi aikana.

Sijoittaminen on muuten todella hyvä harrastus, josta voi kaiken muun ohella vähän tienatakin, paljon fiksumpaa kun vaikkapa nettipokeri. Maailman taloutta ja tapahtumia tulee seurattua aivan toisella tapaa kun ymmärtää, että ne voivat suoraan vaikuttaa päivittäin oman omaisuuden määrään. Ajan myötä ymmärrys talouden, toiminnasta paranee ja tiedon määrä kasvaa. Sivistävää, tuottavaa, mielenkiintoista, haastavaa, vaikeaa. Vain fyysinen kunto ei juuri kohene .

Ihmiset tekevät tulevaisuuden.

Onhan noita, jotka vuoden alusta ovat nousseet yli 40%.

Tuosta ja rahastoluokaksi Euro High Yield Bond ja järjestykseen vuoden alusta, niin n.100/120 on yli 40%.

http://www.morningstar.fi/fi/fundquickrank/default.aspx?lang=fi-FI

Periaatteessa korkorahastoja, mutta suuri riski. Perinteisillä korkorahastoilla(pitkät korot) ne tuotot kyllä jää reilusti alle 10% varmasti.

Kyllä rahastot on ihan hyviä sijoituskohteita, mutta kovin aktiivisesti niillä ei pelata kulujen takia.

edit; lis. linkki

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat