Seuraa 
Viestejä45973

Tervehdys palstalle. Etsiskelin netistä ja täältä keskusteluista tietoa päästökaupasta, lähinnä siitä miten se käytännössä on tapahtunut ja millaisia vaikutuksia sillä on ollut. Kuten arvaatte, en oikein löytänyt muuta kuin tämän markkinamekanismin pääperiaatteet ja kokonaissummia rahamääristä, joita päästökaupassa liikkuu. Luin tuolta eräästä ketjusta täältä hieman samoja epäilyjä päästökaupasta kuin itsellänikin on, mutta epäilyt ovat aina vain epäilyjä, ellei niille saa tukea tiedosta.

Eli joku totesi, että nyt sitten länteen ostetaan päästöoikeuksia Itä-Euroopasta ja kehitysmailta. Tämä on kieltämättä ensimmäinen ajatus, joka minunkin mieleeni tuli kun koko termin ensimmäistä kertaa kuulin. Olisikin mielenkiintoista tietää, mitä todellisuudessa on tapahtunut. Kauppaahan käydään käsittääkseni ensisijaisesti yritysten välillä maiden sisällä, joten ketkä lienevät suurimmat ostajat ja myyjät ja kuinka tämä menee maiden ja maanosien tasolla?

Mikäli asiasta on jo keskusteltu, niin aloitukseni voi toki poistaa, mutta toivoisin linkkiä keskusteluun privana. Kuten sanottua pikaisesti tutkin tämän saitin ketjuja, en suinkaan tämän alueenkaan kaikkia, mutta en löytänyt. Etsiskelen toki vielä netistäkin, mutta ajattelin, että jos joku on jo asiaan perehtynyt, niin vihjeet kelpaisivat. Ja toki on aina mukava lukea ihan mielipiteitä ja omia näkemyksiäkin asiasta.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Päästökauppa on hyvä keskustelunaihe. Minulla ei ole tietoa kaupankäynnin osapuolista tai määristä, mutta kommentoin päästökauppaa vastaan esitettyä kritiikkiä.
Kritiikki menee usein harhaan siinä, että kuvataan kuinka päästökauppa siirtää tuotantoa saastuttavampiin maihin ja todellisuudessa päästöt eivät vähene. Syynähän ei ole kauppa sinänsä, vaan päästörajoitukset teollistuneissa maissa. Sama vaikutus tulisi siis ilmankin päästökauppaa, kun päästöjä pitää vähentää ja tuotteiden tuotanto teollisuusmaissa vähenee ja ostot siirtyvät muualle.
Päästökauppa päästörajoitusten jatkeena on ainoastaan positiivinen asia, sillä saadaan rajoitusten kustannuksia leikattua. Valitettavasti muun muassa Eija-Riitta Korhola esittää tästä aina harhaanjohtavia ajatuksia.

Epic
Seuraa 
Viestejä2174

Ongelmahan on siinä "nollavuodessa" tai miksi sitä ikinä halutaan sanoa eli vuodessa 1990. Kyseisen vuoden jälkeen esim Venäjällä tai Saksassa yms. on lopetettu suunnattomasti ikivanhan tekniikan teollisuutta joissa päästöt olivat järjettömiä. Näin ollen nämä maat voivat myydä oikeuksia, maille kuten Suomi joiden tuotannonmäärän suhteutetut päästöt kokoajan pienevät. Eli päästökaupan tulisi olla tuotettu hyödyke/päästöt=x, ei onko päästöt kokonaisuudessaan kasvanut vuoden 1990 jälkeen.

Edit: eli sekavan kirjoituksen pointti, että päästökaupan tulisi olla vähän sama kuin autoissa on co2/100km.

Nyt kävi näin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

No mikäs siinä. Minua tämä aihe ei ole kiinnostanut koskaan.

Tämä saattaa tulla teille yllätyksenä, mutta menen juuri tapaamaan ruskeaan pikkutakkiin pukeutuvaa ympäristö-opin professoria ja me keskustelemme tarhauksen vaikutuksesta kettutarhureihin ja juomme viinaa salaa autotallissa.

Näin siis jos ei pensan paska pääse loppumaan tien päällä. Sitten palaan asuntooni kuuntelemaan tyhmännäköisten naapureiden metelöintiä. Aion myös seurata aktiivisesti, käyvätkö he viemässä roskia. Se on arkipäivän ympäristötiedettä se. Katsella ikkunastaan kuinka jätteitä kierrätetään käytännössä.

Rustatkaa taas joulukuusi paintilla, se oli kiva. Ei tule neulasia eikä kulu sähköä imurointiin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat