Seuraa 
Viestejä519

[size=150:2iwxj943]Viisas väistyy?[/size:2iwxj943]

Kun 199 kansanedustajaa tuijottaa päivittäin puhemies Niinistön pessimistisiä katseita, ei tämä voi olla hyväksi, vaikuttamatta päätöksien tekoon ja siihen, miksi Suomen taantuma on ja pysyy, kun muut maat jo nousevat jaloilleen pikku hiljaa.

Onhan näitä, jotka eivät sitten millään osaa väistyä paikaltaan, vaikka kellot soivat kuinka lujaa, nähty maailmansivu. Eikä Niinistö Suomen eduskunnassakaan ainoa ole, jonka kuuluisi jo tajuta lähteä kohti uusia tuulia.

Tavallisessa työelämässä tällainen on harvinaista nykyään. Joskus tapaa vielä jonkun onnettoman, joka kaikkien kärsimykseksi ja säälin tuntein, annetaan olla paikassa kuin jonain muinaismuistona. Samat tarinat ja opetukset kuullaan häneltä vuosi vuoden perään. Tekee mieli sanoa, että ehkä sun kannattaisi hakeutua uusiin piireihin ja kuvioihin, kun samaa sössöä tulee jo kymmenennettä vuotta. Kaikki muut ehtivät lähteä jo ennen tätä onnetonta - uteliaisuuttaan, kyllästymistään tai oivallettuaan ehkä jotain oleellista elämästä.

Tämä taantuma ei ole maailmanloppu. Linnut laulavat edelleen ja lasten leikki jatkuu.

Ei kansanedustajien uskottuvuus mene siitä, jos he monien vuosien kokemuksella välillä jo kertoavat, mitä hyvää taantumista ja hiljaisista ajoista on maalle, ihmisille ja heille itselleenkin. Työn ja rahan yletön palvonta ja mielipuolinen hektisyys näiden ympärillä olivat USA:ssa kiihkeimmillään 80-luvulla. Lähes 30 vuotta myöhemmin me kuvittelemme elävämme jotain ainutlaatuista ja arvokasta, kun toistamme Reaganin ajan touhuja ja kuvioita. EK:n panostus ja vaikutus tähän on oleellinen. Säälittää tämä kansakin, kun se ei näe nenäänsä pidemmälle. Toisaalta heille riittää ymmärrystä, sillä kuinka voi nähdä ylipäätään yhtään mitään, kun on näkymätön pakkopaita tiukasti päällä ja Cooperin testi koko ajan käynnissä. Tutustu siinä sitten lapsiisi tai uusiin ystäviin. Ei tällaisessa ulkoapäin johdetussa pyörityksessä ole aikaa edes oman nenänsä näkemiseen.

Niinistön kaivonpohja-puheet voivat olla totta tai sitten ei. Sitä ei tiedä vielä kukaan. Niistä ei kuitenkaan ole mitään hyötyä Suomelle ja ihmisille. Umpipessimistinen ja uskonsa menettänyt yrittäjä tekee konkurssin taatusti. Kansa ei kaipaa toivottomia puheita ja naamoja valtaapitäviltä. Aina on noustu ja tästäkin noustaan yhä varmasti kuin aurinkokin nousee aamuisin. Tämä kestää aikansa ja that's it. Henkilöt, jotka teoillaan ja toimillaan vain pitkittävät Suomen taantumaa ja ruokkivat pessimismiä ja pelkoa ihmisissä - väistykää ja keksikää uutta tekemistä itsellenne. Ette palvele enää toimillanne tätä maata ja sen ihmisiä millään lailla.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat