Seuraa 
Viestejä1628
Liittynyt4.9.2009

Heavy-musiikki on rokrok, mutta nyt ei ole kysymys siitä.

Jos tuotteesta poistetaan rasvaa niin mitä laitetaan tilalle? Epäilisin hiilihydraatteja.

Onko totta, että hiilihydraatit eivät poista nälkää niin pitkäksi ajaksi kuin rasva? Eli hiilihydraatit pilkkoontuvat/imeytyvät nopeammin kuin rasvat? Jos näin on niin silloinhan syö useammin eikä tästä poistosta ole hyötyä.

Kohta ei varmaan normaalia elintarviketta löydy kaupasta vaan kaikesta on otettu rasvaa joku prosentti pois. Mitä on 2% ruokakermassa? Eikö kerman aika rasvaista pitäisi olla?

Olisiko niin, että on etua ruokatarvikkeen valmistajalle poistaa kallisarvoista rasvaa ja lisätä tilalle vaikka vettä esim. rasvaton maito. Vettähän tosin saa paljon halvemmalla vesijohtoverkosta kuin "maitona". Eli rahanahneus on tehnyt elintarvikkeistamme roskaa!

Sivut

Kommentit (84)

kohveeman
Seuraa 
Viestejä1628
Liittynyt4.9.2009

Voisiko olla totta alla oleva väite:
Mitä enemmän elintarviketta muokataan ja prosessoidaan sen epäterveellisempi se on.

Jos niin otsikon voisi muuttaa alla olevaksi:
Light-tuotteet tekevät heavyä ja sairasta kansaa

Light-tuotteitahan täytyy prosessoida enemmän kuin "normaalia" tuotetta.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Itse uskoisin näin. Mielestäni siitä on jopa aika paljon näyttöä. Kannattaa välttää light-tuotteita, ne todellakin lihottavat. Muutenkin kannattaa välttää kaikkea frankensteinruokaa, pitkälle prosessoitua. Kokeile vaikka sitä Neon suosittelemaa paleodieettiä.

Pelkästään jo margariinit taitavat olla terveydelle haitaksi, mieluummin voita. On uskomatonta kuinka paljon monia ruokia loppujen lopuksi on käsitelty ja prosessoitu. Niihin tungetaan kaikkea epämääräistä lisäainetta joiden pitkäaikaisvaikutuksia ei tunneta. Säilöntäaineet, aromivahventeet, väriaineet, kaikki lisäaineet.. en mielelläni syö tuotetta johon on lisätty mitään vitamiiniakaan, siinä on aina joku koira haudattuna.. yritetään tehdä tuotteesta terveellisen näköinen kun sisältää ison läjän kaikenmaailman vitamiineja.. joissain lukee kyljessä isolla "omega-3", mutta epäilen vahvasti että se on oikeasti mitään terveellistä omegaa.. jotain kuumennettua, härskiinnytettyä, puhdistettua, pilkottua ja uudelleen koottua, mutanttiomegaa aivan takuulla.

くそっ!

totinen
Seuraa 
Viestejä4880
Liittynyt16.3.2005
kohveeman

Onko totta, että hiilihydraatit eivät poista nälkää niin pitkäksi ajaksi kuin rasva? Eli hiilihydraatit pilkkoontuvat/imeytyvät nopeammin kuin rasvat? Jos näin on niin silloinhan syö useammin eikä tästä poistosta ole hyötyä.Samaa päättelyä seuraten voitaisiin väittää, että terveelisin perusruoka-aine on valkuainen.

Piru Naiseksi
Seuraa 
Viestejä3164
Liittynyt16.3.2005

´Heavy habitus`-ominaisuuteen taipuvaiset lienevät myös taipuvaisia uskomaan, että kevyttuotteiksi nimettyjä ja miellettyjä ravinto- tai ravinnottomia nautinta-aineita saa käyttää miten paljon tahansa ilman mainittujen tuotteiden lihottavaa vaikutusta. Kuitenkin vaikkapa kevytlevite sisältää melkoisesti energiaa!
Totta lienee se, että kevyttuotteita käytettäessä energiansaanti jää vähän pienemmäksi kuin ns. tavanomaisia vastaavia ruoka-aineita syötäessä mutta jotta painonhallitsija voisi tätä etua hyödyntää, hänen tulisi käyttää kevyttuotetta enintään tismalleen sama määrä kuin hän käyttäisi tavanomaisenergiaista vastaavaa valmistetta.

Kuinkahan hyvin on tutkittu kevyttuotteiden nälänpitävyysominaisuuksia vastaaviin tavanomaisiin syötäviin verrattuna? Kevyttuotteen keveydestä ei ole paljonkaan iloa, jos vatsa rupeaa murahtelemaan lisää täytettä vaatien liian pian kevyen einestämisen jälkeen...

kohveeman
Seuraa 
Viestejä1628
Liittynyt4.9.2009
totinen
kohveeman

Onko totta, että hiilihydraatit eivät poista nälkää niin pitkäksi ajaksi kuin rasva? Eli hiilihydraatit pilkkoontuvat/imeytyvät nopeammin kuin rasvat? Jos näin on niin silloinhan syö useammin eikä tästä poistosta ole hyötyä.Samaa päättelyä seuraten voitaisiin väittää, että terveelisin perusruoka-aine on valkuainen.Valkuaisen terveellisyyttä ei olekaan nyt kyseenalaistettu. Jos väite että rasvattomuuden vuoksi joutuu syömään useammin on totta ongelma onkin, että light-tuotteita tuotetaan tällöin turhaan. Turhaa prosessointia. Ja jos väite prosessoinnin vaikutuksesta ruuan epäterveelliyyteen on totta niin siinä on uusi argumentti light-tuotteita vastaan.

Mikä ylipäänsä on light-tuotteiden funktio? Pysyä "laihana"? Tulla laihaksi? Typerää. Vaikka söisi näitä "normaaleja" elintarvikkeita niin on mahdollista olla "laiha".

Epäilen elintarvikkeiden tuottajia. Otetaan kallis rasva pois ja tilalle epämääräistä mössöä. Suurempi voitto.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Tuskin se siitä johtuu että rasva haluttaisiin säästää.. eiköhän se perustu ihan mielikuvilla markkinointiin.. ihmiset ostaa mielellään kevyttuotteita koska uskovat laihtuvansa.. se on sitten valmistajalle ihan saman tekevää miten sille ihmiselle oikeasti käy, kunhan tuotteessa voi lukea "light" tai "kevyt", "rasvaa 0%". Koska ihmiset on tietämättömiä, suurin osa.

くそっ!

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Liittynyt16.3.2005
kohveeman
Onko totta, että hiilihydraatit eivät poista nälkää niin pitkäksi ajaksi kuin rasva?

Kyllä se näin omakohtaisen kokemuksen perusteella on. Nälän tunne syntyy verensokerin nopeasta laskusta, mikä johtuu hiilihydraatin syöntiä seuraavasta insuliinihyökkäyksestä. Rasvapolttoon kehonsa totuttaneen ihmisen sen sijaan ei tarvitse paljon nälkää tuntea, vaikka hän söisi vain kerran tai kaksi kertaa päivässä. Rasvaa myös on kehossa koko ajan saatavilla, mutta sokerivarastot tyhjenevät nopeasti.

Kevyttuotteiden suosio perustuu järjettömän rasvakammon taloudelliseen hyödyntämiseen ja siihen että useimmat ihmiset eivät ymmärrä ravitsemuksesta mitään.

olen skeptisesti suhtautunut noihin light- ym. "terveys"tuotteisiin.
ilmeisesti keinotekoiset hiilihydraatit näissä tuotteissa lihottavat?

muutama "hölmö" peruskysymys kuitenkin, ehkä jopa hieman aiheeseen liittymättömiäkin:

miksi hiilihydraatit lihottavat enemmän kuin rasvat?

onko pointti siinä, että kun syö "hyviä" hiilareita ja sopivasti,
rasvaa kunnolla niin elimistö käyttää rasvavarastoja, eikä hiilarivarastoja?

kannattaako ostaa voita vai margariinia?

jos voita niin miksi? siinähän on enemmän kaloreita?

jos margariinia, niin silloin tulisi ostaa se missä on eniten kovaa rasvaa? missäs margariinissa muute on eniten kovaa rasvaa?

virallisten suositustenhan mukaan pitäisi suosia tyydyttämättömiä rasvahappoja, koska ne alentavat kolesterolia. jostain kuitenkin olen lukenut, että kannattaisi ennemmin suosia tyydyttyneitä rasvoja, joten kookosöljyhän olisi silloin paras? (sisältää 90% tyydyyneitä rasvoja).

itse en siis pelkää kaloreita, enkä osta light-tuotteita ja olen ihan hyvässä kunnossa, mutta kaipaisin vain "tieteellistä" ja järkevää selitystä näihin kysymyksiin, kun niistä ei oikein julkisesti puhuta.. kiitos!

Jonkun tuoreen tutkimuksen mukaan yli 65 vuotiailla runsaasti kevyttuotteita käyttävillä naisilla oli munuaisten toiminta heikentynyt 30 %. Tarinassa ei kerrottu mikä makeutusaine on kyseessä. Ihminen pärjää yhdelläkin munuaisella, siksi kevyttuotteiden käyttöä ei ole syytä vähentää?

Varoitus: Elintarvikkeet saattavat nautittuna aiheuttaa syöpää. Joskus pelkkä läsnäolo saattaa tuottaa saman lopputuloksen.

Iik. Aspartaami ja sukraloosi ovat kloorattua sokeria ja muuta kauhukakkaa. Samaan aikaan lisätään suolapähkinöiden joukkoon natriumKLORIDIA lusikkakaupalla ja hörötetään päälle nottei tunnu missään.

Kevyttuotteiden lihottavuus johtuu yksinkertaisesti tästä syystä.

Etsin kerran kaupasta jogurttia joka olisi maustettua. Ok, olis banaani- mansikka- vanilja- ja vaikka mitä monihedelmäkamaa tarjolla. Jahas. VÄHÄRASVAINEN - vain 1% rasvaa!!! Just joo, noh..

Vilkaisu tölkin kylkeen.

MITÄ VITTüA???

Arvot/100g
Hiilihydraatit 21g, joista sokeria 17g
Rasvat 1g, joista transrasvoja 1g
Proteiinia pari grammaa

..jäi jogurtit hyllyyn.

Ja kaikki hyväuskoiset saavat megaluokan (insuliini)orkut tarrautuessaan näin käsittämättömän terveelliseen ja vähärasvaiseen jogurttiin. Tässähän ei ole rasvaa käytännössä ollenkaan!! Tätähän voi syödä niin paljon kun vaan huvittaa!!

Sitten ihmettelemme miksi väestömme keskimääräinen painoindeksi on jatkuvasti jyrkkenevässä nousukiidossa kohti ulkoavaruutta.

feldegast
Luultavasti aspartaami, sitä en käsitä että miten sitä saa edes lisätä ihmisravintoon.Ihan samaa olen ihmetellyt mutta tavallaan.. mitä ihmettelemistä siinä on kun on tätä vapautta oi laari laari laa.
Sanotaan että kuluttaja saa valita. Omalla vastuulla mitä syö.
Minä kuljen esmes Lidlissä suurennuslasin kanssa että nään ne pikkiriikkiset tuoteselosteet a´la EU kun on sen vaikka miten monella kielellä eikä niitä tahdo nähdä ees nuoremmat hyvillä silmillään.

Kuta halvempi tuote, sitä oletettavampaa on että siinä on maeutusaineena aspartaamia.
Myös natriumglutamaattia on paljon halvoissa puolivalmisteissa ja pitkälle jalostetuissa elintarvikkeissa.

Kerran tein vahingossa aspartaamihavainnon että tuli vatsa kipeäksi. Olin huolimattomuuttani ostanut pullon lantrattavaa mehujuomaa joka ei ollut muuta kuin vettä+esanssia+värianetta+aspaertaamia.

Litkin sen n.½l. pullollisen päivän mittaan ja illalla oli vatta kipee. Tajusin kyllä mistä se oli tullut.

Lähipiirissäni on yks tapaus joka on aikuisiällä lihonnut ja taistelee liikakilojensa kanssa. Siirtyi vähärasvaiseen ja vähäkaloriseen ruokavalioon. Välillä herkuttelee mutta pääosin pyrkii syömään em. ruokavaliota.. ja on vaan pulskassa kunnossa vaikka vaihtoi työpaikankin sellaiseen missä on saanut liikuntaa. Koiriakin löytyy ja niitten kanssa lenkkeilyä. Ahkerointia on riittänyt myös muuten vaikka miten. Valinnut asumismuodoksikin jo vuosia sitten sellaisen missä kuskataan polttopuita..
Kaikki periaatteessa on sitä vastaan että on ylipainoa.

Viimeks tokaisi että jos sillä laihtuu että vetää röökiä niin aloittaa hittolainen sen!

Minä olen tyrkyttänyt suurennuslasia ja sanonut että vältä kaikkea valmiksi makeutettua. Mutta.. se on tainnut mennä ohi korvien?

Ja minä.. Minäkin olen lihonut?!
Minulla vaikuttaa toki vaihdevuodet mutta ei ne mikään automaatti ole.

Oon alkanut epäillä markettilihoja?
Ei kait ne sisällä jotakin kasvuhormonia?
Ei kait isoissa kanaloissa, sikaloissa, karjafarmeilla syötetä jotakin hormonirehua elämille?
Entäs geenimanipuloitua rehua?

Miten tavallinen kuluttaja saa selkoa ja voi varmistua että sapuska on takuulla lisäaineetonta ja luomua?
Ostamalla sen jostakin luomukaupasta ja maksamalla.. ittensä kipeeks.

Kuta enemmän ihmiset ostais luomua jossa ei ole lisäaineita, sitä enemmän sitä kannattaa tuottaa, ostaa jne.

Bushmaster
Aspartaami ja sukraloosi ovat kloorattua sokeria ja muuta kauhukakkaa.

Aspartaamin kemiallinen kaava on C14H18N2O5.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14239
Liittynyt23.6.2005
Ding Ding
Rasvaa myös on kehossa koko ajan saatavilla, mutta sokerivarastot tyhjenevät nopeasti.

Alipanoinen maratoonarikin voi juosta pelkillä rasvavarastoillaan lähes 1000 kilometriä.

Insuliini tekee kahta asiaa, se pakkaa rasvasoluja eikä päästä energiaa niistä ulos. Ei tarvita neurokirurgia se tajuamiseen mitä tästä seuraa.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat