Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

* sanotaan vuosien 1940 - 2040 välillä, ja sanotaan yli 2 astetta.

Kommentit (14)

Vierailija

Vaihtoehtona "En osaa sanoa" voisi olla paikallaan.

Oli miten oli, kyllä maapallo itsestään huolen pitää.

Ihmiskunta pienenee kyllä pitkällä aikavälillä maapallon kantokyvyn mukaiseksi, mikäli tarvetta on.

juakola
Seuraa 
Viestejä2323
Liittynyt10.11.2009

Missä vaihtoehto D: "Ilmasto lämpenee globaalisti eikä ole ihmisen aiheuttamaa, vaan kyseessä on vaihtelu jota on ollut aina"?

On olemassa 10:n tyyppisiä ihmisiä: Niitä, jotka ajattelevat binäärisesti ja niitä, jotka eivät.

Vierailija

Olkaapa tarkkoja katsokaa tuo *, eli tässä määritelty ilmaston globaali lämpeneminen = yli 2 astetta välillä 1940 - 2040.

Vierailija

Kysymys oli siis "mikä mielestäsi on *lähinnä totuutta*".

Pidän vaihtoehdot niin yksinkertaisina kuin mahdollista, jos vastausvaihoehtoja alettaisiin lisäämään, sitä voisi tehdä loputtomasti. Lisäksi "en osaa sanoa" -vastaukset ei kiinnosta. Aina voi jättää vastaamatta.

Vierailija

Miksi tuollainen aikaväli? Miten tuo "2 astetta vuoteen 2040" suhteutuu climatologien mallinnuksiin välille 2000-2100, joiden tuottama kasvu on epälineaarista ja riippuu erilaisista palautekytkennöistä?

Vierailija

Taas yksi huonosti asetettu kysymys jossa osa vaihtoehdoista jää vastausvaihtoehtojen ulkopuolelle(tarkoituksella vai osaamattomuuttaan?)

Vierailija
Mark
Tehkää parempi jos osaatte, älkääkä valittako.

No laittaa edes Case Else- viimeiseksi, niin sillä jo paranee paljon.

Vierailija
Mark
* sanotaan vuosien 1940 - 2040 välillä, ja sanotaan yli 2 astetta.

No onpas paska gallup. Kuka on väittänyt että tuona aikana lämpenisi yli 2 astetta? Tuosta on helvetti soikoon mennyt jo 70 vuotta eikä sinä aikana ole lämmennyt kuin puolisen astetta joten gallupin lähtökohdat ovat aivan päin persettä. Olet lapsellinen tehdessäsi tällaisia.

Vierailija

Vuosina 1940 - 2008 ilmasto on lämmennyt 0.6 astetta. Jos nyt mitataan sitä onko "ilmaston lämpenemis -teesi" totta, on pakko asettaa joku raja-arvo sille. Tässä se siis on, että tämän ja 31n seuraavan vuoden aikana ilmasto lämpenee vielä 1.4 astetta.

Tarkistin ennusteita asiasta, ja aika hyvinhän minun heitto merkittävästä lämpenemisestä osui - tosin ennusteiden yläpäähän.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ctions.png

Ennusteet lämpenemisestä tuolla aikavälillä (2010 - 2040) vaihtelee n. puolesta asteesta puoleentoista asteeseen.

Ehkä 1,5 astetta tuolla aikavälillä (1940 - 2040) ois suunnilleen ennusteiden keskiarvo. Tämä nyt ei kuitenkaan ole oleellista (1.5 vs. 2) - vaan itse gallup.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat