Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tämä ei ole varsinainen keskustelualoite, mutta voi tästäkin aiheesta keskustella. Eli asiaan:

Toimintaehdotus kaikille helsinkiläisille, espoolaisille, vantaalaisille ja kauniaislaisille, jotka kannattavat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisen yhdistämistä yhdeksi kunnaksi.

HeEsVaKa:n yhdistäminen yhdeksi kunnaksi ei näytä onnistuvan nykyisten päättäjien/puolueiden ja virkamiesten toimesta, ainakaan ihan heti. Tarvitaan siis kuntalaisten oma-aloitteista tönäisyä oikeaan suuntaan.

Seuraavat kuntavaalit ovat vuonna 2012. Ehdotan, että jokaisessa neljässä kunnassa yhdistämistä kannattavat äänioikeutetut henkilöt alkavat suunnitella ”HeEsVaKa yhteen” -valitsijayhdistyksiä. Yhden ehdokkaan asettamiseksi tarvitaan vähintään kymmenen äänioikeutettua kunnan asukasta. Ehdokasmäärässä voisi tavoitella puolta valtuutettujen määrästä eli Helsingissä 43, Espoossa ja Vantaalla 34 ja Kauniaisessa 18 ehdokasta. Näin Helsingissä tarvitaan kaiken kaikkiaan 430, Espoossa 340, Vantaalla 340 ja Kauniaisessa 180 kuntien yhdistymistä kannattavaa äänioikeutettua perustamaan valitsijayhdistyksiä. Tuon verran yhdistymistä kannattavia luulisi helposti löytyvän näistä kunnista.

Valitsijayhdistys perustetaan laatimalla päivätty ja allekirjoitettu perustamisasiakirja, jossa on oltava seuraavat tiedot: (1) maininta siitä, mitkä kunnallisvaalit ovat kyseessä, (2) ehdokkaan nimi ja arvo, ammatti tai toimi enintään kahta ilmaisua käyttäen, (3) jokaisen jäsenen nimi, syntymäaika ja osoite, (4) jokaisen jäsenen allekirjoittama vakuutus siitä, että hän on kysymyksessä olevissa vaaleissa asianomaisessa kunnassa äänioikeutettu, (5) valitsijayhdistyksen vaaliasiamiehen ja hänen varamiehensä nimi ja yhteystiedot. Katsokaa lisätietoa vaalilaista (2.10.1998/714).

Ja vaikkei joka kunnasta saataisikaan ehdokkaita puolen valtuuston verran, voivat asetetut ehdokkaat kuitenkin toimia kansanäänestyksen tavoin osoittamalla saamallaan äänimäärällä, miten laajaa kannatusta yhdistymisellä on kaiken kaikkiaan.

Voisi olla paikallaan, että valitsijayhdistykset jakautuisivat myös perinteisen poliittisen kirjon mukaan, jotta esim. demarin ei tarvitse äänestää keskustalaista ja päinvastoin. Vaan yhdistymistä kannattava demari voisi äänestää demaria ja yhdistymistä kannattava keskustalainen keskustalaista, jolloin muiden politiikka-alueiden tasapaino säilyisi.

Asiasta kiinnostuneet toimikaa olkaa hyvä! HeEsVaKa yhteen!

Kommentit (2)

Wiisas
Seuraa 
Viestejä3197
Liittynyt22.11.2007

Mielstäni ei kannata nyt ensin lähteä mitään kymmentä nimeä keräämään ja valitsijayhdistyksiä kokoomaan. Ensin täytyy löytää nämä ehdokkaat. Sitten ehtii kyllä jokainen ehdokas ne nimet saamaan. Koko juttu vaatii kuitenkin tietyn ehdokasmäärän ensin. Sen porukan pitäisi sitten laatia joku realistinen suunnitelma kuntien yhdistämiseksi ja sen kautta mahdollisimman nopeasti uusien vaalien järjestämiseksi.

Eli en ainakaan itse äänestäisi porukkaa, jonka ainoa sanoma on kaupunkien yhdistäminen. Miksi valitsisin heidät hoitamaan asioita koko valtuustokaudeksi? Tämä on suunnitelman ongelma.

Tarkoitukseni ei ole mitenkään lytätä ideaa vaan keskustella. Itse hoitaisin tämän kansanäänestyksen kautta. Kun kerää tietyn määrän nimiä vaatimaan äänestystä, valtuuston on se järjestettävä. Se jo kertoisi, mitä mieltä asiasta ollaan. Vaadittava nimien määrä on kai suoraan joku osa kaupungin äänioikeutetuista. Tämä nimienkeruu kaikissa kaupungeissa yhtäaikaa olisi asian kannalta aika tehokasta.

Jos taas hakee tällä omaa valtuustopaikkaa ja valtaa, on suunnitelma varmaan ihan hyvä.

"kyllä kaikki vielä iloksi muuttuu"

syytinki
Seuraa 
Viestejä9317
Liittynyt18.8.2008

Yhdistämisajatus on sieltä pimeästä putkesta, jossa hiukan haiseekin. Pieni on kaunista ja pysyy hallinnassa.

Yhdistämisen sijasta pitäisi pilkkoa. Esim. Tapiolan voisi heittää omaksi kaupungikseen kuten Kauniaisen.

Nykyiset kaupungit ovat liian laajalle hajautuneita asumalähiökokoelmia, joille on mahdoton taata kaikkea tarvittavaa. Omina yksikköinä pääsisivät ihmiset vaikuttamaan hommien organisointiin.

Nykyisin ei mikään tahdo pelata. Joka paikkaan on jono tai paikka muuten täynnä. Tiet on hajalla (ja usein bussitkin) ja hermot pilalla. Turha luulla, että kaupunkien yhdistäminen asioita parantaisi. Pikemminkin päinvastoin. Luultavasti ainoastaan luottamushenkilöiden palkkiot paranisivat.

Esim. puhelimella ei tahdo päästä terveyskeskukseen ja ilman ajanvarausta ei sinne ole asiaa. Paitsi, jos olet päissäsi telonut itsesi ambulanssikuntoon. Sairaankin on oltava aika terve, että pystyy vakuuttamaan terveyskeskuksen väen sairaudestaan.

Voi oikeutetusti todeta, että terveydenhuolto on onnistunut ainakin sairaiden torjunnassa. Yhdistämisen jälkeen tätä torjuntatoimintaakin taatusti tehostettaisiin.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat