Seuraa 
Viestejä13176

Tällä saataisiin riittävä voima, että päästäisiin eteenpäin.

50-luvulla Yhdysvaltalaiset tekivät kokeita, ja totesivat että toimii.

Heidän uudella pommilla, tämä olisi taas mahdollista ilman saastetta.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Hyvin on päästy eteenpäin ja ylöspäin ilman pommejakin.
Eli mikä on jutun juoni?
Trolli?

Luulenpa, että tässä tarkoitetaan avaruudessa liikkumista räjäyttelemällä ydinpommeja aluksen vanavedessä, jolloin paineaalto antaa alukselle hurjan vaudin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä46542
180°
Hyvin on päästy eteenpäin ja ylöspäin ilman pommejakin.
Eli mikä on jutun juoni?

Aikanaan tutkittiin mahdollisuutta käyttää pieniä ydinpommeja avaruusaluksen voimanlähteenä. Esimerkiksi Orion oli yksi sellainen projekti. Kun tietoisuus ydinpommien saasteiden haitoista kasvoi, nuo projektit pantiin jäihin tai ainakin näpertelylinjalle.

Ideana on siis päällystää suuri määrä pienia ydinpommeja sopivalla materiaalilla, joka saa räjähdyksessä suuren liike-energian. Räjäytämällä yksi pommi kerrallaan sopivan etäisyyden päässä avaruusaluksen takana olevasta levystä, tuo kiihtynyt pommin kuoren aine antaa potkun levylle. Kun pommeja on kyydissä tarpeeksi, alus saavuttaa suuremman nopeuden kuin kemiallisilla raketeilla on mahdollista.

Onpa kyllä ydinvoimalle muutakin käyttöä raketeissa kuin pommina.

Siitä saa oivasti lämpöä lämmittämään esim. vetyä, joka voidaan sen jälkeen syöstä valtavalla nopeudella ulos moottorista. Samaa ideaa on mietitty käytettävän turvallisempana versiona niin, että vetyä lämmitetään mikroaaltojen voimalla, mutta ydinreaktorin polttoaineen energiatiheys on vertaansa vailla tässäkin tapauksessa.

Ydinraketilla päästäisiin ilmeisesti jopa irti maan vetovoimasta, mutta avaruudessa se olisi täysin ylivoimainen, koska siellä ei tarvitsisi huolehtia pienistä radioaktiivisista vuodoista. Pääasia, että miehistön ja moottorin välinen säteilykilpi ei mene rikki.

Veikko
...siellä ei tarvitsisi huolehtia pienistä radioaktiivisista vuodoista...
Aivan! Juuri näin! Aivan sama tilanne, kun meillä on ihan puhdas ilmakehä, niin sinne voi tupruttaa saasteita jatkuvalla syötöllä ja meriin voi kaataa jätteitä. Eihän ne ole kuin "pieniä vuotoja". Nyt meillä on pilaantuva ilmakehä ja meri, jossa kalat kelluu pinnalla.

Sori OT:stä, mutta oli ihan pakko laittaa ihmisten järjettömyyden nimissä. Ensin tuhotaan planeetta, sitten saastutetaan vielä avaruuskin

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46542
Froggy

Sori OT:stä, mutta oli ihan pakko laittaa ihmisten järjettömyyden nimissä. Ensin tuhotaan planeetta, sitten saastutetaan vielä avaruuskin

Hieman suhteellisuudentajua olisi paikallaan. Aurinko pitää huolen siitä, että avaruuden säteilytaso on hyvin korkea. Siihen ei ihminen pysty saasteillaan vaikuttamaan, vaikka jauhaisi koko maapallon ja levittäisi Aurinkokuntaan.

Toisella tavalla ihminen voi avaruutta saastuttaa. Nimittäin kaikenlaisella maata kiertävällä avaruusromulla. Jo murto-osagramman painoinen hippu vastaa hyvinkin järeää kiväärinluotia, jos se osuu maata kiertävään satelliittiin edestä päin 15 km/s nopeudella. Lähiavaruuden romu ei haittaa muuta luontoa kuin ihmisten avaruuslaitteita. Se poistuu kiertoradalta geologisesti lyhyessä ajassa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat