Seuraa 
Viestejä45973

Olen yrittänyt etsiä tietoa Filippiinien laatasta, mutta eipä tunnu löytyvän. Pitäisi saada tietää, että liikkuuko tuo kyseinen laatta ollenkaan ja mikä on liikenopeus per vuosi... Löysin nimittäin yhden kuvan, jossa ei laatan liikesuuntaa saati sitten liikenopeutta kerrottu kun taas muista laatoista oli nuo tiedot. Tämä sai minut vähän hämilleen, sillä olen kuvitellut, että kaikki laatat liikkuvat tod. näk. konvektiovirtausten takia ja niinpä päätin varmistaa asian.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Joitakin vuosia sitten tutustuin tektoniikkaan vähän enemmän ja mieleen jäi, että Filippiinien tilanne olisi aika monimutkainen. Nopealla googlauksella löysin tämän sivuston, jossa myös kerrotaan, että Filippiinien tilanne on hyvin monimutkainen, koska laatta koostuu itseasiassa monesta pienestä laatasta. Muistelisin myös, että laatta voi liikkua, mutta ympäröivien laattojen liikkeen takia laatta pysyy näennäisesti paikalla. Tätä voi yrittää mallintaa esimerkiksi paperista leikattujen "laattojen" ja ruutupaperin avulla.

Laattojen liikettä voi ihmetellä GMAP ohjelmalla ja täältä löytyy jättimäinen kartta, johon laattojen liikesuuntia ja rajoja on merkitty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat