Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Sirryimme maalämpöön ja pihallemme tehtiin siksi porakaivo, joka kuitenkin suunnitelmien vastaisesti on alkanut tulvia. Poraus ilmeisesti osui vesisuoneen. Poraajille on avauduttu jo aiheesta. Nopeus on noin litra minuutissa. Pidemmän päälle tuo aiheuttanee ongelmia, ja naapurit alkavat jo panikoitua ihan kivasti.

Voihan tuossa tehdä jotakin tylsää, kuten laittaa putki, jolla vesi johdetaan parinsadan metrin päähän jokeen tai tunkea tuo pulputus viemäriin. Mutta olisihan se sääli heittää hukkaan tällainen mahdollisuus. Olisiko kellään ideoita, miten hyödyntää tuota lähdettä?

Sivut

Kommentit (25)

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Liittynyt7.3.2006

Laita vesiturbiini niin voit elvistellä naapureille ekosähköstä. Älä kuitenkaan narahda kiinni, valtio ei tykkää että saat ilmaista energiaa.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
Liittynyt20.6.2009

Hanki pissaava kreikkalaistyylinen miespatsas siihen lorottelemaan. Sitten uutisvinkkejä lehtiin ja sinusta tulee julkkis.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Tee siihen tiivis kivikehä ympärille, jos sillä vedellä on taipumus nousta maanpintaa ylemmäksi. Kivikehä samanlaista designia kuin ovat kaivot vaikkapa satukirjoissa. Siinähän on sitten mukava lähde toivomuksille ja kasteluvesille.

Mutta mistä tuo saa paineensa. Onko maasto kovasti nousevaa johonkin suuntaan?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Ole tyytyväinen, saat paremman hyötysuhteen lämpöpumpustasi kun kaivossa on vettä. Vesihän johtaa lämpöä keruuputkistoon huomattavasti paremmin kuin ilma.

Laita kaivoon vesipumppu kasteluvettä ja autojen pesua varten, ja jos sitä vettä oikein kovasti sieltä puskee, niin joko jonkinlainen suihkulähde tai sitten vaan jonkinlainen ylivuotoputki lähimpään ojaan.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Kuuntele norppaa. Kannattaa johtaa paljon vettä kulkureiteille. Varsinkin talvella.

Niin ihmiset yleensä tekevät.

Jää ja kura ovat kivoja asioita.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Kuuntele norppaa. Kannattaa johtaa paljon vettä kulkureiteille. Varsinkin talvella.

Niin ihmiset yleensä tekevät.

Jää ja kura ovat kivoja asioita.
joo, vaikka tää onki paras idea tähänastisista, eikös kannattaisi silti tehdä lampi ja laittaa sinne runsaasti kultakaloja. Myös norppa kannattaa laittaa, nii ja ruakaa sille, pakastekalkkunoita ehkä?.

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839
Liittynyt16.3.2005

sait lähteen kaupanpäälle, vähänkö siistii. Pienen lammen teet siihen sillain kivasti ympärille ja maisemoit nätiks ni avot. Juu ja pitää lähteessä laskupuro olla..

Mites ne kultakalat mahtavat tuommoisessa kylmässä vedessä viihtyä? epäilen vahvasti etteivät tykkää yhtään...

ps kuva olis kiva!

Nyt ensiavuksi kaivosta menee putki ojaan. Kaivon ympäristössä (nurmikkoa) uppoaa nyt nilkkoja myöten mutaan.

Maasto ei juuri nouse. Alue on melko tasaista, joskin naapurin tontti on vähä alempana.

Vesiturbiini olis kyl hieno jos toi vesi tulis riittävällä paineella. Mietin, että jos sen sais johdettua riittävän korkeelle, veteen "kertyis" ehkä sen verran potentiaalienergiaa, että sillä vois pyörittää jotain (ja kyllä, en laskenu yhtään mitään). Mut kaks metriä nousua riitti paukauttamaan putken ensimmäisen jesariliitoksen.

Ja kyllä, toi lähde on kyllä sinänsä ihan jees. Mutta ongelma on nyt lähinnä se, että vaikka saisin suihkulähteen, vesiturbiinin ja uima-altaan, noi ylimääräset vedet pitäis saada johonki. Viemäriinkään niitä ei käsittääkseni saa johtaa. Ojakaan ei vedä loputtomiin.

Ja korjaus tietoihin. Vettä tulee eilisen mittauksen mukaan litra kymmenessä sekunnissa. Vesi oli 4-5-asteista. Kuvakin on otettu, mutta kameran USB-piuhaa ei eilen löytyny.

Paul M:
"Mutta mistä tuo saa paineensa."
Moses Leone:
"Vesitornista. Ovat poranneet päävesijohdon puhki."

Tulee mieleen vanha Aku Ankka-klassikko, jossa Aku lähti veljenpoikineen etsimään erämaasta vesilähteitä Pelle Pelottoman kehittämän varvun avulla. Heti eka porauksella onnistui; vettä suihkusi kymmenien metrien korkeuteen.
Aku hurrasi: "Tämän varvun avulla meistä tulee upporikkaita!"
Sitten kävikin ilmi, että he olivat poranneet erään kaupungin pääjohdon puhki. Akun ja poikien piti häipyä vähin äänin paikalta...

Erkkimon
Ja korjaus tietoihin. Vettä tulee eilisen mittauksen mukaan litra kymmenessä sekunnissa. Vesi oli 4-5-asteista. Kuvakin on otettu, mutta kameran USB-piuhaa ei eilen löytyny.

Jos se on porakaivo porattu kallioon, niin työnnä sinne harjan varsi. Jos se on pehmeää maata, niin työnä sinne paineella betonia

Ei ole yhtään kivaa, että juoksutat pohjavettä täysin turhaan. Toivottavasti joku viranomainen lukee tätä ja tulee stoppaamaan tuollaisen hölmön jutun, joka laskee pohjavettä -- jos et itse tajuu juttua.

Naapuri(e)n kanssa voisitte pohtia yhdessä, olisiko ideaa tehdä lammikko; et sinä omista sitä vettä

Johtakaa ainakin vesi läheiselle harjulle, niin se pääsee takasin pohjavedeksi. Järki käteen ja heti.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat