Seuraa 
Viestejä9265

Käsitykseni mukaan jalostus aiheuttaa eläimille sairauksia ja ongelmia, koska luonnonvalinta ei siinä päde, vaan ihminen määrää mitkä yksilöt jatkavat sukua. Tällöin laji kehittyy ihmisen mieltymysten mukaan, eikä terveyden, hyvinvoinnin ja lisääntymiskyvyn mukaan, kuten luonnossa. Edes suunnilleen oikein?

Mitä käykään ihmisille pitemmän päälle nykymaailmassa, kun luonnonvalinta ei ole enää niin ratkaiseva tekijä ihmislajin kehityksessä. Vammaisia ja sairaita ihmisiä pidetään hengissä ja annetaan paremmat mahdollisuudet lisääntyä. Monet kantavat jo suvussaan jotain geenikomboa joka altistaa tietyille sairauksille. Luonnossa olisivat ehkä jo kuolleet pois, mutta ei lääketieteellisesti edistyksellisessä nyky-yhteiskunnassamme. Voiko ihmiset muuttua pitkässä juoksussa heikoiksi, sairasteleviksi ongelmapesiksi?

En ole mikään Hitler, minulla ei ole mitään näkemystä siitä mitä asialle pitäisi tehdä jos se näin on. Uteliaisuudesta vaan kyselen.

くそっ!

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (49)

Jägermeister
Seuraa 
Viestejä1013

Kyllä siinä ikävä kyllä väistämättä näin käy.
Samalla kun lääketiede tekee hyvää yksilötasolla, se samalla tekee pahaa lajitasolla, siis ihmiselle.

Jos verrataan vaikka lapsikuolleisuutta 100 vuotta sitten ja tänään, on selvää, että paljon heikommat yksilöt nykyään pääsevät sukuaan jatkamaan.
Eikä tämä ole mitään rotu- tai muutakaan hygieniaa. Se on faktaa.

---

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
creep
Seuraa 
Viestejä292

Tietyssä mielessä ihminen tälläkin hetkellä vain sopeutuu vallitsevaan elinympäristöön paremmin. Tähän ympäristöön kuuluu (usein) kattava terveydenhuolto, riittävä ravinto ja hygienian taso yms. Toisenlaisessa (alkeellisemmassa) ympäristössä tällainen ihminen ei välttämättä enää selviytyisi. Se voi näyttää rappeumalta, mutta on yhtä lailla soputumista.

Ymmärrän kyllä pointin, ja onkin hieman ristiriitaista, miten nykyään voidaan puhua jopa periytyvästä lisääntymiskyvyttömyydestä; ei kovin edullista lajina säilymisen kannalta!

Toinen kysymys kuitenkin on, että mitä sitten? Tarvitseeko ihmisten tänä päivänä enää soveltua geneettisesti tai muutenkaan Afrikan savanneilla 200,000 vuotta sitten vallinneisiin olosuhteisiin? Ihminen, joka sellaisissa oloissa kuolisi alta aikayksikön voi olla tämän päivän maailmassa vaikkapa älyllisesti hurjan lahjakas, mikä puolestaan voi olla lajinkin selviytymisen kannalta hyödyllistä.

Mutta kumpi tähän oikeasti vaikuttaa enemmän, tämä luonnonvalinnan voittaminen vai se ympäristö jonka luomme itsellemme? Itse olen vahvasti sitä mieltä, että suurin vaikuttaja evoluutiolla on ympäristö, ja ihminen ainoa eläin joka pystyy luomaan itselleen haluamansa ympäristön. Ja millaisen kehitykseen olemmekaan ympäristömme luoneet.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Periaatteessa joo, tämäkin on vain uuteen ympäristöön sopeutumista.. mutta asia on hyvin monimutkainen.. pyrimme pitämään hengissä jokaisen yksilön joka vain suinkin mahdollista.. perinnöllisiä sairauksia hoidetaan lääkkeillä ym. Vaikka niiden kanssa sitten pystytäänkin elämään, olisi se silti kivempaa olla terve kuin elää lukemattomien sairauksien kanssa jotka vaatii jatkuvaa pillereiden popsimista ja itsensä piikittelyä. Mitä jos ihmiskunnan tulevaisuus onkin sellainen että elämä on yhtä kärsimystä, kipujen sietämistä, ihmiset liikkuu pyörätuoleilla tai jollain istumalentohärveleillä niinkuin elokuvassa Wall-e.

くそっ!

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
Ronron
Mitä jos ihmiskunnan tulevaisuus onkin sellainen että elämä on yhtä kärsimystä, kipujen sietämistä, ihmiset liikkuu pyörätuoleilla tai jollain istumalentohärveleillä niinkuin elokuvassa Wall-e.

Minä luulisin että tulevaisuudessa syntyy nykyistä enemmän yhteisöjä, jotka luopuvat keinotekoisesta elämästä. Ne voivat olla virtuaaliyhteisöjä tai konkreettisesti omissa kylissään eläviä ryhmiä.

Niissä yhteisöissä syödään luonnollista ruokaa ja käytetään niukalti lääkkeitä tai rokotteita, eikä ainakaan turhaan. Ehkä sellaisissa on ihmiskunnan säilymisen tulevaisuus?

Ronron
Periaatteessa joo, tämäkin on vain uuteen ympäristöön sopeutumista.. mutta asia on hyvin monimutkainen.. pyrimme pitämään hengissä jokaisen yksilön joka vain suinkin mahdollista.. perinnöllisiä sairauksia hoidetaan lääkkeillä ym. Vaikka niiden kanssa sitten pystytäänkin elämään, olisi se silti kivempaa olla terve kuin elää lukemattomien sairauksien kanssa jotka vaatii jatkuvaa pillereiden popsimista ja itsensä piikittelyä. Mitä jos ihmiskunnan tulevaisuus onkin sellainen että elämä on yhtä kärsimystä, kipujen sietämistä, ihmiset liikkuu pyörätuoleilla tai jollain istumalentohärveleillä niinkuin elokuvassa Wall-e.Tulevaisuus on sellainen jollaiseksi me sen valitsemme.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Alarik

Tulevaisuus on sellainen jollaiseksi me sen valitsemme.Niin millaiseksi me mahdamme sen valita.. sitä tässä pohdin. Ilmeisesti kuvailemakseni.

くそっ!

creep
Seuraa 
Viestejä292
Ronron
Periaatteessa joo, tämäkin on vain uuteen ympäristöön sopeutumista.. mutta asia on hyvin monimutkainen.. pyrimme pitämään hengissä jokaisen yksilön joka vain suinkin mahdollista.. perinnöllisiä sairauksia hoidetaan lääkkeillä ym. Vaikka niiden kanssa sitten pystytäänkin elämään, olisi se silti kivempaa olla terve kuin elää lukemattomien sairauksien kanssa jotka vaatii jatkuvaa pillereiden popsimista ja itsensä piikittelyä. Mitä jos ihmiskunnan tulevaisuus onkin sellainen että elämä on yhtä kärsimystä, kipujen sietämistä, ihmiset liikkuu pyörätuoleilla tai jollain istumalentohärveleillä niinkuin elokuvassa Wall-e.Ainakaan perinnöllisten sairauksien määrä ei mitenkään räjähdysmäisesti lisäänny, vaikka sairaat(kin) yksilöt pääsevät lisääntymään. Tässä siis oletuksena, että kaikki lisääntyvät yhtä paljon. Tätä voi muistaakseni todistella matemaattisestikin, jos sattuu osaamaan.

Veikkaisin, että kaikesta huolimatta elintavat aiheuttavat jatkossakin eniten terveysongelmia, ei niinkään perinnöllisyys. Tänäkin päivänä eniten noita mainitsemiasi kärsimystä ja kipua aiheuttavat huonot elintavat.

Voisin niinkin kuvitella, että jos (kun) lääketieteen rajat saavutetaan sairauksien hoidossa, ne kaikkein pahimmat sairaudet karsiutuvat hyvin marginaaleiksi uudestaan. Tahtoo sanoa, että "vakavankin" sairauden kanssa voi elää täysin normaalia elämää, eikä kokea itseään sairaaksi. Ajattele vaikka diabetesta tänä päivänä.

creep

Voisin niinkin kuvitella, että jos (kun) lääketieteen rajat saavutetaan sairauksien hoidossa, ne kaikkein pahimmat sairaudet karsiutuvat hyvin marginaaleiksi uudestaan. Tahtoo sanoa, että "vakavankin" sairauden kanssa voi elää täysin normaalia elämää, eikä kokea itseään sairaaksi. Ajattele vaikka diabetesta tänä päivänä.

Niin tai kun tajutaan, ettei vastaus ole sairauksien hoidossa lääkkeillä vaan elämäntavasta joka ehkäisee sairauksien syntyä. Kun lääketiede kuitenkin vain parantaa oireita ei niiden syytä.(huono yleistys, tiedän) Pidän sitä enemmänkin uskontona jos odottaa tulevaisuuden tuovan jonkinlaisen ihmelääkkeen tai hoidon, tehtyä ei saa tekemättömäksi.

creep
Seuraa 
Viestejä292
Bushmaster
Diabetes onkin modernin ajan sairaus jota ei juurikaan ennen ollut.Joo, elintasosairaudestahan tässä puhutaan, mutta myös sen verran vakavasta, että kuolo korjaa nopeasti ilman hoitoa. Aikoina, jolloin taudin syitä ei tunnettu, eikä hoitoa ollut, ei tautia varmasti sellaisenaan tunnettu. Ihminen vain kuoli ilman syytä. Näin luulisin, en ole perehtynyt aiheeseen.

Alarik
Niin tai kun tajutaan, ettei vastaus ole sairauksien hoidossa lääkkeillä vaan elämäntavasta joka ehkäisee sairauksien syntyä. Kun lääketiede kuitenkin vain parantaa oireita ei niiden syytä.(huono yleistys, tiedän) Pidän sitä enemmänkin uskontona jos odottaa tulevaisuuden tuovan jonkinlaisen ihmelääkkeen tai hoidon, tehtyä ei saa tekemättömäksi.Ihmisillä tuntuu olevan voimakas taipumus uskoa ihmeisiin. Toivotaan, että voidaan tehdä kaikkia kivoja asioita (ylensyönti, tupakointi, ryyppääminen...) ja välttää seuraamukset ottamalla pilleri. Kyllähän merkittävä osa tiedeyhteisöstä ymmärtää, että on paneuduttava syiden, ei oireiden, parantamiseen. Valtaosa ihmisistä ei kuitenkaan halua myöntää, että "syy" on omissa elämäntavoissa, ja vaikka myöntäisikin, ei pysty niitä muuttamaan. Siksi luotetaan helposti siihen pilleriin, joka parantaa.

creep
Bushmaster
Diabetes onkin modernin ajan sairaus jota ei juurikaan ennen ollut.Joo, elintasosairaudestahan tässä puhutaan, mutta myös sen verran vakavasta, että kuolo korjaa nopeasti ilman hoitoa. Aikoina, jolloin taudin syitä ei tunnettu, eikä hoitoa ollut, ei tautia varmasti sellaisenaan tunnettu. Ihminen vain kuoli ilman syytä. Näin luulisin, en ole perehtynyt aiheeseen.

Alarik
Niin tai kun tajutaan, ettei vastaus ole sairauksien hoidossa lääkkeillä vaan elämäntavasta joka ehkäisee sairauksien syntyä. Kun lääketiede kuitenkin vain parantaa oireita ei niiden syytä.(huono yleistys, tiedän) Pidän sitä enemmänkin uskontona jos odottaa tulevaisuuden tuovan jonkinlaisen ihmelääkkeen tai hoidon, tehtyä ei saa tekemättömäksi.Ihmisillä tuntuu olevan voimakas taipumus uskoa ihmeisiin. Toivotaan, että voidaan tehdä kaikkia kivoja asioita (ylensyönti, tupakointi, ryyppääminen...) ja välttää seuraamukset ottamalla pilleri. Kyllähän merkittävä osa tiedeyhteisöstä ymmärtää, että on paneuduttava syiden, ei oireiden, parantamiseen. Valtaosa ihmisistä ei kuitenkaan halua myöntää, että "syy" on omissa elämäntavoissa, ja vaikka myöntäisikin, ei pysty niitä muuttamaan. Siksi luotetaan helposti siihen pilleriin, joka parantaa.No näinhän se kyllä varmasti on, välillä vähän mustavalkolähetys päällä
Mutta syy tässäkin kuitenkin taitaa olla siinä että nuo pillerit tuottavat rahaa, ja niitä kehittää ja jakaa "tiedeyhteisö". Ei se, että sen kysynnän on joku muu luonut oikeuta näitä pillereitä silti myymään.

Salainen valttikorttimmehan on järkevästi ajateltuna geenimanipulaatio.
Se ratkaisee kaikki aiheuttamamme ongelmat...

Korjaamme esm. diabetes lapsen geenistön, heti tämän synnyttyä mieleiseksemme, ehkäpä luomme jopa täydellisen diabeetittömän + bonus, jotain muuta, munan ja siittiön.
Synnytämme älyllämme ja teknisellä osaamisellamme täydellisen ihmisen, juuri sellaisen ihmisen kuin haluamme...
määritämme uuden ajan ihmisen... määritämme sen mikä on ihminen ja mikä ei. Määritämme myös ajattelun normit, täydelliselle luomuksellemme. Luomme täydellisten ihmisten armeijan, valtaamaan koodivirheellisiltä epäsikiöltä tämänkin maan.

Koska evoluutiota ei enään luonnollisesti tapahdu, älymme olkoon evoluution uusi suunta... älyn voimamme murskaa alleen niin heikot, kuin tyhmätkin... jos emme hyödy, deletoimme turhana...

Tehdyistä virheistämme johtuen olemme nyt älykkäämpiä kuin koskaan, olemme keksineet uuden tavan parantaa ihminen... tulevaisuuden ihminen saa pian elää lähes ikuisesti lähes täydellisen terveessä ruumiissa... mielipuolena pimeydessä lähes ikuisesti vaeltaa.

Ihmisen mieli se on, joka sairastaa... mielen kuolema, on viisauden alku.

Kiitän ja kumarran tarjouksestanne saavuttaa 1000 vuoden ikä ensimmäisenä "ihmisenä" telluksella... Työntäkää manipulaattorit sinne missä aurinko ei paista... sieltä itsenne löydätte 1000 vuotisesta unestanne itse itseänne "ihmisenä" manipuloiden...

creep
Seuraa 
Viestejä292
Alarik
Mutta syy tässäkin kuitenkin taitaa olla siinä että nuo pillerit tuottavat rahaa, ja niitä kehittää ja jakaa "tiedeyhteisö". Ei se, että sen kysynnän on joku muu luonut oikeuta näitä pillereitä silti myymään.Erotetaan tässä vielä tiedeyhteisö ja lääketeollisuus toisistaan.

Valitettavasti lienee ihan totta, että tietyt lääkefirmat "keksivät" uusia tauteja, joihin voivat myydä kehittämiänsä lääkkeitä. Uskon kuitenkin, että suuri osa lääkekehittelystä tapahtuu kuitenkin ihmisen hyvinvointia, ei firman tulosta, ajatellen.

Toisaalta tässä herää moraalinen kysymys siitä, mikä lopulta on oikeutettua. Onko plasebolääkkeiden myynti oikeutettua? Entä homeoottiset tai energiavirtahoidot? Ihmiset haluavat uskoa yksinkertaisen hoidon parantavan kaikki mahdolliset (ja kuvitellutkin) vaivat. Onko väärin, että joku käyttää tätä hyväkseen ja tekee sillä paljon rahaa? Omasta mielestäni tämä on hyvin väärin, mutta ei niin yksinkertainen asia, että voitaisiin vain kieltää kaikki perusteettomat hoitomuodot.

Tuon mainitsemasi kysynnän luo ihmisten halu olla terveitä ja hyvinvoivia. Pillereiden myynti on vastaus tähän kysyntään. Onko siis väärin, että ihmisille annetaan sitä mitä he haluavat?

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Mie en ny muista kuka tiedemies se oli joka teoretisoi , että
kokonaiset eläinlajit siis lajikokonaisuutena, vanhenevat ja rappeutuvat ja häviävät faunasta.

Meinas että son perinnöllisyyvessäki vishin joku laskuri, joka laskee monestikko son "elukka geenins uuvistanu",määrätty määrä "uuvistuksia" (sukupolvia)on ihan hyvin, jopa informaation lisäys perimässä on mahollinen sitte alkaaki
jotaki aina jäämhän pois perimästä. Elikkä elukka tai kokonainen laji rappeutuu, lajivanhenemiseksi se vishin sitä nimitti? Ei tule tuon biologin nimi nyt mielhen,, voi paska. Mutta olise semmonenki ukko olemassa.
Tietenki tuota tejorijjaa vastustethan, kukapa se tuota hyväksys ? Varsinki Darwinistinen kehitysteoria on tuota vasthan, irvissä hamphain ja murisen ko joku rakkikoira.

Ronron
Käsitykseni mukaan jalostus aiheuttaa eläimille sairauksia ja ongelmia, koska luonnonvalinta ei siinä päde, vaan ihminen määrää mitkä yksilöt jatkavat sukua. Tällöin laji kehittyy ihmisen mieltymysten mukaan, eikä terveyden, hyvinvoinnin ja lisääntymiskyvyn mukaan, kuten luonnossa. Edes suunnilleen oikein?

Mitä käykään ihmisille pitemmän päälle nykymaailmassa, kun luonnonvalinta ei ole enää niin ratkaiseva tekijä ihmislajin kehityksessä. Vammaisia ja sairaita ihmisiä pidetään hengissä ja annetaan paremmat mahdollisuudet lisääntyä. Monet kantavat jo suvussaan jotain geenikomboa joka altistaa tietyille sairauksille.
Oikaiskaa, jos olen väärässä, mutta jalostettujen eläinten terveysongelmat johtuvat liian kapeasta geenipoolista - paritetaan uudelleen ja uudelleen samaa sukulinjaa, jotta saadaan jokin tietty ominaisuus esiin (koirarodut), Sillä tavoin myös epätoivotut muunnokset tulevat vallitseviksi, esim. lonkkaviat yms. Tai suorastaan halutaan äärimmäistä ulkomuotoa, kuten mopsien lyttynaamaa, jonka tuloksena silmät pullahtelevat ulos.

Koska ihmisiä on erittäin paljon ja aina enemmän tulee, eikä pyritä itsepintaisesti jalostamaan tiettyä piirrettä sukusiitoksella, en usko meillä olevan tuota ongelmaa. Pienissä, eristyneissä ryhmissä jokin väistyvä geeni voi tulla vallitsevaksi ja tuottaa hankaluuksia. Esimerkiksi suomalaisilla, hyvin suppea ryhmä ja erillään asunut, on harvinaisia periytyviä tauteja, joita muualla maailmassa ei ole. Joillakin Tyynenmeren saarilla sukusiitos on jopa tuhonnut asukkaat, näin olen lukenut.

Kohta seitsemän miljardin liikkuva ihmispopulaatio levittää mahdolliset haitalliset geenit yhä kauemmas toisistaan ja tekee aina vain epätodennäköisemmäksi, että haitalliset ominaisuudet onnistuisivat tulemaan esiin. Lisäksi seksuaalivalinnassa toivottavat ominaisuudet ovat monipuolistuneet, kun ihmiset ovat medioiden avulla tottuneet useamman laatuisiin ihmistyyppeihin, joten valintakriteerit ovat vaihtelevammat kuin satoja vuosia sitten. Terveellä pohjalla ollaan.

Osa kuningassuvuista on hyvä esimerkki koiranjalostuksen kaltaisesta ongelmasta: sisäsiittoisuus tuotti sekä hulluutta että verenvuototautia.

Huvittavasti voisi todeta, että suomalaisten kannattaisi jalostaa rotuaan pariutumalla maahanmuuttajien kanssa, geenipoolit ovat niin erillään, että lapset ovat tosi terveitä.

Aslak

Meinas että son perinnöllisyyvessäki vishin joku laskuri, joka laskee monestikko son "elukka geenins uuvistanu",määrätty määrä "uuvistuksia" (sukupolvia)on ihan hyvin, jopa informaation lisäys perimässä on mahollinen sitte alkaaki jotaki aina jäämhän pois perimästä. Elikkä elukka tai kokonainen laji rappeutuu, lajivanhenemiseksi se vishin sitä nimitti? Ei tule tuon biologin nimi nyt mielhen,, voi paska. Mutta olise semmonenki ukko olemassa.

Tämähän tarkoittaisi sitä, että "uusia" eliöryhmiä tai lajeja ei kehittyisi, koska vanhat vain rappeutuisivat pois ja kuolisivat. Siispä tarvitaan joku, joka on ensin luonut kaikki eliöt, jotta ne voisivat alkaa rappeutumaan ja tuhoutumaan. Tarvitaan jumala, ja siksi kreationistit tällaisista ajatuksista pitävätkin.

Ongelmahan tässä on tietenkin se, ettei luonnossa ole havaittu eliöiden rappeutumista, vaan päin vastoin: niiden sopeutumista kulloiseenkin ympäristöönsä, haitallisten geenien poistumista, monimutkaistumista. Siis evoluutiota. Tosin määritelmällisesti evoluutiotahan rappeutuminenkin olisi: evoluutio on muutosta, ei sillä väliä onko suunta "hyvä" vai "huono".

Joku suomalainenkin "itseoppinut" muistaakseni on kirjoittanut ihan viime vuosikymmeninä kirjan samansuuntaisesta matemaattispohjaisesta evoluutioteoriasta kuin mitä nimimerkki P.S.V. näyttää kannattavan. Pointtina tässä oli se 1800-luvun lopulla elänyt ajatus, että eliöiden kehitystä ohjaisivat jonkinlaiset sisäiset voimat, joilla ei ole mitään tekemistä luonnonvalinnan kanssa. Kyseisessä kirjassa esiteltiin myös ajatuksia "nuorista" lajeista, jotka ovat pieniä, kauniita ja monimuotoisia, ja jotka sitten "vanhenevat" kookkaiksi ja epämääräisen näköisiksi yksinäisiksi, kuten latimeria. Nuoruuden ja vanhuuden arvioinnin subjektiivisuus sikseen, ajatuksessa on monia ongelmia. Pääasiassa sitä tukevien todisteiden täydellinen puuttuminen. Se jäi tälläkin kertaa selittämättä, mikseivät kaikki eliöt sitten ole ikivanhoja, kun niillä kerran on kaikilla takanaan yhtä pitkä evoluutiohistoria.

Mette
Ronron
Käsitykseni mukaan jalostus aiheuttaa eläimille sairauksia ja ongelmia, koska luonnonvalinta ei siinä päde, vaan ihminen määrää mitkä yksilöt jatkavat sukua. Tällöin laji kehittyy ihmisen mieltymysten mukaan, eikä terveyden, hyvinvoinnin ja lisääntymiskyvyn mukaan, kuten luonnossa. Edes suunnilleen oikein?Oikaiskaa, jos olen väärässä, mutta jalostettujen eläinten terveysongelmat johtuvat liian kapeasta geenipoolista - paritetaan uudelleen ja uudelleen samaa sukulinjaa, jotta saadaan jokin tietty ominaisuus esiin (koirarodut), Sillä tavoin myös epätoivotut muunnokset tulevat vallitseviksi, esim. lonkkaviat yms. Tai suorastaan halutaan äärimmäistä ulkomuotoa, kuten mopsien lyttynaamaa, jonka tuloksena silmät pullahtelevat ulos.

Sekä että. Jalostuksen ongelmat johtuvat pitkälti sukusiitoksesta (vaikka sitä pyritäänkin yleensä välttämään) ja pienien perustajapopulaatioiden aiheuttamasta pienestä geneettisestä monimuotoisuudesta. Kuitenkin myös tasapainottavan luonnonvalinnan puuttumisella on osuutensa etenkin silloin, kun kyse on suurista populaatioista: niissähän sukusiitos ja pieni yksilömäärä eivät ole ongelmia. Valikoinnin puuttumisen tuottamat ongelmat kuitenkin tulevat esiin huomattavasti hitaammin. Selvästi sairaat yksilöt kuitenkin karsiutuvat myös ihmisen hoivissa, joko hoidon puutteen vuoksi (esim. elinikäisiä lääkityksiä ei kotieläimille paljon tarjota) tai koska ne tarkoituksella jätetään pois jalostuskäytöstä. Kyllä eläinjalostajillakin aivot on, yleensä.
Räikeimpien jalostettujen eläinten ongelmien taustalla on yleensä se, että sairaalloisia yksilöitä on ulkonäkösyistä tarkoituksella suosittu jalostuksessa. Positiivinen valinta lisää ominaisuutta huomattavasti tehokkaammin kuin valinnan puuttuminen, ja ihmisillä on välillä hyvin kieroutunut käsitys kauniista.

(jälkimmäinen reppana ei sentään ole ihan kokonaan jalostuksen tuotosta. Sen pyrstö on amputoitu, jotta kalasta on saatu sydämenmuotoinen ystävänpäivälahjahitti)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat